2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η χαρούμενη παρέλαση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ).


 Το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) έκανε προχθες την καθιερωμένη παρέλαση – βόλτα, όπως σε κάθε συγκέντρωση και πορεία  «πολιτισμένα», «ήσυχα», χαζοχαρούμενα, ανώδυνα για την κυβέρνηση, με δυο τρία παλαιολιθικά συνθήματα, τα οποία χρησιμοποιεί και εγώ δεν ξέρω πόσες δεκαετίες, όπως «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» και κάποιο σύνθημα υπέρ του ΠΑΜΕ ύστερα δε μόλις πλησίασε στην πλατεία Συντάγματος την έκανε βιαστικά με ελαφρά πηδηματάκια για να μην μείνει στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στη Βουλή ο κόσμος του. Γιατί; Γιατί όλες οι άλλες ομάδες διαδηλωτών παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα; Γιατί μετατρέπουν τον εξωτερικό χώρο της Βουλής σε ένα Σύμβολο κατά των 300 βουλευτών και της κυβέρνησης που βρίσκονται μέσα και είναι απολύτως υπεύθυνοι για την μοίρα μας; Μάλιστα ανάμεσα στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και στην υπόλοιπη διαδήλωση υπάρχει πάντα μια μεγάλη απόσταση ασφαλείας και το ΠΑΜΕ παρελαύνει πάντα πρώτο. Τα ΜΑΤ περιμένουν να περάσουν οι νομιμόφρονες του ΠΑΜΕ και μετά μόλις φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος τα άλλα μπλοκ (τα κακά παιδιά) αρχίζουν την μαζική ρίψη χημικών. Αναρωτιέμαι αν έχει γίνει κάποιο είδος συμφωνίας του ΚΚΕ με την αστυνομία ώστε, όσο περνούν τα «ήσυχα» παιδιά του ΠΑΜΕ, να μην γίνεται καμιά προβοκάτσια και επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ.
Η έλλειψη φαντασίας του ΚΚΕ ακόμα και στα συνθήματα του κόμματος είναι  εντυπωσιακή και θλιβερή. Ακούστηκαν συνθήματα από άλλες ομάδες διαδηλωτών, όπως π.χ.  «Αλί, αλί και τρις αλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί» ή «Τσιγάρα και ποτά, είναι βλαβερά, ρίξτε δακρυγόνα που είναι υγιεινά» κ.α. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου είναι η χαρά των γελοιογράφων κι έτσι πάρα πολλά συνθήματα έξυπνα θα μπορούσε κανείς να εμπνευσθεί από τον βίο της. Όχι όμως το ΚΚΕ.

Η κα Παπαρήγα έχει τονίσει αρκετές φορές την ανάγκη της ανυπακοής και την διεκδίκηση των αιτημάτων με αγώνες του λαού στους δρόμους. Πως ακριβώς εννοεί η κα Παπαρήγα τους λαϊκούς αγώνες στους δρόμους; Σαν βόλτες  για ξεμούδιασμα και μακριά από τη Βουλή γιατί κάνει τζιζ; Αν οι διαδηλωτές δεν παραμείνουν έξω από την βουλή για ώρα να εκφράσουν με επιμονή τα αιτήματά τους πως θα φανεί ότι είναι αποφασισμένοι για αγώνες στους δρόμους και μάλιστα αν χρειαστεί και εναντίον των ΜΑΤ, σε περίπτωση που τους επιτεθούν. Θυμάται καθόλου το ΚΚΕ τους οικοδόμους της ΕΔΑ, πριν από την Χούντα και τους αγώνες τους;
Το ΚΚΕ είναι από χρόνια μέρος του πολιτικού κατεστημένου και δεν αποτελεί κίνδυνο για το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα Σταλινικό απολίθωμα, που απλώς αναπαράγει τον εαυτό του και επιβιώνει προς όφελος της ηγεσίας του. Οι καπιταλιστές  βλέπουν με χαμόγελα τις γραφικότητες των δήθεν αγώνων του  και το αισθάνονται σύμμαχό τους για την επίφαση δημοκρατικότητας που χρειάζονται οι οικονομικές ολιγαρχίες που κυβερνούν πια τα κράτη.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Άψογο το άρθρο.
Και να προσθέσω ότι λόγω του υγιεινού περιπάτου που επιλέγει να κάνειτο ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις, το επιλέγουν πολλοί που δε θέλουν να μπλέξουν σε φασαρίες- κυρίως κοπέλες- κι έτσι φαίνεται τεράστιο το πλήθος του ΠΑΜΕ, ενώ δεν είναι όλοι με το ΚΚΕ.
Νομιμότητα και Ανατροπή δεν πάνε μαζί "συντρόφισσα" Αλέκα!!!

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Κώστα για την ένσταση σου για καπέλωμα των αρθρων απλά πολλοί και βεβαια δικαιολογημένα λόγω χρόνου βάζουν προγραμματισμένες αναρτήσεις κανένα πρόβλημα
Θα τις ανεβάζουμε επάνω πάλι, όπως την δικιά σου

KOSTAS PAP είπε...

Μαζεστίξ
Το έχω ακούσει και εγώ προσωπικά, να λέει κοπέλλα πάμε στη διαδήλωση με το ΠΑΜΕ για να άχουμε την ησυχία μας. Τι να πω!

KOSTAS PAP είπε...

Ο/Η ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ"
Κανένα πρόβλημα παιδιά, ευχαριστώ.