2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Τα golden boys επιστρέφουν στην ΕΡΤ - Ο Στ.Κούλογλου στοίχιζε 560.556,70 ευρώ το χρόνο






Κύριε Κούλογλου,
στα πλαίσια της «κοινωνικής δημοσιογραφίας», που πιπίλισες το μυαλό δεκάδων νεολαίων -κι όχι μόνο-, 


Ο κ.Κούλογου μας στοίχιζε  πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ εμάς τους φορολογούμενους που πληρώνουμε την ΕΡΤ και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Γιατί; Για να εμφανίζεται σε δυο εκπομπές το μήνα; 
Το
i-R έχει στη διάθεση τα έγγραφα για το κοστολόγιο των εκπομπών του κ.Κούλογλου τα 5 χρόνια που αμειβόταν με κυβέρνηση της ΝΔ (ενδεικτικά αναφέρουμε την απόφαση του ΔΣ 723/26-7-2005)αλλά και τις συνολικές ετήσιες αμοιβές που εμφανίζονται να πληρώνει η ΕΡΤ στο δημοσιογράφο όσο εργαζόταν εκεί. Και είναι σύνολο 560,556,7ο ευρώ!


Σάλος με διαφήμιση Vodafone με ήρωες του 1821 [video]

Η άποψη μας σε τέτοιες «εθνικές προκλήσεις» είναι σταθερή. Σκοπό έχουν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα για να εντυπωθούν στη μνήμη. Το ίδιο έκανε η Cosmote στο «Σήμα Καμπάνα», η Βίκυ Καγιά στο τρέιλερ του Next Top Model με την ελληνική σημαία, ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βίντεο του Πάνου Μουζουράκη για το «ΟΧΙ».


Σάλο προκαλεί η νέα διαφήμιση της Vodafone που δείχνει ήρωες του 1821 να λένε ποιηματάκια εν μέσω εχθροπραξιών με Τούρκους.
Στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Vodafone πρωταγωνιστές είναι οι ήρωες του 1821, Θόδωρος Κολοκοτρώνης, Γιώργος Καραϊσκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Νικήτας Νικηταράς, Μάρκος Μπότσαρης και Κωνσταντίνος Κανάρης. Οι πολεμιστές λένε στιχάκια ο ένας στον άλλο για τα προνόμια της καρτοκινητής Vodafone. Οι πολέμιοι της διαφήμισης καταλογίζουν στο διαφημιστικό οτι «γελοιοποιεί τις ιστορικές μορφές της επαναστάσεως» και οτι «αποσκοπεί στο να κάνει συνδρομητές τους λαθρομετανάστες». Δείτε το βίντεο:

http://www.fimes.gr/

Μοιραστείτε
Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Aπό το Μυθιστόρημα Μυστηρίου: Οι Ξένοι που με Πτώχευσαν...!



Κυριακή βράδυ, κάπου στη Βόρεια Ευρώπη...

-Ρε συ Γιόχαν, για να δούμε λίγο τη λίστα με τις αυριανές δουλίτσες

-Για λέγε να δούμε.

-Μάλιστα αφεντικό, εδώ την έχω. Να στη διαβάσω;

-Λοιπόν, χαράματα έχουμε να τους στείλουμε ένα φορτίο λεμόνια Αργεντινής. Πολύ μεγάλο. Θα τους τσακίσουμε.

-Λεμόνια; Θα τους καταστρέψουμε με λεμόνια ρε; Καλά αυτοί δεν έχουν λεμόνια;

-Αφεντικό, μην το γελάς. Τώρα που οι αγρότες τους είναι στους δρόμους, ποιος παράγει λεμόνια; Κανείς. Ξέρεις τι γιούρο έχει να φύγει από τη χώρα; Εξάλλου, οι αγρότες τους δεν παράγουν γιατί, λέει, δεν τους συμφέρει η τιμή. Εξάλλου, πιο πολλά βγάζουν από τις επιδοτήσεις. Οπότε θα τους ρίξουμε εμείς τα αργεντίνικα. Και συνάλλαγμα θα τους φύγει και οι αγρότες τους δεν θα πάρουν μία!

-Καλά, για προχώρα. Πάντως νόμιζα ότι λεμονιές αυτοί είχαν μέχρι και στους απόπατους.

-Αφεντικό είσαι πολύ πίσω, με το συμπάθιο! Άκου λεμονιές! Είχαν λεμονιές παλιά. Τώρα φυτεύουνε έλατα και πεύκα. Αναδασώσεις. Αυτά είναι προχώ! Για παρακάτω έχω το συνηθισμένο. Νέο βιβλίο Ιστορίας. Γυμνασίου. Θα τους λέμε μέσα ότι ο Όμηρος ήταν Σουηδός κι ο Οδυσσέας βίκινγκ. Κολάει δε βρίσκεις; Θάλασσα, πλοίο, ταξίδια, περιπέτεια, όλα μέσα.

-Καλό ακούγεται. Και ποιος το 'γραψε το βιβλίο; Εμείς;

Έξυπνη κίνηση bloggers για ανθελληνικά σχόλια Roubini



Η ιδέα διακινείται από bloggers και το προτείνουμε. Ένας έξυπνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε στον κ.Ρουμπίνι, τον διάσημο οικονομολόγο που συκοφάντησε την Ελλάδα και ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός.
O γνωστός οικονομολόγος Nuriel Roubini ισχυρίστηκε δημοσίως ότι ηΕλλάδα είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και ότι πρόκειται να δανειστεί από την Κίνα. Αυτό προκάλεσε ραγδαία άνοδο των επιτοκίων που βύθισαν ακόμα περισσότερο το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Το παιχνίδι είναι στημένο από πάντα!



Δείτε το βίντεο, θα καταλάβετε πολλά και ίσως εξηγήσετε περισσότερα...

Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Ένας ωραίος μπλόγκερ


Τελικά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και αποτυπώνεται στα μπλογκς είναι το εξής: Οι μισοί Έλληνες να είναι λαμόγια, απατεώνες και ό,τι άλλο παρόμοιο και οι άλλοι μισοί να κράζουν τους προηγούμενους. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που μένουν σιωπηλοί, αθόρυβοι θα έλεγα, που δίνουν όμως ένα από τα πιο θετικά παραδείγματα του Έλληνα. Κάποτε θα πρέπει να παρουσιάζουμε και αυτούς και να γυρίζουμε την πλάτη στους άλλους, που ξέρουν ακόμη και από το κράξιμο και την αρνητική αναφορά να επωφελούνται. Γι' αυτό λοιπόν κι εγώ, θα σας παρουσιάσω έναν πραγματικό μπλόγκερ, που ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχω θέσει για το μπλόγκιγκ - κριτήρια που καμιά σχέση δεν έχουν με δημοσιογράφους τύπου Κούλογλου, εξαργυρώσεις γραμματίων κλπ. (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Σκοπός του μπλόγκιγκ, κατά τη γνώμη μου, είναι η άμεση επικοινωνία με τους άλλους, η δημοσιοποίηση μιας εμπειρίας που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς, που μπορεί να προβληματίσει, να μας κάνει να σκεφτούμε, να επιδιώξουμε μια καλύτερη ζωή... Αυτός ήταν ο στόχος που ο κ. Νίκος Ψυχογυιός ίδρυσε το μπλόγκ, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείται πατώντας τον τίτλο της παρούσας ανάρτησης, να ενημερωθείτε και να συμμετάσχετε σε μια ωραία ψηφοφορία. Ας ακούσουμε όμως τον ίδιο πως περιγράφει το μπλόγκ του:

Σε διαθεσιμότητα γυναίκα αστυνομικός για το.... myspace

Το σχόλιο δικό μας :Δουλεία δεν έχει ο διάολος  μ@μ@ει   τα παιδιά του.......

Να προσφυγει στα Ευρωπαικά δικαστήρια η αστυνομικός...

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε για ιδιαίτερα αναξιοπρεπή συμπεριφορά γυναίκα αστυνόμος Β’, η οποία υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της. Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε η εν λόγω αστυνομικός σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (στο διαδίκτυο), να... διατηρεί προσωπικό λογαριασμό (με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση) με φωτογραφίες της, που την απεικονίζουν σε στάσεις, με ιδιαίτερα αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά για την ιδιότητά της.

Απο το   News24.gr

ΤΩΡΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ






ΣΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ BLOGO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΩ
Το blogging κατάντησε εργαλείο διαφόρων επαγγελματιών, που μεταπήδησαν από τις επαγγελματικές ιστοσελίδες τους στα blogs, που είναι πιο δημοφιλή ίσως και έχουν "πέραση".
Όμως αυτοί δεν είναι μπλόγκερς!
Ας μην ευτελίζουν, λοιπόν, με τις ιδιοτελείς επιδιώξεις τους, κάτι όμορφο, πηγαίο και αληθινό που άρχισε να γεννιέται από σκεπτόμενους απλούς πολίτες, μέσα στο διαδίκτυο, με το blogging.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΌΜΑΣΤΕ ΠΛΉΡΩΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Μας πετάξανε την καραμέλα του μεταναστευτικού  κι εμείς την φάγαμε και αλληλοσπαραζόμαστε σαν να έχουμε εμφύλιο...Αυτό θέλανε άλλωστε. Να επικεντρώσουμε εκεί την προσοχή μας και να ξεχάσουμε τις λαμογιές τους και τα ξεφτιλίκια τους. Τις κλεψιές τους και τις μίζες τους.
Κι επειδή πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να πάψουμε να φαγωνόμαστε και να φανατίζουμε την νέα γενιά με μίσος και να καταστρέφουμε τα όνειρά τους, (13 ανήλικα παιδιά πιάστηκαν αν είναι δυνατόν) παραθέτω ένα άρθρο που εμένα προσωπικά μ`έκανε να γράψω την δική μου ιστορία και ν`αναθεωρήσω πολλά πράγματα στο μυαλό μου.



ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΝ  Η ΕΛΛΑΣ

Μ' αρέσει να γράφω αλληγορικά. Να σ' αναγκάζω να διαβάζεις πίσω από τις φράσεις και τις λέξεις και να στοχάζεσαι χωρίς να σε δεσμεύω με τις δικές μου στεγνές - στυγνές - θέσεις και αντιλήψεις. Μου ζητάς αναγνώστη μου να γράψω κάτι για το μεταναστευτικό. Για να με κρίνεις μετά και να μου κολλήσεις το ταμπελάκι. Ρατσιστής ή ανθέλληνας, συντηρητικός ή προοδευτικός. Ξέρεις εσύ γιατί χρόνια τώρα αυτό κάνεις. Δεν θα σου απαντήσω ευθέως. Δεν θα σου πω τι πιστεύω για το θέμα της ιθαγένειας. Θα σε καλέσω να φανταστείς μαζί μου ότι είναι ντάλα καλοκαίρι σε μια ελληνική γωνιά, στο σταθμό των λεωφορείων...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?





Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 45 συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν χθες σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στους Αμπελόκηπους.

 Έψαξα αφού έγινε και τόσος ντόρος χωρίς να το θέλουμε ,το θέμα με τα επεισοδια ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
όντως μια γυναίκα 50 χρονών τραυματίστηκε στο κεφάλι. ελπίζω να ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΝΩΣΤΗ
οι κάτοικοι να φωνάζουν για την εγκληματικότητα και γύρω μια προσπάθεια καπηλευσης απο  δεξιούς και    αριστερούς
σε όσες σελίδες μπήκα ένα είδα
φανατισμό και μίσος
ανταλλαγές απειλών και ύβρεων εκατέρωθεν
ιδού πως βγαίνει αυτο το μίσος στα νέα παιδιά
από τους 44 συλληφθέντες συλληφθέντες οι 13 ηταν ανήλικοι
δεν καταλαβαίνουν οτι η βια φερνει βια,και μεταδίδεται στα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ\
είτε να γίνουν ακροδεξιά στοιχεία με μίσος κατα των μεταναστών,η πωρωμένοι αριστεριστές που μπορεί να παρησφεισουν   σε  βίαιες οργανώσεις\
ο κοινός παρανομαστής ο ίδιος το μίσος
την άλλη φορα που θα φανατιστούμε ας σκεφτούμε οτι τα παιδιά μας αντιγράφουν\
ας σεβαστούμε τουλάχιστον αυτά

Για να μην κοροϊδευόμαστε με τις εξεταστικές... (Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο)

Από: TEIΡΕΣΙΑΣ Ορισμένοι ξεχνούν πολύ εύκολα....


ΠΑρουσιάζουμε ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτελεί παράδειγμα πλουτισμού των πολιτικών μέσα απ'τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος της χώρας....



Να ενωθούμε αγκαλιά...

Σκέφτηκα μετά από την χθεσινή ένταση που επικράτησε στον χώρο μας,να ελαφρύνω λίγο το κλίμα και να μας αφιερώσω το παρακάτω τραγούδι.
Ο τίτλος είναι "να κοιμηθούμε αγκαλιά" εγώ θα τον παραφράσω και θα πώ:
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ.
Σε όλους εμάς λοιπόν αφιερωμένο που καταθέτουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας σ`αυτή εδώ την σελίδα.Κι ας παίρνουμε φωτιά που και που.
Είμαστε καλά παιδιά γι αυτό κι αντιδρούμε με τον ενθουσιασμό και την παρορμητικότητα των παιδιών.
Αληθινοί, παρορμητικοί,ενθουσιώδεις κι αγωνιστές.










Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Ο Ναός της δημοκρατίας μοιράζει αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ !

Από: TEIΡΕΣΙΑΣ

Μυστηριώδης
κωδικός με τα διακριτικά «ΚΑ 0515» και τον ασαφή τίτλο «Αποζημίωση μελών συλλογικών οργάνων»

11 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διανέμονται, με τη μορφή του κωδικοποιημένου επιδόματος, σε υπαλλήλους, αστυνομικούς και συνεργάτες βουλευτών....




Τον χαρακτηρισμό «μυστηριώδη» απολαμβάνει δικαιωματικά ο εν λόγω κωδικός, δεδομένου ότι παρά τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει για το ασαφές του περιεχομένου του, επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα.


Ταξιδιάρικα πουλιά: Αρμενάκια

Ο godimitris μας σύστησε τα Αρμενάκια, δηλαδή τον Δημήτρη και τη Γαλήνη. Συναντήθηκαν όλοι μαζί στο Περού. Ταξιδεύουν και αποτυπώνουν το ταξίδι τους σε βιντεάκια που ανεβάζουν στο ιστολόγιό τους παρασύροντάς μας με το κέφι, τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους. Αυτοσυστήνονται ως εξής:

Η ιδέα του να κάνουμε το γύρο του κόσμου έπαιζε στο μυαλό μας εδώ και μισό χρόνο! Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Οπότε... παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας και ξεκινήσαμε από τα ελληνικά νησιά. Είχαμε την εντύπωση ότι θα γυρίσουμε πολύ περισσότερα νησιά από αυτά που πραγματικά επισκεφθήκαμε, αλλά αυτό είναι και το νόημα του ταξιδιού για μας: να μένεις στους τόπους που έχουν να σου προσφέρουν κάτι και όπου νιώθεις υπέροχα... λόγω του τοπίου, λόγω των ανθρώπων που γνωρίζεις, λόγω της μουσικής...
Πήγαμε λοιπόν στο νησί μας, την Αμοργό, στη Νίσυρο με τη μαγική ενέργεια και στη Δονούσσα των ανέμων. Αυτή ήταν η πρώτη γύρα!
Μετά ήρθε η μετακόμιση, το κλείσιμο των εργασιών (του Δημήτρη δηλαδή) και το απίστευτο τρέξιμο! Δεν ξέρετε τι απίστευτο τρέξιμο περιλαμβάνει μια τέτοια απλή! ιδέα!!! Μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή τη στιγμή, να φανταστείτε, βρισκόμαστε σε ένα καφέ στο Buenos Aires και προσπαθούμε να οργανωθούμε!
Αυτό που θα επιχειρήσουμε δεν είναι ένας ακόμα ταξιδιωτικός οδηγός. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί στο internet και οπουδήποτε! Εμείς θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τα μέρη που θα μας προσεγγίσουν με την ενέργειά τους: έναν καφέ, έναν άνθρωπο, μία γειτονιά, ή ένα και μόνο δρόμο υπό το φως του φεγγαριού, κάπου πάνω στον πλανήτη... Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας, αυτά που θα ζήσουμε στους τόπους που θα επισκεφτούμε, με όπλο το budget του γαμήλιου δώρου, ένα βιολί, ένα λαούτο και τη θετική σας ενέργεια!




Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Blowin' in the wind


ελάτε πάλι να ΜΑς ΒΡΊΣΕΤΕ και να μας ΑΠΕΙΛΉΣΕΤΕ ΕΔΏ ΕΊΜΑΣΤΕ




ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
ΠΟΥ  ΛΕΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ   ΣΥΡΙΖΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΙ






ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ?ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΗ  ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΤΙΕΡΟ


KAI ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΑΓΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ


Σε αυτό το μπλόγκ οι συντάκτες ΔΕΝ είναι ανεύθυνοι .
Σε αυτό το μπλόγκ οι διαχειριστές ΔΕΝ είναι ανεύθυνοι.
Σε αυτό το μπλόγκ ΔΕΝ θα αφήσουν ανεξέλεγκτο το περιεχόμενο κανενός email
Σε αυτό το μπλόγκ ΔΕΝ θα αδιαφορήσουν για  τις πηγές που ΔΕΝ δίνει ο άλλος αν είναι αληθινές η όχι..
Σε αυτό το μπλόγκ οι συντάκτες ΔΕΝ κάνουν την πάπια όταν ΔΕΝ τους  λένε ψεύτες και κυρίως ΔΕΝ παρανοούν όταν ΔΕΝ νομίζουν ότι ΔΕΝ τους εκβιάζουν.
Κυρίως, σε αυτό το μπλόγκ οι φασίστες ΔΕΝ λένε ψέματα.

Για τα επεισόδια που ΔΕΝ έγιναν στο Μετρό της Πανόρμου, τώρα.:

ΔΕΝ έγιναν από φασίστες που ΔΕΝ πετούσαν καδρόνια και ξύλα σε διαδηλωτές που ΔΕΝ ήταν αντιφασίστες και ΔΕΝ  ήταν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων .ΔΕΝ ήταν παρόν ο βουλευτής επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος και  οι φασίστες ΔΕΝ τραυμάτισαν μία πεντάχρονη η οποία ΔΕΝ διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ερυθρό Σταυρό.

Έντονη κριτική στην αστυνομία ΔΕΝ άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, και ΔΕΝ δήλωσε ότι "για μια ακόμα φορά φασίστες ΔΕΝ δρουν απροκάλυπτα και με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία".
"Η τρομοκρατία αυτή δεν πρόκειται να περάσει. Ο φασισμός δεν πρόκειται να ξαναβρεί ρίζες στην χώρα", ΔΕΝ πρόσθεσε.
Η πηγή αυτή ΔΕΝ έρχεται από το 
http://www.inews.gr/22/prosagoges-40-atomon-gia-epeisodia-sto-metro-panormou.htm
Άλλες πηγές που ΔΕΝ θα βρείτε τι ΔΕΝ έγινε στο Μετρό της Πανόρμου ΔΕΝ υπάρχουν και στα παρακάτω.

http://www.palo.gr/cluster.aspx?id=687178
Η Γη ΔΕΝ είναι στρογγυλή.
Y.K.

O Berlusconi ετοίμασε νομοσχέδιο φίμωσης του διαδικτύου.


Berlusconi wants people who regularly upload video to the Web to apply for a government license



Το Time συγκρίνει την Ιταλία με καθεστώς που φιμώνει την ενημέρωση, όταν έγινε γνωστό το διάταγμα Decreto Romani n° 169, με το οποίο η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι θέλει να φιμώσει τη διάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου και You Tube.

3.300 άτομα, μόλις σε λίγες ώρες στο Facebook, η ομάδα "Mr President, help Internet in Italy!". Την Τρίτη εβδομάδα του Φλεβάρη κινητοποιήσεις στην αμερικανική πρεσβεία της Ρώμης…

Κατάντια… η δημοκρατική Ιταλία να ζητιανεύει προστασία από μτις ΗΠΑ, γιατί η δεξιά θέλει να φιμώσει τα πάντα!

Ας προσέχουμε κι εδώ… η συνταξιοδότηση του αρχιδικαστή Σανιδά, με το αυθαίρετο σπίτι (καταγγελία Θόδωρου Πάγκαλου), ας μην μας εφησυχάζει… Οι δήθεν «εκσυγχρονιστές» της κοινωνίας δεν έχουν πολιτικά προβλήματα ή ιδεολογίες, δεν υπακούουν σε πολιτικές, αλλά όταν θίγονται τα συμφέροντά τους είναι έτοιμοι να μας φέρουν σε ανάλογες καταστάσεις…


Προσέχουμε για να έχουμε!
Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Ταξιδιάρικα πουλιά: godimitris


Έτσι, για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα από εντάσεις και συγκρούσεις και να ξεφύγουμε λίγο από τα φαντάσματα της καθημερινότητας που στοιχειώνουν τη ζωή μας, αποφάσισα να σας παρουσιάσω έναν ιστότοπο και δύο ιστολόγια ...ταξιδιάρικα. Θα αρχίσω με τη σειρά που τους γνώρισα, τον έναν από τον άλλο. Και πρώτα ο Δημήτρης, που σήμερα περνάει την 1399η μέρα του ανά τον κόσμο. Να πως αυτοσυστήνεται:

Ο Δημήτρης Παρούσης, παιδί Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ολλανδία. Πέρασε την εφηβεία του στην Νέα Ορεστιάδα, την τελευταία βόρεια πόλη της Ελλάδας, «σφηνωμένη» ανάμεσα στην Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Αγροτικές κινητοποιήσεις και media. Η πρώτη “μάχη” με το σύστημα..

Ζούμε εδώ και μέρες στο «ρυθμό» των αγροτών. Ακούμε καθημερινά για τα δίκαια αιτήματα που όμως δε νομιμοποιούν το κλείσιμο των δρόμων, ακούμε τις εκατέρωθεν βολές για τη νοοτροπία των κομμάτων εξουσίας να υποθάλπουν χρόνια τους αγροτο-συνδικαλιστές όταν είναι στην αντιπολίτευση, την αλλαγή στους τρόπους καλλιέργειας τις άμεσες και έμμεσες ευθύνες των ίδιων , τόσες και τόσες αναλύσεις όπως σχεδόν κάθε χρόνο.

Μας πήραν "αιχμάλωτους" δανείζοντας μας με τοκογλυφικό επιτόκιο

Aπό: ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Έτρεξαν να μας δανείσουν τα κοράκια κι η κυβέρνηση καμαρώνει!


Το υπουργείο Οικονομικών σκόπευε να δανειστεί μεταξύ 3-5 δισ. ευρώ, οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν ύψους 25 δισ. ευρώ και τελικώς δανείστηκε 8 δισ. ευρώ

Το Δημόσιο πρόκειται να πληρώσει πανάκριβο επιτόκιο, σκαρφάλωσε στο 6,2% με καπέλο 3,5% - σε σχέση με το μέσο επιτόκιο πενταετών ομολόγων στην ευρωζώνη...


... επιβαρύνοντας σημαντικά τους τόκους που θα κληθεί να καταβάλει η χώρα για την επόμενη πενταετία.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα επάνω το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και ιδιωτών και θα επιβαρύνει το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Η ισχυρή ζήτηση για το πενταετές ομόλογο ανακούφισε προς το παρον την κυβέρνηση, αφού επενδυτές (κοράκια) προσέφεραν συνολικά 25 δισ. ευρώ για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα χωρίς ουσιαστικά να έχουν δει από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το πανάκριβο επιτόκιο δανεισμού ήταν το μοναδικό κίνητρο των καιροσκόπων επενδυτών.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, η στάση των αγορών δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και θα μεταβληθεί προς το χείρον αν δεν ληφθούν τα αναμενόμενα μέτρα από την κυβέρνηση.

Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Παπανδρέου !

Από: ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα Εθνικά συμφέροντα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα Εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας.

Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη!

Γόρδιος δεσμός: η μυθοποίηση μιας χοντράδας

Το άρθρο αυτό πήρα στο μέιλ μου από το Yellow Kid ως απάντηση στην έκκλησή μου να διατυπώσουν την διαφορετική άποψη στην εξής επίμαχη ανάρτηση του ιστολογίου μας. Και το δημοσιεύω γιατί πραγματικά εκφράζει επιχειρήματα και απόψεις, χωρίς εμπάθεια και ύβρεις, στόχος για όλους μας εδώ μέσα.

Ο μύθος όπως μας έρχεται και όπως διαβάζω στην wikipedia πάει κάπως έτσι:

«Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 ΠΚΕ και παρέμεινε εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα, για να αναπαύσει τη μοίρα του στρατού που κοπίασε ιδιαίτερα μαζί του, στην Πισιδία. Εκεί, στο ανάκτορο των παλαιών βασιλέων της Φρυγίας, βρισκόταν το άρμα του Γόρδιου ως ανάθημα στον Δία. Ο ζυγός του άρματος ήταν δεμένος με φλοιό κρανιάς και ο δεσμός ήταν τόσο περίπλοκος, ώστε δεν διακρινόταν πουθενά η αρχή του. Σύμφωνα με την κρατούσα παράδοση, όποιος έλυε τον Γόρδιο δεσμό, θα κυριαρχούσε στην Ασία. Ο Αλέξανδρος μετέβη στο ανάκτορο, εξέτασε τον δεσμό και τον έλυσε εύκολα. Ο τρόπος με τον οποίο τον έλυσε παραμένει μυστήριο. Η πιο διαδεδομένη άποψη που υποστηρίζει ότι έκοψε τον δεσμό με το σπαθί του, είναι η λιγότερο πιθανή εκδοχή. Ο Αριστόβουλος, που ήταν πιθανώς αυτόπτης μάρτυς, αναφέρει ότι τον έλυσε αφαιρώντας τον πύρο από το τιμόνι του άρματος, όπου συγκρατείτο ο δεσμός του ζυγού»

Πιθανόν η wiki να έχει δίκιο ότι το να πάρεις μια μαχαίρα για να λύσεις ένα κόμπο να είναι η λιγότερο πιθανή εκδοχή. Το θέμα είναι ότι είναι πραγματικά η ποιο διαδεδομένη και αυτή που μας μαθαίνανε στο σχολείο για να μας πείσουνε πόσο έξυπνος και μάγκας ήταν αυτός ο κομπλεξικός κοντοστούπης με το άλογο με το ηλίθιο όνομα.
(στην wiki βρήκα και την μόνη ένσταση σύμφωνα με τον μύθο)

Και δεν είναι μόνο η ποίο απίθανη, αλλά και η ποιο πρόχειρη. Αν έγινε έτσι, έχουμε μία από τις μεγαλύτερες χοντράδες στην ιστορία, μίας και ο κος Αλέξανδρος αντί να στρώσει την γκλάβα του κάτω να δει πώς θα λύσει αυτόν τον πολύπλοκο κόμπο που με τόσο κόπο κάθισε ο άλλος να φτιάξει ώστε να αποτρέψει τον κάθε ηλίθιο να γίνει βασιλιάς της Ασίας (όχι αγοράκι μου, για να γίνεις άρχοντας θα βάλεις το νιονιό σου να δουλέψει) τι κάνει; Λέει (όχι ακριβώς, αλλά το νόημα είναι το εξής):
«Σιγά που θα κάτσω τώρα κοτζάμ Μέγας Αλέξανδρος να σκεφτώ πώς θα λύσω αυτή τη μαλακία που βάλατε εσείς οι τρελές εδώ πέρα! Έχουμε και άλλες δουλείες, κούκλες μου. Φέρε, αγάπη μου την μαχαίρα! ». Παίρνει λοιπόν την σπάθα και αντί να λύσει τον σπάγκο, τον καταστρέφει.

Τι διδάσκει λοιπόν αυτή η ιστορία πέρα από την πεποίθηση πως για να πετύχεις κάτι, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις όπλα και όχι το μυαλό σου; Ότι πρέπει να καταστρέψεις ένα πρόβλημα και όχι να το λύσεις.
Εξαιτίας εκείνης της χοντράδας (μύθος, ή πραγματικότητα δεν παίζει πια τόσο ρόλο) όλοι εκείνοι σήμερα που ακούνε τον Αδωνη, ψηφίζουνε ΛΑΟΣ και νιώθουνε αυτούσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι αυτοί που για να λύσουν πχ το πρόβλημα της μετανάστευσης θέλουν να πετάξουν τους ανθρώπους σωρηδόν έξω από την χώρα τους; Η βία (βία, γιατί δεν γίνεται να πετάξεις κανέναν με το παρακαλώ) δεν αντικαθιστά την λύση του προβλήματος το οποίο είναι να βρεις και να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;

Εύχομαι πραγματικά ο Μέγας Αλέξανδρος να μην κατέφυγε σε μία τέτοια χοντράδα, και να σκέφτηκε κάτι ποιο έξυπνο ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και να πάψουν να διδάσκουν τέτοιες απολυταρχικές λύσεις και χοντράδες στα σχόλια, μήπως και γίνουμε σιγά σιγά ποιο σκεφτόμενοι, άρα και καλύτεροι άνθρωποι..
Yellow Kid

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ?


Το παραμύθι γνωστό
Mαζεύουμε 5 ΣΥριζαιους τους φανατίζουμε και κάνουμε ιερό πόλεμο
αυτή την φορά έκαναν σε εμάς\
Σας παρακαλεσα να γράψετε  με αφορμή ενα άρθρο συντάκτη μας,που ούτε καν το είδα επειδή έλειπα ,την αντίθετη άποψή και να δημοσιευτεί δημόσια,και με  επιφύλαξη,να αναιρέσουμε
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/01/blog-post_1621.html
Εσείς τα δικά σας
Ιερο πόλεμο

Μερικά λογάκια για τον Ρατσισμό.

Καταρχήν να τονίσω το γεγονός το ότι δεν γράφω σαν Έλληνας Πολίτης (σουηδός Γαρ). Γράφω ως Εξαρχείωτης, ως blogger, ως ενωμένος blogger, και ως Πολίτης του κόσμου με βαθειά πίστη στην οικουμενική Διακύρηξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και στον ίδιο τον ΟΗΕ.

Μια αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό με έχουν ενοχλήσει οι διάφορες κραυγές γεμάτες βρισιές και ψέμματα με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τους Μετανάστες, και για το υποτιθέμενο δημοψήφισμα.
Οπότε επιτρέψτε μου να μοιράσω μερικές αλήθειες εν συντομία, για το τι συμβαίνει στον υπολοιπό πλανήτη.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ?



Το παραμύθι γνωστό
Mαζεύουμε 5 ΣΥριζαιους τους φανατίζουμε και κάνουμε ιερό πόλεμο
αυτή την φορά έκαναν σε εμάς\
Σας παρακαλεσα να γράψετε  με αφορμή ενα άρθρο συντάκτη μας,που ούτε καν το είδα επειδή έλειπα ,την αντίθετη άποψή και να δημοσιευτεί δημόσια,και με  επιφύλαξη,να αναιρέσουμε
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/01/blog-post_1621.html
Εσείς τα δικά σας
Ιερο πόλεμο

…ANTIΘΕΣΕΙΣ

Ενα άρθρο απο την αγαπημένη μου φίλη
http://blogs.athensvoice.gr/humanity/
αφιερωμένο για όλους εδώ
άραγε μας  έκαναν να τα βλέπουμε ολα άσπρα μαύρα, ακόμα και στην πολιτική?

..,Ποιός είπε ότι οι αντιθέσεις αποτελούν παραφωνία;..
Αν το καλοσκεφτούμε,είναι απαραίτητες για την ζωή μας και επιβάλλεται η ύπαρξή τους!
Αποτελούν αναγκαίο «συστατικό» ,για την κρίση μας,δημιουργούν υποδομές για συγκρίσεις,δίνουν νόημα και ουσία στην λειτουργία της ισορροπίας και το κυριότερο,λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.
Ένα γεγονός,μία σκέψη,μία πράξη,μία κατάσταση,ένα status,μία εικόνα,μία λέξη,δεν έχουν καμμία αξία,αν δεν υπάρχει και η αντίθεσή τους,το είδωλό τους,με την αντίθετη αντανάκλασή τους.
Πώς θα ήταν το μαύρο,αν δεν υπήρχε το άσπρο;..ένα σκέτο μαύρο,που μόνο του,θα είχε μηδενική αξία..Πόσο μονότονο θα ήταν το άσπρο,αν δεν υπήρχε το μαύρο,για να «σπάσει » αυτή την μονοτονία;

Όταν όμως αποφασίσουν να συνεργαστούν και τα δύο μαζί,το αποτέλεσμα,είναι θεαματικό:…



Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Δανειοδοτήσεις με εγγύηση του Δημοσίου : Η μεγάλη απάτη των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

...Όταν το Δημόσιο επί ΝΔ εξαγγέλλει μέτρα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και τα ΤΕΜΠΜΕ πάνε σ' εκείνους που δεν τάχουν ανάγκη , στα "γαλάζια παιδιά" , τα παιδιά τα δικά τους που καρπώνονται τη διαφορά από το επιτόκιο κατάθεσης με το μηδενικό επιτόκιο του δανείου .,...
..Όταν το Δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ, μοιράζει δανειοδοτήσεις μέσω τραπεζών βάσει του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με δήθεν στόχο την ενθάρρυνση τους να μην απολύουν τους υπαλλήλους τους , ενισχύοντας την ρευστότητα με εγγυημένο το 70% του ποσού από το Κράτος, αλλά.. ζητώντας εμπράγματες εξασφαλίσεις από την δανειολήπτρια επιχείρηση- ήτοι προσημείωση ακινήτου ...

...Τότε όλες αυτές οι εξαγγελίες περί τόνωσης της πραγματικής οικονομίας εν μέσω κρίσης από τις κυβερνήσεις των γαλαζοπράσινων , δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μια απάτη ολκής εις βάρος του λαού , των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τρικ απατεώνων...

Μια τέτοια απάτη υπέστη κι η εταιρεία μου, όταν ζήτησε να δανειοδοτηθεί από την τράπεζα Αττικής - κατάστημα Διαβατών Θεσσαλονίκης - με βάση το κόστος μισθοδοσίας και με τη δέσμευση να μην απολύσει κανέναν υπάλληλο για τρία χρόνια , με την εγγύηση του 70% του δανείου από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομίας...Τα δικαιολογητικά μας κατατέθηκαν πριν από τις εκλογές και δεδομένης της θετικής εικόνας που παρουσίαζαν τα οικονομικά μας στοιχεία, η Τράπεζα Αττικής ενέκρινε από την πλευρά της σχεδόν άμεσα την χορήγηση του 30% των 155000 ευρώ που δικαιούνταν η επιχείρηση - βάσει του ετήσιου μισθοδοτικού της κόστους. Αφού γίνανε οι εκλογές περιμέναμε την απάντηση του Υπουργείου στο αίτημα μας για το υπόλοιπο 70% με την εγγύηση του Δημοσίου.. Πράγματι, η απάντηση - έστω και με καθυστέρηση - ήρθε προχθές. Θετική η εισήγηση του Υπουργείου, μπορείτε να παραλάβετε τα χρήματα από την Τράπεζα Αττικής αρκεί να ...εξασφαλίζαμε εμπράγματα το 70% !! Στην ουσία, οι θεομπαίχτες , μοιράζουν δάνεια αρκεί να έχεις σπίτι να υποθηκεύσεις !!! Μα αν ήταν να βάλω υποθήκη το σπίτι μου, θα μπορούσα να δανειοδοτηθώ από οποιαδήποτε τράπεζα και με καλύτερο επιτόκιο αντί του ληστρικού 10,8 % που πρότεινε η Τράπεζα Αττικής στην προκειμένη περίπτωση...Και φυσικά, χωρίς να έχω καμία δέσμευση να διατηρήσω τον αριθμό του προσωπικού μου ως έχει....

Με τα σπίτια των άλλων, ξέρω και εγώ να εγγυηθώ , όχι μόνο το 70% 155 ψωροχιλιάδων ,αλλά το 100% της εμπορικής αξίας του προς προσημείωση ακινήτου,

Φτάνει το δούλεμα κύριοι κυβερνώντες, είτε γαλάζιοι είτε πράσινοι...
Φτάνει η ψευτιά και η υποκρισία...
Φτάνει η πολιτική της απάτης....
Φτάνει η πολιτική της απάτης και του εμπαιγμού....

Αν μη τι άλλο, σταματήστε να μας θεωρείτε ηλίθιους, όλους όσους δεν έχουμε "μπάρμπα στη Κορώνη" και προσπαθούμε να επιβιώσουμε αποκλειστικά και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, σ'ένα οικονομικό τοπίο για το χάλι του οποίου είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς και κανείς άλλος...

http://sabbpat.blogspot.com/
Το παρακατω μου ηρθε με μεηλ απο το μπλογκ Greek United Bloggers

Το «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους"


Αν ισχυει κατι τετοιο, τοτε οντως πρεπει να ξεσηκωθει το συμπαν για το θεμα του Ναξιου! Οχι οτι η δικη του σταση ειναι σωστη, το αντιθετο μαλιστα, τετοιες συμπεριφορες ειναι που αμαυρωνουν γενικα το μπλογκινγκ και τους μπλογκερς, αλλα αν ισχυει αυτο, τοτε υπαρχει καταφορη παραβιαση του νομου και μπορει καλλιστα να αποτελεσει αρχη για επομενες τετοιες πρακτικες, αν περασει ετσι απλα...
Αν καποιος ξερει κατι παραπανω, ας με ενημερωσει...

5 0 Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς Ε ν ό ς Π ο λ ί τ η...

 Επειδή αυτό το κείμενο που βρήκα τελείως τυχαία,  έχει κάποια συνέχεια με την προηγούμενη ανάρτηση κι εγώ προσωπικά το  βρίσκω  πολύ ενδιαφέρον, θέλω να το  μοιραστώ μαζί σας, μια και με προβλημάτισαν πολύ αυτές οι ερωτήσεις... που δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις.




(01)  Η ψήφος στους Μετανάστες τι ακριβώς θα προσθέσει στην χώρα που λέγεται Ελλάδα;


(02)  Τι ακριβώς έχει η χώρα Ελλάδα που (και) με το δικαίωμα ψήφου θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους;


(03)  Γιατί τονίζεται συνεχώς, η οικονομική ωφέλεια της χώρας από τους Μετανάστες; Πότε ερευνήθηκε κάτι τέτοιο σε επίπεδο Επιστημονικού μέτρου, και σε συλλογική κλίμακα;


(04)  Γιατί όλοι μας, έχουμε μπολιαστεί ότι δεν προτιμώνται κάποιες δουλειές και ευτυχώς που υπάρχουν οι Μετανάστες, ΕΝΩ, η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες εγκατέλειψαν αυτές τις δουλειές διότι οι Μετανάστες έριξαν τα μεροκάματα;


(05)  Αντίθετα, γιατί λογίζεται το παραπάνω σαν επιτυχία διότι, υποτίθεται, κρατά την Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική;


(06)  Με αύξηση της ανεργίας των ήδη πολιτών;


(07)  Ή είναι τεράστια αποτυχία γιατί το κράτος, με όλες τις κυβερνήσεις, δεν έχει επιτρέψει υποδομές παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών που να αμείβουν ικανοποιητικά τους εργαζόμενους ενώ παραμένουν ανταγωνιστικά;


(08)  Αν η Ελλάδα έχει ανάγκες σε Μετανάστες, τότε, γιατί ουδέποτε ζήτησε να έρθουν και να πλαισιώσουν την Ελληνική κοινωνία και το εργατικό δυναμικό της χώρας;
Ο κύριος Παυλόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τους εισβάλοντες Πακιστανούς, και άλλους «που μας προτιμούν». Αν αυτό ήταν σωστό, τότε, γιατί δεν ζήτησε νόμιμους Μετανάστες και, ως παράνομοι, θαλασσοπνίγονται;


(09)  Οι Μετανάστες στην χώρα μας γιατί προπαγανδίζονται ως εν δυνάμει αιμοδότες του Ασφαλιστικού μας συστήματος, και του Οικονομικού, ενώ, στην χώρα μας για να βρει κάποιος δουλειά πρέπει κάποιος άλλος να την αφήσει;


(10)  Αυτός δεν είναι και ο λόγος που η Ελλάδα ουδέποτε ζήτησε Μετανάστες;




(11)  Αν τα παιδιά των Μεταναστών δεν έχουν γνωρίσει την πατρική χώρα, και δεν την αγαπούν, όπως είναι μια από τις βασικές αιτιολογίες της απόδοσης ψήφου, τότε, ποια είναι η ευθύνη των γονιών στο σπίτι τους; Τι τα μαθαίνουν;


(12)
α)  Γιατί να επωμισθεί η δική μου χώρα ΚΑΙ την ανευθυνότητα αυτών των γονιών, ή την πονηριά τους; Εγώ γιατί λατρεύω (πχ) την Ζάκυνθο σαν κομμάτι της πατρίδας μου και ας μην έχω πάει ποτέ;
β)  Οι διάφορες προσφέρουσες κυρίες, μέσω ΜΚΟ ή μη, βγαίνουν μόνιμα, στα έντυπα, φωτογραφίες αγκαλιά με συμπαθή Αφρικανάκια και ουδέποτε με Αλβανάκια, ενώ, οι Αλβανοί, της γειτονικής μας Αλβανίας, είναι το 60% των Μεταναστών και οι Αφρικανοί το 10%.
Γιατί ο ιδιότυπος αυτός ρατσισμός;


Ο νόμος κυνηγά μόνο τους Έλληνες, οι λαθρομετανάστες εξαιρούνται !!!

Από: TEIΡΕΣΙΑΣ

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει γεμίσει παραεμπόριο από πλανόδιους λαθρομετανάστες , οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του νόμου συλλαμβάνουν τους Έλληνες καστανάδες !!!

Η τσιμπίδα του Νόμου διενεργεί συλλήψεις σε βάρος Ελλήνων μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια ενώ κάνει τα στραβά μάτια στο σοβαρό παραεμπόριο πλαστών CD – DVD και κάθε λογής αντίγραφο επωνύμων προϊόντων που πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές μπροστά από τις βιτρίνες των φορολογούμενων επιχειρήσεων.



Χαρακτηριστικό το φιάσκο των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, οπού συνέλαβαν γυναίκα οπού έψηνε και πουλούσε κάστανα.

Η… τιμωρία του παραεμπορίου ξεκίνησε και εξαντλήθηκε στην περίπτωση γυναίκας που έψηνε και πωλούσε κάστανα στην αγορά του Βόλου.

Εις βάρος της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, γιατί δεν είχε άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου , ενώ κατασχέθηκαν από την ίδια τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια!

Η κ. Αναστασία Φώτα, αποτελεί μια από τις γνωστές «φιγούρες» στην κεντρική αγορά του Βόλου.

Μελέτη του Ι.Γ.Μ.Ε.

Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών,
Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί
υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η
αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για
δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά
(το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000
Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;


Από το "λεφτά υπάρχουν" στο "δεν υπάρχει σάλιο"

Από:
tiresias-press.blogspot.com

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι φοβερά επισφαλές. Ο λόγος είναι ότι βασίζεται περισσότερο στην αύξηση των εσόδων παρά στη μείωση δαπανών.


Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Είναι αδιανόητο να περιμένει ο Πρωθυπουργός να έχει αυξημένα έσοδα σε αυτό το περιβάλλον....



Στο σύνολο δεν κάνει ανατροπές και καινοτομικές παρεμβάσεις, αλλά αποσκοπεί σε καλύτερο συντονισμό του σημερινού διεφθαρμένου γραφειοκρατικού καθεστώτος.

Η οικοδομή έχει παγώσει και η ανεργία είναι στο 14%.

Καταδίκασαν 13χρονη μαθήτρια σε 90 βουρδουλιές!!

Την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσε η καταδίκη σε 90 βουρδουλιές ανήλικης μαθήτριας, η οποία φοιτά σε σχολείο της πόλης Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η μαθήτρια επιτέθηκε σε καθηγήτριά της όταν η τελευταία τη συνέλαβε να έχει στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο. Έπειτα από αυτή της την ενέργεια, η παραβάτις οδηγήθηκε στο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε σε 90 βουρδουλιές και δύο μήνες φυλάκιση, καθώς η καθηγήτριά της αρνήθηκε να τη συγχωρέσει για την πράξη της. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η μαθήτρια είναι μόλις 13 χρονών.

Ο μόνος τρόπος για να μην εκτελεστεί η ποινή της είναι να λάβει χάρη από τον βασιλιά Αμπντάλα. Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας «να παρέμβει άμεσα για να διασφαλιστεί ότι θα ανακληθεί η ποινή της μαστίγωσης».

Επίσης, ζήτησε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη μεταρρύθμιση ενός «ωμού, απάνθρωπου και ατιμωτικού νόμου» που επιτρέπει τη μαστίγωση των ανηλίκων. Εάν δεν ανακληθεί, η ποινή της μαθήτριας θα εκτελεστεί την Πέμπτη.

Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δίμηνη παύση για Σταθόπουλο από το Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας

Aπό: ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Αναφορικά με την υπόθεση
του γνωστού δικηγόρου στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας ως "ο δικηγόρος των γύφτων" σας αποκαλύπτουμε σήμερα νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στον Νικόλαο Σταθόπουλο κατώπι έγγραφης καταγγελίας πελάτη του για συμπεριφορά απαδούσα προς το δικηγορικό λειτούργημα και ειδικότερα...



Οι μοιραίοι: περί πατρίδας

Σε σχόλιό μου σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ, είχα ευχηθεί να ανέβαζε κάποιος στο διαδίκτυο τη συνέντευξη της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στο πρωινό του Mega. Όπερ και εγένετο! Να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν συμφωνώ με τον τίτλο που έχει δοθεί στο βίντεο ούτε και με τα προσβλητικά σχόλια που το συνοδεύουν στο youtube. Όσο για τον Φαλμεράιερ, σας συνιστώ να διαβάσετε το εξαιρετικό βιβλίο της Έλλης Σκοπετέα, Φαλμεράυερ. Τεχνάσματα του αντιπάλου δέους (Θεμέλιο 1999), όπου η ιστορικός τοποθετεί τον Φαλμεράιερ στο πολιτισμικό του περιβάλλον, αυτό της ρομαντικής Γερμανίας. Η στροφή του Φαλμεράιερ προς το Μεσαίωνα (Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας) έρχεται ως αντίδραση στην αρχαιολατρία των Γερμανών κλασικιστών. Αυτοί αποτελούσαν το αντίπαλο δέος του, και όχι οι Έλληνες.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

Επειδή είμαστε πάντα ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις  και είχαμε δημοσιεύσει το blog του κυρίου Χαρδαβελα , οφείλουμε να παρουσιάσουμε και την άλλη όψη με αφορμή το κείμενο του που λέει



chardavellas_blog

Η καθημερινή μου ηλεκτρονική βόλτα ξεκινάει με το newsit του Ευαγγελάτου, το tvxs του Κούλογλου, την zouglaτου Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και το troktiko, το nonews, το madata και το fimotro , για να μάθω μέσα σε 5 λέπτα ό,τι συμβαίνει, την στιγμή που συμβαίνει.
Και οι επισκέψεις συνεχίζονται στο taxalia και το salonica , για θέματα Β.Ελλάδας και των "φίλων" Σκοπιανών,  todefencenet για στρατιωτικά και αμυντικά θέματα , την naftemporiki για την οικονομία και μετά το ellispoint της Στάη, το koutipandoras του Βαξεβάνη, το protagon του Θεοδωράκη και το mediasoup της Διγενή. Κλείνοντας ρίχνω πάντα μια "κρυφή" ματιά στο yupi ,για τα νέα της showbiz - αυτά που κανείς δεν διαβάζει αλλά όλoι ξέρουμε!
με αφορμή αυτό το κείμενο του,ο συγγραφέας μας εδώ του απάντησε

Λουκάς Σταμέλλος
Οι ιστότοποι που αραδειάζετε και χαρακτηρίζετε «blogs», μόνο τέτοια δεν είναι. Είναι όλα τους επαγγελματικά δημοσιογραφικά sites, που δεν έχουν καμμία σχέση με την λεγόμενη «δημοσιογραφία των πολιτών», δηλ την είδηση, άποψη, ανάλυση που προέρχεται από τον «μη-ειδικό», τον απλό πολίτη που καταγράφει ό,τι είδε, άκουσε ή σκέφτηκε.

Η προσπάθεια καπήλευσης του φαινομένου «blogs» βλέπω συνεχίζεται και φαίνεται ότι όλοι οι δημοσιογράφοι προχωρούν ομόθυμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ.

Απο το     Ελληνικό Καφενείο.  και το  Είμαστε και μείς Εδώ.

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
20 ΜΑΪΟΥ 1825
Η Ελληνική Επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας ιερωμένος ονόματι Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας με 300 γενναίους έλληνες στέκεται εμπόδιο απέναντι σε έναν στρατό 6000 ανδρών που ενεργεί υπό τις διαταγές του Ιμπραήμ πασά. Πέφτουν όλοι υπέρ πατρίδος. Ο αντίπαλος αρχηγός αναζητά το άψυχο κορμί του Παπαφλέσσα το οποίο και τιμά με ένα φιλί . Το αδιανόητο για έναν μουσουλμάνο της εποχής αποτελεί γεγονός. Τιμά τον ήρωα ιερωμένο αλλόθρησκο
6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941
2ος παγκόσμιος πόλεμος. Γερμανική εισβολή και μάχη των οχυρών στα βόρεια σύνορά μας. Ένα και μοναδικό πολυβόλο στα χέρια του Έλληνα λοχία Δημήτριου Ίντζου αποδεκατίζει τους εισβολείς Γερμανούς. Μόλις οι .........

Απέσυρε ο Γ. Ραγκούσης τη μήνυση κατά του μπλόγκ «Νάξιος» μετά από έγγραφη δημόσια συγνώμη



Ύστερα από την έγγραφη δημόσια συγνώμη που ζήτησε ο διαχειριστής του μπλoγκ «Νάξιος» από τον υπουργό και η οποία κοινοποιήθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και στα ΜΜΕ, ο Γ. Ραγκούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του συγκεκριμένου blog, τα οποία προανήγγειλαν αποκαλύψεις σχετικά με εμπλοκή του υπουργού σε πλαστογράφηση, αποκαλύψεις όμως οι οποίες ποτέ δεν ήρθαν στη δημοσιότητα.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης είχε απευθυνθεί προ ημερών στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι αξιωματικοί του οποίου ύστερα απο διερεύνηση εντόπισαν τον διαχειριστή του μπλόγκ "Νάξιος".
Η γραπτή δήλωση του bloger, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του Διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου (για τις Κυκλάδες). Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι΄' αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα».
http://www.foreignpress-gr.com/2010/01/blog-post_3390.html
Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών