2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εξώδικο Εφραίμ στον Βαξεβάνη για το "Κουτί της Πανδώρας" Δείτε απόσπασμα από όσα λέει ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης.

Εξώδικο προς τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και την εκπομπή το "Κουτί της Πανδώρας" απέστειλε ο ηγούμενος Εφραίμ με αφορμή εκπομπή που θα παίξει σήμερα σχετικά με το Βατοπέδι.
Μάλιστα, ο Εφραίμ κοινοποίησε το εξώδικο και στο ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή.
"Καλημέρα. Σήμερα στις 23:00 στη ΝΕΤ έχουμε εξώδικο ακολουθία. Ψάλει βεβαίως ο Εφραίμ", έγραψε σήμερα ο δημοσιογράφος στο Twitter του ενώ χθες είχε γράψει "Μόλις ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στην Πανδώρα ενώ ζητά και την προκαταβολική παρέμβαση του ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή".
Ο δημοσιογράφος σήμερα θα παρουσιάσει στην εκπομπή του ρεπορτάζ με τον τίτλο "Το Βατοπέδι σε νούμερα", όπου θα παρουσιάσει δύο έρευνες αποκαλύπτουν πού πήγε το χρήμα του Βατοπεδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πώς το απέκτησαν.
"Ένα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές", σχολιάζει ο δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα του.
Μάλιστα, στην εκπομπή για πρώτη φορά μιλά ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης που χειριζόταν την υπόθεση του Βατοπεδίου και αποκαλύπτει, τις πιέσεις που του ασκήθηκαν, τα στοιχεία που απέκρυβε ο Άρειος Πάγος και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο Εφραίμ υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης.
Δείτε απόσπασμα από όσα λέει ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης:



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

"Θα γίνει μακελειό..."


Νάτος κυρία μου ο μέγας συνταγματολόγος που "δεν καταλαβαίνει μία" το άτομο!
Είναι ο ένας και μοναδικός "περπατάω και...τα σέρνω"

Τί μας λές ρε μεγάλε τώρα!!
Απειλείς τον κοσμάκη πως θα γίνει μακελειό...πως η Ελλάδα εκεί άκουσον "...εκεί που είναι να μη γονατίσει θα...θα..." !
Αϊντε άραξε πιο πέρα λέω γω!
Εσύ ήσουν που είπες πως αν δεν τα καταφέρετε, ο λαός ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ....κάτι για ΓΟΥΔΙ δεν είπες, ή κάνω λάθος μήπως?
Κι έρχεσαι και μας λές τί?
Μην και πειράξουμε τους παπανδρέου με τα cds ??
Σώπα!
Βλέπεις κυρία μου σε τι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ζείς?
Αυτή κυρία μου είναι Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

H εκπομπή ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓIA TA BLOGS BINTEO

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ απο το ραδιο μας ΣΤΙΣ 7 





Ο Τέρενς Κουϊκ φανατικός οπαδός του διαδικτύου,θα σας ταξιδεύει στον αγαπημένο του κόσμο, αυτόν των blog
Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00
Ερευνά ότι τρέχει στην κυβερνοσφαίρα, θα κατεβάζει βίντεο και κείμενα και θα τα ανεβάζει μέσα από τη συχνότητα του KONTRA
Mαζί του, αφανείς bloggers, γνωστοί δημοσιογράφοι και μαχητικοί διαχειριστές ιστοσελίδων.
Υπενθυμίζω και το email της εκπομπής:

Η συντακτική ομάδα
Τέρενς Κουίκ
Αλεξάνδρα Τράγκα (σημ. είναι και συντάκτρια των Ενωμένων Μπλόγκερ)
Μικαέλα Παγκάλου
Γεωργία Παπαγεωργίου

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το "Καραϊσκάκη" μετά την καταιγίδα...!


Το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου βρέθηκα στην Πρωτεύουσα, στον Πειραιά, για επαγγελματικούς λόγους. Ένας βλάχος στην Αθήνα που λένε! Έτσι είναι, ο καιρός περνάει και σιγά-σιγά πρέπει να ετοιμάζομαι ξανά. Το επόμενο καράβι με περιμένει!

Τελείωσα την Πέμπτη το απόγευμα και ξεκίνησα υπό βροχή για το Βόλο. Διάλεξα για να φύγω από τον Πειραιά κάνοντας το γύρο της Καστέλας πριν πάρω την Κηφισού από την αρχή της.

Περνώντας την Πλατεία Αλεξάνδρας είδα ξανά μπροστά μου όλο το λεκανοπέδιο και τα μαύρα σύννεφα από πάνω του που ήδη είχαν αρχίσει το έργο τους για το οποίο είχαν πριν αρκετή ώρα συγκεντρωθεί. 

Λίγο παραπάνω καθώς ο δρόμος συνεχίζει να στρίβει αριστερά αγκαλιάζοντας το όμορφο αυτό τμήμα του Πειραιά ξεπρόβαλε μπροστά μου μια εκπληκτική εικόνα.

Το Στάδιο Καραϊσκάκη στη βροχή κι ακριβώς πάνω του το ουράνιο τόξο! 

Σταμάτησα μέσα σε κορναρίσματα και… ανοιχτές παλάμες. Δημιούργησα κομφούζιο! Σαν γνήσιος Ελληνάρας τους «έγραψα» στα παλιά μου τα παπούτσια. Άναψα τα φλάς, βγήκα έξω και αποθανάτισα την μοναδική στιγμή. Τα μπινελίκια ήταν κάμποσα αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Μερικοί με ακολούθησαν και παρκάροντας πίσω μου έκαναν κι αυτοί το ίδιο. Τους κοίταξα και χαμογελαστοί μου έκλεισαν το μάτι. Ολυμπιακοί κι αυτοί σαν κι εμένα! 

Οι bloggers και οι "άλλοι"

 

Μεγάλος πόλεμος έχει εξαπολυθεί τον τελευταίο καιρό εναντίον των bloggers! 
Ο κόσμος καίγεται, οι φτωχοί αυξάνονται η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί άστε να πάνε καλύτερα, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και στη βενζίνη παίρνουν τον ανήφορο συνεχώς, ο λογ/σμός της ΔΕΗ με το κάθε λογής χαράτσι που βγήκε ο "άλλος" και μας το χαρακτηρισε ως "χαράτσι"...συνεχίζονται, κάθε μέρα είναι η μέρα των πληρωμών αλλά οχι των εισπράξεων και αυτές είναι λιγοστές έως και μηδαμινές και ...Ω!!! ξαφνικά οι bloggers είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα τα δεινά!
Ποιοι είναι άραγε οι bloggers? Τρομοκράτες?
Οχι κυρία μου! Μόνο αυτό δεν είναι! 
Τρομοκράτες είναι οι 300 της Βουλής, κατι δημοσιογράφοι μή σου πω όλοι παπαγαλάκια που ακολουθούν τυφλά το σύστημα γιατί αυτό πρέπει να κάνουν, γιατί έτσι φουσκώνουν και οι δικές τους τσέπες γιατί κυρία μου όλοι τους είναι μια μασωνία!
Αυτό είναι!
Ο "περιστεράς" βγήκε και απείλησε τους blogger πως πρέπει να αρθεί το απόρρητο και άλλα τέτοια φασιστικά υπάρχει και βίντεο στο blog  που εκεί θα τον απολαύσεις ,αλλά καλό θα ήταν να απολαύσεις και τον τέως όχι καλέ τον Βασιλιά αλλά τον τέως το λεβέντη μας...ναί αυτόν καλέ...τον gap...να δείς τί έλεγε πρίν βγεί πρωθυπουργός και τί μετά!
Υπάρχουν κάτι διαφορές!
Αν τις βρείς, κερδίζεις φουντούκι καραμελωτό!
Απόλαυσέ τον!

Μαμάδες πολεμάνε την κρίση

 

«Χαρίζω ζεστές φόρμες. Εχουν φορεθεί από δύο αδελφάκια». Δύο μητέρες προκειμένου να καταπολεμήσουν την οικονομική κρίση, που σφίγγει σαν θηλιά κάθε νεαρό ζευγάρι, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας ανταλλαγής ειδών μπεμπέ, ενώ παράλληλα οργανώνουν και παζάρια όπου συγκεντρώνονται χρήματα για άπορες οικογένειες.

Η Δήμητρα Τζιμοπούλου, μητέρα της δίχρονης Μυρτώς, και η Εβίτα Παρασκευοπούλου, μητέρα του Ηλία που σήμερα είναι δεκαπέντε μηνών, είναι παιδικές φίλες. Οταν η Εβίτα έμεινε έγκυος στον γιο της και ξεκίνησε να φτιάχνει το παιδικό δωμάτιο βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλλημα: να αγοράσει από την αρχή όλο τον εξοπλισμό, που περιελάμβανε κούνια, έπιπλα και διάφορα είδη μπεμπέ ή να τα δανειστεί από τη φίλη της; Χωρίς πολλή σκέψη και με την προτροπή της Δήμητρας κατέληξε ότι το πιο σωστό για την τσέπη της θα ήταν να κάνει το δεύτερο, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να «γεννηθεί» και η ιδέα της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.babyfeat.gr.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις αγγλικές λέξεις baby (μωρό) και feat (κατόρθωμα) προωθεί την ανταλλαγή ελαφρώς μεταχειρισμένων μωρουδιακών ειδών, στηρίζοντας παράλληλα την ιδέα της ανακύκλωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις οικογένειες και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Δαπάνες για Ο.Α.Κ.Α και Καλατράβες


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΗ φόρα μισθοί και επιδόματα «εργαζομένων» στο Ο.Α.Κ.Α και μπράβο στα ΝΕΑ. Θέλαμε και του Δ. Σ. τους μισθούς και τους κρύβουν. Τ’ αφήνουμε για την άλλη φορά. Τότε που θα’ ναι τα νεύρα πιο τεντωμένα για τη ρεμούλα στη χώρα της αταξίας και της αρπαχτής. Ως τότε, βλέπουμε τα νούμερα κουνώντας το κεφάλι, κλαίμε τα φαγωμένα, ψάχνουμε για ενόχους και περιμένουμε. Κι αυτοί το ίδιο. Περιμένουν (να ξεχαστεί) όπως τόσα μικρά και μεγάλα εγκλήματα και απάτες. Και, βέβαια, δεν μας «καλύπτουν» οι καταγγελίες, αόριστες και με τους δράστες ατιμώρητους. Μόνο ονόματα, υπογραφές και επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων θα’ ταν το φόβητρο για επίδοξους στο μέλλον. Τσέπωσες παράνομα χρήμα; Το επιστρέφεις. Αν δεν το’ χεις, το δανείζεσαι. Αν δεν το δανειστείς, σε περιμένει το κελί. Στην προοπτική του, θα το βρεις!
ΚΑΙ πάμε πίσω καμιά δεκαριά χρόνια. Τότε που ζούσαμε, υπήρχαμε και αναπνέαμε για τους «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ». Θα μας απέδιδαν λογαριασμό κι ακόμα περιμένουμε. Θα’ χαμε κέρδη και δεν τα είδαμε. Και μετράμε τη χασούρα με τα ορατά ερείπια των «Ολυμπιακών Έργων» που ρημάζουν αφύλαχτα και με τις αόρατες μίζες που φούσκωσαν κάποιες τσέπες μέχρι να ξεφουσκώσουν στην…Ελβετία.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα


Kάνει πολύ κρύο και τις επόμενες μέρες θα κάνει ακόμη περισσότερο. για να μην πεθάνουν περισσότεροι συνάνθρωποι μας στο δρόμο,παρακαλουμε κρατήστε τα
παρακατω τηλεφωνα στο κινητο σας και κοινοποιηστε,οπου μπορειτε,οτι:
όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια,μπορουν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα
210 5246515 και 210 5239465
Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολλη Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη
Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:
Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Όποιος γνωρίζει για παιδί η παιδιά με την οικογένεια τους που έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης τηλεφωνήστε μας στην γραμμή SOS 1056, 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο Μεταξάς και οι σημερινοί νταβάδες!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και στην συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή δικτατορικού καθεστώτος του οποίου ήταν επικεφαλής.
Ακόμα και αυτός έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από τους δανειστές και τις τράπεζες !!
Η ιστορία έχει ως εξής: Tο 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απήντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Αυτοί οι δικοί μας τί κάνουν όμως? Βάζουν στην άκρη ή μάλλον διαολοστέλνουν τον λαό προκειμένου να τα βρούν με τους εταίρους. Ποιούς εταίρους και τρίχες ωρέ? Να αρνηθείτε τα δάνεια, τα ευρώ και όλες τις φιγούρες και τα "κουνήματα" λέω γω! Αϊντε απο κεί περα..ξεφτίλες!

H εκπομπή ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓIA TA BLOGS



Ο Τέρενς Κουϊκ φανατικός οπαδός του διαδικτύου,θα σας ταξιδεύει στον αγαπημένο του κόσμο, αυτόν των blog
Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00
Ερευνά ότι τρέχει στην κυβερνοσφαίρα, θα κατεβάζει βίντεο και κείμενα και θα τα ανεβάζει μέσα από τη συχνότητα του KONTRA
Mαζί του, αφανείς bloggers, γνωστοί δημοσιογράφοι και μαχητικοί διαχειριστές ιστοσελίδων.
Υπενθυμίζω και το email της εκπομπής:
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η συντακτική ομάδα
Τέρενς Κουίκ
Αλεξάνδρα Τράγκα (σημ. είναι και συντάκτρια των Ενωμένων Μπλόγκερ)
Μικαέλα Παγκάλου
Γεωργία Παπαγεωργίου

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/02/2012: ΩΡΑ Ε.ΛΑ.Δ.ΑΣ!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!!!

Από Στέντορα

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανακοινώνεται το μέτωπο Ε.ΛΑ.ΔΑ απ' τους Πατριώτες Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κασιμάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης! Μέτωπο που θα φέρει ριζικές και επαναστατικές αλλαγές προς όφελος της πατρίδας μας! Θα είμαστε όλοι εκεί δίνοντας βροντερό, αγωνιστικό και επαναστατικό παρόν!! Ακολουθεί η πρόσκληση για την εκδήλωση και το εμπνευσμένο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη για το μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α!

Διαβάστε επίσης: http://spitha-markopoulo.blogspot.com/

Σας καλούμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου  2012 στις 18.30 στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206) να αγωνιστούμε όλοι μαζί  για την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.

Μανώλης Γλέζος  

Μίκης Θεοδωράκης  

Γιώργος Κασιμάτης


Πηγή:  http://www.spitha-kap.gr/el/news/?nid=1997 
 
Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)

Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ' αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.

Αιδώς, παχύδερμα!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΗ μέρα τσιρίζουν για εκλογές και τη νύχτα σκύβει ο ένας στο αυτί του διπλανού…ομόθρησκου. Με τον αντίπαλο(;) του σιναφιού ανταλλάσσουν μακρινές ματιές κι είναι αρκετό. Μην έρθουν νωρίς οι εκλογές και πάμε σπίτια μας. Μη κοπεί ο μισθός, τα επιδόματα, τα δώρα, δεν ξέρεις αύριο τι γίνεται με τα ένσημα και τρέχεις όπως για τα αναδρομικά…
ΤΟΣΗ δυσπραγία τριγύρω, τόσοι δυστυχείς, κι οι βουλευτές μας ατάραχοι στο πόστο τους, με μόνο εφιάλτη την επανεκλογή να τους ταράζει τον ύπνο. Καμιά πρωτοβουλία προσωπική και ατομική, ούτε ένα κουτί στην έξοδο για τους πεινώντες, ένα δείγμα γραφής και συμπόνιας του πολίτη που εκπροσωπούν. Και μόνο αν πολιτικός «διάσημος» αποδημήσει σπεύδουν για εκείνο το «δημοσία δαπάνη η κηδεία του» (όπως και τα κρουασάν τους)-τι έχουν να χάσουν απ’ το πορτοφόλι τους;
ΔΕΝ βγήκε λόγος παρηγορητικός απ’ το σινάφι τους για τη δυστυχία ολόγυρά τους, δεν έκαναν πίσω απ’ τα εκατομμύρια των κομμάτων τους, δεν έκοψαν έναν (υπεράριθμο) μισθό απ’ τους «εργαζόμενους» της βουλής κι ούτε είπα να βάλουν το χέρι στη τσέπη, συμβολικά είτε όχι, ελληνικά και ανθρώπινα. Να το επιμερίσουμε κατά «βαθμό» και «κύκλο εργασιών»;

Ιστορίες με τον παππού μου (Ο παππούς μου και οι καραγκιόζηδες)


Δεν ξέρω αν σας το έχω ξαναπεί αλλά ο παππούς μου είναι καραγκιοζοπαίκτης.
Όχι βέβαια από τους πολύ γνωστούς αλλά στην γειτονιά , εμείς τα παιδιά , διασκεδάζουμε.
Ώρες ολόκληρες σπαταλούσε από την ζωή του για να γράψει ένα έργο.
Θυμάμαι πως όταν έγραφε το περίφημο έργο του «Ο Καραγκιόζης φούρναρης» έγραφε και έσβηνε βράδια ατέλειωτα.
Τις τελευταίες μέρες όμως διαπίστωσα ότι τα πράγματα άλλαξαν.
Τον είδα να γράφει μόνο τίτλους.
Έγραφε «ο καραγκιόζης πρόεδρος δημοκρατίας» και από κάτω έβαζε τελίτσες .
Έγραφε «ο καραγκιόζης πρόεδρος στη βουλή» και από κάτω έβαζε τελίτσες,«ο καραγκιόζης πρόεδρος στο κόμμα» και τελίτσες ,«ο καραγκιόζης στη βουλή, στην τηλεόραση ,στις δηλώσεις » και πάντα από κάτω τελίτσες.
Απορημένος τον ρώτησα:
-Παππού και πότε θα γράψεις τα κείμενα σε όλα αυτά τα έργα;
Εκείνος με κοίταξε με βλέμμα που ,παρά την ηλικία του ,πετούσε φλόγες και μου είπε:
-Δεν θα γράψω εγώ τα λόγια. Μου τα έδωσαν έτοιμα, και μου έδειξε την τηλεόραση που αγοράσαμε με δόσεις και που την ώρα εκείνη είχε ειδήσεις…
Εγώ ,σαν πιτσιρικάς που είμαι , δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο παππούς μου.
Εσείς ,οι μεγάλοι , καταλάβατε;


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ονειρεύτηκα..


ονειρεύτηκα κάποια στιγμή με τον πατέρα μου που ήταν νοσοκομείο,να φοράμε άσπρα ρούχα ψηλά στον ουρανό..
 να περπατάμε δίπλα στην θάλασσα με ένα ποτηράκι κρασί ,και χαλαρά να συζητάμε τα δικά μας δίπλα στο κύμα
ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ
 να μην στεναχωριέται πιο πολύ από εμένα στον πόνο του , γιατί στεναχωριέμαι και εγώ κοιτώντας με στα μάτια
εκεί να συναντήσω τους παλιούς φίλους την μάννα μου τον πιτσιρίκο με την ninja που σκοτώθηκε δίπλα μου στα 18
ονειρεύτηκα όλα τα παιδιά του κόσμου,να είναι ευτυχισμένα ,να γελάνε.. τι πιο ωραίο από ένα παιδικό χαμόγελο
να μην κλαίνε ,να μην πεινάνε ,να μην κρυώνουν, να μην τους ρίχνουν βόμβες,να μην τα ταλαιπωρούν με ενέσεις στα νοσοκομεία
ονειρεύτηκα ότι όλοι στην Ελλάδα σήμερα είμαστε μια αγκαλιά,και θα τα αντέξουμε ο ένας να σφίγγει τον άλλον μέσα στο κρύο
 και αυτό το αναθεματισμένο σκυλί, όταν βγαίναμε οι καπνιστές έξω στο κρύο από το νοσοκομείο για τσιγάρο να μην φεύγει να μην δέχεται φαΐ , εκεί κουλουριασμένο μέσα στο κρύο,να περιμένει να βγει ο φίλος του
και αυτό το αναθεματισμένο σκυλί να σε κοιτάει με τα μελαγχολικά του μάτια,και να μην ξέρεις τι να του πεις
 ήξερε ότι απαγορεύονται τα σκυλιά στο νοσοκομείο,και περίμενε υπομονετικά έξω στο κρύο,να γίνει καλά το αφεντικό του,να βγει και να το αγκαλιάσει
 δεν είχε καν ένα λουράκι η ταυτότητα να δούμε σε ποιον ανήκει εκεί μέσα στο κρύο
ονειρεύτηκα και θα ονειρεύομαι
θυμήθηκα ένα υπέροχο τραγούδι
, Έρχονται οι μέρες και περνάνε δανεικά ζητάνε
 κόκκινα στολίδια σου φοράνε και σε παρατάνε
 ό,τι μέχρι σήμερα δεν έκανες απόψε κάνε
λόγια κλειδωμένα άνοιξε
 σας το αφιερώνω

    

 GoPetition
  Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο παππούς μου , ο Αίσωπος και τα παξιμάδια.

Ήμουν δεν ήμουν στα δέκα και εκείνη η κοκαλιάρα η δασκάλα μας ,Μυρτώ την έλεγαν , μας είπε να γράψουμε στο καθαρό μας ένα μύθο του Αισώπου.
Το βιβλίο με τους μύθους η Μαριώ , η μικρότερη αδελφή μου , το είχε κάνει προσάναμμα στο τζάκι , εγώ στο πρόχειρο του σχολείου είχα τυλίξει την προηγούμενη μέρα ένα κομμάτι πίττα που είχε φτιάξει η γιαγιά και έτσι δεν έβρισκα να γράψω ούτε γραμμή στο τετράδιο μου.
Λοιπόν η μόνη ελπίδα μου ήταν ο παππούς. Τον πλησίασα στο ντιβάνι της κουζίνας που κοιμόταν και του ψιθύρισα...
-Παππού πες μου ένα μύθο του Αισώπου. Ήξερα ότι ποτέ δεν μου χάλαγε το χατίρι.
Αυτός σηκώθηκε αργά ,με πήρε κοντά του και άρχισε τον μύθο.
-«Κάποτε ήταν ένας αυτοκράτορας που έβαζε στους χωρικούς συνέχεια φόρους.
Φόρο στα κατσίκια ,φόρο στο ψωμί , φόρο στο νερό, φόρο στο σανό ,φόρο ,φόρο, φόρο σε όλα.
Στους χωρικούς δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτε. Μόνο λίγο κριθάρι που και αυτό το μοιράζονταν με τον γάϊδαρό τους για να μην τους ψοφήσει.
Έτσι οι χωρικοί έπαψαν να πληρώνουν φόρους ,αφού δεν είχαν τίποτα.
Τότε ο αυτοκράτορας έστειλε τον Ιωάννη Καππαδόκη να πάει να εισπράξει τους φόρους.
Οι χωρικοί τον δέχθηκαν με ευγένεια και του είπαν πως δεν τους έμεινε τίποτα εκτός από μερικά παξιμάδια .Μάλιστα ,φιλόξενοι καθώς ήταν ,τον κέρασαν ένα. Ο Καππαδόκης έφαγε το παξιμάδι και είπε αυστηρά στους χωρικούς:
-Βλέπω ότι έχετε παξιμάδια. Να τα μαζέψετε να τα πάω στον αυτοκράτορα.
Με χαρά οι χωρικοί μάζεψαν από όλα τα σπίτια τα παξιμάδια ,τα έβαλαν σε μεγάλα σακιά ,έγραψαν από έξω ,όπως συνηθίζεται «προς τον Μεγαλειότατο» και αφού τα έδωσαν στο Καππαδόκη του είπαν:
-Σε καλή μεριά. Έτσι και αλλιώς το σκατό μας το κάναμε παξιμάδι».

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!


Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται από την πίσω πόρτα

Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.
Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.

Θέλω από καιρό να πω κάποια πραγματάκια.
Αυτή η ομάδα στελεχών υπήρχε στο Συνασπισμό πάντα και αποτελούσε κάποτε την πλειοψηφία του, αλλά την τελευταία δεκαετία τη μειοψηφία του.
Επρόκειτο για ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στην αριστερά.
Αλλά ρωτώ εγώ: νοείται αριστερά χωρίς σοσιαλισμό;
Αν δεν πρεσβεύεις κάποια μορφή του σοσιαλισμού, συνεχίζεις να λέγεσαι αριστερός;
Σαφώς και όχι. (απαντώ μόνος μου)

Όταν λοιπόν μιλά η Κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων ή πλουτοπαραγωγικών πηγών, και ένα κόμμα δεν είναι αντίθετο σε αυτές, αλλά ζητά να γίνουν με "διαφάνεια" και "αξιοκρατία", τότε είναι αριστερό;
Αν δηλαδή επιμένει απλώς και μόνο στο ηθικό ζήτημα, μάλλον παραπέμπει σε... παραθρησκευτική οργάνωση ή σε κατηχητικό παρά σε κόμμα με σοσιαλιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο.

"Θέλω δουλειά, δεν αντέχω άλλο"!!

 
 

Είναι η φωνή της απόγνωσης.. 
Άνθρωποι του ενεργού πληθυσμού που «βούτηξαν» στα χρέη ξαφνικά και έχουν δυσκολία όχι μόνο να τα αποπληρώσουν, αλλά να συτηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους..αστεγοι με πτυχίο και διπλώματα ανωτάτων ιδρυμάτων, κατ' εικόνα και καθ΄ομοίωση της Αθήνας..
 
Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ..
Ξυπνάω με ταραχή», «Δώστε μου να σπάω πέτρες, να απασχολούμαι..», «Έχω σκεφτεί πολλές φορές να βάλω στο κεφάλι μου πιστόλι»...

Είναι η φωνή της απόγνωσης στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία της ΜΚΟ «Κλίμακα», ενός 57χρονου άνεργου. Τέτοιες φωνές πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό και θα πληθαίνουν όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση.
Ο ψυχολόγος Άρης Βιόλατζης δείχνει εικόνες στον υπολογιστή του από κάποιον άλλον 45άρη που τον πρόλαβαν στο..παραπέντε «πριν περάσει τη θηλιά στον λαιμό του».
Θα περιγράψει την συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου «σαν εμάς, σαν όλους, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο που μέσα σε μια νύχτα θα δει τη ζωή του να αλλάζει, λόγω της οικονομικής κρίσης».

"Καλόν εντάφιον η βασιλεία"

Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι απο σας γνωρίζετε ποια ή ποια το είπε αυτό κάποτε. Πρίν απο πολλά...μα πολλά χρόνια και βάλε.
Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα στον Ιουστινιανό στη "στάση του νίκα"!!
Εκεί το λοιπόν κυρία μου στον Ιππόδρομο υπήρχαν οι Πράσινοι και οι Βενετοι. Οταν κατά τη διάρκεια των αγώνων στο ιππόδρομο ξεσπασαν ταραχές ο αυτοκράτορας έβαλε τη φρουρα των αγώνων να τους διαχωρίσει.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονισω πως αυτό λέει το βιλίο Ιστορίας της Ε' Δημοτικού....προπαγάνδα κυρία μου να μην ξέρουν τα παιδάκια την πραγματική αλήθεια!!
Οι ταραχές για άλλους λόγους γινήκαν!
Ομως αυτοί τί κάνανε λέτε?
Ενώθηκαν και στράφηκαν εναντίον της φρουράς κραυγάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του λογοθέτη των οικονομκών Ιωάννη Καπαδόκη, του νομοθέτη Τριβωνιανού αλλά και εναντίον του αυτοκράτορα και του ζητούσαν να παραιτηθεί.
Βγήκαν έξω απ' τον Ιππόδρομο πήγαν στην πόλη, λεηλάτησαν την αγορά και δημόσια κτίρια (σας θυμίζουν όλα αυτά μέχρι στιγμής κάτι...?) φωνάζοντας " νίκα-νίκα".
Ο αυτοκράτορας και οι ηγέτες των Δήμων δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν. Οι στασιαστές το λοιπόν αντί να σταματήσουν "επιστράτευσαν" έναν αξιωματούχο του παλατιού τον Υπάτιο ,τον μετέφεραν στον ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα.
Ο αυτοκράτος βρήθηκε σε δύσκολη θέση και σκέφτηκε μέχρι και να παρατηθεί.


Gap...cds...!

 

Παρακολουθήσατε με ενδιαφέρον τότε που ο γιωργάκης προσπαθούσε καλέ να μας πείσει πως δε γνώριζε καν τι ειναι τα cds? 
Πόσο αμήχανος ήσουν αγόρι μου κι εσύ! Τί νόμιζες αλήθεια...πως επειδή είσαι ο γιός του Ανδρέα θα μπορούσες να κοροϊδέψεις έτσι το λαό?
Αμ πώς! Σε κατάλαβε κι εσένα ο Ελληνικός λαός! Βέβαια ακόμη και σήμερα υπάρχουν και σήμερα μερικοί που πιστεύουν πως παραμένεις ακόμη ο "τίμιος πολιτικός" μόνο που κάποιοι άλλοι ...ευτυχώς οι περισσότεροι σε αποκαλούν με την πραγματική έννοια ,....όχι τίμιος αλλά....ανόητος να το πω πιο πολιτισμένα!
Τί έλεγε τότε...προσπαθούσε να κοιτάξει "τους δικούς του" λές και θα τον βοηθούσε όλη του αυτή η "στάση σώματος" που αν ρωτήσεις κάποιον που ξέρει από γλωσσολογία θα σου πει ακριβώς τί ένιωθε κείνη τη δύσκολη ώρα! 
Δε χρειάζεται όμως κυρία μου!
Απόλαυσέ τον και δεύτερη και τρίτη και χιλιοστή φορά και τα συμπεράσματα δικά σου!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Εισβολείς χωρίς ΟΧΙ!


Του Θανάση Νικολαΐδη
Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ, λοιπόν, κατάρες και αφορισμούς απ’ το πρωί ως το βράδυ για να’ ρθει η Άνοιξη. Εχθρός ο Γερμανός και η Μέρκελ, φρεσκάρισμα της μνήμης για τη ναζιστική θηριωδία, το ΟΧΙ μας, η εισβολή τους, όλα μας όπλισαν και ξεσπάμε. Δίκαια, για λόγους ιστορικούς, ελληνικούς και πατριωτικούς, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Με τους Γερμανούς και εταίρους μας που «δεν μας καταλαβαίνουν» να κάνουν τη δουλεία τους κι εμάς να ψάχνουμε για υπαίτιους της τραγωδίας μας. Κι αν τα λαδώματα της Siemens συνιστούν εμπορική πράξη γι αυτούς, για μας, οι ημέτεροι μιζαδόροι συνιστούν εθνικό έγκλημα.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν αντιμετωπίζουμε τους «εισβολείς» με συνθήκες και φρόνημα ’40-41. Με το «χαμόγελο στα χείλη» για το μέτωπο, τότε, και οι ελάχιστοι «κουραμπιέδες» και κλεφτοκοτάδες δεν κατάφεραν να μουντζουρώσουν το πορτραίτο της Ελλάδας των ηρωισμών.

Νάτος ...νάτος ο νταβάς!

 
 Νταβατζιλίκι Α' κατηγορίας κυρία μου!

Πρίν βγεί το 2011 πίστευα πως το 2012 θα είναι η χρονιά μου. 
Είπα το λοιπόν μέσα μου "να είναι καλά οι άνθρωποι".
Για να κάνουμε καλή Πρωτοχρονιά.
Εκεί που νόμιζα ότι το εισόδημα μου για το 2011 ήταν μηδενικό, αφού η εταιρεία μου έβγαλε ζημιές για την παρελθούσα χρήση και δεν διένειμε μέρισμα, ήρθε ο συνταγματολόγος μας και μου'δωσε μια κατραπακιά και ξύπνησα!
Με ενημέρωσε ότι το εισόδημα μου για το 2011 ανήλθε σε xx ευρώ!
Τόσο αποφάσισε πως κόστισε η συντήρηση της κατοικίας (xx euro) και του ΙΧ μου (xx euro). 
Στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως.. την κατανοεί η μαφία των πολιτικών μας, δεν έχει πια σημασία εάν είσαι άνεργος, υποαπασχολούμενος, ή προσπαθείς να επιβιώσεις βρε αδελφέ!
Πρέπει κι εσύ να συνεισφέρεις στη διατήρηση του κρατικού υπερτροφικού τέρατος, έχεις δεν έχεις εισόδημα.
Τι ακριβώς σημαίνει "αντικειμενικά κριτήρια"?
Απολύτως υποκειμενικά είναι. Ναι καλέ! Αού μας είπε και ο συνταγματολόγος μας πως οι νόμοι τελοσπάντων κι αυτός του χαρατσιού εάν ενθυμείστε είναι δίκαιος και αναλογικός!
Εάν κάποιος τη σημερινή εποχή ζεί με αποταμιεύσεις του παρελθόντος, έχει φορολογηθεί γι΄ αυτά τα ποσά, όταν αποκτήθηκαν.
Σωστά?
Σωστά!
Με ποιά λογική επαναφορολογείται για τα ίδια τώρα, ως τεκμήριο διαβίωσης?
Με ακούει μήπως κανείς?
Προφανώς απάντηση δεν υφίσταται.
Η μαφία θέλει λεφτά και απλά σου στέλνει τελεσίγραφο.
Θα δώσεις τόσα, για να μη σου σπάσουμε το μαγαζί, συγγνώμη, για να σε προστατεύουμε από εκείνους που μπορεί να σου σπάσουν το μαγαζί.
Η πολιτική αυτή μαφία προήχθη σε νταβά Α' κατηγορίας.
Και εις άλλα με υγεία...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !!
Απόλαυσέ τον παραπάνω, και  ΔΕΣ τις αντιδράσεις του κόσμου!

                              
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου [Θα τους αφήσουμε να μας φιμώσουν;]


Τι ήταν να αναθαρρήσω με την προηγούμενη ανάρτησή μου; δεν πρόλαβα να χαρώ και δείτε τι διάβασα πάλι στο Στοχασμός Πολιτική


Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...


Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.

Είναι απίστευτο με ποιό τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD".

Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.

Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ενας μεγάλος άνδρας και τα" τσουτσέκια" !

 

Ενας είναι ο πολιτικός μέγας άνδρας που λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους και τους φτύνει κανονικά κι αυτοί δε λένε τίποτε!
Τί να πούνε άραγε αφού μπερδεύουν το φτύσιμο με την ψιχάλα? 
Τί να πούν άραγε αφού αφού όλοι τους από τη στιγμή που στο κεφάλι τους φορέσανε τραγιάσκα νομίζουν πως φοράν ημίψηλο?
Τί να νιώσουν άραγε και τί να μας πούν αφού τρούπωσαν στην εξουσία νομίζουν πως είναι και οι "άρχοντες των δακτυλιδιών" ???
Κάποιοι στο παρελθόν του κλείσαν μέχρι και το μικρόφωνο για να μη συνεχίσει την ομιλία του, και κάποιοι άλλοι θα δείς κυρία μου στο πιο κάτω βίντεο γελούσαν εις βάρος του!
Ποιοι?
Ανθρωπάκια που δεν έχουν καν εκλεχτεί από κανέναν!
Και μόνο που θα το δείς, "σε βγάζει εκτός εαυτού"!
Ο Farage μιλώντας, είπε το αυτονόητο! Είπε αλήθειες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ !!
Για κυβερνήσεις-μαριονέτες στην Ιταλία και στη χώρα μας!
Δείτε το παρακαλώ πολύ!

Αυτόν κυρία μου τον παραδέχομαι!
Οσον αφορά τους άλλους, για ξεκαβαλικωθείτε ανθρωπάκια!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μερικές... "ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ" φωτογραφίες των τελευταίων ημερών από τον κόσμο!

Ένας άνδρας περνάει με το άλογό του μέσα από φωτιά στο San Bartolome de Pinares, της Ισπανίας, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων. Την παραμονή της Ημέρας του Αγίου Αντωνίου, εκατοντάδες ιππείς με τα άλογά τους τρέχουν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μικρού χωριού του San Bartolome περνώντας μέσα από φωτιές κατά τη διάρκεια της "Luminarias," μια παράδοση 500 ετών, για να εξαγνίσουν  τα ζώα με τον καπνό και την προστασία τους την επόμενη χρονιά.
Δορυφορική φωτογραφία στις 17 Ιανουαρίου, 2012 δείχνει το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο προσάραξε, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στο μικρό νησί της Τοσκάνης Isola del Giglio της Ιταλίας. Οι δορυφόροι χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της περιοχής ενώ οι αρχές ετοιμάζονται για την  αφαίρεση των 2300 τόννων καύσιμου από τις δεξαμενές του πλοίου.
Ομίχλη πάνω από γεωργικές εκτάσεις, καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο Somerset Levels, στις 13 Ιανουαρίου 2012, στο Glastonbury της Αγγλίας. Μετά τις ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες, ο παγετός έκανε πάλι την εμφάνισή του.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σπέρνουν ξανά τον πανικό, για να τους πούμε στο τέλος κι ευχαριστώ!




















Τις τελευταίες ώρες δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Μας “ πυροβολούν” με ειδήσεις, απειλές και αδιανόητα διλήμματα. Μας λένε ότι θα μας στείλουν Γερμανό να μας συντάσσει τον προϋπολογισμό και θα χει δικαίωμα να αποφασίζει που θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος τα λεφτά του!

Μέχρι και γερμανικό έλεγχο στην Σχολή Ευελπίδων θέλουν να επιβάλλουν, όπως αποκάλυψε ο Γ. Τράγκας το μεσημέρι στον Real, που ξεφτύλισε τον μνημονιολάγνο Χαρδαβέλα στην ίδια του την εκπομπή!

Ειλικρινά, μέσα σ’αυτόν τον “ βομβαρδισμό” χάνουν οι λέξεις και οι έννοιες την αξία τους και το νόημά τους. Το “ Δόγμα του Σοκ” λειτουργεί και παγώνει τις λαϊκές αντιδράσεις μέσα στην τρομοκρατία που δημιουργεί! Ποιος θα διανοούνταν πριν από λίγα χρόνια, ότι θα μας έλεγε κάποιος πως θα μας βάλει επίτροπο να ελέγχει την χώρα και δεν θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν;

Αλλά είμαστε σοβαροί; Όσο προδότες και δοσίλογοι κι αν είναι οι πολιτικοί μας, ποιος θα μπορούσε να αποδεχτεί στην σημερινή συγκυρία κάτι τέτοιο, χωρίς να προκαλέσει κοινωνική και λαϊκή έκρηξη; Σίγουρα οι περισσότεροι θα το έκαναν αλλά όχι τόσο ξεδιάντροπα!

Ο 13ος, ο 14ος μισθός και τα "κουλά" !!!



Τα μάθατε τα νέα  φίλοι μου Ελληνες?
Ηλθε το λοιπόν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αυτός μωρέ ...ο Τόμσεν και απαίτησε από τον υπουργό κουτρουμάνη...ναι αυτόν που έβγαλε τα επιδόματα κείνα τα "κουλά" για τους παιδεραστές, τους "ματάκηδες", να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός και επιπλέον, να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Δηλαδή τί έκανε ακριβώς? Απαίτησε από τον μεγάλο αυτόν κουτρουμάνη να "γκρεμίσει" όλα εκεινα τα εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν τα τελευταία 50 έτη.
Ο κουτρουμάνης τί είπε θα αναρωτιέστε!
Τι να πεί κι αυτός! Αφού όποτε έρχεται ο εν λογω του ΔΝΤ έρχεται και ό,τι λέει είναι στο στυλάκι "αποφασίζομεν και διατάζομεν και σείς τουμπέκα..."
 Στο πρόσφατο μάλιστα Eurogroup, όταν πήρε το λόγο μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν προχωρήσει (π.χ. ανοικτά επαγγέλματα) όμως "ξέχασε"  να ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, των συνταξιούχων, για τα απανωτά χαράτσια, τις απολύσεις και το ξέσκισμα στην κυριολεξία της αγοράς με τα μέτρα αυτά!
Αλλα καλά μας κάνουν οι τροϊκανοί!
Αγού ο ΓΑΠ είχε ζητήσει πρίν κάν μας το ομολογήσει να μπούμε στο ΔΝΤ!
Τί θες κυρία μου τώρα συ και διαμαρτύρεσαι?
Τί να σου κάνει κι ο άλλος ο μέγας που βγήκε και έβγαλε επιδόματα για όλους τους "αρρώστους" ???
Μέχρι και κάτω στην Μποτσουάνα το "κουβέντιασαν" και το σχολίασαν!
Για ρίξε μια ματιά στο βίντεο πάνω!
Γινήκαμαν ρεζιλι παντού κυρία μου!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Να σαλτάρω τώρα ή αύριο ;;

Βγαίνει κι ο άλλος και για την έννοια της ανταγωνιστικότητας σου λέει πως "όταν η τρόϊκα λέει γιατί η Ισπανία παίρνει τόσα..." τότε λέει τί απαντάς;"....τί θες ρε μεγάλε τώρας
Μετά θα σου πεί η τρόϊκα στη Βουλγαρία έχουν τόσο μισθό...η "τάδε" χώρα 100 ευρώ...άϊντε να μηδενίσουμε και μετά τί δηλαδή

Μου πετάς εμένα το μπαλάκι; Ο "δοτός" λέει δεν υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" αυτές οι κόκκινες γραμμές....τί μας κάναν ρε παιδί μου!
Αυτός που μου λέει για μείωση του μισθού μου αυτός και ούλοι κεί μέσα τι μισθούς παίρνουν άραγε;
Να μειώσουν τα δικά τους τα προνόμια και όλα τα επιδόματα! 

Να πάρει ο πηταφδελτα κυρία μου το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και πρώτος αυτός να δώσει το έναυσμα στον Ελληνα πολίτη να συνεχίζει την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση που αυτοί μας χώσαν!

Δίνει κανείς από δαύτους το παράδειγμα;

ΟΧΙ!

Γιατί να το δώσω εγώ κι ο γείτονας;
Αλλοι γυρίζουν και λένε να μη νιώθουμε τόση κατάθλιψη πια!
Μα τί να κάνω αδελφάκι μου πια? ΝΑ ζώ σε όνειρο θερινης νυχτός; 

μας δολοφονούν!...



Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Υπουργέ

Η τοπική Εφορία μου έστειλε μια ιταμή ειδοποίηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, απειλεί:
«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε φροντίσει για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας προς το Δημόσιο (και εφόσον δεν μεριμνήσετε για την εξόφλησή τους), μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο…»!
Και θέλω να ρωτήσω εσάς και την τοπική Εφορία:
Έχω ποτέ, μέχρι τώρα, καθυστερήσει ή παραλείψει την εξόφληση των οφειλών μου προς το Δημόσιο; Παρά την, συχνά, δυσανάλογα βαριά και άδικη φορολόγηση!
Γιατί, προφανώς, πάντα ήθελα να είμαι εντάξει με την έννομη τάξη.
Εκτός και αν η έννομη τάξη βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με την ηθική και λογική τάξη. Και παράλληλα με τις οικονομικές μου δυνατότητες. Όπως συμβαίνει, στην προκειμένη περίπτωση και με εκατομμύρια άλλων καταληστευόμενων και δεινοπαθούντων Ελλήνων…
Κύριε Υπουργέ

Μαρία συγνώμη.........ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΡΙΕΣ


της αφιερώνουμε το πριγκιπέσα απο Σωκράτη Μαλαμα θα είμαστε μαζί της και ενεργά σύντομα από το ράδιο μας
ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ

Από γιαγιά Αντιγόνη

Αυτή είναι η "ανοιχτή" σελίδα της....
Στέφανε σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.....

Ένα e-mail φτάνει…
Με λόγια ζεστά και εγκάρδια.. που με κάνουν να νοιώσω ενοχές..
Και εκεί νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ Μαρία μου…..

Είναι καιρός που είχα να πάρω νέα σου…
Ένα μήνυμα στο μηχάνημα.. κακόβουλων προφανώς έκοβε τη δίοδο επικοινωνίας λέγοντας πως δεν ισχύει πλέον η ηλεκτρονική διεύθυνση σου… 

Και λοιπόν;;;;;;
Τι έκανα για να βρω την άκρη;;;
Η ντροπή κυριαρχεί………………….
Οι συγνώμες δεν χωράνε…………….

Μαράκι μου για όσους σε γνωρίζουν και για άλλους που ίσως τώρα ψάξουν να σε βρουν να πω πως αυτό το «πονάω» σου καρφώθηκε μαχαιριά….
Είναι πολλές οι πύρινες εστίες σε ένα νεανικό κορμάκι…
Και αντέχεις να τις αντιμετωπίζεις..
Παρέα με τη νεράιδα σου
τη Νεφέλη…

Η τέχνη του δημοσιογραφείν


Η είδηση είναι: Εξαιρούνται οι ένστολοι από το ενιαίο μισθολόγιο.
Όπου αυτό σημαίνει: Ο μπάτσος δεν θα υποστεί μείωση μισθού, για να συνεχίσει ακάθεκτος να υπακούει τις παράνομες άνωθεν εντολές –μτφ. να συνεχίσει ακάθεκτος να σε πλακώνει στο ξύλο.
Η συγκεκριμένη είδηση από στόμα δημοσιογράφου: «Η Τρόικα είπε ότι δεν γίνεται να εξαιρεθούν οι ένστολοι από το ενιαίο μισθολόγιο!! Τι σόι ενιαίο θα ήταν αν υπήρχαν εξαιρέσεις, πολλώ δε μάλλον όταν αφορά το 75% των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί τόσοι είναι οι ένστολοι. Άρα -είπε- δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση………………………………. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!
Τάδε έφη ο τεχνίτης δημοσιογράφος Βερύκιος.
(Σημείωση: Όσο καιρό χρειάζονται να έχουν τους μπάτσους να μας σπαν στο ξύλο, τόσο καιρό θα αναβάλλονται οι εκλογές, άρα και η ενσωμάτωση των ένστολων στο ενιαίο μισθολόγιο.)

Get up !!!


 Γειά σας Ελληνάρες μου!
Χαιρετώ αυτούς που είναι Ελληνες και που νιώθουν Ελληνες!
Χαιρετώ αυτούς που το παλεύουν και δεν είναι σκυμένοι και με τον ass εκτεθειμένοι!
Καλή η ομοιοκαταληξία ε??
 Το λοιπόν...σκεφτόμουν τα λάθη που έκανα κι εγώ ως Ελληνας χρόνια τώρα, και δεν μπορώ να βρώ κατι το αξιόλογο για τον απλούστατο λόγο πως ΔΕΝ ΕΓΛΕΙΨΑ...ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ Δ.Υ. ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ....με μια λέξη ΟΡΘΩΣΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ γιατί αυτό θεώρησα πως επρεπε να κάνω!
Εσείς?
Αυτοί οι λωποδύτες κυρία μου χρόνια τώρα προσπαθούσαν να μας έχουν φιμωμένους και με τα μάτια κλειστά!
Και το κατάφεραν!
Εύγε!

Έφυγε ο Θ. Αγγελόπουλος, αλλά τι μας… αφήνει;


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ σε χρόνια δύσκολα-χρόνια της ποίησης. Τότε που μάθαιναν γράμματα δυσανάλογα με τα μέσα της εποχής και το ταλέντο ξεχύνονταν δραπετεύοντας απ’ τον στενό κλοιό της φτώχιας και της έλλειψης των μέσων. Γι αυτό και τ’ άρπαξε και τα ξεζούμισε (τα μέσα), όταν του δόθηκαν απλόχερα για να δημιουργήσει και ν’ απλωθεί σ’ όλον τον κόσμο η τέχνη του.
ΗΡΘΕ η (παγκόσμια) αναγνώριση, ήρθε κι ο θάνατος, νωρίτερα απ’ ό,τι περίμενε κι ο πιο απαισιόδοξος. Κι ήταν μια άτυχη στιγμή αρκετή για να περάσει στην αιωνιότητα ο ποιητής.
ΔΕΝ θα προσθέσουμε κάτι-όλα ειπώθηκαν. Αμέτρητοι στο ξόδι του, φίλοι του που λυπήθηκαν κι άλλοι που σφετερίστηκαν τη γνωριμία του μ’ εκείνον. Εμείς που (ξανα)είδαμε τον «Θίασο» για δείγμα της γραφής του, θυμηθήκαμε τον ιδεολόγο, πέρα απ’ τον ποιητή και σκηνοθέτη.