2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επιμένει να παραβιάζει το Ελληνικό Δίκαιο αλλά και το Κοινοτικό Δίκαιο!!

Ο Τέντες "καταργεί" την ΑΔΑΕ, Πράσινο φως για άρσεις ... αστραπή


ΣΧΟΛΙΟ:
Αδυνατούμε να καταλάβουμε την εμμονή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παραβιάζει εκτός από τον Ελληνικό Νόμο και το Κοινοτικό Δίκαιο που έχει γίνει νόμος του κράτους (Οδηγία 2006/24/ΕΚ που κυρώθηκε στην Ελλάδα με το ν. 3917/2011).
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ; 


Ο Τέντες "καταργεί" την ΑΔΑΕ, Πράσινο φως για άρσεις ... αστραπή 

Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες ενεργοποιεί γνωμοδότηση με την οποία αναγκάζει τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να εφαρμόζουν τις εισαγγελικές παραγγελίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του crime.gr, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην γνωμοδότησή του αναφέρει προς τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών εν γένει επικοινωνιών (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, επικοινωνίας μέσω διαδικτύου - Internet), πως δεν έχουν το δικαίωμα ερμηνείας ή ελέγχου νομιμότητας των
εισαγγελικών παραγγελιών άρσης απορρήτου.

          Να παρέχουν άμεσα στοιχεία εντοπισμού της ταυτότητας προσώπων που ενεργούν τηλεφωνικές κλήσεις ή αποστέλλουν μηνύματα εξυβριστικού, δυσφημιστικού, απειλητικού ή άλλου εγκληματικού χαρακτήρα προς τον εγκαλούντα (κακόβουλες κλήσεις), όταν υπάρχει σχετική εισαγγελική παραγγελία. Ουσιαστικά οι πάροχοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης των εισαγγελικών παραγγελιών. Μέχρι σήμερα οι νομικοί σύμβουλοι των εταιρειών, σε αρκετές περιπτώσεις, αρνούνταν να δώσουν στοιχεία στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, επικαλούμενοι την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών,γνωστή ως ΑΔΑΕ, και τα πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ, που υπάρχει περίπτωση να τους επιβάλει η αρχή, αν δώσουν αυτά τα απόρρητα στοιχεία επικοινωνιών.
          Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως φέρνει στα «χαρακώματα» την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και την ΑΔΑΕ, που ούτως ή άλλως δεν είχαν και τις «καλύτερες σχέσεις», με κύρια αιτία το απόρρητο των επικοινωνιών. Η γνωμοδότηση όμως αυτή, ουσιαστικά καταργεί,αχρηστεύει ή αδρανοποιεί την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, η αντίδραση της οποίας αναμένεται τις επόμενες ώρες.


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τέντες κάποια στιγμή θα φύγει από τον ΆΡειο Πάγο. Όμως μετά ποιός θα πληρώσει τη ζημιά, τα πρόστιμα και την κάθειρξη (γιατί είναι κακούργημα η παροχή από την αρμόδια υπηρεσία στοιχείων που προστατεύονται από το απόρρητο)στις παρόχους εταιρείες αν υπακούσουν στην παράνομη εντολή του;
Και δεν του έχει πει κανείς άραγε ότι κανείς δεν υποχρεούται να υπακούσει σε παράνομη εντολή;
Γι' αυτό πάμε κατά διαόλου σ' αυτή τη χώρα. Γιατί στη Δικαιοσύνη ηγούνται κάτι ανθρωπάκια σαν αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Παντα απο το κεφαλι Βρωμαει το ψαρι.