2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Φτάνει με την «τηλεδημοκρατία», έλεος.

 Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρατηρούμε τελευταία τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει τους δημοσιογράφους ότι ευθύνονται για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τον εκπρόσωπο της ΝΔ να καταγγέλλει αποκλεισμό των δράσεων του κόμματος απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια και όλα τα υπόλοιπα κόμματα να διαμαρτύρονται για μεροληπτική αντιμετώπισή τους απ’ τα ΜΜΕ.
Το εξουσιαστικό σύστημα δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία παρά για τις πολιτικές διεργασίες των κομμάτων.
Αλήθεια τι προσέφεραν στο πολιτικό γίγνεσθαι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «τηλεαστέρες» πολιτικοί; Μόνο εκλογικά κέρδη για τους ίδιους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν ιδιοκτήτες με συγκεκριμένα συμφέροντα και με επιδιώξεις εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων, λογικό λοιπόν είναι για να

Ο μικρός Ραφαήλ χρειάζεται βοήθεια !!

Ο 4χρονος Ραφαήλ, από την Κατερίνη, χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μόνο 1 στους 15.000 δοτές είναι συμβατός και συνήθως δεν είναι συγγενής, όποτε είναι σημαντική η συμμετοχή όλων (συγγενών, φίλων ή μη).

Η διαδικασία  για τους δότες είναι απλή. Αρκεί μια απλή αιματολογική εξέταση στα Κέντρα Ιστοσυμβατότητας για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατοί οι δότες. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα κέντρα τότε η εξέταση γίνεται στα Κέντρα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Η δήλωση εθελοντικής δωρεάς πρέπει να γίνεται μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία, σοβαρή σκέψη και συνειδητή απόφαση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν αύριο είναι αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειας του που θα βρεθεί σε αυτή την ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πατέρα Γιάννη 6944520183.

Γενικές Πληροφορίες:
- Η εξέταση είναι δωρεάν, ανώνυμη και γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Δεν έχει σημασία που ζει ο καθένας, υπάρχει Παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, όποτε η σωτήρια βοήθεια μπορεί να έρθει ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.
- Για περισσότερες πληροφορίες:
 
http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_id=6&e_article_id=60 
- Κέντρα Ιστοσυμβατότητας
«Γ. Γεννηματάς» Αθηνών (210-7711914) Τμήμα Ανοσολογίας – Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Ευαγγελισμός»(210-7205701) Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατόητας
«Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (2310-892056) Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Έλενα Βενιζέλου»(210-6453759) Ανοσοβιολογικό Τμήμα
«Αγία Σοφία» (210-7757401) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητας
«Π. Ν. Λάρισας» (2410-682137) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητα.

ΠΗΓΗ: HELP

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;

Διαβαστε το και δειτε ξεκάθαρα -με μαθηματική απόδειξη- την -κατ΄ αποκλειστικότητα!- ύπαρξη του Παραδείσου...!
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις / προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:
Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη; (στη χημεία η εξώθερμη δίνει θερμότητα, ενώ η άλλη απορροφά).
Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή...κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:
Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της Κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε τον ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην Κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην Κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 300 ΕΤΩΝ...

Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....







Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


«Δει δη χρημάτων… »
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΟΙ(;) συμφωνούμε για το χάλι μας. Ως πολιτών της χώρας-μπάχαλο, που δεν την πολυνοιαστήκαμε όσο κατρακυλούσε. Με πολιτικούς που θα πούλαγαν και τη μάνα τους για μια θέση στο κοινοβούλιο μετά ασυλίας και προνομίων, για την ορκωμοσία με φράκο (υπουργηλίκι) και σε ρόλο σωτήρα (πρωθυπουργηλίκι).
ΤΟ καταγράψαμε το πρόβλημα, το μελετήσαμε, το νιώσαμε(;) κι ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσουμε. Συνολικά και επί μέρους. Ατομικά και συλλογικά. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο τιμόνι και το εννοούμε. Με το «τις κυβερνάν βούλεται» προς όποιον πολιτικό αυτόχειρα, που δεν τον βλέπουμε στον ορίζοντα.
ΚΙ έρχεται η ώρα της αναγκαστικής (συν)εισφοράς. Με τα ανελαστικά και τα επείγοντα. Στρατιές του δημοσίου που θέλουν να «τραφούν» και δεν κάνουν πίσω. Με υψηλόμισθους που «δεν τα βγάζουν τα λεφτά τους», με εκατομμύρια ιδιωτών που δεν θέλουν ν’ αλλάξουν «συνήθειες».

Με τόσους τομείς της δημόσιας ζωής και με πολίτες που δείχνουν τον διπλανό τους όταν τους ζητάς θυσίες. Και πώς να προχωρήσει το κάρο που «δεν τραβούν τα βόδια» κι ο «αμαξάς» στα γκέμια διάλεξε τα κατσάβραχα (γιατί τον βόλευαν); 

Εχθροπάθεια" και στα μούτρα τους,


εχθροπάθεια < εχθρός + -πάθεια
έντονα αρνητικά συναισθήματα που νιώθει κάποιος για τον εχθρό του

«Εχθροπάθεια» κατά ΜΜΕ και bloggers   από Άναυδος


Κατά σύμπτωση, συμμετέχοντας χτες στα σχόλια στο blog, για άλλο θέμα, έκανα αυτή την ερώτηση που πάει γάντι:
Στο τελικό αποτέλεσμα, σε τι διαφέρει ένας Πρωθυπουργός στην Δημοκρατία από Δικτάτορα; Μια εκλεγμένη Κυβέρνηση από Χούντα;
Ένα αυτό. Kαι συνεχίζω:

2-3 μέρες πριν, σε ένα φόρουμ πολιτικού, κουβέντα στην κουβέντα ανακινήθηκε πάλι των θέμα των bloggers και της ανωνυμίας τους. Παραθέτω το σημαντικότερο σημείο από τα δικά μου σχόλια:
Εσείς οι πολιτικοί κάνατε ήδη το πρώτο έγκλημα στο θέμα.
Βαφτίζετε σιωπηρά "μπλόγκερς" τους δημοσιογράφους στο δίκτυο, ακριβώς για να τους εξυπηρετήσετε και στην συνέχεια να έχετε την υποστήριξη τους. Στο τέλος σας κάνουν άνω-κάτω με τις συμμαχίες και τις διαπλοκές τους, και φωνάζετε για την "ανωνυμία των μπλογκερς".
[...]
Οι πολιτικοί ούτε μια φορά δεν είπαν την λέξη "μπλόγκερ" και εννοούσαν οποιονδήποτε εκτός από δημοσιογράφο που γράφει στο ιντερνετ. Ποτέ.
Η απάντηση του πολιτικού; Καταρχήν, στην ουσία καμία. Δευτερευόντως από αυτά που απάντησε σε μένα ρητορικά κατάλαβα, ενώ δεν είναι στο κυβερνών κόμμα, ότι δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις που ως τέτοιες συμπαρασύρουν και τέτοια θέματα. Τι εξελίξεις; Τον τίτλο στο άρθρο τον δανείστηκα από άρθρο εφημερίδας που θα βρείτε στο "υλικό" στο τέλος. Μετά και το νέο υλικό, λοιπόν, η δική μου εκτίμηση είναι αυτή:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Γράμμα προς τον πρωθυπουργό

gap
Μέχρι πριν να κλέψεις την ψήφο μας, μας έλεγες ότι λεφτά υπάρχουν, τελικά είχες δίκιο τα λεφτά ήταν στις τσέπες μας και δεν το ξέραμε, δεν το γνωρίζαμε.
Ήταν στις τσέπες μας και τα χρησιμοποιούσαμε για να καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα καθώς όπως εσύ ο ίδιος δήλωνες δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τον Έλληνα να τα βγάλει πέρα με 1200 ευρώ το μήνα την ώρα που το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό για κάτι τέτοιο.
Βλέπεις δεν είμαστε όλοι από αυτούς που... τα έχουν και που είχαν την δυνατότητα να κάνουν σπατάλες ή την μεγάλη ζωή.
Με τις ψεύτικες υποσχέσεις σου ήρθες και είτε με δόλο είτε χωρίς, αλλά όπως αποδεικνύεται σήμερα, με σκοπό, να φέρεις το Δ.Ν.Τ. στην χώρα και να καταστρέψεις ουσιαστικά το μέλλον μας να καταστρέψεις το μέλλον των παιδιών μας.
Γιατί;
Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αύριο όμως εσύ γνώριζες από την αρχή ότι αυτό το αύριο θα μας το στερήσεις και μάλιστα για χρόνια. 
Είχα λοιπόν έναν μισθό και κουτσά στραβά τα έβγαζα πέρα, τώρα δεν έχω καθόλου μισθό και αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω; Να βγω να κλέψω από τον συνάνθρωπό μου που μπορεί πιθανόν ακόμη να τα καταφέρνει; γιατί να καταφέρω να έρθω να πάρω από εσένα ούτε που θα φτάσω στην πόρτα σου, ενώ εσύ στην δική μου ήρθες για να ζητήσεις την ψήφο μου...
ή μήπως πρέπει να φύγω και εγώ με το δισάκι μου στον ώμο ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο σε κάποια άλλη χώρα; 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2/2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά μια περίοδο πρωτόγνωρης και βαθειάς κρίσης – οικονομικής, θεσμικής, ηθικής. Αρκετοί συνάνθρωποί μας, απροστάτευτοι από το ανάλγητο κράτος έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό και ψυχικό μαρασμό, μένοντας άνεργοι, και άστεγοι.

Η οικονομική κρίση επιδείνωσε ραγδαία το πρόβλημα με συνέπεια την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ατόμων που στερούνται ασφαλούς στέγασης. για να προστατευτούν από τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Homeless Support σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ διοργανώνουμε εκδήλωση για τη συγκέντρωση υποστρωμάτων και υπνόσακων την Κυριακή 27.02.2011 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 16:00μ.μ.

Χωρίς… επαναστάτες;



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ το μπαξίσι της τουρκοκρατίας στο λάδωμα του σύγχρονου ρωμιού και η ζωή συνεχίζεται. Με το «αύριο σαν αύριο να μη μοιάζει» και τα… παραδοσιακά μας ισχυρά, ισχύοντα και σχεδόν ανέπαφα. Προσαρμοσμένα στα σημερινά κι ας είμαστε Ευρώπη (γεωγραφικά), με δυσανεξία στις πρακτικές των εταίρων μας. Το γρηγορόσημο καλά κρατεί, το φακελάκι πάει σύννεφο, η κλίκα, η παρέα, το σινάφι, η διαπλοκή κι όλα μαζί να τα σκεπάζει ο πέπλος της διαφθοράς. Κι αν κάποια ελπίδα αχνοδιαγράφεται, είναι απ’ την παρέμβαση (δυστυχώς) των ξένων στα πλαίσια της κρίσης και τις κάποιες σκέψεις μας για αναγκαστική προσγείωση. Μ’ αυτά τα «χαρίσματα» και με το (ελληνικό) φιλότιμο παροπλισμένο, βρεθήκαμε ξαφνικά στην παγωμένη λίμνη. Δεν το’ βαζες στο νου πως η Ελλάδα (της σπατάλης) των ελλήνων (της ανεμελιάς) ήταν τόσο βαθιά χωμένα στο τέλμα.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ 23-02-2011



Και οι αστυνομικοί πλέον ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!! Τους καταγγέλλουν και αντιδρούν!!
Οι Έλληνες αρχίζουν να ξυπνάνε και να αντιλαμβάνονται ότι είμαστε όλοι ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!!

Αρ. Πρωτ.:  033





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Η… βόμβα
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΧΕ η χώρα τη διαφθορά της, διέθετε και τους Χριστοφοράκους της. Εκείνους που πάσκιζαν να τους σφίξουν το χέρι πολιτικοί, να φωτογραφηθούν μαζί τους, κάτι ν’ αρπάξουν απ’ τη δόξα κι από… κατσαρόλες. Όταν χρειάστηκε να φύγει ο κ. Χριστοφοράκος φορτωμένος με αμαρτίες κατά του ελληνικού δημοσίου, κανένας τους (καμιά) δεν ανησύχησε και οι «υπεύθυνοι» που άλλαξαν πλευρό, δεν λογοδότησαν. Του εξασφάλισαν το ασφαλές φευγιό για τη Γερμανία και… δεν το πρόσεξαν πως στο δισάκι του κουβάλαγε ό,τι περίσσεψε από μίζες, κρίματα και λαδωτήρια.
ΤΟ πουλάκι πέταξε και καμώθηκαν πως δεν το είδαν. Η εξουσία σφυρίζει αδιάφορα, το κακό έγινε κι εμείς πληρώνουμε. Με τους ίδιους πολιτικούς στα πόστα και χωρίς να τους εξιλεώνει ένα… χαρακίρι(!;), μια, έστω, παραίτηση, δημόσια «συγγνώμη» ή ένας… αναστεναγμός. Ωστόσο, με τους Καραβέλες, τους Χριστοφοράκους και το φευγιό τους, έγινε χειροπιαστός ένας ιδιότυπος ρατσισμός. Δεν τους πειράζουμε-είναι «διάσημοι». Δεν τα χαλάμε με τους Γερμανούς-έχουν το πάνω χέρι. Δεν μας συμφέρουν κόντρες με τους ευρωπαίους-χρωστάμε. Και η ζωή κυλάει με χρέη και… σεβασμό στις «φίρμες».

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η χαρούμενη παρέλαση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).


 Το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) έκανε προχθες την καθιερωμένη παρέλαση – βόλτα, όπως σε κάθε συγκέντρωση και πορεία  «πολιτισμένα», «ήσυχα», χαζοχαρούμενα, ανώδυνα για την κυβέρνηση, με δυο τρία παλαιολιθικά συνθήματα, τα οποία χρησιμοποιεί και εγώ δεν ξέρω πόσες δεκαετίες, όπως «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» και κάποιο σύνθημα υπέρ του ΠΑΜΕ ύστερα δε μόλις πλησίασε στην πλατεία Συντάγματος την έκανε βιαστικά με ελαφρά πηδηματάκια για να μην μείνει στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στη Βουλή ο κόσμος του. Γιατί; Γιατί όλες οι άλλες ομάδες διαδηλωτών παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα; Γιατί μετατρέπουν τον εξωτερικό χώρο της Βουλής σε ένα Σύμβολο κατά των 300 βουλευτών και της κυβέρνησης που βρίσκονται μέσα και είναι απολύτως υπεύθυνοι για την μοίρα μας; Μάλιστα ανάμεσα στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και στην υπόλοιπη διαδήλωση υπάρχει πάντα μια μεγάλη απόσταση ασφαλείας και το ΠΑΜΕ παρελαύνει πάντα πρώτο. Τα ΜΑΤ περιμένουν να περάσουν οι νομιμόφρονες του ΠΑΜΕ και μετά μόλις φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος τα άλλα μπλοκ (τα κακά παιδιά) αρχίζουν την μαζική ρίψη χημικών. Αναρωτιέμαι αν έχει γίνει κάποιο είδος συμφωνίας του ΚΚΕ με την αστυνομία ώστε, όσο περνούν τα «ήσυχα» παιδιά του ΠΑΜΕ, να μην γίνεται καμιά προβοκάτσια και επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ.
Η έλλειψη φαντασίας του ΚΚΕ ακόμα και στα συνθήματα του κόμματος είναι  εντυπωσιακή και θλιβερή. Ακούστηκαν συνθήματα από άλλες ομάδες διαδηλωτών, όπως π.χ.  «Αλί, αλί και τρις αλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί» ή «Τσιγάρα και ποτά, είναι βλαβερά, ρίξτε δακρυγόνα που είναι υγιεινά» κ.α. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου είναι η χαρά των γελοιογράφων κι έτσι πάρα πολλά συνθήματα έξυπνα θα μπορούσε κανείς να εμπνευσθεί από τον βίο της. Όχι όμως το ΚΚΕ.

Κάρο χωρίς άλογα η Ν.Δ.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Οι υπεύθυνοι των πολιτικών στρατηγικών και τακτικών της Ν.Δ. παραμένουν αγκιστρωμένοι στο δόγμα του ώριμου φρούτου.
Αυτό γίνεται ενσυνείδητα ή εξ ανάγκης;
Προσωπικά πιστεύω ότι το κόμμα της Ν.Δ. είναι εγκλωβισμένο σε μια ακαταλαβίστικη άρνηση να καταδικάσει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος με σαφήνεια και ειλικρίνεια παραμερίζοντας και τους υπεύθυνους. Πολλοί νομίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την παράταξη και θα μείωνε ανεπανόρθωτα την εκλογική της δύναμη και την διεισδυτικότητά της στην Ελληνική

Περίεργη φίμωση του αἰέν ἀριστεύειν


Από εχθές το απόγευμα στο ιστολόγιο αἰέν ἀριστεύειν δεν μπορούν να αναρτηθούν νέα άρθρα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Το ιστολόγιο δεν έχει “κατεβεί” αλλά είναι αδύνατη κάθε νέα ανάρτηση, είτε από τους διαχειριστές, είτε από τους υπόλοιπους συγγραφείς κειμένων. Δεν είμαι άνθρωπος που βλέπω παντού εχθρούς, αλλά είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες που γίνεται κάτι τέτοιο. Την πρώτη φορά, αν και παραμονή Χριστουγέννων, το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε λίγες ώρες αλλά τώρα σχεδόν συμπληρώνει 24ωρο και βλέπουμε… Οι δε υπεύθυνοι της πλατφόρμας wordpress σε μήνυμα τους λένε ότι θα δεχτούν ξανά μηνύματα από χρήστες την 1η Μαρτίου! Φυσικά εξαιρούνται τα τεχνικά προβλήματα, αλλά η μέχρι τώρα προσπάθεια επικοινωνίας απέβη άκαρπη. Δεν αποκλείω κάποιος “δημοκράτης” που δεν του αρέσουν άλλες απόψεις εκτός των δικών του να πληροφορήθηκε αυτό το “κενό” στην τεχνική υποστήριξη της wordpress και να έκανε πολλές αναφορές και να κλείδωσε το αἰέν ἀριστεύειν μέχρι να ελεγχθεί.

Με τις… πιτζάμες(;!)


Με τις… πιτζάμες(;!)
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΟΥΜΕ τους Αμερικανούς-αφεντικά. «Ρώσους» δεν έχουμε-ποτέ δεν υπήρξαν κι ας φάνταζαν θεριά με τη Σοβιετική τους Ένωση. Τους έμπλεκε με τα κόλπα του ο αντίπαλος, μας δούλευε με τα σχέδιά του (made in USA). Πώς εξασφαλίζεις το Ισραήλ για να’ ναι «βιώσιμο»; Το εξοπλίζεις σαν αστακό. Τι άλλο; Φροντίζεις για τον περίγυρο. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να μαντρώσεις την «αραπιά», να την έχεις αδρανή και «αφιονισμένη». Να, λοιπόν, η δικτατορία που δεν την είδες γιατί δεν έμαθες τι θα πει δημοκρατία, να και ο δικτάτορας που τον είδες και τον πέρασες για ήρωα όπως στα παραμύθια!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Άγνοια νόμου ή τρομοκρατία??

 Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες, ότι Ψάχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη  ανώνυμης ιστοσελίδας, με αφορμή διαδικτυακή πρόσκληση σε συγκέντρωση και κατάληψη του κτιρίου της Βουλής, στις 20 Φεβρουαρίου, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

το ΟΧΙ και το ΝΑΙ...

Μας έθεσαν, προεκλογικά, τα διλήμματα: «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»! «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»!
Και οι προεκλογικοί λαοσωτήρες, έγιναν μετεκλογικά, με τις ερπύστριες του ΔΝΤ, εθνοκτόνοι και λαοκτόνοι οδοστρωτήρες. Αφού παραμέρισαν τα διλήμματα και μας μίλησαν για τα τερατώδη χρέη και τα εξωφρενικά ελλείμματα.
Τα χρέη και ελλείμματα, που δεν δημιουργήθηκαν, κατά λάθος. Ούτε, επειδή τα «έφαγε ο λαός μαζί» με την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία. Αλλά εσκεμμένα. Για να μας σύρουν, όπως τους… μαύρους της Αφρικής, στην ατιμωτική δουλεία και του ΔΝΤ την τοκογλυφία.
Και για να μας σώσουν, τάχα, από τα χρέη και τα ελλείμματα, προχώρησαν στα, από μακρού χρόνου, προμελετημένα τους εγκλήματα:
Έστειλαν χιλιάδες νέους στην ανεργία. Πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Φαλκίδευσαν και υπονόμευσαν τα εργασιακά και τα οποιαδήποτε λαϊκά δικαιώματα.

Το νομοσχέδιο της φίμωσης

Η ισχύς εν τη ενώσει!!
 ΕΒΓΑΛΕ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ..ΕΙMΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.........


Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου

Οι διαστάσεις είναι: πλάτος 18,10 μέτρα, μήκος 36,90 μέτρα, συνολικό εμβαδόν 667,89 τ.μ.
Μπαίνοντας στην σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης .,ΚΑΙ της περιβόητης ανοικτήςδιακυβέρνησης, για το νομοσχέδιο που ποινικοποιει την σκέψη μας(Αυτό ακριβώς κάνει η παραγραφος 1.
Ορίζει ως ποινικό αδίκημα την σκέψη, την άποψη, την θέση του οποιουδήποτε ανθρώπου για απόψεις ή θέσεις ή προτιμήσεις άλλων ανθρώπων.)
ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
,Ειδαμε πάνω από διακοσια σχόλια μέχρι στιγμής  ΣΤΗΝ περιβόητης ανοικτήςδιακυβέρνηση, και όλα είναι κατά του νομοσχεδίου
Ούτε ένα θετικό
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ  ΜΗΝ ΛΕΜΕ
ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ
Άραγε θα ψηφιστεί αυτός ο νομός;
Και κάθε ΜΚΟ που δεν ξέρουμε με πόσα χρηματοδοτείται θα με στοχοποιησει , με μια καταγγελία ,όπως έχουν κάνει ,  για ρατσισμό και αντισιωνισμο και εκβιάστηκα να μαζεψωωω,,τους συντάκτες
(Το άρθρο έχει γίνει εδώ και καταγγελθεί )και θα φυλακιστώ;
και με ποια στηριξη;
Αντί ΝΑ κάνουν μια ανοικτή διαβουλευση για τους ΑΜΕΑ τους εξαθλιωμένους μισθωτούς και συνταξιούχους ,την διαφθορά,
Και τις τράπεζες που πνίγουν καθημερινά τον κόσμο με χρέη και αυτοκτονεί,
πάνε να μας αποδείξουν άλλη μια φορά ότι έχουμε XOYNTA


Το νομοσχέδιο δεν ποινικοποιεί απλώς το φρόνημα και τις ιδέες. Απαγορεύει και την ειρηνική και απλή έκφραση (εξωτερίκευση) συναισθημάτων.
Σαφέστατα σε σύγκρουση με το Σύνταγμα:
Άρθρο 5
1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
Άρθρο 14
1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους.
2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται

Χαρακτηριστική η απάντηση που δίνει η αξιόλογη σελίδα ΤΟΥ  τρυποκάρυδου στον υπουργό

Tι ακριβώς έγινε στο Βερολίνο – Επιστολή ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ (ΜΟΝΤΑΡΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ )



Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ 

Μπορεί εδω να ειδαμε τον ΓΑΠ να ζητάει κάποιον εκπροσωπο των φοιτητων να μιλήσει.

Η αλήθεια όμως ειναι οτι οταν η εκπρόσωπος των φοιτητριών βάδισε
προς το βημα κάποια στιβαρά χέρια την σταμάτησαν!Την ιδια στιγμή ο
κ.Παπανδρέου συνέχιζε να ζητα κάποιον εκπρόσωπο...


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.
Mια μαρτυρία από πρώτο χέρι για την αντίληψη περί δημοκρατίας του πρωθυπουργού μας.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ 
πολύ ενδιαφέρον προς το τέλος , η κουβέντα της κοπέλας
με τη κάμερα με έναν Έλληνα δημοσιογράφο, από τη φωνή υποθέτω το
Χασαπόπουλο του mega όπου τον ρωτά να όλα αυτά θα τα δείξουν στα δελτία
τους και αυτός προσβλήθηκε, φυσικά τίποτα δε δείξανε παρά μόνο
μονταρισμένα βίντεο και ανέφεραν τους Έλληνες φοιτητές ως αναρχικούς.
Βλέπω το Παπανδρέου να ακολουθεί το δρόμο των φίλων του απο της
Σοσιαλιστική Διεθνούς, από την Αίγυπτο
 


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος (από τους
πολλούς που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων και ο
Χασαπόπουλος) δεν ενδιαφέρθηκε να μας μιλήσει,
σε αντίθεση με ξένους
συναδέλφους τους. Μας άκουσαν με προσοχή δημοσιογράφοι της Deutsche
Welle, των London Financial Times και άλλων εντύπων.......... 

  ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ AΠΟ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ

Μ.Τσαμαλίκος

ΤΜΣ/ΑΠΘ
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ

“Έλαβα το παρακάτω mail, σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του Γ Παππανδρέου στο Βερολίνο. Βοηθάει να καταλάβουμε πως κατασκευάζεται μια είδηση και γιατί ακόμα και το βιντεο ή το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσουν ενιοτε παραπλανητικά

Πρωθυπουργική "δικτατορία" και ο λαός ανυπεράσπιστος.


Ο Κλεισθένης γράφει.

Η κατάληξη του κοινοβουλευτισμού σε πρωθυπουργική «δικτατορία» απότοκο της συνταγματικής αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου αφήνει το λαό ανυπεράσπιστο στις αυθαιρεσίες του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Για την ομαλή ροή του κοινοβουλευτικού βίου πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις αποτροπής αυθαιρεσιών από την εκάστοτε κυβέρνηση δλδ την «ενός ανδρός αρχή».
Υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης αλλά δεν είναι αρκετή γιατί σήμερα τα κόμματα λειτουργούν σαν «μαντριά» και οι βουλευτές ποδηγετούνται απ’ τη λεγόμενη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Το… σπίτι
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ μίλησαν τα δικαστήρια- μίλησε ο λαός. Με το πολιτικό του αισθητήριο και με την καρδιά του. Δεν μιλάμε για «λαϊκό δικαστήριο» ή για παραπλανημένους από έλλειψη πληροφόρησης. «Τα’ μαθε» για τον Άκη κι έβγαλε την κρίση του. Το ίδιο και για τους «άλλους». Τα παλικαράκια που ξέρουν να κλέβουν (και να μας δουλεύουν) χωρίς ν’ αφήνουν ίχνη με υπογραφές και άλλα ξεπερασμένα. Δεν είναι αναγκαίο να συμπληρώνεις πρωτόκολλα και να υπογράφεις συμβόλαια πριν φύγει ο Εφραίμ απ’ το γραφείο σου. Κι αν σε μαγνητοφωνήσουν όταν συντονίζεις τους… δράστες; «Ένοχος ένοχον ου ποιεί» και πάμε παρακάτω.
ΣΤΟΝ Άκη της σοβαροφάνειας με το «Μουσολινιακό» ύφος και τα «πεπραγμένα» του. Στον φοιτητή του Μονάχου που’ χε την τύχη να γνωρίσει τον Ανδρέα και να μεταπηδήσει απ’ την άμαξα του ΠΑΚ στο άρμα του ΠΑΣΟΚ. Με τις περγαμηνές της «γερμανικής» φτώχιας του που’ γιναν πλούτος «ελληνικός» κι ακόμα να καταλάβουμε τον τρόπο και να προσδιορίσουμε τον χρόνο. Η συνέχεια ήταν γνωστή. Σε κάθε έλληνα που τον «έζησε», σε κάθε «σύντροφο» που… κινδύνεψε να τον έχει αρχηγό.

Τι είδαμε στο σημερινό συλλαλητήριο


Αν πούμε πως ήταν ένα τεράστιο συγκλονιστικό συλλαλητήριο δεν θα προσθέσουμε τίποτα σε αυτό που περιμέναμε. Αν ασχοληθουμε με το αν είχε λίγο κόσμο παραπάνω  η παρακάτω από τις 5 Μάη η τις 15 Δεκέμβρη, μπορεί να χάσουμε την ουσία παλεύοντας με ψυχρούς αριθμούς που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Βεβαια και μόνο η εκτίμηση του Ρώυτερς που μίλησε για 100000 κόσμο λέει πολλά αφού ως γνωστό αυτα τα πρακτορεία δεν τρελαίνονται από τη χαρά τους όταν βλέπουν τέτοιες μεγαλειώδεις λαικές κινητοποιήσεις.
Για την ιστορία πάντως θα πω πως η γνώμη μου ειναι οτι το σημερινό συλλαλητήριο αριθμητικά, ήταν ανώτερο από του Δεκέμβρη και ίσο ή λίγο κατώτερο από του περσινού Μάη. Ποιοτικά όμως είχε μεγάλη διαφορά από όλα τα άλλα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Νέος αντιρατσιστικός νόμος στα σκαριά καταργεί την ελευθερία του λόγου!


Δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα οργανώσεις αλλά και ... bloggers

Σχέδιο για έναν νέο "αντιρατσιστικό νόμο" επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της "Νέας Τάξης" που θέλουν να στέλνουν στην φυλακή όποιον φέρνει αντιρρήσεις για την πορεία την οποία σχεδιάζουν για όλη την οικουμένη, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι λοιπόν το νέο σχέδιο νόμου αποδεικνύεται "δρακόντειο" κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν "αιρετικές" για το πολιτικό σύστημα απόψεις. Φωτογραφίζει μάλιστα την εφημερίδα "Ελεύθερο Κόσμο", τον Κώστα Πλεύρη αλλά και κόμματα και οργανώσεις που δεν εμπίπτουν στο "πολιτικά ορθό".

H σημερινή απεργία όπως αναμεταδόθηκε από το BBC


Greece general strike: Clashes erupt

More than 30,000 protesters marched to the Greek parliament
Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές βάδισαν προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Police in Athens have fired tear gas to disperse demonstrators hurling petrol bombs and stones as a 24-hour general strike grips Greece.
H αστυνομία στην Αθήνα χρησιμοποιεί  χημικά δακρυγόνα για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αμύνονται με μολώτοφ και πέτρες, στην 24ωρη γενική απεργία που ξέσπασε στην Ελλάδα
The violence erupted during a rally by more than 30,000 angry workers near the Greek parliament. They object to the government's far-reaching budget cuts.
Η βία ξέσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα περισσότερων από 30.000 θυμωμένων εργαζόμενων, γύρω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αντιπαρατίθενται στις επερχόμενες κυβερνητικές οικονομικές περικοπές
The strike paralysed public transport. More than 100 flights were cancelled.
Η απεργία παρέλυσε το δημόσιο. Περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν!
Many schools are closed and hospitals have reduced services. Small businesses have joined in, closing many shops.
Πολλά σχολεία είναι κλειστά και νοσοκομεία έχουν μειώσει τις υπηρεσίες τους. Μικρές επιχειρήσεις συμμετέχουν, κλείνοντας πολλά καταστήματα.
It is Greece's first major labour protest this year, as the government sticks to austerity cuts demanded under the terms of the country's international bail-out.
Είναι η πρώτη μαζική  ελληνική  εργατική διαμαρτυρία αυτό το έτος, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στις περικοπές που απαιτούνται κάτω από τους όρους της εθνικής ανάκαμψης.

Η εντολή απ' το CB της Αστυνομίας: "Σπάστε την πορεία"!



Συμμετείχα στη μαζική πορεία που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα και η αίσθησή μου είναι ότι υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δεν είχα όμως πλήρη εικόνα διότι ήμουν πολύ μπροστά και δεν είχα πλήρες οπτικό πεδίο για να διαπιστώσω όλο το εύρος της διαδήλωσης.
Η διαδήλωση ήταν απόλυτα ειρηνική, φτάσαμε ως τη Βουλή χωρίς να ανοίξει μύτη.
Φωνάζαμε "Κλέφτες-Κλέφτες" και άλλα συνθήματα, χωρίς να προκαλούμε ούτε καν λεκτικά την Αστυνομία η οποία ήταν παρατεταγμένη έμπροσθεν της Βουλής.
Τους καλούσαμε μόνο να έρθουν μαζί μας, αποκαλώντας τους "αδέρφια" και ζητώντας τους να θυμούνται ότι και αυτοί χαμηλόμισθοι είναι.
Όλα καλά ως τότε λοιπόν. Άλλοι οκλαδόν στο έδαφος, άλλοι καθιστοί στο πεζοδρόμιο, άλλοι όρθιοι συζητώντας και φωνάζοντας και κανένα σύνθημα και όλα καλά.
'Ωσπου... κάποια στιγμή ξαφνικά άρχισαν πέφτουν τα χημικά, τα δακρυγόνα και οι μολότωφ βροχή! Χωρίς κανένα προηγούμενο έντασης.

Πριν λίγο διάβασα στο newsbeast.gr το εξής:
Συγκεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες από διαδηλωτές αναφέρουν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χιλιάδες απεργοί διαδήλωναν χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό, από τα αστυνομικά cb ακούστηκε η εντολή «Σπάστε την πορεία».  
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα η Αστυνομία και οι συνεργάτες της οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να διαλύσουν την ειρηνική διαδήλωσή μας. Τους ενοχλεί η παρουσία των περίπου 100.000 πολιτών στους δρόμους (σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά sites) διότι θα είναι αναγκασμένοι αύριο στις ειδήσεις των πουλημένων να προβάλουν τον εντυπωσιακό όγκο των διαδηλωτών.


Η αντιπολίτευση παριστάνει τον νεκροτόμο.


 Ο Κλεισθένης γράφει.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και μερικοί το ξύνουν».
Ενώ η χώρα μας οδεύει προς την καταστροφή τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυρίζουν αδιάφορα. Ο Παπακωνσταντίνου χωρίς καμία νομιμοποίηση αποφασίζει τον στραγγαλισμό της οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η άκρως επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση (υπό την τρόικα) Παπανδρέου κινείται ανεξέλεγκτη σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και αυτοί που θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν και να εμπνεύσουν το λαό έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δογματικές πολιτικές θέσεις λες και πρόκειται για ακαδημαϊκή συζήτηση.
Τα κόμματα που υποστηρίζουν το μνημόνιο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε

Η τραυματική εμπειρία της 15ης Δεκέμβρη ("Χημικά της Αστυνομίας σε άοπλους")



   Ακολουθεί άρθρο που είχα γράψει και είχα στείλει στο tromaktiko στις 15 Δεκέμβρη 2010, αμέσως μετά την επιστροφή μου από την αρκετά επεισοδιακή διαδήλωση εκείνης της ημέρας, όπου πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώσαμε ειρηνικά, ενώ η Αστυνομία, χάρη και στη βοήθεια των φίλων της κουκουλοφόρων, μας προετοίμασε για το... τι εστί Κερατέα.

ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΑΟΠΛΟΥΣ
  
Είμαι διαδηλωτής που μόλις επέστρεψα από την τεράστια διαδήλωση που έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας...
Διαδήλωσα με το μπλοκ φοιτητικού συλλόγου, ο οποίος διαδήλωνε ειρηνικά τα αιτήματά του και την αντίθεση του στα μέτρα Κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Ενώ διαδηλώναμε ειρηνικά και δίπλα στα "Όργανα της Τάξης" που περπατούσαν δίπλα στην Πορεία, μια χούφτα "αναρχικοί" άρχισαν να σπάνε και να καίνε βιτρίνες και πολυτελή αυτοκίνητα, λίγα μέτρα μακριά μας. Εμείς τους γιουχάραμε, τους βρίζαμε, τους καηγορούσαμε και τους εμποδίζαμε να παρεισφρύσουν στο μπλοκ μας. Η Ελληνική Αστυνομία λοιπόν κοιτούσε ατάραχη τους "μπαχαλάκηδες να τα σπάνε ανενόχλητοι, την ώρα πoυ εμείς τους αποκαλούσαμε προβοκάτορες. Επί μισή ώρα τα "παληκάρια της κουκούλας" λοιπόν έκαναν λαμπόγυαλο το κέντρο της Αθήνας χωρίς τhν παραμικρή ενόχληση από τα "Οργανα της Τάξεως"...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Λιποαναρρόφηση…
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΑ κρατικά κανάλια κουβαλάνε αμαρτίες διαχρονικά. Τα ιδιωτικά τις διαπράττουν στο διηνεκές. Ό,τι είχαν να διορίσουν από συγγενείς και ψηφοφόρους οι πολιτικοί το διόρισαν, τους τεκνοποίησαν, μας τους (τις) φόρτωσαν. Ξεχρεώνουμε τα «ανελαστικά» για ΔΕΗ μετά… ΕΡΤ, πληρώνουμε υπέρ «αναξιοπαθούντων» και «εργαζομένων» σ’ αυτά τα μεγάλα χωνευτήρια της ανεργίας πασπαλισμένης με στοιχεία διαφθοράς και πρέπει να το’ χουμε καμάρι.
ΩΣΤΟΣΟ, αν κερδίζουμε(;) σε χρήμα με τα ιδιωτικά, χάνουμε σε ποιότητα. Την αναζητούμε στην τηλεοπτική καθημερινότητα, ξεδιαλέγοντας ψήγματα χρυσού και μικροσκοπικά διαμάντια μέσα από τόνους σκουπιδιών, άφωνοι συχνά και μετανοιωμένοι για την «απελευθέρωση», που ήταν βουτιά στο κενό. Για τον πολιτισμό που δεν ανέβηκε, για την Άνοιξη που δεν ήρθε.
 

Κάποτε τα λόγια τελειώνουν...-Απεργία

 AΠΟ ΤΟΝ BLOGGER  ΚΑΙ  ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ

Η Φωτό Μου

Κάποτε τα λόγια τελειώνουν κι ειναι ώρα να μιλήσουν οι αλήθειες μας.
Ειναι ώρα να δούμε να περνάει μπροστά μας όλο το δράμα που σκηνοθετούν αργά οι φύλακες άγγελοί μας.
Ειναι ώρα να ακούσουμε την απελπισία που ψάχνει να βρεί φωνή, τα παιδιά που θα μας κοιτάξουν αύριο με τα απίστευτα μάτια τους και θα ρωτήσουν γιατί δεν κάναμε ότι έπρεπε.
Να ακούσουμε την Κερατέα, τους απολυμένους που πολλαπλασιάζονται, τους κρυμμένους αριθμούς στα συρτάρια, τους ζητιάνους  και τους άστεγους που γεμίζουν τους δρόμους, τα μαγαζιά που κλείνουν, τις πληγές που ανοίγουν, τα βασικά που ανεβάζουν τιμές χωρίς να νοιάζονται, τους δρόμους της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης, της Υεμένης, του Μπαχρέιν, τους  δικούς μας δρόμους...
Ειναι ώρα να ακούσουμε τους δρόμους...

Λαικός ξεσηκωμός αύριο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα!!





Παλλαική πορεία πρός το Σύνταγμα.Συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30.Λειτουργούν ΜΕΤΡΟ και ηλεκτρικός.LIVE μετάδοση από το STOPCARTEL TV.Τι απαιτούν οι πολίτες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30

Παλλαϊκός αγώνας διαρκείας

Να τους σταματήσουμε τώρα !

LIVE μετάδοση της πορείας απο το κέντρο της Αθήνας -STOPCARTEL TV

  

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,άνεργοι, μαθητές,φοιτητές και απόμαχοι της εργασίας

Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιδραστικότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Αν δεν τους σταματήσουμε η επίθεση της κυβέρνησης και των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν θα έχει τέλος. Είναι απόλυτη ταξική επιλογή αλλά και μονόδρομος για τη διέξοδο του κεφαλαίου από την κρίση. Για τα κέρδη, το ευρώ και τους τοκογλύφους θυσιάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, εντείνουν τους ρυθμούς εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό φέρνουν το νέο αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας στην ΕΕ (στα πρότυπα του προγράμματος Μέρκελ -Σαρκοζί) με διαρκή λιτότητα, σύνδεση μισθών με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, πανευρωπαϊκό ελάχιστο όριο ελλειμμάτων δηλ. σχεδόν μηδενισμό των δημόσιων παροχών! 

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αίσχος! Οι Πουλημένοι οι Δημοσιογράφοι απεργούν αύριο!!!



  Αύριο 23 Φλεβάρη αναμένεται μία ακόμη μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων.
  Η εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που αντιτίθενται στο Μνημόνιο και στους Πουλημένους Κοινοβουλευτικους Αντιπροσώπους θα έφτανε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Ελλάδας, σε κάθε χώρα της Ευρώπης και του κόσμου.
   Αλλά...............;;;;;;
Αλλά οι πουλημένοι οι δημοσιογράφοι, τα τσιράκια του καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των μεγαλοεργολάβων, και μεγαλοεπιχειρηματιών για άλλη μια φορά προσφέρουν στο δυνάστη άριστα τις υπηρεσίες τους.
   Ναι φίλοι μου! Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία αύριο που θα γίνεται κόλαση σε όλη την Ελλάδα!

Οι Σύντροφοι Σοσιαλιστές του ΓΑΠ

Τα Φιλαράκια του Γιωργάκη οικοδόμησαν τον Σοσιαλισμό στις χώρες τους. Άντε Γιωργάκη τρέξε σε προλάβανε, εσύ πότε θα ολοκληρώσεις τον Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας;
 Άσκηση του στρατού στο Κιλκίς για διάλυση διαδηλώσεων πολιτών

Τι χάλια είναι αυτά. Τα φιλαράκια του Γιωργάκη επιδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ολοκλήρωση του σοσιαλισμού στις χώρες τους. Ο   Γιωργάκης έμεινε πίσω! Μόνο στην Κερατέα πάει να εφαρμόσει τον Σοσιαλισμό και λίγο στην Ξάνθη αλλά ψιλοπράγματα. Όχι τίποτε άλλο θα τον μαλώσουν τα συντρόφια! Και επι πλέον ο Γιωργάκης είναι μια σκάλα ανώτερος από τα συντρόφια διότι αυτός δήλωσε πολλές φορές Αντιεξουσιαστής (Αναρχικός δηλαδή) που είναι ανώτερο του Σοσιαλιστής.
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

23 Φλεβάρη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας



  Αύριο είναι η μεγάλη μέρα! 23 Φλεβάρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο κάθε πόλης και κυρίως στην Αθήνα μπροστά στο κέντρο του εγκλήματος: στη Βουλή!
   Το ξέρω ότι σε πολλούς συμπολίτες μου οι λέξεις "απεργία", "διαδήλωση", "συλλαλητήριο" κλπ. έχουν πάρει αρνητική χροιά. Διότι οι λέξεις και οι έννοιες αυτές έχουν λερωθεί αρκετά από το στόμα των εργτοπατέρων, των σφετεριστών των αγωνιών του λαού για ίδιον όφελος.
   Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όταν απεργούν, όταν κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο δεν κάνουν το χατίρι της ΓΣΕΕ, του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.
   Όσοι απεργούν, το κάνουν διότι οφείλουν στον εαυτό τους να τον προστατέψουν όταν πλήττεται τόσο βάναυσα από τα κυβερνητικά μέτρα.
   Έλληνες πολίτες ήρθε η στιγμή που η Ιστορία σας (μας) καλεί!

ΦΑΤΕ ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Aπλα τα MME  τo αλλο  με τον Παπανδρεου δεν μπορεσαν να το κρυψουν γιατι ηταν διεθνες
να και το τοπικο
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ


Greek citizens denounced the minister primarily PROTOPAPAS
Among other things they said
You eat steaks and lobster, and send the bill to the people
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


«Κρείσσονες αποδείξεις»(!)
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΤΕ αδιαφορούσαμε. Τώρα τρέχουμε. Υπήρχαν νόμοι που τους θέλαμε στα χαρτιά, υπήρξαμε «αόμματοι» για τον απέναντι που έκλεβε, μας μπόλιαζε ο διπλανός με τη διάθεση για κομπίνα. Βάση και κορυφή παραδομένη στο «χόμπι» κι άντε να σε λυπηθεί ο φοροκλέφτης για να κάνεις δρόμους και σχολεία απ’ τον… οβολό του. Καλύτερα να του έκοβες κομμάτι απ’ το κορμί του (Σάιλωκ), παρά να του έχωνες το χέρι στο πουγκί του. Και, βέβαια, δεν είχε η Πολιτεία λόγους ισχυρούς για να το κάνει και μείναμε χωρίς κανόνες, επιστασία, έλεγχο και τιμωρία.

ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-’Η,-ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!!! -






Με γδύσατε...
Με φτύσατε... 
Ντύθηκα την γύμνια,
κείνη την άδολη
που φόραγα την 
ωρα που με γέννησε η μάννα μου,
και μ΄ αυτήν κίνησα τον κόσμο να νικήσω.
Μ΄ αυτήν να γίνω τροπαιούχος.
Κι εσείς,  την γύμνια μου,  μου την πετάξατε
σαν την χειρότερη βρισιά στα πισινά μου.
Πιάστηκα σαν να λέμε σε παγίδα
Αγάπησα με κίνδυνο εθισμού
κείνο που μ΄εμαθαν πατρίδα πως το λενε.
Με νου και σώμα.
Με παίδεμα και με  ψυχή.
Σαν πρώτη εμπειρία
Μα τώρα άνοιξαν καινούργιες Πύλες.
Λένε.
Κι ήρθε άλλη, καινούργια εμπειρία,
να προστεθεί στην πρώτη εμπειρία
Έπαψαν , λέει, να ερωτεύονται ιδέες.
Κι έπρεπε να ξεβρακωθώ για να τους μοιάσω.
Και να μισήσω.
Να φτύσω σε ζυμάρια της καρδιάς
που ορκιζόμουν κι έτρωγα ως τώρα....

ΥΓ Μαζεψε το πανί και φύγε τώρα  διέταξαν τον νεαρό της φωτογραφίας.... κι εγώ, έσπευσα να τον «προφυλάξω....»

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές  θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ



 ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΑΝΩ
ΠΑΛΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ 
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ  κατά του  Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσαν περίπου 30 φοιτητές στη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πανεπιστήμιο Humboldt, όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να σηκώσουν πανό και τον διέκοψαν φωνάζοντας ότι ο λαός στην Ελλάδα πεινάει.
Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό".
slogans against George Papandreou launched about 30 students in Germany.

The Prime Minister was speaking at the University of Humboldt, when students tried to lift the banner and stopped shouting that the people in Greece hungry.

Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού,
"
Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, που έβγαλαν τους φοιτητές από την αίθουσα. Ο πρωθυπουργός βγήκε για λίγο και επέστρεψε για να συνεχίσει την ομιλία του.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!