2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Λιποαναρρόφηση…
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΑ κρατικά κανάλια κουβαλάνε αμαρτίες διαχρονικά. Τα ιδιωτικά τις διαπράττουν στο διηνεκές. Ό,τι είχαν να διορίσουν από συγγενείς και ψηφοφόρους οι πολιτικοί το διόρισαν, τους τεκνοποίησαν, μας τους (τις) φόρτωσαν. Ξεχρεώνουμε τα «ανελαστικά» για ΔΕΗ μετά… ΕΡΤ, πληρώνουμε υπέρ «αναξιοπαθούντων» και «εργαζομένων» σ’ αυτά τα μεγάλα χωνευτήρια της ανεργίας πασπαλισμένης με στοιχεία διαφθοράς και πρέπει να το’ χουμε καμάρι.
ΩΣΤΟΣΟ, αν κερδίζουμε(;) σε χρήμα με τα ιδιωτικά, χάνουμε σε ποιότητα. Την αναζητούμε στην τηλεοπτική καθημερινότητα, ξεδιαλέγοντας ψήγματα χρυσού και μικροσκοπικά διαμάντια μέσα από τόνους σκουπιδιών, άφωνοι συχνά και μετανοιωμένοι για την «απελευθέρωση», που ήταν βουτιά στο κενό. Για τον πολιτισμό που δεν ανέβηκε, για την Άνοιξη που δεν ήρθε.
  
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ πως η κρίση «συμμόρφωσε» και τα κανάλια της φτήνιας, της ανεμελιάς και της προχειρότητας. Ψάχνοντας για δείγμα γραφής, περάσαμε απ’ τα μεσημεριανά της σαχλαμάρας και τις παρεούλες της σιχασιάς. Με τις «φαινομηρίδες» και τους γυναικωτούς. Πήραμε γεύση από «σεβασμό» στον τηλεθεατή. Εντυπωσιασμένοι απ’ τα «ελληνικά» και το θεματολόγιό τους, χορτάτοι απ’ τη θέα της επιμελώς ανασηκωμένης φούστας, αράξαμε στην… ωραιοπάθεια της κας Τατιάνας. Παρακάμψαμε την αγωνία της να φανεί νέα και ωραία, περιμένοντας την προσκαλεσμένη της και το θέμα.
ΔΕΝ άργησε να φτάσει η «καλλιτέχνης». Η «θεά» με το όνομα Χρύσπα (αν δεν κάνω λάθος)-το όνομα δεν έχει σημασία. Έδειξε φωτογραφίες της (μέχρι… βρακί), μίλησαν λίγο για «προσθετική» και πολύ για λιποαναρρόφηση. Ήταν το θέμα τους! Ούτε για σπουδές, δασκάλους και… ορθοφωνίες η «τραγουδίστρια», ούτε για παιδεία και τέχνη η «οικοδέσποινα». Είδαμε τους μηρούς της μιας, την ωραιοπάθεια της άλλης κι όταν χρειάστηκε να συνομιλήσουν για τέχνη και μουσική, έπεσε η «αυλαία». Τα φώτα έσβησαν, τέλος οι ακκισμοί, άχρηστο το μακιγιάζ, μια ακόμα μέρα «δουλειάς» για τη μια, συνεισφορά στην «τέχνη» για την άλλη και η… λιποαναρρόφηση καλά κρατεί. Θυσία, για να βγαίνουν στο πάλκο με τα «προσόντα» τους. Μηρούς που «τραγουδάνε», κοιλιές ξεσκέπαστες και με φωνή ιχθύος.
ΑΥΤΕΣ είναι οι «θεές» της λιποαναρρόφησης, αυτές και οι Τατιάνες της (αυτο)προβολής και της αλληλεγγύης (όταν δεν διαθέτουν προσκαλεσμένο, συνεντευξιάζονται...μεταξύ τους!). Αυτή και η κατάντια μερίδας ελλήνων που τις συντηρούν με την τηλεθέασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: