2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η .. τετράγωνη λογική της ΔΕΗ!


Αν ένας λογικός άνθρωπος ακούσει τις αυξήσεις και τις μειώσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, μάλλον θα αρχίσει να αναρωτιέται αν ο ίδιος έχει χάσει τα λογικά του, ή η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού... Η παράλογη λογική της ΔΕΗ είναι να επιβάλλει αυξήσεις στις μικρές καταναλώσεις και να μειώσει τον λογαριασμό στις μεγάλες καταναλώσεις και στα εμπορικά - βιομηχανικά τιμολόγια. Δηλαδή, αυτός που καταναλώνει λιγότερο θα πληρώνει αναλογικά περισσότερα απ' ό, τι αυτός που καταναλώνει περισσότερο. 

Αυτή είναι μια πολιτική που ξεκάθαρα και ανενδοίαστα στρέφεται ενάντια στα φτωχά στρώματα του πληθυσμού, αφού τα μη προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού είναι που διαθέτουν τις λιγότερες ηλεκτροβόρες συσκευές κι επίσης είναι αυτά που καταβάλλουν προσπάθειες να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού, για να μειώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ - και τώρα η ΔΕΗ έρχεται να τους πει κυνικά ότι οι προσπάθειές τους είναι για γέλια, μιας και με τα νέα της τιμολόγια όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο περισσότερο θα πληρώνεις!


Και επιπλέον, οι αυξήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια εποχή που ολόκληρες διαφημιστικές εκστρατείες γίνονται, για να μας πείσουν ότι η σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας κάνει κακό στο περιβάλλον και πρέπει να περιοριστεί. Ωστόσο, έρχεται η ίδια εταιρεία που πληρώνει εκατομμύρια γι' αυτήν την εκστρατεία, προβάλλοντας το οικολογικό της πρόσωπο, να επιβραβεύσει τους σπάταλους, δηλαδή αυτούς που επιβαρύνουν το περιβάλλον και να τιμωρήσει τους ευαίσθητους για το περιβάλλον που τόσο καιρό καταβάλλουν προσπάθειες να μη σπαταλούν ενέργεια!

Άλλος ένας θρίαμβος του παραλογισμού στην Ελλάδα του 2010 όπου η μόνη λογική που επικρατεί είναι αυτή του πώς να αυξηθεί το κέρδος των προνομιούχων φίλων του συστήματος.  Κι αυτό ονομάζεται "εξορθολογισμός"... Αν συνεχίσει έτσι η ΔΕΗ, τότε πραγματικά το ακρωνύμιό της για χιλιάδες μη προνομιούχους Έλληνες θα είναι "Δεν Έχουμε Ηλεκτρισμό"...

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

ΟΝΤΩΣ
η μόνη λογική που επικρατεί είναι αυτή του πώς να αυξηθεί το κέρδος των προνομιούχων φίλων του συστήματος.