2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης

Σύμφωνα με τον κατάλογο για την ελευθερία του Τύπου για το 2010 που δημοσίευσαν οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνταγματική ελευθερία (βλ. εδώ).

Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα τις διαπιστωμένες παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης από την Ελλάδα, μέσα από τις σχετικές καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στις οποίες κρίθηκε ότι παραβιάσθηκε το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (βλ. εδώ).

Στην υπόθεση Γρηγοριάδης κατά Ελλάδας (1997), ένας νέος που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στα τέλη της δεκαετίας του 80, μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας αποφάσισε να καταγγείλει με μια τεκμηριωμένη επιστολή τον Στρατό ως έναν "εγκληματικό και τρομοκρατικό μηχανισμό" και αρνήθηκε να εκτίσει την ποινή της πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί. Αποτέλεσμα ήταν η αμετάκλητη καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη για "περιύβριση του στρατεύματος", κατά τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα. To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε όμως ότι "το περιεχόμενο της επιστολής περιλάμβανε ορισμένες σκληρές κι αμετροεπείς παρατηρήσεις αναφορικά με τις ένοπλες δυνάμεις στην Ελλάδα. Όμως, το Δικαστήριο σημειώνει ότι αυτές έγιναν μέσα στο πλαίσιο μιας μακράς συζητήσεως επικριτικής για τη στρατιωτική ζωή και το στράτευμα ως θεσμό" και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης του Γρηγοριάδη και πληρωμή 2.000.000 δρχ. για δικαστικά έξοδα (βλ. εδώ την απόφαση).

Στην υπόθεση Ρίζος και Ντάσκας κατά Ελλάδας (2004), στον "Αδέσμευτο Τύπο" δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφερόταν σε εισαγγελείς μπλεγμένους σε σκάνδαλα κι έμεναν ατιμώρητοι, πράγμα που αποδιδόταν στη φιλική τους σχέση με τον πρόεδρο ενός δικηγορικού συλλόγου. Αποτέλεσμα ήταν η αμετάκλητη καταδίκη των Ρίζου και Ντάσκα για αποζημίωση 10.000.000 δρχ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όμως έκρινε ότι "οι επίδικες φράσεις δεν υπερέβαιναν τα όρια του αποδεκτού σχολίου σε μια υπόθεση επικαιρότητας" και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης των Ρίζου και Ντάσκα και πληρωμή 31.172 ευρώ, δηλ. την αποζημίωση που είχαν καταβάλει στον αντίδικό τους (βλ. εδώ την απόφαση). 

Διαβάστε περισσότερα στο

E-Lawyer


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

συνεχίζεται μια επιχείρηση αποπροσανατολισμου απ'ό την πλευρά της κυβέρνησης για τις αιτίες της κρίσης


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «έπεσε έξω το Δημόσιο», προσθέτοντας: «Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους (…). 
AΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ 
Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί.
ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΠΡΙΤΗΣ 

Οι πολίτες σε μεγάλες πλειοψηφίες εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική που ασκείται. Αλλοι γιατί υφίστανται τις συνέπειες, άλλοι γιατί ακούνε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τον ηλεκτρονικό Τύπο και την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΝΟΕΙ TA BLOGS ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΑΡΑ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΥΚΛΟΙ BLOGGERS ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ
 ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΚΘΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ,ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ  ΜΕΤΡΑ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ/ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μιας και έτσι αποδυναμώνετε ο λαός και τα μέτρα/χαράτσια θα είναι παιχνιδάκι να τα προωθήσουν!!
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΔΩ

 ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΟΠΡΙΤΙΣΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ  ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ?ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ?
Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου.

Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Της… τρομοκρατίας



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ μελέτησαν «βίους επαναστατών», δεν κατανόησαν τον όρο. Μια ματιά στην ιστορία μας και θα ανακάλυπταν τολμηρούς αγωνιστές και ήρωες πραγματικούς. Ένα ξεφύλλισμα της παγκόσμιας ιστορίας και θα’ χαν επισημάνει μορφές που την κοσμούν.
ΜΑΖΕΨΑΝ οι… ζαρωμένοι την ιδεολογική τους γύμνια, συνωμότησαν αλλάζοντας απόψεις κι έδωσαν όρκο… ιερό. «Μια βόμβα θα κάνει ορατή την παλικαρά μας. Η λάμψη της έκρηξης θα τρομάξει, το ωστικό της κύμα θα συνταράξει, ο κρότος θα τους ξυπνήσει κι ίσως, τότε, (εξ)εγερθούν και κατέβουν στον… αγώνα για να γίνουμε πολλοί, ως αμέτρητοι. Για να διώξουμε τους αφέντες και βλέπουμε…».

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

EΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ.

Η ΠΕΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ




Όλα δείχνουν πως οι προδότες που κυβερνάνε πάνε το σκάφος της χώρας για φούντο!!!
Έχουν άλλωστε πάρει από χρόνια τις οδηγίες τους!
Ο Σημίτης έβαλε τις βάσεις (Goldman Sachs, χρηματιστήριο, Ίμια, Οτσαλάν) και ετούτος ο (υ)ιός Παπανδρέου, καίει και πουλάει
ό,τι έχει μείνει όρθιο από την καταρημαγμένη Ελλάδα!!!
Επομένως αυτό που μένει είναι να βυθιστεί η χώρα στην ανέχεια και την φτώχεια. Όπως είπε και ο γέρων Ιωσήφ πρό 12 ετών και πλέον : " η Ελλάδα θα φτωχύνει πολύ...αλλά μετά θα κινηθεί!"
Ας τον θυμηθούμε



Αλλά και εκείνος που είχε προβλέψει πολιτικά την σημερινή κατάντια, συμφωνεί πως η αναγένηση της Ελλάδας περνάει και μέσα από την προσωρινή ήττα και φτώχεια της...

Πώς κοιμούνται ήσυχα αυτοί οι τύποι αυτές τις γιορτινές (μόνο γι' αυτούς) μέρες;"

Ο Γιάννης Πανούσης γράφει:

 
Γιάννης Πανούσης: Καλά Φτωχού-γεννα;
"Το 'χουμε ξαναγράψει. Ο φτωχός δεν είναι ένας «πλούσιος» με λιγότερα λεφτά. Σιγά σιγά και σταθερά γίνεται ένας άλλος άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με τσακισμένη αξιοπρέπεια (αφού ζει «χωρίς», δηλαδή χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς υγεία, χωρίς ασφάλιση κ.ο.κ.) και με χαλαρούς πλέον δεσμούς όχι μόνο με την υπόλοιπη κοινωνία αλλά και με τους άλλους φτωχούς.
Οι έχοντες και κατέχοντες ή (κάνουν πως) δεν τα βλέπουν αυτά ή τα βλέπουν αλλά αδιαφορούν γιατί δεν τους αφορούν. Κι αναρωτιέμαι: Πώς είναι δυνατόν μια χώρα να πάει μπροστά όταν οι μεν πάσχουν και οι δε καταγγέλλουν την αλληλεγγύη ως αντιπαραγωγική; Πώς είναι δυνατόν οι κυβερνώντες να εξαγγέλλουν ανάπτυξη (και ευημερία;) παραβλέποντας τις μη αναστρέψιμες ανισότητες και την έλλειψη κοινών προσδοκιών και προοπτικής;

ΑΝΤΙ-Χριστούγεννα...


Βέβαια τα Χριστούγεννα πέρασαν.
Αλλά το παρακάτω κείμενο, που προέρχεται απ’ τον υποτιτλισμό, σχετικού με τα Χριστούγεννα, βίντεο (http://koukfamily.blogspot.com/2010/12/blog-post_3165.html), δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεπίκαιρο.
Γιατί τα περιστατικά, στα οποία αναφέρεται, φωτίζουν με τρόπο αποκαλυπτικό, παρόμοια περιστατικά, που συμβαίνουν, εδώ και τώρα, και στον τόπο μας…
Λένε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, οι υπότιτλοι του βίντεο αυτού:

Κάθε άνθρωπος, λένε, και κάθε έθνος έχει το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διαφυλάττει την παράδοσή του. Κι όμως…
Οι Αμερικάνοι χάνουν, στις μέρες μας, αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Σήμερα η πολιτισμική μας κληρονομιά δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ, και από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να την εξαφανίσει.
Και δεν υπάρχει, σχετικά, καλύτερο παράδειγμα από τον πόλεμο, που διεξάγεται ενάντια στα Χριστούγεννα:
Το θέμα των Χριστουγέννων αναφέρεται στην ειρήνη, την αγάπη, τη φιλανθρωπία και την ελπίδα.

Συνδικαλιστάδες…



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ τους «σοσιαλμανείς» του Κων. Καραμανλή στους σοσιαλιστές του Ανδρέα Παπανδρέου και με τα πρότυπα της Σουηδίας, κάτι πήγε να στηθεί και στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80. Με τη δημοκρατία να ξεχύνεται στους… δρόμους, στα καφενεία και στα εργοστάσια, πριν μεταλλαγή σε ασυδοσία. Κι ούτε το υποψιαστήκαμε πως (καλώς είτε κακώς) δεν είμαστε πειθαρχημένοι Σουηδοί που δεν απεργούν για το τίποτα, δεν κλείνουν δρόμους, δεν πριονίζουν το κλαδί κ.λπ.
ΣΤΗΘΗΚΑΝ συνεταιρισμοί πάνω στη συνεταιριστική ιδέα για να καταλάβουν πόστα αστοιχείωτοι, να γίνουν πρόεδροι αγρότες που τα ‘κονόμησαν και ο σοσιαλισμός τυλίχτηκε στις… φλόγες. Τότε γεννήθηκε και ο συνδικαλισμός που εξέθρεψε συνδικαλιστές, για να γίνουν συνδικαλιστάρες. Βγήκαν απ’ τη βάση, έλαμψε το άστρο τους σε συνελεύσεις, υπερψηφίστηκαν για να φορέσουν το ταμπελάκι του εργατοπατέρα, ζήτησαν και απαίτησαν απ’ τις κυβερνήσεις, λούφαραν απ’ τη δουλειά τους και κάποιοι από δαύτους εξασφάλισαν και τα δισέγγονά τους. 

Οι χαλκευμένες … δημοφιλίες!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζοντας το άρθρο της κ. Σοφίας Βούλτεψη “Πρώτοι σε δημοφιλία οι άχρηστοι και οι μπαρουφολόγοι” στην ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.elzoni.gr/ μπήκα στο πειρασμό να γράψω κάποιες σκέψεις.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η χορωδία του Δήμου Κερατέας έψαλλε, παραμονή Χριστουγέννων, τα κάλαντα στα ΜΑΤ,



Η χορωδία του Δήμου Κερατέας έψαλλε, παραμονή Χριστουγέννων, τα κάλαντα στα ΜΑΤ, σε μια προσπάθεια εξημέρωσής τους. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, δέχθηκαν τις ευχές με πλήρη εξάρτηση, λες και δέχονταν επίθεση, πράγμα που κάνει την όλη προσπάθεια αποτυχημένη.
Εκτός από τις κλασσικές ευχές οι πιο ωραιές ήταν:

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
το πιάσατε το υπονοούμενο...

http://antixyta.blogspot.com/GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η .. τετράγωνη λογική της ΔΕΗ!


Αν ένας λογικός άνθρωπος ακούσει τις αυξήσεις και τις μειώσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, μάλλον θα αρχίσει να αναρωτιέται αν ο ίδιος έχει χάσει τα λογικά του, ή η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού... Η παράλογη λογική της ΔΕΗ είναι να επιβάλλει αυξήσεις στις μικρές καταναλώσεις και να μειώσει τον λογαριασμό στις μεγάλες καταναλώσεις και στα εμπορικά - βιομηχανικά τιμολόγια. Δηλαδή, αυτός που καταναλώνει λιγότερο θα πληρώνει αναλογικά περισσότερα απ' ό, τι αυτός που καταναλώνει περισσότερο. 

Αυτή είναι μια πολιτική που ξεκάθαρα και ανενδοίαστα στρέφεται ενάντια στα φτωχά στρώματα του πληθυσμού, αφού τα μη προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού είναι που διαθέτουν τις λιγότερες ηλεκτροβόρες συσκευές κι επίσης είναι αυτά που καταβάλλουν προσπάθειες να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού, για να μειώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ - και τώρα η ΔΕΗ έρχεται να τους πει κυνικά ότι οι προσπάθειές τους είναι για γέλια, μιας και με τα νέα της τιμολόγια όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο περισσότερο θα πληρώνεις!


Και επιπλέον, οι αυξήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια εποχή που ολόκληρες διαφημιστικές εκστρατείες γίνονται, για να μας πείσουν ότι η σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας κάνει κακό στο περιβάλλον και πρέπει να περιοριστεί. Ωστόσο, έρχεται η ίδια εταιρεία που πληρώνει εκατομμύρια γι' αυτήν την εκστρατεία, προβάλλοντας το οικολογικό της πρόσωπο, να επιβραβεύσει τους σπάταλους, δηλαδή αυτούς που επιβαρύνουν το περιβάλλον και να τιμωρήσει τους ευαίσθητους για το περιβάλλον που τόσο καιρό καταβάλλουν προσπάθειες να μη σπαταλούν ενέργεια!

Άλλος ένας θρίαμβος του παραλογισμού στην Ελλάδα του 2010 όπου η μόνη λογική που επικρατεί είναι αυτή του πώς να αυξηθεί το κέρδος των προνομιούχων φίλων του συστήματος.  Κι αυτό ονομάζεται "εξορθολογισμός"... Αν συνεχίσει έτσι η ΔΕΗ, τότε πραγματικά το ακρωνύμιό της για χιλιάδες μη προνομιούχους Έλληνες θα είναι "Δεν Έχουμε Ηλεκτρισμό"...

Facebook : Η παγκόσμια τράπεζα προσωπικών δεδομένων

Το facebook μας παρακολουθεί.

Λογαριασμός στο Facebook, μια ασταμάτητη συλλογή στοιχείων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.


Η γενιά του Facebook έμαθε να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της στο Διαδίκτυο.

Το Facebook όμως κατά βάθος είναι μια επιχείρηση εκμετάλλευσης και δημιουργίας προσωπικών "βιογραφικών σημειωμάτων", συλλογής ιδιωτικών στοιχείων διαγραμμάτων και όχι μόνο, για διαφημιστικές δραστηριότητες, στοχευμένες καμπάνιες, αναλύσεις πρόσληψεις κλπ κλπ

Στην ερώτηση "Πόσο προσωπικά είναι τα δεδομένα μας;" η απάντηση μάλλον είναι "Καθόλου".

Ούτως ή άλλως όμως είναι κάτι που αποδέχεσαι από τη στιγμή που δημιουργείς το account στο fb.

Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Βέβαια, θα πει κάποιος, ότι δεν είναι μόνο το fb αλλά γενικά όλες οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (όπως και άλλες σελίδες όπου δημιουργούμε ένα προσωπικό λογαριασμό) μπορούν να συλλέγουν όσες περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν για όλους μας και είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για διαφορετικούς σκοπούς όπως στοχευμένη διαφήμιση ή πιο σημαντικούς - κακούς σκοπούς όπως φακέλωμα του καθενός ανάλογα με τις προτιμήσεις του και δημιουργία ενός μίνι «βιογραφικού» της ηλεκτρονικής εικόνας ενός ανθρώπου.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές άλλωστε ότι στο facebook δεν μπορείς να σβήσεις τον λογαριασμό σου, οι φωτογραφίες σου παραμένουν για πάντα στους σέρβερς, και άλλα τέτοια "περίεργα"

Πώς ξέφυγε η Αργεντινή από τα νύχια του ΔΝΤ και των «Αγορών»; Η Ιστορία Διδάσκει…




Αργεντινή, 2001…


Η χώρα είναι λεηλατημένη από τους ξένους δανειστές της και τους εγχώριους προδότες..



Μια οικονομία κατεστραμμένη, ο λαός που πεινά.. Θάνατοι παιδιών μα και ενηλίκων από ασιτία είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς πάνω από το 50% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης. Έχει όμως αποφασίσει να πεθάνει πολεμώντας παρά να πεθαίνει κάθε μέρα από την πείνα στην οποία τον έχουν καταδικάσει οι «αφεντάδες» του..





Και ξεσηκώνεται..! Για μέρες παλεύουν με του συστήματος τα τσιράκια.. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες..



Μα ο λαός δεν υποχωρεί!



Δεν έχει άλλωστε κάτι να χάσει πια..! Και τελικά το θαύμα γίνεται! Ο «πρόεδρος» φεύγει με ελικόπτερο, η «κυβέρνηση» πέφτει, και μια καινούργια μέρα ξεκινά..



Όμως τα «δάνεια» παραμένουν.. Κι οι πιστωτές επιμένουν!



Ναι οι τοκογλύφοι, αυτοί που ανενδοίαστα δολοφόνησαν χιλιάδες ανθρώπους, εκατοντάδες παιδιά από πείνα (μια και έπαιρναν το βιός μιας από τις πλουσιότερες του κόσμου σε πρώτες ύλες χώρας, για να θρέφουν τις κοιλιές τους), απαιτούν τα «λεφτά τους». Αυτά που η Αργεντινή, έχει ήδη πληρώσει στο πολλαπλάσιο!

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, είναι απελπισμένος.. Χρειάζεται να κάνει κάτι για να σώσει το λαό του, για να διαγράψει το Χρέος της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.


Φως δε φαίνεται πουθενά, καθώς οι «αγορές», όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα, κι αγόρασαν τους «εκπροσώπους του λαού της» (έχει ζητηθεί να εκδοθούν από εκεί που έχουν καταφύγει, αλλά οι προστάτες τους δεν το επιτρέπουν), λυσσάνε! Και καταφεύγουν στα «Διεθνή δικαστήρια»..

Κάτι χρειάζεται να γίνει, μια και η χώρα είναι ανάγκη να ξεφύγει απ’ αυτούς..

Κι εκεί είναι που οι Ηγέτες της Αργεντινής, καταφεύγουν στην Ιστορία..

Και εκεί βρίσκουν αυτό που τη χώρα τους να σώσει μπορεί…


Για Περισσότερα Πατήστε ΕΔΩ!




GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ένας φοιτητής blogger (ΑΜΕΑ) μας παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας!



Ο αγώνας των βρετανών φοιτητών, το πως ο φοιτητής αποκαλύπτει την αργυρώνητη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους του καθεστώτος, είναι ζητήματα που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι τα καθεστώτα που κυβερνούν τους λαούς της Ευρώπης, όπως και οι ντόπιοι λακέδες του ΔΝΤ, θα έχουν το τέλος που τους αξίζει!
Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς, εάν το ρίγος το προκαλεί ο ίδιος με τη συνέντευξή του στο BBC. Πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ο Τζόντυ μιλά με δυσκολία, όμως πεντακάθαρα, εξηγεί ότι του επιτέθηκαν δύο φορές την ίδια βραδιά και όχι μία και την πρώτη, τον χτύπησαν με γκλοπ και τον έσυραν και πάλι.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν το ρίγος το προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζόντυ προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο -ότι δεν αποτέλεσε φυσική απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είναι ανάπηρος.
http://papatzides.blogspot.com/2010/12/blog-post_6124.html
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο... έρανος


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΛΙΓΟΥΣ κλέφτες είχαμε, μας προέκυψε και ο… βενζινάς. Ως γνήσιος (και αυτός) ρωμιός. Με τα χρωματοσώματα (της κλεψιάς) ευθέως κληρονομούμενα από προγόνους διακεκριμένους στο είδος. Κι αν ήταν ηρωισμός η κλεψιά στα χρόνια της τουρκοκρατίας, σήμερα είναι «μαγκιά» και (παρ)άνομος προσπορισμός, αλλά στα χαρτιά και μόνο. Το(ν) φρόντισε ο νομοθέτης.
ΚΑΙ τι (δι)έπραξε ο νομοθέτης του παρελθόντος; Τα ζύγιασε καλά. Ο λαός και η ψήφος του ή το δίκαιο και η αυστηρότητα; Όλοι για τον έναν! Κι αν κλέψει ο αμαρτωλός, η κοινωνία θα απορροφήσει τη ζημιά και θα τον συγχωρήσει. Μόνο αν κλέψει εμάς τους ίδιους και φορτωθούμε αυτοπροσώπως τη ζημιά, τότε μονάχα ξεσπαθώνουμε και του παίρνουμε το κεφάλι. Μ’ αυτά, λοιπόν, κι αυτά, φτάσαμε στο σήμερα. Με την απάτη κυρίαρχη στη ζωή μας και τον ψεύτη μη διακριτό στη θάλασσα του ψεύδους.
ΚΑΙ πώς τα ‘κονομάει (και) ο βενζινάς, που δεν τον τρομάζει φοβέρα καμιά; Είδε την Πολιτεία ζαρωμένη στη γωνιά, ζούλιξε την εξουσία για να τη δοκιμάσει, μια ματιά στον συνδικαλιστή-υπερασπιστή του κι έσπευσε στον «μάστορα». Μερικά χιλιάρικα ο κόπος του και η «συσκευή» δικιά του. Για πολλά χιλιάρικα. Στην υπηρεσία του κυρίου που δήλωσε «επαγγελματίας» και μολύνει τους πραγματικούς και έντιμους συναδέλφους του (βενζινάδες). Έβαλε μπρος το μηχανάκι κι ήταν «ανταποδοτικό», στο πολλαπλάσιο. Σαν τον απατεώνα που απ’ τα «κέρδη» βγάζει τα πρόστιμα. Μια δυο ματιές τριγύρω κι όλα ήρεμα, ακίνδυνα και… ελληνικά. Κι αρχίζει ο πανελλήνιος… έρανος υπέρ του κλέφτη βενζινά. Με τον υποχρεωτικό οβολό του θύματος και με το Κράτος θεατή.
ΑΓΓΙΞΕ (και) τους βενζινοπώλες η κρίση, το αποφάσισαν κι έκαναν κάτι που από χρόνια όφειλαν να κάνουν. Κατήγγειλαν τον κλέφτη παραμερίζοντας το σινάφι. Κι ύστερα; Πήρε το μήνυμα η Πολιτεία, ξύπνησε απ’ τον λήθαργο, και η Κυβέρνηση… απειλεί(!). Μόλις συνέλθει ολοσχερώς, θα ψηφίσει νόμο αυστηρό(;). «Μέχρι κλείσιμο…» θα προβλέπει (να μας ζήσει το ράθυμο Κράτος!) και η απορία μας παραμένει. Τον κοινό κλέφτη τον συλλαμβάνεις, του περνάς τις χειροπέδες και τον οδηγείς στο αυτόφωρο. Τον κλέφτη «επαγγελματία» γιατί τον κανακεύεις;
ΜΕ το στανιό για το αυτονόητο. Αντί να καρυδώσουν νόμιμα τον απατεώνα και να δημοσιοποιήσουν τη φάτσα και τα στοιχεία του… Λόγια παχιά και υποσχέσεις, απειλές χωρίς αντίκρισμα και ανεξήγητη(;) ανοχή. Μην απαλλαγούμε απ’ την κλεψιά, μη μας λείψουν οι κλέφτες, μη ξυπνήσουμε με το φόβο μη μας κλέψουν, με την έγνοια μη μας εξαπατήσουν.

Ο αντισιωνισμός δεν είναι αντισημιτισμός

η εφημερίδα στην οποία ένας δημοσιογράφος ,πήγε να άρει την ανωνυμία ενός blogger γιατί έγραψε κάποτε ένα σχόλιο ,οργισμένος για τα νεκρά παιδιά της Παλαιστίνης ,παραδέχονταν πριν χρονια, ότι ο αντισιωνισμός δεν είναι αντισημιτισμός
Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ  ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΤΕ:

Ο αντισιωνισμός δεν είναι αντισημιτισμός

Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ michas@enet.gr
Ομως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι, από λογική σκοπιά, η κριτική των εννοιολογικών δομών στις οποίες στηρίζεται το κράτος του Ισραήλ δεν είναι «αντισημιτική», όπως ακριβώς δεν είναι «ανθελληνική» η κριτική των εννοιολογικών δομών στις οποίες στηρίζεται το νεοελληνικό κράτος. Η κριτική, και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να είναι σκληρή, μονόπλευρη, ακόμη και άδικη -όμως δεν έχει καμία σχέση με ρατσισμό.
ΟΛΟ ΤΟ Άρθρο από την εφημερίδα που αρθρογραφείτε
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/12/२००२
αλήθεια κύριε Ψαρρά μετά την ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ γιατί χαθήκατε?
Σας ψάχνουν τα διεθνή ΜΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Πως ταυτοποιήσατε ένα blog,που ούτε στην Κίνα γίνεται, μόνο με χαφιεδισμούς?
Αλήθεια πως ο κ. Ψαρράς εμφανίζει τη συγκεκριμένη εφέτη ως blogger? Έγινε άρση του απορρήτου και δεν το γνωρίζουμε; Έχει καμία άλλη ένδειξη; Αμφιβάλλουμε...
Το χτύπημα της "Ελευθεροτυπίας" δεν καταφέρεται μόνο εναντίον της Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας μια λειτουργό της ως υβρίστρια-blogger, , αλλά ουσιαστικά αποτελεί χτύπημα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του διαδικτύου...
Καλούμε όλη την bloggoσφαιρα να διαμαρτυρηθεί καθαρά στο θέμα φίμωσης που αυτό μας ενδιαφέρει ,και να πάρει θέση
κατω στο λινκ θα δείτε τις μεχρι στιγμης σελιδες που συμπαριστανται εκτός από τα μηνύματα που λάβαμε συμπαραστασης ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Για ποιούς χτυπάει η καμπάνα των περικοπών θέσεων εργασίας?


Tώρα που θα γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας,
μάλλον ο Μαλάκας θα πάει σπίτι του...
Μας το έστειλαν με email και το βρήκαμε πολύ αληθινό...


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

«Ηθικόν ακμαιότατον».


Γράφει ο Κλεισθένης.
http://www.ellinadiko.com/forum/images/smilies/echrisc.gif
Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Οι πολιτικάντηδες διαμαρτύρονται ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και τους βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι». Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στις ρεμούλες, τις απατεωνιές και τις μίζες; Υποθέτουμε ότι υπάρχουν, τα ερωτήματα μας όμως είναι αμείλικτα.
1ο) Δεν ανήκουν στην ομάδα των ξεπουλημένων αρχιλησταρχών του σάπιου συστήματος επειδή κινήθηκαν με γνώμονα την ηθική; ή δεν μετείχαν στα κέντρα εξουσίας που θα τους έδινε τη δυνατότητα να «βάλουν» το δάχτυλο στο μέλι.
2ο) Αφού ισχυρίζονται ότι είναι «καθαροί» πως καταδέχονται να κάθονται δίπλα στους «βρώμικους» να χαιρετιούνται, να φιλιούνται, να ανταλλάσουν χαμόγελα και να συνεργάζονται μαζί τους; Αυτές οι συνεργασίες είναι για το καλό του τόπου που κατέκλεψαν; Θα μας σώσουν τα κάθε λογής «λαμόγια»; Η δικαιολογία ότι δεν τους γνωρίζουν είναι υποκριτική και αστεία.
3ο) Τι έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν (εκτός απ’ την ένοχη σιωπή) για να καθαρίσει ο «κόπρος» του Αυγεία; Εξεταστικές και άλλα τέτοια «καραγκιοζιλίκια» που όλοι ξέρουμε που καταλήγουν;
4) Ο νόμος της ντροπής (περί ευθύνης υπουργών) εκτός απ’ την ατιμωρησία προβλέπει και τη διατήρηση των όσων παράνομα αποκτήθηκαν;
Η αναγκαιότητα να ανέβει ψυχολογικά ο λαός, να αποκτήσει πάλι το ηθικό του είναι προφανής, το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα όπως, η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, η δήμευση των όσων παράνομα απέκτησαν οι «λαδιάρηδες» μιζαδόροι πολιτικάντηδες και η αναλογικό μοίρασμα των βαρών σε όλους.

Τα… κλειδιά


Τα… κλειδιά
Του Θανάση Νικολαΐδη
http://www.ellinadiko.com/forum/images/smilies/echrisc.gif
Η μανία τους να μας «κυβερνήσουν». Η λύσσα της ψήφου. Το «επάγγελμα», που όλο και το «στόλιζαν» με προνόμια για να γίνει ελκυστικό, οικογενειακό, πατροπαράδοτο. Κι αν σήμερα, κατάντησε… ανθυγιεινό, ας το σκεφθούν καλά, πριν βγουν στο δρόμο. Δεν τους χειροκροτεί ο κόσμος, δεν σπεύδει για χειραψία, δεν κυκλοφορούν χωρίς τους χωροφύλακες, Ωστόσο, «μπόρα είναι θα περάσει» και κανένας τους δεν παραιτείται.
ΚΑΙ η βάση; Οι στρατιές ψηφοφόρων, με τους «ιδεολόγους» στο κονάκι του βουλευτή και το καμάρι τους που ο υπουργός τους έστειλε το κλασικό μπιλιετάκι με το «χρόνια πολλά»; Μια μάζα, κι ο καθένας να «φάει» τον διπλανό του. Χωρίς αρχές και αλληλεγγύη και με τους νόμους βολικούς και για τις δυο…. πλευρές.
ΦΘΑΣΑΜΕ εδώ που φθάσαμε κι άντε να αποικοδομήσεις το στρεβλό μοντέλο, που με τόση… φροντίδα το’ κτισαν χίλιοι σχεδιαστές, μαστόροι και τσιράκια. Να βγάλεις το κάστανο απ’ το «στόμα του γουρουνιού», κατά την παροιμία, και τα «κεκτημένα» από κλάδους και σινάφια.
ΑΓΡΙΕΨΕ ο κ. Πρόεδρος (των φαρμακοποιών) κι έπαιζε στο γήπεδό του. Τον στήριζαν οι πίσω με τα «γιούχα», επιμένοντας να μοιράζονται την αξία του φαρμάκου με τον πελάτη. Η εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων (επιμελώς ήπια και πολιτισμένη) τα’ χε τρώσει με όρους και επιχειρήματα, μην «ανοίξει» το επάγγελμα και ΔΕΝ πληρώνουμε δεκάδες ευρώ τη ΣΕΛΙΔΑ του «δημοσίου εγγράφου» της, μη χάσει το αρχείο και την πελατεία.
ΚΙ ύστερα; Οι συνδικαλισταράδες των (ελλειμματικών) ΔΕΚΟ. Εκεί να δεις… αγριάδα ανάμικτη με κλαψούρα. Με τα κόμματα αλληλέγγυα. Με την απορία μας γιατί αρνήθηκαν στη σύσταση διακομματικής επιτροπής ελέγχου των μισθών, επιδομάτων και λοιπών πλασματικών τους. Απειλούν να κατεβάσουν διακόπτες, τραβούν χειρόφρενο, ακινητοποιούν τραίνα. Έλληνες κατά ελλήνων και, ανάμεσα στους «επαναστατημένους», κάποια… περήφανα γηρατειά που διορίστηκαν με σημείωμα του υπουργού. Κι άλλα, μεταγενέστερα παλικαράκια-ικέτες για μια θέση-που μόλις σιγουρεύτηκαν στο πόστο, απείργησαν! Την άλλη μέρα και χωρίς καθυστέρηση.
ΔΕΝ φέρουν ακέραια την ευθύνη οι «λυσσασμένοι της ψήφου», ωστόσο, αυτοί είχαν στη τσέπη τα κλειδιά, κρατώντας μαχαίρι και πεπόνι. Γι αυτό γιουχάρονται τ. πρωθυπουργοί και υπουργοί γι αυτό και κρύβονται τα… φανταράκια τους. Χωρίς κανένα(ς) τους να παραιτείται!

ΛΙΣΤΑ 1.991 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ??


ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ HSBC
Με διαβατήριο της… Γουινέα Μπισάου!
Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν πάρει τις καταστάσεις με τα ονόματα, η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα καμία ενέργεια!
Στην περιβόητη «Λίστα Fasciani» βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός, που αρκεί για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος των 350 δισ. ευρώ. Στη «Λίστα Falciani» βρίσκονται όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 1.991(!), ονόματα ελλήνων πολιτών, μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC, με ποσά που φθάνουν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (!), σύμφωνα με απόλυτα καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση στη γαλλική Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη «λίστα» υπάρχουν γάλλοι, γερμανοί και ιταλοί καταθέτες και ήδη οι χώρες τους έχουν στα χέρια τους τις καταστάσεις με τα ονόματα των πολιτών τους.
Μέχρι στιγμής, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τέτοια ανάλογη κίνηση για την αναζήτηση των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC δεν έχει γίνει, άγνωστο για ποιον λόγο, από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλ’ ούτε και από το υπουργείο Οικονομικών.
Όμως και τώρα μπορεί είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, να ζητήσει τις καταστάσεις από την HSBC, με τις διαδικασίες που προβλέπει η διεθνής νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή, είτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες να απευθυνθεί στην Εισαγγελία της Νις, επικαλούμενος ότι μεταξύ των ονομάτων είναι και εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα της Ζήμενς, που κατηγορούνται για διαφθορά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ –
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ»

Οι Επιστημονικοί Φορείς, σας προσκαλούν την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18.00 στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ» με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων.

•Παραιτηθήκαμε «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ», από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας

Η Εθνική Κυριαρχία ούτε μεταβιβάζεται ούτε εκχωρείται. Ανήκει διαχρονικά στον λαό της
•ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
•ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
•ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

* Στην διοργάνωση αυτή συμμετέχουν κι άλλοι φορείς, οι οποίοι θα γνωστοποιηθούν στο επόμενο διάστημα

Πηγή:ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ

GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο χαφιές του ιντερνετ


kataggelies.weebly.com
kataggellies@gmail.com
Παύλος Σιδηρόπουλος
αφιερωμενο... ξερoυν ...αυτοι........
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
http://www.ellinadiko.com/forum/images/smilies/echrisc.gif
Λάσπη ο σκοπός σου
το χνάρι που άφησα για σένα χαφιέ
Πίσω μου πάντοτε θα 'ναι ο προορισμός σου
αλλά δικιά μου η αγάπη που σου λέει ποτέ

Θα ψάχνεις να με βρεις στα bar
μ' αλκοόλ της προδοσίας
Μα 'γω κρυμμένος σε κορμιά
και φίλων όνειρα γλυκά
Θα σε τυφλώνω μ' ένα flash ακολασίας

Γιατί δικιά μου η ακριβή ηδονή
δικοί μου οι ψυχοχειρουργοί
με την αρρώστια μου υγιή
να σε κρατάω στο κορμί
να ψάχνεις μες στον πάτο κάθε ακαθαρσίας
νομίζοντας πως θα με βρεις
μεσ' στα σκατά, σκατό της εξουσίας

Μόνος σου με σένα
μια γλώσσα είναι το κορμί σου όλο χαφιέ
και όσα κερδίζεις μοιάζουνε να 'ναι χαμένα
ο φόβος και τα φράγκα σ' έκαναν λακέ

Δεν ξεχωρίζεις πια
τι 'ναι σωστό τι λάθος
και τη χεσμένη τους ποδιά
το στόμα σκύβει και φιλά
του κοπρολάγνου τη χαρά

στην 'κάναν πάθος
GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Της ΑΓΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ τ’ όνειρο
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΣΕΣ ελπίδες θέριεψαν καθώς πάνω στα βράχια
σαν ανεμώνη άνθισες, μα ήρθε ξεροβόρι.
Χριστέ, αλλάξαμε στρατί, στην καταχνιά, στ’ αγιάζι.
Χριστέ, Σου ξεστολίσαμε τη φτωχική τη φάτνη.
ΜΕΣΣΙΑ αμεσουράνητε, θεόσταλτε Σωτήρα,
δροσιά του ανθού και αυγερινέ, ξεδιψαστή οδοιπόρου,
βασιλικού ακροβλάσταρο κι αντίδωρο Θεού,
να μου’ δειχνε και μένανε της Βηθλεέμ τ’ αστέρι
προσκυνητάρι μακρινό, το φτωχικό καλύβι
και δώρο την αγάπη μου αντί χρυσό και σμύρνα
να Σου’ φερνα γονατιστός, Θεέ μου, βασιλιά μου.
ΔΙΠΛΑ σου πόσο θα’ θελα να γεννηθώ, Χριστέ μου
και της γεννήτρας Παναγιάς να’ χα κι εγώ το χάδι.
Λίκνο το λίκνο Σου, Χριστέ, μα κι ο σταυρός σταυρός μου.
Στα μέρη τ’ αγιόβατα μαζί να περπατούσα
και μια του φωτοστέφανου να μ’ άγγιζε ακτίνα.
ΝΑ μου’ φερνε την Άνοιξη, το φως και τη γαλήνη,
στης Άγιας το ξημέρωμα Νύχτας των Χριστουγέννων.
Και με το γλυκαπάντημα, νιογέννητε Χριστέ μου,
μαζί ζωής ξεκίνημα καινούριο ν’ αρχινούσα
μ’ όλης της Γης τους ταπεινούς, δύστυχους, κολασμένους.
ΒΑΡΚΑΡΗΣ μας στις τρικυμιές, μ’ αστροφεγγιά, με νέφη
και βάλσαμο τα λόγια Σου ν’ αγγίζαν τις ψυχές μας.
Να γαληνεύαν’ οι καρδιές, να θέριευαν οι ελπίδες
για μια ζωή χαρούμενη, παντοτινή κι αιώνια.
 Γράφει ο Δευκαλίων

Έχουμε αναλύσει παρά πολλές φορές τον όρο Κρίση Χρέους.
Με απλά λόγια επαναλαμβάνουμε:
Έως το τέλος του 2008, το χρέος των ανεπτυγμένων χωρών ήταν περίπου το 70% του ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών. Κομβικό σημείο η κατάρρευση της Lehman Brothers (Οκτώβριος 2008) και η απόφαση των κυβερνήσεων των περισσότερων αναπτυγμένων χωρών, να αντικαταστήσουν τα τοξικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι τράπεζες με κρατικά ομόλογα και εγγυήσεις. Η κρίση μετατρέπεται από χρηματοπιστωτική σε δημοσιονομική και το χρέος των ανεπτυγμένων χωρών εκτινάσσεται στο τέλος του 2009 κοντά στο 100% του ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών (πρόβλεψη για το 2010 το συνολικό χρέος των αναπτυγμένων χωρών θα κυμανθεί περίπου στο 106 % του ΑΕΠ ανεπτυγμένων χωρών). Ουσιαστικά τα κρατικά ομόλογα και εγγυήσεις δηλαδή το χαρτονόμισμα δεν έχουν καμία πραγματική αξία και εκπροσωπούν μόνο χρέος.
Αυτή η δημοσιονομική κρίση, μέσα στο 2010, παίρνει την ονομασία Κρίση Χρέους και οι περισσότερες κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών παίρνουν την δραματική απόφαση να την αντιμετωπίσουν με προγράμματα λιτότητας, αφού για να αντιμετωπισθεί μέσω της αύξησης των εθνικών ΑΕΠ πρέπει το συνολικό ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών να αυξηθεί κατά 8%. Κατανοούμε λοιπόν όλοι, ότι αφού το χρέος μετριέται σαν ποσοστό του ΑΕΠ εκτός από την επιτυχία των προγραμμάτων λιτότητας, πρέπει και το ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών είτε να αυξηθεί, είτε να μην συρρικνωθεί κατά μείζονα κλίμακα. Βασική παράμετρος αυτής της εξίσωσης, είναι τα ΑΕΠ της Κίνας (μεγαλύτερη παγκόσμια παραγωγική δύναμη) και των ΗΠΑ (μεγαλύτερη παγκόσμια καταναλωτική δύναμη), τα οποία αυξανόμενα συνεισφέρουν σημαντικά, είτε στην αύξηση του ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών, είτε στην διατήρηση του στα επίπεδα του 2009.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

  ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΗΤΑΝ Η ΛΕΥΚΙΜΗ
ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ,ΞΥΛΟ,ΜΑΤ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ..

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΥΤΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΕΡΟ
Με το πρώτο σκάψιμο το νερό ξεπήδησε στην επΙΦΑΝΕΙΑ
2 μελέτες αργότερα, Μιλλίγκου και ΙΓΜΕ απέδειξαν την ύπαρξη υδροφόρου ορίζοντα στο συγκεκριμένο σημείο πράγμα το οποίο αγνόησαν οι υπεύθυνοι Στην αρχή δημιουργήθηκε ένας μικρός λάκκος, ο οποίος άρχισε να μεγαλώνει σιγά σιγά.

Όσο οι μέρες περνούσαν τόσο πιο πολύ νερό έβγαινε προς την επιφάνεια. Μετά από μερικές εβδομάδες σχηματίστηκε μια λίμνη.
Απολαύστε για μια τελευταία φορά την θέα γιατί σε λίγο…
...κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να την κουκουλώσουν και πάνω της να κάνουν έναν ΧΥΤΑ που θα δηλητηριάσει ολόκληρη την Νότια Κέρκυρα.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΠΩΣ ΜΠΑΖΩΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΛΕΥΚΙΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ένα άθρο με απλά Ελληνικά, που πρέπει να διαβάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ...Πως έφτασε η Ελλάδα ως εδώ...

Ένα άθρο με απλά Ελληνικά, που πρέπει να διαβάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ...Πως έφτασε η Ελλάδα ως εδώ...
Πώς και γιατί εκτοξεύτηκε το Ελληνικό χρέος

Η ιστορία του Ελληνικού χρέους


Όλες οι κυβερνήσεις-χούντες της Ελλάδος ήταν προδοτικές

-Η χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα καθώς και απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χούντας) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. (τραπεζικό σύστημα βασισμένο στα χρέη.)

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

-1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

-2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

-3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" (σφιχτή εισοδηματική πολιτική) σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Οι λόγοι που οι παγκόσμιες δυνάμεις της οικονομίας επέτρεψαν στην Ελλάδα να χρεώνεται ανεξέλεγκτα

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Το κόλπο με το Ελληνικό Χρηματιστήριο


Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-ΠΓΔΜ

Σχόλιο Ενδελέχεια: Οι εχθροί μας σχηματίζουν άξονα, κυκλώνοντάς μας και ο Γιωργάκης χτενίζεται... Ζαλίζοντάς μας με αερολογίες περί φιλίας με τους Τούρκους, για την οποία βιάζεται να εκχωρήσει κάθε εθνικό δικαίωμά μας. Όπως φαίνεται, για ένα άδειο πουκάμισο... "Ο τουρκικός λαός αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως τον κοντινότερο γείτονα"... Φυσικά, αφού η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, αλλά κομμάτι της νεοωθομανικής αυτοκρατορίας χάρη στη "φωτισμένη" ηγεσία της..

Συμφωνία στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ υπέγραψαν χθες στα Σκόπια οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Vecdi Gonul μετά την υπογραφή της συμφωνίας,  η οποία προβλέπει χορήγηση τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας ύψους $1 εκατ. προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της ΠΓΔΜ (ARM) για το 2011, δήλωσε ότι αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός στην ήδη πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ και η Τουρκία δεν έχουν κοινά σύνορα, ο τουρκικός λαός εκλαμβάνει την ΠΓΔΜ ως τον κοντινότερο γείτονα.
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη “Μακεδονία” και απέστειλε πρέσβη, αλλά επίσης αναγνώρισε τη χώρα μαζί με το ιστορικό της παρελθόν των 1.000 ετών και όχι με κάποιο αρκτικόλεξο» ανέφερε ο Gonul. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Zoran Konjanovsk δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους που βοηθούν στην βελτίωση των δυνατοτήτων των Eνόπλων Δυνάμεων της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι για την επίτευξη του στόχου για ένταξη στο ΝΑΤΟ «έχουμε ανάγκη από φίλους και η Τουρκία είναι ένας από τους ισχυρότερους εταίρους που υποστηρίζουν τη χώρα στην πορεία της προς τη Συμμαχία». Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης ο Gonul συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Gjorgji Ivanov καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας Nikola Gruevski. Η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας ξεκίνησε το 1993 και από τότε μέχρι σήμερα, το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας που η Τουρκία έχει χορηγήσει στην ΠΓΔΜ, ανέρχεται στα $16 εκατ.

Καθένας το… χαβά του



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ μας έχουν μόνο χρεοκοπημένους. Πασκίζουν να μας κρατούν υπό το μηδέν (και) πολιτισμικά οι αφέντες των ψυχών μας. Εδώ όπου γεννήθηκαν τέχνες και γράμματα, δεν κρατάει τη συνέχεια ο (νεο)έλληνας. Άρπαξαν το γούστο του, πελέκησαν το μουσικό του αισθητήριο και τα πέταξαν στα σκουπίδια. Οι πολλοί για να βγάλουν παράδες και οι λίγοι (και αθέατοι ολετήρες του πολιτισμού μας) για κάτι βαθύτερο και σκοπούμενο. «Μην ανέβει το επίπεδο του λαού και τον… χάσουμε».
ΓΙΟΡΤΙΑΤΙΚΑ, και οι αιθέρες γέμισαν φάλτσα κάλαντα και οι πίστες τσιφτετέλι. Δεν του’ μαθαν, στο σχολείο του, να τραγουδάει το παιδάκι συμμετέχοντας σε χορωδίες. Ακούει, λοιπόν, μουσική πατώντας κουμπιά και ήρθε στο κονάκι σου να «ψάλλει» τα κάλαντα. Του φύτεψαν στην ψυχή την «τέχνη» που αρχίζει απ’ το ρεμπέτικο, αγγίζει τα ψυχεδελικά κάποιων «περίεργων» που δεν βλέπουν τη μύτη τους, για να συνεχίσει με το τσιφτετέλι, πριν αράξει στο ζεϊμπέκικο. Πέρα τούτου, ουδέν.