2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

καλή πρωτοχρονιά.



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΦΤΕΡΙΑ!
Ίσως τα λιγότερα είναι περισσότερα…
λιγότερο πόνο σε αυτούς που πονούν,
λιγότερο μίσος σε αυτούς που μάχονται,
λιγότερη στέρηση σε όσους στερούνται,
λιγότερο πόλεμο, λιγότερο θάνατο,
λιγότερη καταπίεση, λιγότερη εκμετάλλευση,
λιγότερη δυστυχία και λιγότερη οδύνη.



bloggersenomenoi@gmail.com
γράψτε και στο chat   αριστερά να τα διαβάσουμε
εδω το ραδιο
στείλτε μήνυμα ηχογραφημένο να παιχτεί ζωντανά στο ράδιο μας
http://freeblogers.listen2myradio.com
http://freeblogers.listen2mymusic.com

http://freeblogers.radiostream321.com

http://freeblogers.listen2myshow.com

http://freeblogers.radio12345.com

http://freeblogers.radiostream123.com



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ανασκόπηση (μέρος Στ'): Το τέλος της Ελλάδας του Θανάση...



Τι σου είναι ένας χρόνος!
Όσα δε γίναν δεκαετίες τώρα, έγιναν μέσα στο 2011.
Από την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν (ισχύει-δεν ισχύει), στην πτώση του Μουμπάρακ και του Καντάφι...
Από το ελληνικό συνεχιζόμενο δράμα ως το πορτογαλικό, το ισπανικό, το ιταλικό...
Από τη Φουκουσίμα ως τη Συρία.
Απ' τη Μέρκελ στον Παπαδήμο κι απ' τον Ομπάμα στον Μόντι.
Απ' τον Μπέο στον Εφραίμ κι απ' τον Μάκη στον Πανίκα (Ψωμιάδηδες).
Απ' την πλατεία Ταχρίρ στην πλατεία Συντάγματος κι από το πάρκο του Dow Jones ως την Πλατεία του Ήλιου.
Μια χρονιά-(μαύρη) μαγεία!

Αυτό βέβαια ήταν το περιβάλλον που ζήσαμε.
Διότι ο καθένας μας ζει και στο δικό του παράλληλο σύμπαν, το οποίο άλλοτε συσχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον κι άλλοτε υπάρχει ανεξάρτητα από αυτό.
Μπορεί κάλλιστα δηλαδή ο κόσμος γύρω μας να καίγεται κι εμείς να ζούμε μέσα ση φωτιά κάποιες πολύ ωραίες προσωπικές μας στιγμές.
Γι' αυτό δεν είναι αποκλειστικά μαύρη χρονιά αυτή που περνάει.
Σίγουρα για τον καθένα μας έχει και τις πολύ όμορφες στιγμές της.
Κι αυτές ίσως είναι και η φλόγα που μας κρατά ζωντανούς σε χαλεπούς καιρούς.


Οι «αυθόρμητοι» (Β. Κορέα)


Του Θανάση Νικολαΐδη
Η μακρινή Κορέα στο χάρτη, σε δυο κομμάτια και με διαφορετικά (αντίθετα) καθεστώτα. Στο άκουσμά της, το μυαλό του έλληνα πάει στις αρχές της 10ετίας του ’50 και στο μέτωπο. Με τη συμμετοχή ελλήνων στρατιωτών (ένα τάγμα), για τα «ιδανικά» του αντικομουνισμού. «Ήρθαμε πάνοπλοι, μη μας φάνε οι κίτρινοι. Σταλμένοι απ’ το (μεγάλο) αφεντικό εδώ στην άκρη του κόσμου, μη καταλάβουν τον κόσμο μπολσεβίκοι. Και πολεμήσαμε “σαν έλληνες”. Με κάποια κουφάρια θαμμένα εκεί και κάποιους σακάτηδες με αναπηρική σύνταξη, εδώ.
ΑΥΤΑ, τότε, και πριν ο κόσμος πάρει γεύση από συστήματα του νόμου και της τάξης, με τα ηνία σε χέρια αξιωματούχων και της νομενκλατούρας. Κι αν κυβερνάει δικτάτορας με τη χλαμύδα του λαϊκού δημοκράτη και την ομάδα τριγύρω του; Κι αν ο «πολυαγαπημένος ηγέτης» (Κιμ Γιονγκ Ιλ) πάθει εγκεφαλικό πριν αποδημήσει; Το (απο)κρύβεις απ’ τις μάζες, κανένας δεν τολμάει να το γράψει, να το πει (μόνο το ψιθυρίζει) και περιμένεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Κι ύστερα; Ετοιμάζεις μια κηδεία με τα όλα της. Με τις συντεταγμένες μεραρχίες σε «βήμα χηνός», ντουφεκιές για την παράδοση με βλήματα διαμέτρου αναλόγου του διαμετρήματος του τιμωμένου νεκρού και…ξαμολάς τις μάζες για θρήνο και οδυρμό.

Aποκρουστικό "μαρτύριο" η αποτέφρωση νεκρών σύμφωνα με τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Στην Ελλάδα επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρών με νόμο του Μαρτίου του 2006 και πρόσφατα κάποιοι δήμοι πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν αποτεφρωτήριο νεκρών.
Ομως οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εκκλησίας διαφωνούν ριζικώς υποστηρίζοντας ότι πουθενά στην Αγία Γραφή δεν γίνεται λόγος για καύση νεκρών.Χαρακτηρίζουν δε την πράξη  ως  αποκρουστικό "μαρτύριο", που αποτελεί παράδοση άγριων φυλών!
Ετσι ακριβώς γράφει το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την αποτέφρωση της σορού του αείμνηστου γιατρού Μάρκου Κρικελή.Οπως διαβάζουμε μάλιστα αρχικά ο Μητροπολίτης είχε απαγορεύσει την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας,η οποία επετράπη αφού ο υιός του θανόντος υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση περί της ταφής του!

Mπορούμε να είμαστε ήσυχοι: Δύο παρορμητικοί και υπερβολικά ευαίσθητοι εισαγγελείς ερευνούν τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα!!!

Μ.Παπαϊωάννου: “Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση των εισαγγελέων”


ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;.... :)))

Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

«Με αφορμή σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δυο αντεισαγγελέων Εφετών του οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Επαναλαμβάνω ότι η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής, που για τα θέματα αυτά λαμβάνει πάντα υπόψη και τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.
Στο αρχείο
Νωρίτερα, στο αρχείο τέθηκε η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή για τους λόγους που οδήγησαν προ διημέρου σε παραίτηση τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα, παραμένουν τελικά στη θέση τους.
«Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε» επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ρητά αναφέρει, ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ.Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους. 


Γεμίσαμε καλικάντζαρους!




Η λαογραφική μας παράδοση βάζει τους καλικάντζαρους να πριονίζουν όλο το χρόνο το δέντρο της ζωής(την κολώνα που κρατάει την γη στην θέση της). Και κει στο παρ’ ολίγο να κοπεί, φτάνει η 26η Δεκεμβρίου και βγαίνουν να γιορτάσουν την επιτυχία τους και να ανακατώσουν την ζωή των ανθρώπων.
Αυτά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, των Φώτων. Τρομάζουν με τον αγιασμό των υδάτων και φεύγουν λέγοντας «Φεύγετε να φεύγουμε κι έφτασε ο τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του…»
Μακάρι να έφευγαν έτσι τα καλικαντζαράκια που γέμισαν την ζωή μας και μας την ανακάτωσαν και μας την έκαναν μπάχαλο.
Εδώ το δέντρο της ζωής μας πριονίστηκε για πολλά χρόνια, και τώρα που κοντεύει να φύγει ο χρόνος και βρίσκεται σε μια πέτσα, τα καλικαντζαράκια κάνουν ομαδική επίθεση .
Οι καλικάντζαροι έχουν πολλά ονόματα. Όπως:
-Καλικαντζαρία (αρχαϊστί κυβέρνηση. Όπως λέμε Καγκελαρία αλλά χωρίς κάγκελα.)
Αρχικαλικάντζαρος: (αρχαϊστί πρωθυπουργός). Μπορεί να είναι δοτός ή ανένδοτος ή άδοτος ή καρφωτός).


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ας γίνει το 2012 η χρονιά της απελευθέρωσης



Με το συμβατικό ερχομό του νέου χρόνου,συνεχίζονται οι παράπλευρες απώλειες στην κοινωνία.Η φτωχοποίηση που εντείνεται γεννάει την ανάγκη για ασύμβατες πρός το καθεστώς πολιτικές αποφάσεις και λαική ενότητα ώστε ο ξεσηκωμός που το καθεστώς τρέμει, να φέρει την απελευθέρωση.
Η άφιξη του νέου συμβατικού χρόνου τη φορά αυτή δεν συνοδεύεται απο τις παραδοσιακές φανφάρες που το σύστημα χρησιμοποιούσε πάντα για να ωραιοποιεί τις κρυμμένες κάτω απο το χαλί ωμότητες του σε βάρος των ανθρώπων.
Δεν έχει πλέον το περιθώριο, καθώς όλο και λιγότεροι άνθρωποι είναι είναι σε θέση να πάρουν μέρος σε μία γιορτινή θεατρική παράσταση με τους όρους ακόμα και του πρόσφατου παρελθόνος της τεχνητής ευημερίας των πιστωτικών καρτών που σχεδόν εξαφανίστηκαν.Η κοινωνική κατάθλιψη είναι φανερό ότι καταλαμβάνει δραματικά μεγάλο χώρο στη δύση του χρόνου που φεύγει..

Οι δραστικές μειώσεις του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων,τα λουκέτα σε επιχειρήσεις,η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, οι καθημερινές αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους,οι θάνατοι άστεγων απο ασιτία και υποθερμία,τα λαικά συσσίτια και τα κοινωνικά ιατρεία,συνθέτουν το αποτρόπαιο σκηνικό μιας χώρας και ενός λαού που καταδικάστηκε απλά να πεθάνει.

Όπως το περιμέναμε: «Δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων"...!!!


Όπως ακριβώς το περιμέναμε: Οι έρευνες ταχύτατα απέδειξαν ότι όλα ήταν στη φαντασία και στη σφαίρα του νοητού και του παραλόγου του μυαλού των δύο εισαγγελέων... ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ!! Όσο για το νομοσχέδιο που επίκειται να τους πάρει τις υποθέσεις μέσα από τα χέρια συγκεντρώνοντας το οικονομικό έγκλημα του λευκού κολλάρου στα χέρια του ενός ανδρός ή γυναικός (οψόμεθα) του ΑΡείου Πάγου, κανένα πρόβλημα και κανένα ύποπτο τερτίπι της εκτελεστικής εξουσίας.
Κατά τη γνώμη μας δύο τινα συμβαίνουν:
α) Αν όντως αληθεύει ότι οι έρευνες που διεξήγαγε ο κ. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, απέδειξαν ότι ουδείς παρενέβη στο έργο των εισαγγελέων και ότι αυτοί ενήργησαν παρορμητικά, τότε μάλλον έχουμε αναθέσει τις τύχες της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος σε δύο γραφικούς και παρορμητικούς εισαγγελείς που από τη μία παραιτούνται με πάταγο και από την άλλη δίνουν και δημοσιότητα σε θέματα υπηρεσιακά που θα έπρεπε κανονικά να τα λύσουν με τις νόμιμες αναφορές τους και τα διαβιβαστικά έγγραφά τους προς τους αρμόδιους της εκτελεστικής και δικαστικής ηγεσίας και όχι να ανακατέψουν το σύμπαν με μία παταγώδη παραίτηση, "φούσκα" , διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για "δήθεν" παρεμβάσεις στο έργο τους...
β) Αν δεν αληθεύει ότι οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι τίποτε δεν συνέβη, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η γενική αίσθηση που πλέον έγινε βεβαιότητα του "φασκελοκουκουλώματος" με τις ευλογίες της ηγεσίας της Δικαστικής εξουσίας.
Για γέλια είστε κύριοι, για πολλά γέλια αν νομίζετε πλέον ότι σας πιστεύει κανείς!!!!!!
Όσο για τους δύο εισαγγελείς : κρίμα που ο κόσμος πίστεψε στο ήθος τους και την ακεραιότητά τους και έλπισε ότι αυτοί θα αποκαλύψουν τη σαπίλα που τελευταία μας έχει πνίξει μέχρι το λαιμό και η μπόχα ζέει στα ρουθούνια μας!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ!!
Παρακάτω το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικά με τις "αποκαλύψεις" που ...δεν έκαναν οι "ψευτοπαραιτηθέντες" εισαγγελείς απλά για να γελάσουμε άλλη μια φορά με τα χάλια μας!!


Πολυμήχανοι, αλλά εναντίον της πατρίδας!!


Με τρεις προπαγανδιστικές πιρουέτες και μια τελευταία (για το 2011, διότι για το 2012 έχει ο… θεός της προπαγάνδας) μεθόδευση αποχαιρετούν τη χρονιά οι υποδυόμενοι τους κυβερνήτες της άτυχης χώρας.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος αποφασίσει (που δεν το βλέπω) να ασχοληθεί με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει την συνδρομή του… ψυχιάτρου του μέλλοντος.

Η χώρα που πάντοτε στηριζόταν (και σωζόταν) χάρη στον συνδυασμό πατριωτισμού και ιδιοφυών ιδεών, μοιάζει να στέρεψε – και από πατριωτισμό και από ιδέες.

Η χώρα του πολυμήχανου Οδυσσέα, η χώρα δηλαδή που απέδειξε πως αν ξέρεις να χρησιμοποιείς το μυαλό σου μπορείς να βγεις από τη δύσκολη θέση με ελάχιστα μέσα, βομβαρδίζεται τώρα με φτηνή προπαγάνδα, εκπορευόμενη από ανθρώπους που βάζουν το μυαλό τους να λειτουργεί για το Κακό.

Λίγα πράγματα – και αυτά στη σφαίρα του ψυχαναγκασμού – θα εντοπίσει ο ιστορικός του μέλλοντος γι’ αυτή την εφιαλτική χρονιά, όπου εκτός από τις ιδέες στέρεψαν και οι ελπίδες.

Ο Παπανδρέου «έφευγε» σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας.

Η ΕΕ έπαιρνε την μια «γενναία» απόφαση μετά την άλλη και δεν εφάρμοσε καμιά.

Η χώρα απέκτησε καινούργιο πρωθυπουργό με παλιά κυβέρνηση και παλιά Βουλή.

Πήγαμε από «κούρεμα» σε «κούρεμα» και κούρεμα δεν βλέπουμε.

«Σωθήκαμε» καμιά δεκαριά φορές και σωσμό δεν έχουμε.

Φαρμακευτικά…


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ δεκαετίες έκαναν υπομονή (και την…κορόιδα). Τους χρώσταγε το Κράτος, αλλά φαρμακοποιοί και εταιρείες εύρισκαν τη λεωφόρο της ευτυχίας. Με τα παράπλευρα δρομάκια της αμαρτίας που τρέφουν και τα άγρια. Με τον (υπερ)συνταγολόγο γιατρό να δουλεύει με πάθος για το κύκλωμα, συνειδητά κι άλλοτε αφελώς και (εξ)αναγκασμένος. Το’ θελαν οι μεγαλοεισαγωγείς με τη δύναμή τους, οι προμηθευτές με τις υπερτιμολογήσεις, οι φαρμακοποιοί με τα ποσοστά τους (ως απλοί πωλητές σε ρόλο μεταπράτη) και μας έπνιξε η φαρμακευτική δαπάνη.
ΚΑΙ, βέβαια, «τα χρειάστηκε» ο κ. Λουράντος (συνδικαλιστής-εκπρόσωπος των φαρμακοποιών) με τον δημοσιογράφο. Τον αιφνιδιάζει ο κ. Οικονόμου κι αυτός απαντά, πριν αρχίσει να…κομπιάζει.
-Πόσα φαρμακεία έκλεισαν;
-Καμιά 60/ριά (σε σύνολο 3.500).

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

απάντων τιμιώτερον η πατρίς!...




Ασφαλώς και θα γελάσετε με την καρδιά σας, αν σας πω ότι προφασιζόμουνα, αστειευόμενος, πως σκόπευα να ιδρύσω κόμμα.
Μάλιστα άρχισα σε κάποιους να μοιράζω και…υπουργεία:
Εσένα, είπα σε κάποιον, θα σε κάνω υπουργό προστασίας του…αλήτη!
Με λοξοκοίταξε…
-Τι με λοξοκοιτάς! του είπα.
Δεν βλέπεις ότι κοπάδια από τα «όργανα» της τάξεως προστατεύουν τους διάφορους μεγάλο-αλήτες και απατεώνες; Κι όσο μεγαλύτεροι ψεύτες είναι και περισσότερα έχουν αρπάξει τόσο μεγαλύτερη έχουν προστασία!…
Ή μήπως και κάποιοι εκπρόσωποι, της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης, δεν αλληθωρίζουν προς το γαλαζοαίματο κατεστημένο;
Μια φοιτήτρια, λέει, έσπασε στο κεφάλι ενός κάποιου υπουργού ένα αυγό.
Κι έφαγε πέντε μήνες φυλάκιση. Ενώ για τον αξιότιμο αυτόν κύριο και τους λοιπούς ανεγκέφαλους συναυτουργούς του, που με τα «όργανά» τους σπάζουν τα κεφάλια και ψεκάζουν, σαν τις μύγες, με τ’ ασφυξιογόνα το λαό, κανενός αρμοδίου δεν ίδρωσε το αυτάκι!…


Της δικαιοσύνης το κάγκελο…..

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε χθές να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης προς τους Εφέτες που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.
Είμαι περίεργος αν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα φιλοτιμηθεί να στηρίξει με ανακοίνωσή της, τους δύο παραιτηθέντες οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους.
Είμαι περίεργος αν το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών θα κρίνει ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είναι δικαστικοί λειτουργοί «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης». Εκτός αν όσοι εισαγγελείς
αντιστέκονται στις πιέσεις και δεν δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους, είναι ξένα σώματα και συνεπώς αποβλητέα, από τον άσπιλο και άμωμο χώρο της δικαιοσύνης και επομένως δεν δικαιούνται στηρίξεως από τους υπόλοιπους «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης» συναδέλφους τους.
Είμαι περίεργος αν η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, θα έχει την τύχη των καταγγελιών που κρατάει καλά φυλαγμένες στο συρτάρι του γραφείου του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην «δημιουργηθεί θόρυβος» που θα πλήξει το κύρος της δικαιοσύνης.
Όμως η παράγκα της δικαιοσύνης μπάζει από παντού. Με συγκαλύψεις και κουκουλώματα το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αναβολή της κατάρρευσής της. Ακριβώς όπως συνέβη με την πολιτική παράγκα.
Αλλά κύριοι και κυρίες δικαστές, εσείς του «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης», ίσως έχετε διαβάσει αυτό που έγραψε ο Albert Camus, αναφερόμενος στην μητέρα του : «ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στη μητέρα μου, προτιμώ τη μητέρα μου.»

Έκκληση του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Μητέρα» για είδη πρώτης ανάγκης


Έκκληση για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης απευθύνει το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», το οποίο στα τρία παραρτήματά του, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», προστατεύει συνολικά 525 παιδιά.
Από αυτά τα 175 φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του και τα παραρτήματά του και τα 350 παιδιά είναι τοποθετημένα πανελλαδικά σε 307 ανάδοχες οικογένειες (τα παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες βρίσκονται υπό την προστασία του Κέντρου και παρακολουθούνται από διεπιστημονική ομάδα).
Όπως σημειώνει το in.gr υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε τρόφιμα (ζυμαρικά, γάλατα, λάδι, ζάχαρη, κρέμες βρεφικές), πάνες, ηλεκτρικές συσκευές (ηλεκτρικές σκούπες, μίξερ, μπλέντερ), ρούχα, παπούτσια, καθώς και μεγάλη ανάγκη σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» με τα παραρτήματά του καλύπτουν οικονομικά όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Παρεμβάσεις; Υπάρχει(;) φάρμακο!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΥΟ παραιτήσεις (οικονομικών εισαγγελέων) κι αρχίζει το…ψάξιμο. Ποιος, τι, πότε (και μόνο το γιατί ξέρουμε). Τα βρόντηξαν οι άνθρωποι-αυτό ήθελαν και οι δράστες. Και ποιοι είναι οι διεφθαρμένοι; Μην είναι ο μπακάλης της γειτονιάς μη πληρώσει τον ΦΠΑ του; Μην είναι ο τ. κοινοτάρχης της Κωλοπετινίτσας με πρόσβαση στην εξουσία;
ΤΑ παράτησαν οι δυο εισαγγελείς και θα γίνει έρευνα. Πες, λοιπόν, ότι επισημάνθηκαν οι τολμητίες και «ανακρίνονται». Θα αρνηθούν τα πάντα. Την απόπειρα παρέμβασής τους συνολικά και μερικά, σαν τον κλέφτη που τον πιάνεις επ’ αυτοφώρω και (σου) απαιτεί προσδιορισμό του DNA του χεριού του, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν το δικό του.
ΣΤΗΝ Ελλάδα της ρεμούλας, του μέσου και της αρπαχτής, μην αμφιβάλλεις πως είναι πολιτικός (κάποιας ισχύος και βεληνεκούς) αυτός (αυτοί). Κι αν είναι σλόγκαν του κ. Πετσάλνικου εκείνο το…καθησυχαστικό «δεν κάνεις περιουσία απ’ την βουλευτική σου αποζημίωση», το μυαλό μας στριφογυρίζει στα περιουσιακά τους και το μάτι μας πέφτει στη λύσσα τους να «ξαναβγούν». 

ΑΝΕΡΓΙΑ : ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Α.        ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ο κόσμος του καπιταλισμού και της κερδοκρατίας είναι ένας κόσμος άγριος και κανιβαλικός. Ενας κόσμος που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη και την ισχύ μιας ολιγαρχίας. Αυτές οι χαμένες ζωές της σύγχρονης ανθρωποθυσίας δεν είναι άλλες από τις ζωές των ανέργων. Το τέρας που καταπίνει και σκοτώνει τον άνθρωπο είναι το ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού. 
            Η ανεργία είναι ένα φαινόμενο σύμφυτο με τον καπιταλισμό, είναι δομικό συστατικό ενός συστήματος που λογίζει τον άνθρωπο ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση και τον λογαριάζει μόνο ως χρήσιμη ή άχρηστη οικονομική οντότητα. Οπου υπάρχει καπιταλισμός υπάρχει πάντοτε και ανεργία και επειδή ο καπιταλισμός είναι ως σύστημα ιστορική και δομική συνέχεια της ίδιας της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του φόβου ενσωματώνει για τον άνεργο το δομικό του όπλο, αυτό του εκφοβισμού των ανθρώπων, της αγωνίας για τις βιοτικές ανάγκες και την συνακόλουθη κοινωνική τους υπόσταση για να δημιουργήσει αγριότερους και αθλιότερους όρους ανθρώπινης εκμετάλλευσης.
            Στο Λαϊκό Κίνημα δεν φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στο Λαϊκό Κίνημα κοιτάμε κατάματα την πραγματικότητα και μπορούμε να αναλύσουμε και να δώσουμε λύσεις στα αιώνια προβλήματα του σήμερα
 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δραχμή; Ναι! Αλλά πως; Με ποιους;


Ο Κλεισθένης γράφει.
Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές αποφάσεις και δη οι οικονομικές άλλους τους ωφελούν και άλλους τους ζημιώνουν.
Οι πολιτικοί οφείλουν να παίρνουν τις αποφάσεις
τους έτσι ώστε η ζημία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για όσο το δυνατόν λιγότερους και αντίστοιχα η ωφέλεια να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το σημερινό πολιτικό προσωπικό που παίρνει αποφάσεις με διαφορετικά κριτήρια, άντε στην καλύτερη αποφάσεις στο «πόδι».
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει γιατί κάποιοι θα
ευνοηθούν απ’ τα CDS. Κανείς τους όμως δεν λέει ότι σήμερα η χώρα υφίσταται τα δεινά της πτώχευσης χωρίς να έχει τυπικά πτωχεύσει και ταυτόχρονα δεν έχει τα πλεονεκτήματα που ακολουθούν μία πτώχευση. Η χώρα καταστρέφεται αλλά τα δάνεια θα πληρωθούν στο ακέραιο σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι πολιτικοί μας υπεύθυνοι και μάλιστα μετατρέπονται σε δάνεια με εμπράγματες εγγυήσεις.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι πιθανή επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα (δραχμή) θα σημάνει την κατάρρευση της χώρας λες και σήμερα η χώρα ευημερεί και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον.
Η επιστροφή στην δραχμή χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις σίγουρα θα είναι καταστροφή αλλά και η παραμονή μας στην ζώνη του καταρρέοντος ευρώ πάλι μας οδηγεί στην χρεοκοπία.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι όποτε συνδέσαμε το εθνικό μας νόμισμα με ένα ξένο, ισχυρό και σκληρό, υποστήκαμε οικονομική καταστροφή, ας δούμε και την περίπτωση της Αργεντινής.
Όσοι στηρίζουν την επιστροφή της χώρας στην δραχμή, όπως εγώ, θέτουν κάποιες προϋποθέσεις.

Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων!!



Από το sibilla-σίβυλλα

«Δεν θα αποτελέσουμε θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για συμφέροντα του οικονομικού εγκλήματος»
Παραίτηση με αιχμές των οικονομικών εισαγγελέων
Η κινηματογραφική ατάκα του Σπύρου Καλογήρου πάει γάντι στις σημερινές παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων. "Πολλά τα λεφτά Άρη!".
Κατήγγειλαν: «Δεν θα αποτελέσουμε θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για συμφέροντα του οικονομικού εγκλήματος»
Υποθέσεις που αφορούν την πώληση των CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο -επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-, υπερκοστολογήσεις ιστοσελίδων του δημοσίου, τραπεζικά δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα και τόσα άλλα οικονομικά εγκλήματα, ενώ διατυμπανίζουν «λεφτά δεν υπάρχουν», διαφάνειες, διαύγειες, επενδύσεις, πράσινες αναπτύξεις και πράσινα άλογα!
Δυστυχώς, βουνό που φαίνεται κολαούζο δεν...
χρειάζεται! Υπάρχουν άφθονα χρήματα, αλλά για τους επιτήδειους…
Ας δούμε το ρεπορτάζ:
Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων
Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει από την ηχηρή υποβολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι καταγγέλλουν σε σκληρή γλώσσα παρεμβάσεις στο έργο τους από οικονομικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους.
Οι δύο εισαγγελείς, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όσον αφορά στο οικονομικό έγκλημα, και είχαν πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη οικονομικών παραγόντων για χρέη στο Δημόσιο, έλαβαν εσχάτως την πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας για το ύψος δανειοδότησης από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, οι δύο εισαγγελείς ανέμεναν να τους μεταβιβαστεί ολοκληρωμένη δικογραφία που αφορά πρωταγωνιστή στο μείζον οικονομικό σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Των συσσιτίων και των…κάδων


Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο κ. Σημίτης σιωπά κι ας είναι ο πρώτος διδάξας. Και τι δίδαξε στους…μαθητές του, σε δείπνο μυστικό; Πώς πραγματοποιούνται οι «σφαγές» πολιτισμένα, πώς συντελούνται οι προδοσίες, όσο ακόμα ζει ο προδομένος. Πώς γίνεσαι πρωθυπουργός και οργανώνεις Ολυμπιακούς με Καλατράβες κ.ά. έργα θαυμαστά, περνάς το δαχτυλίδι σε δάκτυλο…κορόιδου μόλις οσμισθείς ήττα, αποσύρεσαι στο τζάκι και…σιωπάς. Όλα, φτάνει να διαθέτεις «ιδεολογία» εκσυγχρονιστή και να ακολουθείς πρακτική συνωμότη. Να διαθέτεις και ανθρώπους…διαμετρήματος Πάγκαλου σε δείπνο διανθισμένο με κυρίες και κυρίους (Βάσω, Αυγερινός), πριν σπεύσουν άλλοι κι άλλοι…
ΚΙ ύστερα; Μετά τους «επανιδρυτές» και τους κουμπάρους, τι κάνεις αν βουλιάξεις στα χρέη και στα Βατοπέδια; Τα παρατάς έχοντας εξασφαλίσει την ατιμωρησία των δικών σου γιατί δεν ομολόγησαν και πολεμάς τα κορόιδα(!) που ομολόγησαν. Τους Μαντέληδες και τους «στρατηγούς» του αντιπάλου, εφαρμόζοντας την αθάνατη ρήση «ξέρεις να κρύψεις κλ.π».

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12,"XYTΡΑ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ


"......η χύτρα πού βράζει καί βράζει,
η γνώση πώς πέρα απ τά βουνά θά ΄ναι πάντα
άνθρωποι
η γνώση πώς θέλουμε κι άλλη γνώση-
πώς τά θέλουμε όλα...."
Τίτος Πατρίκιος

Δέν είμαστε η "συμπληρωματική κουζίνα" Κράτους , Εκκλησίας καί "φιλάνθρωπων σωματείων" πού μέ υποκρισία καί ιδιοτέλεια προσφέρουν μέ τό κιλό "δώρα από οίκτο καί ελεημοσύνη"
Δέν είμαστε η... "αλληλεγγύη" πού "κυκλοφορεί ευρέως" σάν πλαστικός Αη Βασίλης καί κρεμιέται σάν "στολίδι" στό χριστουγεννιάτικο δέντρο,η... "αλληλεγγύη" πού τυπώνεται ως χάρτινο περιτύλιγμα γιά τό "κλίμα τών άγιων ημερών" προτού καταλήξει σύντομα στό τέλος τής "παραμυθένιας γιορτής" στούς καταναλωτικούς λόφους τών σκουπιδιών
Γιατί ,
η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας χωρίς διακρίσεις στούς ανθρώπους γύρω μας πού έχουν ανάγκη, είναι ταυτισμένη μέ τό πάθος καί τούς αγώνες γιά τήν ανατροπή ενός αντιδημοκρατικού καί αυταρχικού συστήματος πού εξαθλιώνει,τρομοκρατεί,απαξιώνει καί σκοτώνει τίς κοινωνίες καί τούς λαούς
Γιατί όσο υπάρχουν αναμεσά μας άνεργοι,απολυμένοι,άστεγοι,πεινασμένοι ή αυτόχειρες κανείς μας ποτέ δέν θά υπάρξει ελεύθερος,κανείς από εμάς δέν έχει τίποτα αύριο "σίγουρο" καί "δεδομένο" από δουλειά,σπίτι,φαγητό,ακόμα καί τήν ίδια του τήν ζωή

Ήρθαν τα Χριστούγεννα της κατάρρευσης.

«Ατώρα υείαν και ευλοϊαν και τ’ άλλα σ’ άλλο µίαν»
Αντιδρώντας στην πρωτοφανή μελαγχολία των ημερών, σας ευχόμαστε καλές γιορτές με δύο φωτογραφίες των Χριστουγέννων απ΄τη μαρτυρική Σαμψούντα του δυτικού Πόντου για να θυμηθούμε ότι υπήρξαν χρόνια δίσεκτα, που όμως ξεπεράστηκαν με αγώνα και με...
σκληρή δουλειά….. Η πρώτη καρτ ποστάλ αφορά μια χριστουγεννιάτικη λιτανεία και η δεύτερη ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με σχόλια της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια….
Την πρώτη καρτ ποστάλ δανειστήκαμε από τη συλλογή της Ελένης Σαββίδου, όπως και το σημερινό μας τίτλο.  Την επόμενη σύνθεση με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σχετικό σχολιασμό, τη δανειστήκαμε από την ομάδα της APSON
Πηγη


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Λίγος για…αμορτισέρ


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είναι ο χειρότερος, ούτε ο πονηρότερος. Παίρνουμε για δείγμα τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί οι άλλοι δεν «εκφράστηκαν», κρατώντας πισινή. Τη στάση του πριν και μετά. Τότε που οι ψήφοι κρύβονταν πίσω απ’ τον Εφραίμ που τον ήθελε «στα σίδερα» και σήμερα που, ως πρόθεση ψήφου, βρίσκεται στα μυαλά θρήσκων, θρησκόληπτων και κάθε λογής…πονόψυχων.
ΚΑΙ, βέβαια, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και δεν χρειάζεται υποδείξεις. Κι αν η ηθική συμπαράσταση στον «Γέροντα» είναι δικαίωμα, ο ξεσηκωμός είναι περίεργος, έως ύποπτος. Τα κόμματα διαβλέπουν ψήφους προσδοκώντας «κέρδη», αλλά υπάρχουν και οι «ανησυχούντες». Κάποιοι του έκλειναν ραντεβού, του άνοιγαν τις πόρτες των υπουργείων και του’ στρωναν χαλί να περπατήσει για συσκέψεις εν κρυπτώ, φωτογραφίζονταν «θρησκευτική αδεία» και τώρα «δεν ξέρουν, δεν θυμούνται». Δεν σπεύδουν να του φιλήσουν το χέρι ευλαβικά, να ξαναφωτογραφηθούν μαζί του-είναι ο πονηροί και προνοητικοί. Ο κ. Καρατζαφέρης «εκτίθεται», με στόχο φανερό. Να κυβερνήσει την Ελλάδα(!) έστω και για μια μέρα. 

Οι Έλληνες έκαναν την επιλογή τους…



















Μιλάνε άλλοι για εμάς…

Κάθε μέρα εδώ και πολύ καιρό η λογική χάνεται…. Και μαζί της χάνεται και η ελευθερία της σκέψης …. Και η δημοκρατία κουρελιάζεται….

Όλοι οι πολιτικάντηδες έχουν δώσει το βάρος του πολιτικού τους χρόνου στο να μας ξεφτιλίσουν διεθνώς…. Λες και όλοι οι υπόλοιποι λαοί είναι τέλειοι… είναι σωστοί… είναι δημοκράτες… είναι άνθρωποι…

Οι Γερμανοί είναι δουλευταράδες… Δανείζουν με τα χρήματα τους χώρες σαν την Ελλάδα που οι τεμπέληδες πολίτες της τα έχουν κατασπαταλήσει… Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι…

Οι Γάλλοι το ίδιο… και ταυτόχρονα στέλνουν και στρατό να ελευθερώσουν την Λιβύη από τον δικτάτορα Καντάφι….. Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι…

Οι Άγγλοι προστατεύουν τον λαό τους φοβούμενοι το ευρώ και ταυτόχρονα κάνουν ότι καλύτερο για να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ενώ στο παρελθόν έστειλαν και στρατό για να απελευθερώσουν το Ιράκ… Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι…

Οι Αμερικάνοι έχουν ρίξει το επίπεδο του λαού τους…. Έχουν οδηγήσει το 52% του λαού τους κάτω από το όριο της φτώχειας για να εξασφαλίζουν οικονομικά έναν δυνατό στρατό τον οποίο στείλανε στο Ιράκ ….το Αφγανιστάν….. την Γιουγκοσλαβία….. για να τις ελευθερώσουν…. Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι…


Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. και .απο το ράδιο μας



radio enomenoi
bloggersenomenoi@gmail.com
γράψτε και στο chat   αριστερά να τα διαβάσουμε
εδω το ραδιο
στείλτε μήνυμα ηχογραφημένο να παιχτεί ζωντανά στο ράδιο μας
http://freeblogers.listen2myradio.com
http://freeblogers.listen2mymusic.com

http://freeblogers.radiostream321.com

http://freeblogers.listen2myshow.com

http://freeblogers.radio12345.com

http://freeblogers.radiostream123.com



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τηλεοπτικά Χριστούγεννα


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ εποχή κομματικού φανατισμού, αλλά οι κ.κ. Σαββόπουλος και Νταλάρας δεν…καταλάβαιναν τίποτα. Εναλλασσόμενοι είτε συνυπάρχοντες στο κρατικό μας «γυαλί» μας σέρβιραν τη τέχνη τους και σ’ όποιον αρέσει. Γιορτιάτικοι, χριστουγεννιάτικοι είτε πασχαλιάτικοι, με το συμβόλαιο και τις οικονομισιές του έκαστος, αποκλειστικοί, μονότονοι κι άλλος δεν «χωρούσε». Ο πρώτος συνέχιζε σε στρατώνες, χοροπηδώντας σε αυτοσχέδιες πίστες καμωμένες από χέρια φαντάρων και με τη γαλανόλευκη στην πλάτη και ίσως…ξεπληρώνοντας τη θητεία του που απέφυγε με τον γνωστό τρόπο. Για τον έτερο (κ. Νταλάρα) άνοιξαν πόρτες μεγάλες για συναυλίες (μετά κρατικών επιχορηγήσεων) είτε για πίστες της «αρπαχτής» σε θέρετρα και θέατρα. Για να φαντάζει φουσκωμένο το «έσχες» της κας Νταλάρα (μετέπειτα υφυπουργού) και κάποιες καταθέσεις στην Ελβετία (όλα νόμιμα) να συνιστούν πρόβλημα (μόνο) ηθικό.
ΣΤΗ συνέχεια και για πολλά χρόνια, τα τηλεοπτικά μας Χριστούγεννα έγιναν…σκυλάδικο. Με γύρες μερακλωμένων στο «γυαλί» και παλαμάκια, βουνό τα θραύσματα από πιάτα και με τις σκούπες να ανάβουν στο λουλουδικό, ουίσκι, καπνίλα, λογαριασμός και επίδειξη, για κόρδωμα, την άλλη μέρα πόσα τους κόστισε το «γλέντι». Κυκλοφορούσε το χρήμα κι ας η προέλευσή του ήταν τα δανεικά, το’ δειχνε ο έλληνας πόσο…έλληνας ήταν και το Κράτος πόσο Κράτος.

Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθους έπαινος!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζοντας πριν λίγες μέρες για την καταδίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας κ. Σιράκ (για παραπτώματα του πριν πολλά χρόνια όταν ήταν ακόμα δήμαρχος στο Παρίσι) αισθάνθηκα θλίψη και μεγάλη ντροπή για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας!
Στην Ελλάδα που γέννησε τις έννοιες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και επί των ημερών μας βιώνουμε τον εξευτελισμό τους αφού επιτρέψαμε και επιτρέπουμε ακόμα σε χοντρόπετσους φαφλατάδες και σε ξεπουλημένα τομάρια τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας!
Κοινοβουλευτικά τομάρια που αδράνησαν ή συμμετείχαν οι ίδιοι στην καταλήστευση των θυσιών και των κόπων ολοκλήρων γενιών.
Λαμόγια που εμπνευστήκαν και ψήφισαν νόμους παραγραφής  και ασυλίας (πρωτοφανείς στην παγκόσμια κοινότητα) για να διαγράφουν τα ανομήματα τους και να χαίρονται ανενόχλητοι τα κλεψιμαίικα αυτοί και οι απόγονοι τους!
Όλοι ακούσαμε για τις καταθέσεις βουλευτών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων (νυν και πρώην) στις Ελβετικές τράπεζες αλλά η διακομματική και η δημοσιογραφική ομερτά επιβάλει την σιωπή και την μη πληροφόρηση του Ελληνικού λαού για το σε ποιους ανήκουν αυτοί οι λογαριασμοί!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ... ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...

 Ζητείται ελπίδα....

Χριστούγεννα...
Το ξέρω δεν θέλω να γκρινιάσω σήμερα, δεν θέλω να μιζεριάσω, είναι Χριστούγεννα και μόνο ευχές πρέπει να λέμε...
Ευχές όπως: Να ξαναγεννηθεί αυτή η Χώρα, να ακουστεί χαρμόσυνο το μήνυμα της λεφτεριάς μας, από τις ντόπιες και ξένες τρόϊκες, να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας και να αντικρύσουμε με ελπίδα το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας...
Να ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, να λαμπυρίσουν αληθινά τα μπαλκόνια μας και οι δρόμοι μας, με αληθινά λαμπιόνια της χαράς και της δημιουργίας και να εξαφανιστούν εικόνες σαν τις παρακάτω που στοιχειώνουν την ύπαρξή μας και μας ρίχνουν στην άβυσσο της επίγειας μα πιο φρικτής  κόλασης, ακόμη και από τους εφιάλτες μας....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ... 
Χρόνια πολλά και σ' αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους, κάτω, που τα ανάλγητα πολιτικά καθίκια της άδικης αυτής χώρας τους πέταξαν στην αυταπάτη των ψευδαισθήσεών τους και πλούτισαν από το ρήμαγμα του σώματος και της ψυχής τους....

Σημεία των καιρών!

Η κρίση χτύπησε και τα ... κάλαντα

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Συνομιλούν δυο αδερφάκια:
Γιωργάκης (ετών 9) Σοφούλα (ετών 8)

Σοφούλα:
Γιωργάκη τι πάθανε όλοι; Φύγανε; Γιατί δεν μας ανοίγουν να τους πούμε τα κάλαντα;
Γιωργάκης:
Μας το είπε ο μπαμπάς μη βγούμε αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά και οι άνθρωποι δεν έχουν να δώσουν ούτε λίγα για τα κάλαντα.
Έλα ρε Σοφούλα ας πάμε και στο άλλο τετράγωνο που μένει η κ.Ανδριάνα ξέρεις η φίλη της μαμάς, αυτή σίγουρα θα δεχτεί να της τα πούμε.
Σοφούλα:
Κάτσε να δω το χαρτάκι με τις οδηγίες της μαμάς για τους γνωστούς που πάμε κάθε χρόνο ….. “κ. Ανδριάνα μη πάτε γιατί είναι στο νοσοκομείο”
Γιωργάκης:
Α! Σοφούλα είναι η κυρία που πριν λίγες μέρες την έριξαν κάτω έξω από την τράπεζα και της έκλεψαν την σύνταξη!!!
Για δες τι λέει για τον κ. Ορέστη;
Σοφούλα:
Περίμενε … “κ. Ορέστης μη πάτε”
Γιωργάκης:
Ναι θυμήθηκα είναι αυτός που έλεγε ο μπαμπάς ότι ο γιος του έμεινε άνεργος και έφυγε για την Αυστραλία για να βρει δουλειά και ο κ. Ορέστης τώρα μένει μαζί με κάποιους άλλους παππούδες σε ένα μέρος….πως το λένε; Δεν θυμάμαι;

Νόμιμα και…χριστουγεννιάτικα


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΤΑΝ οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, καταστρατηγούνται. Και, βέβαια, ο (νεο)έλληνας ανακαλύπτει τον νόμο «μετά». Όταν γίνει το κακό. Τότε τον χρειάζεται. Νωρίτερα τον αγνοούσε επιδεικτικά και τώρα τρέχει. Με ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια και με το ψέμα (του) για άμυνα. Με παρακαλητά και κλαψουρίσματα, κι όταν «κερδίσει» το παίζει παλικάρι, ξύπνιος και καταφερτζής.
ΑΥΤΑ, σε επίπεδο προσωπικό και μεμονωμένα. Όταν όμως ο νόμος έχει να κάνει με ισχυρούς, σινάφια και ομάδες, το πράμα αλλάζει. Τον προσαρμόζουν χτενίζοντας τον, ψηφίζεται, επικυρώνεται και πάει τέλειωσε. Για να’ ναι νόμιμη η υπαγωγή της (δόλιας) πτώχευσης στα άρθρα 99-16 του ν. περί πτωχεύσεων του 2007 κι ο δρόμος ανοίγει. Για το κοντράστ που σκίζει καρδιές, χριστουγεννιάτικα. Κρουαζιέρα το αφεντικό, έξω απ’ το εργοστάσιο τουρτουρίζει οι απολυμένοι. Και, βέβαια, δεν είναι πάντα το δίκαιο με τον εργαζόμενο που, κατά κανόνα (στην Ελλάδα) θεωρεί την επιχείρηση ξένο σώμα, τον επιχειρηματία δυνάστη και…καραδοκεί για «εκδίκηση» κι ας η επιχείρηση κλείσει.
ΞΑΝΑΠΑΜΕ στον πλούσιο επιχειρηματία των βιλών, των διακοπών και της…πτώχευσης. Τον φρόντισε ο νόμος και προστάτευσε τα συμφέροντά του.

αντιχριστοκάλαντα!


Σε ποιους -και φέτος- άρχοντες
Τα κάλαντα να πούμε;
Και τα «καλά Χριστούγεννα»
Σε ποιους να ευχηθούμε!



Αφού στη μπανανία μας
Άρχοντες δεν υπάρχουν….
Και στη σκλάβα πατρίδα μας
Γερμαναράδες άρχουν!…


Κι οι μάγοι τώρα του Χριστού
Πώς να τα βρουν τα ίχνη.
Που το λαμπρό τ’ αστέρι του
Πνίγει η αιθαλομίχλη!…



Τελικά πάσχει από επιλεκτική ... αμνησία!

e-mail: prevejohn@yahoo.gr 
Πραγματικά όσο ψύχραιμος και να είσαι δεν μπορείς να μην εξοργιστείς με τον κ. Καρατζαφέρη ή κωλοτούμπα ο οποίος με απίστευτο θράσος μας πουλάει φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες περνώντας μας για ηλίθιους και αμνήμονες.
Θα νόμιζε κανείς ότι όλα αυτά τα πολιτικά σούργελα έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό το ποιος θα μας εκνευρίσει περισσότερο και για αυτό κατά καιρούς μας λένε απίστευτες μα(κ)ακίες, αυτοαναιρούνται, φυγομαχούν, Γκαιμπελίζουν και γενικά δείχνουν ότι θα έπρεπε να φορούν κάτι άλλο!... και όχι παντελόνια!
κ. Καρατζαφέρη τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί έχετε μένος με τα blogs και ζητάτε επιμόνως την φίμωση και τον έλεγχο τους!
Φίλες/οι δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πόσο γελοίος και κατάπτυστος είναι ο συγκεκριμένος τύπος ο οποίος μάλιστα λέει ότι στο προσεχές μέλλον θα γίνει αντιπρόεδρος της χουντοκυβέρνησης που συμμετέχει το κόμμα του!
Δείτε το βίντεο και προβληματιστείτε για το ποιους “καραγκιόζηδες” κρατάμε με την ανοχή μας στον αφρό της εξουσίας!
Απαράδεκτος!.. ο εν λόγω κύριος εκτός και αν … το περιστεροκουτσούλισμα (που έφαγε στο κεφάλι πριν λίγα χρόνια σε κάποια Θεοφάνεια) εισχώρησε στον εγκέφαλό του και του προκάλεσε επιλεκτική ... αμνησία!!!
Αι σιχτίρ πια!!!


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εκδότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι....

 Επιστολή συμπαράστασης του πιτσιρίκου στη Μάνια Τεγοπούλου

Αγαπητή Μάνια, σου γράφω ως συνάδελφος εκδότης και θέλω να σου εκφράσω την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στον αγώνα που δίνεις για να ξεφορτωθείς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σου αλλά και για να διασωθεί η τεράστια περιουσία σου.
Παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα με αγωνία τη δική σου υπόθεση. Εκδότης είμαι κι εγώ, και σκέφτομαι μήπως έρθει και η σειρά μου.
Αγαπητή Μάνια, μην τους λυπάσαι τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σου – πάτα τους το κεφάλι κάτω. Αν ήταν μάγκες, θα έπαιρναν την εφημερίδα στα χέρια τους, θα σε πετούσαν έξω και θα την έβγαζαν μόνοι τους.
Αλλά τους ξέρεις τώρα τους εργαζόμενους πόσο κότες και προσκυνημένοι είναι. Πάντα φταίνε τα κακά αφεντικά, γκρινιάζουν συνέχεια αλλά παρακαλάνε μην πάθει τίποτα και το αφεντικό, γιατί δεν ξέρουν πώς είναι να είσαι ελεύθερος – χρειάζονται πάντα ένα αφεντικό να τους λέει τι να κάνουν και να το βρίζουν.
Μπορεί οι δημοσιογράφοι να γράφουν στις εφημερίδες αυτά τα αναρχοκομουνιστικά για την ισότητα και τη δικαιοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά, αν έπρεπε να αναλάβουν οι ίδιοι την εφημερίδα, σιγά μη δέχονταν να πάρουν τον ίδιο μισθό με την τηλεφωνήτρια της εφημερίδας.


O Δημήτρης Καραμήτσας στο ΒΗΜΑ FM για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        22/12/2011
                                           ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
                           ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ !!!
 Πριν από λίγες ημέρες η γενική γραμματεία Εμπορίου κυκλοφόρησε κατάλογο με τις τιμές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ισχυρίζεται ότι οι τιμές είναι φέτος μειωμένες κατά 3,1 % !!!.  Ευτυχώς που υπάρχουν και οι κρατικές υπηρεσίες για να γελάσουμε λίγο αυτά τα μαύρα Χριστούγεννα.
«Μέρες που έρχονται», δεν θα κάνουμε πάλι λόγο για την αισχροκέρδεια με κρατική προστασία και τον κρατικό πληθωρισμό (ελέω Φ.Π.Α.) που έχουν κάνει την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα της Ευρώπης.
Ας μιλήσουμε για το «παραμύθι» … υπήρχε κάποτε μια γιορτή, όπου όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το πλούσιο τραπέζι. Και τι δεν υπήρχε στο τραπέζι αυτό, γαλοπούλα σούπα, γαλοπούλα ψητή γεμιστή, κρέας αρνίσιο, πλούσιες σαλάτες, σάλτσες, πολλά τυριά, πίτες, γλυκά, φρούτα του χειμώνα … ήταν κάποτε μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής οικογένειας, την έλεγαν Χριστούγεννα … .
Σήμερα, το να μιλάει κανείς για «πατροπαράδοτο» γεύμα των Χριστουγέννων στα 3/5 των ελληνικών οικογενειών που βιώνουν άμεσα το έγκλημα της ανεργίας ή στα 2/3 των ελληνικών οικογενειών που είδαν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται κάθετα είναι σαν να αφηγείται ιστορίες και παραμύθια ο παππούς της οικογένειας.
Φυσικά και θα υπάρξει τραπέζι για τους περισσότερους Ελληνες αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά με την κατάντια της Ελλάδας λίγο θα διαφέρει από το καθημερινό τους τραπέζι. Ισως ένα μεγάλο κοτόπουλο να μπορεί να παρουσιαστεί ως «γαλοπούλα» … .
 

Γίναμε λοιπόν μια σύγχρονη ευρωπαική πρωτεύουσα! Αυτό δεν ήθελαν;


http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/12/blog-post_22.html

"Γίναμε λοιπόν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα! Αυτό δεν ήθελαν; Τόσα χρόνια μας πιπιλάνε το μυαλό για τις ελληνικές “ανορθογραφίες”: την (υποτιθέμενη) τεμπελιά, την οικογενειακή αλληλεγγύη, τη φιλοξενία, την προστασία της εργασίας, τα σωματεία… Ε λοιπόν, όταν κάνεις ότι μπορείς για να εξαφανιστούν όλα αυτά, μαζί τους εξαφανίζονται οι ζωντανές γειτονιές, τα γεμάτα καφενεία, τα παιδιά που παίζουν στους δρόμους, τα μαγαζιά της γειτονιάς, τα θερινά σινεμά, η δυνατότητα να γυρνάς μόνος στο σπίτι ότι ώρα θες χωρίς να φοβάσαι. Μπράβο σας, καλά τα καταφέρατε! Μας κάνατε επιτέλους Ευρώπη!"
(το διάβασα γραμμένο κάπου στο διαδίκτυο)

Ναι, φίλοι και φίλες, αυτή είναι η Ελλάδα που αναθεμάτιζαν σε κάθε ευκαιρία οι νεροκουβαλητές της Ευρωπαικής "Ένωσης".
Αυτόν τον ωραίο εαυτό μας προσπαθούν με νύχια και με δόντια εδώ και τόσα χρόνια να μας ξεριζώσουν.

Πάμε για ένα νέο Μεσαίωνα ή για μια νέα Ελλάδα;


Από το Λαϊκό Κίνημα

 

Η κρίση αυτή είναι η πιο βαθιά και η πιο ανηλεής στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στην επόμενη δεκαετία θα παιχτεί η ύπαρξη της ανθρωπότητας πάνω στη γη με τη μορφή που τη γνωρίζουμε κάποιες χιλιάδες χρόνια. Όταν ξεκίνησε η κρίση πριν 5 χρόνια περίπου από τις Η.Π.Α., λέγαμε κάποιοι (για πολλούς βαρεμένοι - κινδυνολόγοι ) ότι δεν είναι η κρίση οικονομική μόνο όπως εμφανίζεται, αλλά κοινωνική, συνειδησιακή, οντολογική και σε τελευταία ανάλυση βαθειά ανθρώπινη.
Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα, όπως πολλοί νόμιζαν και νομίζουν ακόμη. Ούτε πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ στο επίπεδο που ζούσαμε μέχρι πριν μια πενταετία.
Εκτός και αν αλλάξουμε τοποθέτηση, τρόπο ζωής και συμπεριφορές προς τα τεκταινόμενα, σαν άτομα πρώτα, σαν ομάδες, σαν κοινότητες και σαν κοινωνίες στη συνέχεια. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να βιώσουμε καταστάσεις και ζωή ασύλληπτα καλύτερη από ότι βιώνουμε εδώ και εκατοντάδες χρόνια στη γη.

ο δρόμος των αγγέλων!....



Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Των παιδιών, που τις μέρες αυτές περιμένουν τα δώρα τους.
Και πρώτα-πρώτα είναι η γιορτή του θεϊκού παιδιού.
Που, ωστόσο, δεν ήρθε, για να πάρει, αλλά, για να προσφέρει δώρα. Και επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει, δεδομένου ότι ήταν νήπιο, μίλησαν-για να κάμουν τις προγραμματικές του δηλώσεις- για λογαριασμό του τα ουράνια παιδιά, οι άγγελοι.
Όχι βέβαια στους γραμματείς και τους φαρισαίους:
Τη νομική και θρησκευτική αριστοκρατία. Που είχαν αναγάγει την υποκρισία, το ψέμα και την αδικία, σε επιστήμη. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στις μέρες μας. Οπότε το έγκλημα έχει γίνει νόμος και καθεστώς, ενώ η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό διωγμό….
Έκαμαν τις προγραμματικές δηλώσεις στ’ απλοϊκά παιδιά, τους τσοπάνηδες, που βοσκούσαν τα ζωντανά τους στις εξοχές της Παλαιστίνης…
Και τους είπαν πως, επιτέλους, ανέτειλε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης! Που θα κάμει τη ζωή τους ειρηνική και τους ανθρώπους καλοσυνάτους και ευτυχισμένους. Για να δοξάζεται, έτσι, ο Θεός.
Και βέβαια ο Ήλιος της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στ’ αρχοντικά, τα χτισμένα με αδικία και αίμα. Ή τα ανάκτορα, του Ηρώδη, που, απ’ τις αλλεπάλληλες δολοφονίες, απέπνεαν τη μπόχα της πτωμαΐνης…
 

Της θαλπωρής και του χιονιά

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΧΙΟΝΙΑΣ, και βγήκε στο μπαλκόνι. Απ’ τη ζεστασιά του δωματίου στην παγωνιά, και το μυαλό στους άστεγους. Εκείνους που κοιμούνται σε εισόδους μαγαζιών πάνω σε χαρτόνια, σε παγκάκια πεζοδρόμια…Κι περάσει η νύχτα χωρίς να βγει η ψυχή του και χρειαστεί γιατρό ο «παρακατιανός», νοσοκομείο κι ένα ρόφημα ζεστό; Δεν τα’ χει, για να έχουν (έχουμε) οι άλλοι, διπλά, τριπλά και πολλαπλά. Με τη σκέψη κολλημένη στον άστεγο, τον δυστυχή και πικραμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί ο Άνθρωπος, δεν πάει κάτω η μπουκιά σαν κάτσει στο τραπέζι.
ΚΙ ύστερα; Πέταξε για το άλλο άκρο και άραξε στη θαλπωρή των σαλονιών εχόντων και κατεχόντων, παιδιών ενός «ανώτερου» θεού. Έφερε γύρες εκεί όπου έριχναν τις γύρες τους γλεντζέδες των σκυλάδικων, με τη σαμπάνια να γαργαλάει το λαιμό και το λουλουδικό στρώμα στην πίστα, γεμίζοντας την άδεια ψυχή τους. Εύκολο το χρήμα κι έπρεπε να το (επι)δείξουν, τη «μερσεντέ», το…αίσθημα, το ασικλίκι, κι αύριο έχει ο Θεός. Μια σύμβαση για «έργο», μια αρπαχτή, ένας «αέρας» με τη φοροκλοπή καπέλο-αυτή είναι η ζωή κι όποιος προλάβει.
ΚΙ ύστερα; Συνεχίζοντας τα άλματά της η σκέψη, πάει και αράζει στα…βουλευτικά έδρανα. Βλέπει προνόμια με τη σέσουλα, ατέλειες και αταξίες, μετράει τα κρουασάν (δημοσία δαπάνη), πάει σε βίλες με φρουρούς και υπηρέτες, ξαφνιάζεται για την αλληλεγγύη των εθνοπατέρων μας, πριν χλομιάσει με τους «πρώην» που διεκδικούν τα αναδρομικά τους.

Νέο μήνυμα από τους Anonymous προς τους Έλληνες


Με νέο τους μήνυμα-γροθιά στο Ελληνικό κατεστημένο, μέλη των Anonymous υποστηρικτές του #OpGreece ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
Μέσω μηνύματος στο Twitter, όπως μας έχουν συνηθίσει τα μέλη της παγκοσμίου φήμης χακτιβιστικής ομάδας με την έντονη δραστηριότητα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση του κοινού παγκοσμίως, εκθέτουν ερωτήματα-διαπιστώσεις που πρέπει να βάλουν όλους μας σε σκέψεις.
Συγκεκριμένα στο μήνυμα τους αναφέρουν:

«Γειά σου Ελλάδα, σου θυμίζουν κάτι;
• 40% αύξηση των αυτοκτονιών
• 60% αύξηση της μετανάστευσης στο
εξωτερικό
• 18% επίσημη – 25% ανεπίσημη ανεργία
• Μισθοί και συντάξεις έγιναν φιλοδωρήματα
• Αντισυνταγματικά δάνεια και φόροι
• Πολιτικοί που ομολογούν την ανικανότητά τους αλλά δεν παραιτούνται
• Κυβέρνηση που δίνει λόγο μόνο στην τρόϊκα
• Κλέφτες πολιτικοί και το συνάφι τους ακόμα γυρνάνε ελεύθεροι
• Οι δημοκρατικές εκλογές τους φοβίζουν

Καραγκιόζης- Και πάντα ν' αγωνίζομαι



Η ταινία έγινε στα πλαίσια προγράμματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας 2011.
Συγχαρητήρια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας.
Συγχαρητήρια στην κ. Ζιώγα την δασκάλα τους και τον Σπύρο Λελόβα  για την ιδέα και τη σκηνοθεσία.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παγώνουν για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί ακινήτων


*Παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
*Διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε. Ε. Τ. Η. Δ. Ε.) του ν. 4021/2011 και να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες.
*Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απόλυση των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ


Μην ξεχνάτε οτι για τους απίστευτους ξυλοδαρμούς στο Σύνταγμα που κανένας δεν καταδικάστηκε ούτε για τα χημικά!
Ένας δεν ζήτησε συγνώμη!
χάρη στο ίντερνετ αυτό το βίντεο έκανε τον γύρω του κόσμου
προσοχή έχει σκληρές σκηνές
δείχνει στρατιώτες, τις τελευταίες ημέρες, να... ξυλοκοπούν γυναίκες διαδηλώτριες, να τις σέρνουν από τα μαλλιά, ενώ αποκορύφωμα στάθηκε το βίντεο που δείχνει νεαρή διαδηλώτρια  να τη σέρνουν στο οδόστρωμα και να τη χτυπούν ενώ έχει ξεγυμνωθεί από τη μέση και επάνω.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΕ ΑΟΠΛΟΥΣ



Κάνοντας rafting στην ... Βουλιαγμένης!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η κακιά μου μοίρα το έφερε χθες βράδυ να διασχίσω την λεωφόρο Βουλιαγμένης στο “ρέμα” (κυριολεκτικά) προς Αθήνα!
Ναι η λεωφόρος έμοιαζε με ρέμα όπου ποτάμια νερού σχημάτιζαν σε πολλά σημεία υψηλόποντες λίμνες από όπου ...
προσπαθούσαν να περάσουν οι δυστυχείς γιωταχήδες  εκ των οποίων πολλοί έμεναν στη μέση του δρόμου προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο!
Κατά την διάρκεια των σλάλομ που έκανα (μου θύμιζε rafting με καγιάκ στο ποταμό Άραχθο στην διαδρομή Άγραφα Άρτας)  σκεφτόμουν πως είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό εδώ και πολλά χρόνια σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της “πρωτεύουσας” και το κράτος με τις υπηρεσίες του να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ!
Αλλά πως να κάνει αφού το μέλημα όλων αυτών που κυβερνούν (εδώ και δεκαετίες) ήταν πως θα κλέψουν και πως θα εξυπηρετήσουν τους χορηγούς και τους κομματικούς τους φίλους!
Τίποτα δεν δουλεύει πλέον σε αυτή την Χώρα-Μπουρδέλο όπου οι πολιτικονταβατζήδες επιτρέπουν στους τραπεζίτες και στους ΜερκοΣαρκοζί να “πηδάνε” ένα ολόκληρο λαό!
Τίποτα δεν δουλεύει σ’ αυτή την χουντοδημοκρατία εκτός από τους παραπληροφοριοδότες δημοσιοκάφρους και τα όργανα καταστολής δηλ. τα ΜΑνΤρόσκυλα, τους κουκουλοφόρους και τους παρακρατικούς!!!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!