2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

2014: Η οδύσσεια του συστήματος

Η αποφράδα χρονιά του 2013 έκλεισε με τoυς κάκιστης ποιότητας κοινοβουλευτικούς θεσπιανισμούς για την απελευθέρωση των εξώσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Οι διάκονοι της παγκόσμιας μνημονιακής εκκλησίας, οι βουλευταράδες μας το παίζαν δύσκολες όταν την αμοιβή της πορνείας τους την έχουν εισπράξει ήδη από τους αγαπητικούς δανειστές τους.
Δήθεν προστατεύτηκαν ευπαθείς ομάδες αλλά αυτό είναι το επιχείρημα της τρύπιας καπότας. Δεν προστατεύει κανέναν πέρα από τον κατασκευαστή της για όσο δεν μπορεί κάποιος να τον μηνύσει.
Έτσι λοιπόν μας μπήκε και το 2014: Με την παράσταση για το εισιτήριο των 25 ευρώ των νοσοκομείων, έναν ακόμη τρομακτικό αντιπερισπασμό ο οποίος λειτουργεί και ως δούρειος ίππος για νέα απεχθή φορομπηχτικά μέτρα: Ο Άδωνις, αυτός ο διεστραμμένος  τηλενάρκισσος που θα φερνε το μνημόνιο αν μπορούσε ούτως ή άλλως, συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της «συνόδου» κορυφής της διανδρίας των ανάνδρων. Το αποτέλεσμα: δύο νέοι φόροι στο αυτό το σουρεαλιστικό κομμουνιστικό, νεοφιλελέ, και παλαιοοθωμανικό υβρίδιο παρακράτους: 5 λεπτά στα τσιγάρα, ένα ευρώ τη συνταγή. Περάστε κόσμε να δώσετε, ξεπουλάμε όσο όσο.


Δύο νέοι φόροι με το καλημέρα.
Όχι άλλα μέτρα: ένα ακόμη σύντομο ανέκδοτο από τους δημιουργούς του «Λεφτά υπάρχουν», «Αναδιαπραγμάτευση Now» και Success Story.
Έτσι υποδεχόμαστε την έναρξη της ελληνικής ευρωπαϊκής προεδρίας, αυτό το πανηγυράκι που γίνεται σε ανάμνηση της Ευρώπης των κρατών που για κάποιο διάστημα υπήρξε.
Ο Σαμαράς πάλι να διατάζει απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως κάνει στις παρουσίες του σε «εθνικές γιορτές» πριβέ, στην έλευση της Μέρκελ κλπ κλπ. Ποιον είπες τύραννο;
Δυστυχώς όμως για το Σαμαρά, τον παλιό καλό καιρό, οι δικτάτορες είχαν την πλήρη κάλυψη κάποιας μεγάλης δύναμης. Και κανείς δεν συμπαθεί τον Σαμαρά. Κανείς δεν τον εμπιστεύεται.
 Ο αρχοντοχωριάτης Σαμαράς σταυρώθηκε στον τοίχο σαν καλός χριστιανός που είναι από δημοσιογράφο των FT που τον ρώτησε για το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.
Το Σύριζα που είχε το θράσος να μην παραστεί σε αυτή την παρωδία.
Για να διαχειριστεί λοιπόν η κυβέρνηση την τεράστια απαξίωση που εισέπραξε αυτή και η προεδρία της, ξανακύλισε στα βαριά ψέματα.
Η ομάδα αλήθειας αποφάσισε λοιπόν ότι αυτό το μήνα ο Σύριζα θα είναι το κόμμα με τη συνιστώσα της Τρομοκρατίας, ένα ακόμη σύντομο ανέκδοτο.
Έχει πέντε κέρατα πάνω από το κεφάλι του, το ένα σε σχήμα σφυροδρέπανου, το άλλο σε σχήμα ημισελήνου, εκτσογλανίζει την άψογη πολιτική ζωή αυτού του τόπου και μεταμορφώνεται οβιδιακά πότε σε κόμμα της δραχμής, πότε σε κόμμα της τρομοκρατίας.
Τι είναι;
Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ορθώς λοιπόν ένας άλλος αποστάτης της ΝΔ, κολλητός του Σαμαρά, μέλος της ΠΟΛΑΝ και νυν υφυπουργός εξωτερικών και βουλευτής ενός κόμματος που λέγεται ΝΔ αλλά είναι στην πραγματικότητα ΠΟΛΑΝ και ΛΑΟΣ, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος, προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάψει την εφημερίδα «Αυγή». Χιτλερίσκος είπατε;
Όλως τυχαίως ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν «αποδρά» και δεν ξαναγυρίζει στο κελί του κατά τη διάρκεια της 7ης άδειας του, έτσι για να γιορτάσει και αυτός την ελληνική ευρωπαϊκή προεδρία με τα δικά του βεγγαλικά.
«Καλά πληροφορημένες πηγές» θέλουν το προσωπικό ελικόπτερο του κομμαντάντε Τσίπρα να τον έχει φυγαδεύσει στη Βενεζουέλα όπου και σκότωσε την πρώην μις υφήλιο γιατί έπαιζε σε αμερικανική σαπουνόπερα.
Και δεν είναι η πρώτη τρομοκρατική ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κομμάντα του, εκπαιδευμένα από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, από τότε που τα golden boys της Τρόικα είπαν πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει για να κάνουν αυτοί το σκι τους, πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια για να τους στήσουν καρτέρια.
Δυστυχώς, βρήκαν μόνο το Σουμάχερ και τη Μέρκελ.
Έτσι λοιπόν, η συνιστώσα του Σύριζα που ονομάζεται ΑΝΑ.ΚΟ.ΧΙ (Αναρχικοί του Κόκκινου Χιονιού) σκόρπισε τον όλεθρο στους Γερμανούς αλλά και έφερε αρκτικό ψύχος στους αμερικάνους βγάζοντας από την κατάψυξη πολιτικές ιδέες της εποχής των παγετώνων.
Το μόνο που δεν κολλάει σε αυτήν την εκδοχή των πραγμάτων είναι το κάταγμα της Μέρκελ. Όχι γιατί τα κατάγματα δεν κολλάνε. Αλλά γιατί το κάταγμα της ήταν ατελές. Δεν γίνεται αυτό: Οι Γερμανοί τα κάνουν όλα τέλεια. Δεν μπορεί το κάταγμα της Μέρκελ  να είναι ατελές.
Περαστικά και στους δύο ευχόμαστε καταδικάζοντας τα ατυχήματα από όπου και αν προέρχονται.
Αλλά ας γυρίσουμε στα «δικά μας». 
Γίναμε κανονικό κράτος.
Και το Spiegel επιβεβαίωσε τις μαλακίες Σαμαρά λέγοντας τον ουσιαστικά Άρρωστο. Το Spiegel τον περιέγραψε ως «κατά φαντασίαν Θεραπευμένο» και παρομοίασε την Ελλάδα με το Αφγανιστάν περιγράφοντας την ως ένα αποτυχημένο κράτος (Failed State). Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Spiegel το έκανε αυτό για να μη θυμηθεί ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος Σαμαράς τα οικονομικά του σχέδια του Ζάππειο 1,2 κοκ, sequels που περιέφερε ως αφρικανός πλασιέ στην Ευρώπη τώρα που ξεκίνησε η ελληνική προεδρία στο Ζάππειο Μέγαρο, μην τυχόν και κάνει καμιά «αντιευρωπαίκή» κουζουλάδα και υπερασπιστεί τυχόν ελληνικά συμφέροντα.
Failed State. Μα τι είναι αυτά που λένε οι βρωμογερμαναράδες; Που αλλού μπορείς να ορκίσεις εν αγνοία του και να συνυπογράψεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Γιατί αυτό έγινε στο σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς. Αντί για Κυριάκο, βάλαν τον Κωνσταντίνο.
Και να ταν μόνο αυτό: Στον επίσημο λογαριασμό της ελληνικής προεδρίας στο twitter ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος παρουσιάζεται ως αναπληρωτής πρωθυπουργός (DPM: Deputy Prime Minister)! Άλλη μια γκάφα από τους ογκόλιθους της ανικανότητας και τους μαέστρους της καταστροφής, αυτούς που μας μεταμορφώνουν σε κανονικό κράτος. Ένα κράτος χωρίς κοινωνία.

Και να ταν μόνο αυτά. Το διαμάντι της πληροφορικής, το άγριο άλογο στην μηχανή του κανονικού κράτους που γινόμαστε, το Taxisnet   μεγαλουργεί. Πότε κλείνει πότε ανοίγει, ποτέ δεν ξέρεις αν είναι ζωντανό ή νεκρό αν δεν το κοιτάξεις σαν το κουτί του Schrödinger ένα πράγμα, η εφαρμογή που ζηλεύει ακόμη και η NSA αφού επέτρεπε σε κοινούς χρήστες να μπαίνουν σε λογαριασμούς άλλων χρηστών και να τους πειράζουν κιόλας, αυτή η εφαρμογή αυτή τη φορά δεν επέτρεψε σε 1.300.000 Έλληνες να πληρώσουν το ούτος ή άλλως καταχρηστικό χαράτσι του 2013. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αλλού στο υπαρκτό σύμπαν εταιρία με τόσο γελοίο πρόγραμμα. Αν υπήρξε κάπου, σίγουρα έκλεισε μέσα στα 10 λεπτά λειτουργίας του. Κάτι ξέρει από αυτά το υπέρλαμπρο χρυσό αγόρι Χάρης Θεοχάρης. Αντιπρόεδρος σε κάποια Lehman Brothers ήταν. Ναι, σε εκείνη την εταιρία που έκλεισε αφού πρώτα βύθισε τις ΗΠΑ σε βαθιά κρίση.
Φυσικά ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων δύναται να κλείσει: Έχει σταθερούς πελάτες. 10 εκατομμύρια πελάτες. Για να κλείσει πρέπει να της φύγουν μπόλικα εκατομμύρια πελάτες. Και αυτό προσπαθεί επίμονα να κάνει: να κλείσει την Ελλάδα: στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες ή στον Άδη.
Τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ και του ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον τύπο που έχει συμβούλους πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ και μαρξιστές, (Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη) δίνουν τα ρέστα τους σε ρεσιτάλ γελοιότητας.
Κατασκευάζουν κατηγορίες και τις εξαπολύουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε ένα αηδιαστικό μπαράζ αντιμετάθεσης. Η βαθύτατη συμπλεγματικότητά τους έχει αρχίσει να γίνεται αντιαισθητικά εμφανής τώρα, στην βαθύτερη ώρα της κρίσης που έχει αρχίσει πλέον να γίνεται και δική τους κρίση.
Επικαλούνται μνήμες τους από το σχολείο μιας και ο δασκαλάκος στο σχολείο της δεκαετίας του 60 είναι η μόνη τους καταφυγή σε κάποιο σύμβολο εξουσίας τώρα που η δοτή τους εξουσία καταρρέει. Θλιβερά ανθρωπάρια… Ποιος το κανε, ρωτά η κυρία δημοκρατία, ποιος βούτηξε τον κουμπαρά του σχολείου και αυτοί απαντάν ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Τα κακά παιδιά.
Γεμίσαμε καλά παιδιά σε αυτό τον τόπο. Καλόπαιδα.
Που τώρα το παίζουν δάσκαλοι. Μην μιλάτε για εθνικά θέματα και συμφέροντα. Εμείς εδώ είμαστε ευρωπαίοι. Πας μη Ευρωπαίος Ακραίος λένε οι Φιλισταίοι που διαλύουν κράτη και διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τρέμουν πλέον. Γιατί το απόστημα της διαφθοράς δεν σπάζει «ελεγχόμενα» όπως ελεγχόμενα «χρεωκοπήσαν» τη χώρα αλλά ανεξέλεγκτα, όπως ανεξέλεγκτα ληστέψαν τη χώρα.
Μετά την υπόθεση των εξοπλιστικών και το κελάιδισμα Κάντα που έδωσε την ανατριχιαστικότερη εικόνα για την έκταση και το βάθος των μιζών, τώρα έρχεται να σκάσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εντάλματα σύλληψης, πραγματικά εντάλματα σύλληψης σε μεγαλόσχημους και κραταιούς όπως  Κοντομηνάς και ο Γριβαίος, κολλητός της οικογένειας Παπανδρέου, επιχειρηματίας της πράσινης ανάπτυξης, του νέου κύκλου ανάπτυξης δηλαδή που οι Σοσιαληστές εξασφάλιζαν για τους εαυτούς τους μέσω προγραμμάτων και δανεικών και αγύριστων από τις ελληνικές τράπεζες.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάποτε υγιέστατο φαίνεται να «χάρισε» γύρω στα 500 μύρια σε τέτοιους κύκλους. Η ανάμειξη του πράκτορα επιρροής Λαυρεντιάδη σε αυτό το εγκληματικό κύκλωμα μας δίνει την εικόνα της λειτουργίας του. Τράπεζες που δίναν δάνεια σε ιδιώτες ή σε άλλες τράπεζες για να αγοράζουν με τα δάνεια οι δανειζόμενοι τους ίδιους τους δανειστές. Τράπεζες που δίναν δάνεια σε άλλους τραπεζίτες για να κάνουν εικονικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να παροχετεύουν τα κέρδη σε εξωχώριες εταιρίες (για τις κομπίνες αυτού του τύπου διαβάστε τα σχετικά τεύχη του Hot Doc)
Τα ίδια γίναν και στην Κύπρο. Βουτήξαν, βαθειά πολύ βαθειά το δάχτυλο στο βαζάκι με το μέλι. Το μέλι τελείωσε. Και τώρα τα σκατά αρχίζουν και επιπλέουν.
Αν αυτά γίνονται στο κάποτε υγιέστατο ΤΤ, φανταστείτε τι έγινε στις άλλες πιο αμαρτωλές τράπεζες. Ναι, αυτές τις τράπεζες που ανακεφαλαιώνουμε με το αίμα μας και δεν έχουμε κανένα λόγο και καμία εποπτεία στη λειτουργία τους. Δεν τα λέω εγώ. Τώρα προκαταρκτικά κελαηδάει και ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης που διαφεύγει της σύλληψης ευρισκόμενος εις τις ΗΠΑ.
Τι συνδέει όλα αυτά; Με φυσικά ο αρχιτραπεζίτης. Ο Προβόπουλος. Που ακλόνητος και ανεπηρέαστος συνεχίζει να κοιτάζει τα παιδιά ενός κατώτερου θεού να σφαδάζουν για τις δικές του αμαρτίες.
Το απόστημα μάλλον σπάει. Δυστυχώς πολύ αργά, αφού η κοινωνική και οικονομική καταστροφή έχει ήδη συντελεστεί.
Τα εξοπλιστικά σκάνδαλα τα ήξερε η ΝΔ από την προηγούμενη δεκαετία. Τόσο το αριστερό περιοδικό ΑΝΤΙ που τελείωσε άδοξα (να σημειωθεί ότι ο συντάκτης Βασίλης Ζήσης έμελε να στηρίξει την προώθηση του Σαμαρά μέσω του site Αntinews) όσο και η αείμνηστη και αναντικατάστατη Αριστέα Μπουγάτσου είχαν βγάλει την εξοπλιστική βρωμιά. Η τότε εξεταστική επιτροπή υπό τον βουλευτή της ΝΔ Τραγάκη προχώρησε τόσο ώστε να σταματήσει.
Τότε η ΝΔ απλά συγκάλυπτε τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ,  υπό το φόβο μάλλον αντιποίνων.
Τώρα, συγκυβερνήτες με το ΠΑΣΟΚ, είναι συνένοχοι και συνέταιροι στα εγκλήματα.
Και γι αυτό τρέμουν.
Ας κλείσουμε όμως με καλά νέα. Τα νέα της Λένας Διβάνη και τη στήλη της σε ένα από τα  άντρα του κοσμοπολιτισμού ιδεαλισμού, το Protagon που μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το επίπεδο της.
Σε μια εξομολόγηση που θυμίζει ερωτευμένη κορασίδα που κάποιος της ράγισε την τρυφερή καρδιά της (ναι εκείνη την τρυφερή καρδιά που όταν ο έφηβος πέθανε στο τραμ υπό την πίεση των ελεγκτών εκείνη τον είπε δημοσίως τζαμπατζή) γράφει η Λένα στον DiCaprio για την ταινία του Scorsese (σχετικό άρθρο του σχεδόν πάντα εξαιρετικού Κώστα Βαξεβάνη για την αηδιαστική υποκρισία της Διβάνη εδώ):
«Σε είδα και αηδίασα, Λεονάρντο! Ποια; Εγώ που σε πρωτοαγάπησα φανατικά τότε που ήσουν 15 χρονών… Η υποκριτική ιδιοφυΐα σου ήταν, το καταλάβαμε στα επόμενα χρόνια που μεταμορφώθηκες σε ό,τι τραβούσε η όρεξή σου στην οθόνη, Άγγελος, διάβολος, σύζυγος, εραστής, εργάτης και κροίσος.
Προχτές όμως με κατέστρεψες. Ήρθα χριστουγεννιάτικα να δω ένα φιλμάκι-προέκταση της γαλοπούλας και είδα όλο τον βόθρο του τελευταίου σταδίου του καπιταλισμού να ξεχειλίζει μέσα στα μούτρα μου. Άντρες έτοιμοι να τα φάνε όλα από όλους, να τα πηδήξουν όλα, να τα σνιφάρουν όλα, να τα εκπορνεύσουν όλα. Τα ξέρουμε αυτά, Λεονάρντο μου, με τους λύκους ζούμε κάθε μέρα όλη μέρα, δεν χρειαζόταν να βάλεις το ταλέντο σου για να μας τα τρίψεις στη μούρη χριστουγεννιάτικα. Δε θέλουμε άλλη σκληρή επίγνωση. Χίλιες φορές καλύτερα να μας έδινες μια τζούρα ονειροπόλου Γκάτσμπι να παρηγορηθούμε...
Ξέρεις πόσα χρόνια είχα να σηκωθώ και να φύγω ξαφνικά από σινεμά;»
Σωστά: Δεν θέλουμε άλλη σκληρή επίγνωση. Θέλεις ο κόσμος να πάρει το μπλε χαπάκι του Matrix, να βλέπει τη ζωή του να περνά σαν φιλμάκι που σκηνοθέτησαν άλλοι για αυτόν, δε θες ο κόσμος να ξυπνήσει Λένα. Για αυτό του πουλάς πράγματα που κάνουν το μυαλό τους σα να χει πάθει σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Γιατί είσαι από τα πρόβατα που φυλάν τους λύκους. Ή απλά λύκος με προβιά συγγραφέα και ακαδημαϊκού. Τα σκατά διδάσκεις στα παιδιά του κόσμου στο πανεπιστήμιο; Μεθόδους απόγνωσης;
Το δράμα της Διβάνη που την κατέστρεψε ο Dicaprio αλλά γράφει στα αρχίδια της όλους αυτούς που κατάστρεψε ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και οι εργοδότες τους.
Writers with benefits.
Οι αντιδιανοούμενοι. Οι συγγραφείς της μεταπολίτευσης: Ο Χωμενίδης πρώτα ΠΑΣΟΚ και μετά ΔΗΜΑΡ, Χειμωνάς ΠΑΣΟΚ, Τριανταφύλλου ΕΛΙΑ και Τατσόπουλος, ο φουνταριστός τους να τον έχουν βάλει στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον υπονομεύει με τις γελοιότητες του.
ΑΥΤΟΙ.
Σας διαβάζω και αηδιάζω.
 Πέτρος Αργυρίου. Agriazwa.blogspot.gr.
 9/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: