2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Το παρακατω μου ηρθε με μεηλ απο το μπλογκ Greek United Bloggers

Το «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους"


Αν ισχυει κατι τετοιο, τοτε οντως πρεπει να ξεσηκωθει το συμπαν για το θεμα του Ναξιου! Οχι οτι η δικη του σταση ειναι σωστη, το αντιθετο μαλιστα, τετοιες συμπεριφορες ειναι που αμαυρωνουν γενικα το μπλογκινγκ και τους μπλογκερς, αλλα αν ισχυει αυτο, τοτε υπαρχει καταφορη παραβιαση του νομου και μπορει καλλιστα να αποτελεσει αρχη για επομενες τετοιες πρακτικες, αν περασει ετσι απλα...
Αν καποιος ξερει κατι παραπανω, ας με ενημερωσει...

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Έτσι είναι για τον αμερικάνικο νομο. Όμως τα ελληνικά ιστολόγια, ανεξάρτητα αν έχουν το com, εκπέμπουν κυρίως στο χώρο της Ελλάδας, όπου αν τελεστεί ένα αδίκημα τότε ισχύει ο νόμος του τόπου τέλεσης όπως π.χ. η συκοφαντική δυσφήμηση ενός κατοίκου της Ελλάδας τελείται στην Ελλάδα.
Όμως και για τον ελληνικό νόμο η άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών άρα και του διαδικτύου γίνεται μόνο για σοβαρά κακουργήματα. Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου με τις γνωμοδοτήσεις τους απλά θεωρούν ότι το διαδίκτυο δεν υπάγεται στο νόμο περί τηλεπικοινωνιών, γι' αυτό μιλούν για άρση απορρήτου και για απλά πλημμελήματα.
Όμως μέχρι τώρα δεν το έχουν εφαρμόσει και το απόρρητο το αίρουν με την πρόφαση ενός δήθεν κακουργήματος, όπως ο εκβιασμός για τον οποίο και κατηγορήθηκε ο Νάξιος προκειμένου να του αρθεί το απόρρητο.
Η εξουσία δυστυχώς όταν κάνει παιχνίδι είναι πάντα από θέση ισχύος.
Στο πλάϊ του ιστολογίου αυτού θα βρεις σχετικές αναρτήσεις με το τι ισχύει στην Ελλάδα, @πεταλουδίτσα μας.
:))

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Μαριαννα! Ευχαριστω πολυ!