2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, 

σε αντίθεση με σας που μας γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε σε ερώτημα ενεργών πολιτών της Ελλάδας:
«…η
 οδηγία 2002/58/ΕΚ …υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη
οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των
επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών
επικοινωνιών…
Εάν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .
»!!!!!!
Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναγνώστες μας, ενεργοί πολίτες απευθύνθηκαν, επώνυμα, στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάγγειλαν ΤΗΝ προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ανώτατων εισαγγελέων και του Υπουργού Δικαιοσύνης, για τρομοκρατία και φίμωση των bloggers, υποβάλλοντας  αναφορά και ερώτημα για τη σύσταση της επιτροπής για τη φίμωση των blogs από τον κ. Παπαϊωάννου και την έκδοση των γνωμοδοτήσεων από τους ανώτατους εισαγγελείς τέως Σανιδά, νυν Τέντε   νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου.

Επίσης την ίδια αναφορά έστειλαν και στο Ελληνικό Τμήμα της παραπάνω Επιτροπής.
Ο Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Λουξεμβούργο απέστειλε ταχυδρομική επιστολή στους αναφέροντες ενεργούς πολίτες, αναγνώστες μας, με την οποία τους πληροφορούσε ότι έλαβε το ερώτημά τους και το προώθησε προς νομική και ουσιαστική του έρευνα, με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο και τους κοινοποίησε.
Στη συνέχεια από την "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι αναφέροντες έλαβαν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου την παρακάτω επιστολή:


Θέμα: άρση ανωνυμίας στο διαδίκτυο
Προς: ………..
Ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011, 20:00
Αξιότιμε κύριε ........
Η μονάδα "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε την επιστολή σας.
Θα ήθελα κατ' αρχήν να σας ενημερώσω ότι όσον αφορά παραβίαση ή μη του Συντάγματος, το θέμα δεν εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφόσον βάσει της αρχής της επικουρικότητας, ο τομέας του Συντάγματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών.
Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες. 
Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: "Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης." Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής,  καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:http://europa.eu/legislation_summaries/information_society/legislative_framework/l24120_el.htm
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:
http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm
Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σας φανούν χρήσιμες και σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με εξαιρετική εκτίμηση
Βαρβάρα Χωρέμη
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Υπηρεσία Ενημέρωσης του Πολίτη»
-------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Παπαϊωάννου
ΠΑΡΟΤΙ  ΕΣΕΙΣ  ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ  ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΑΙL ΣΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ και αντ’ αυτού συστήνετε παράνομες επιτροπές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έστω και τώρα να ενεργήσετε τα νόμιμα και να ελέγξετε τα ανώτατα κρατικά όργανα της Δικαιοσύνης σας για τις παράνομες γνωμοδοτήσεις που εξέδωσαν και μάλιστα ο τελευταίος κ. Κατσιρώδης και μετά τις 25-5-2011, που η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/ΕΚ, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας ενημερώνει, είχε γίνει νόμος του Κράτους μας!
Επανορθώστε όσο είναι καιρός, διαλύστε την παράνομη επιτροπή με τους ελεγχόμενους κρατικούς λειτουργούς της Δικαιοσύνης σας και των δήθεν ανεξάρτητων Αρχών σας και ελέγξτε τους παρανομήσαντες! Αλλιώς θα καταγγελθείτε όλοι στην παραπάνω Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φανταστείτε το ρεζίλι σας, να καταγγέλλουν Έλληνες ενεργοί πολίτες τα ανώτατα δικαστικά όργανα της Ελλάδας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου!!
Πάψτε να τρομοκρατείτε τους πολίτες αυτής της Χώρας που σας ταϊζουν και σας πληρώνουν με το αίμα της ψυχής τους γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζετε την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη μη δυνατότητα να ψηφίσετε νομοθέτημα που να αντιβαίνει σ’ αυτήν!!

Υ.Γ. Προκαλούμε όσα από τα ΜΜΕ θέλουν να λένε ότι δεν είναι ξεπουλημένα να αναδημοσιεύσουν αυτή την ανάρτησή μας και να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για την τρομοκρατία και την παρανομία των κρατικών οργάνων (κυβερνητικών και δικαστικών) της Ελλάδας!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

6 σχόλια:

Σοφία είπε...

Στον τίτλο "τέρμα η τρομοκρατία των bloggers" εννοείτε ότι οι bloggers τρομακρατούν και η ΕΕ βάζει τέρμα σ' αυτό;

ή θέλετε να πείτε ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ BLOGGERS.

Αν θέλετε σβήστε το σχόλιό μου δεν με πειράζει, αλλά ξαναδείτε παρακαλώ τη σύνταξη του τίτλου, χωρίς την πρόθεση "κατά" η τρομοκρατία φαίνεται ότι εκπορεύεται από τους μπλόγκερς κι όχι ότι στρέφεται εναντίον τους από κάποιον άλλον.

Παρεμπιπτόντως.. είστε αστέρια! πολύ καλή δουλειά!! Σκίστε τους!

Ανώνυμος είπε...

Σοφία
έχεις δίκιο, πιο ακριβές θα είναι κατά των bloggers αλλά εντάξει νομίζουμε ότι το νόημα δεν αμφισβητείται.
Σ' ευχαριστούμε πάντως πολύ για τη σωστή επισήμανσή σου.

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι εδώ και χρόνια δεν προλάβαινε να αναλάβει υπουργός δικαιοσύνης και των δυο κομμάτων και τρομοκρατούσε τον κόσμο για φίμωση ενώ ήξεραν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία
και σε αυτό ακριβώς απέβλεπαν την τρομοκρατία σαφή στοιχείο και όπλο μια χούντας

Ανώνυμος είπε...

Κανένα ΜΜΕ ή κωλοφυλλάδα δεν το αναδημοσίευσε.
όλα τα παπαγαλάκια ...πέρα βρέχει..
εκείνη η Ελευθεροτυπία ρε παιδιά που τελευταία όλο για την ανωνυμία στο διαδίκτυο κόπτεται τι έχει να πει για τη μοναδική φασιστική της πατέντα που εξαπέλυσε κατά ενός ανώνυμου ιστολογίου.
Δεν είδε την οργή που ξεσήκωσε;
ακόμη να ζητήσει δημόσια συγνώμη;

Psofios Korios είπε...

Η εν λόγω οδηγία λοιπόν τέθηκε σε ισχύ πολύ πρόσφατα, λίγο πριν ανοίξουν οι ορέξεις δικαστικών και κυβέρνησης.
Άρα είναι και πιο "ζεστή" όσον αφορά την εφαρμογή της.

Οπότε άραγε αγνοούσαν την ύπαρξή της, την έγραψαν στα φθαρμένα τους υποδήματα ή απλά όλο αυτό επρόκειτο για ένα θέατρο εντυπώσεων, δύναμης, απειλών κλπ με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα;
Τόσο χαμηλά πια;;

Ανώνυμος είπε...

Και πού να δείτε τι βρωμιά ρίχνει κατά της διαδικτυακής ανωνυμίας ένας "διανοούμενος" που η Ελευθεροτρυπίδα τον έχει και σε εκτίμηση (ο Τάκης Φωτόπουλος με τη συνωμοσιολογική οργάνωσή του, την "Περιεκτική Δημοκρατία").