2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Mπορούμε να είμαστε ήσυχοι: Δύο παρορμητικοί και υπερβολικά ευαίσθητοι εισαγγελείς ερευνούν τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα!!!

Μ.Παπαϊωάννου: “Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση των εισαγγελέων”


ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;.... :)))

Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

«Με αφορμή σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δυο αντεισαγγελέων Εφετών του οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Επαναλαμβάνω ότι η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής, που για τα θέματα αυτά λαμβάνει πάντα υπόψη και τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.
Στο αρχείο
Νωρίτερα, στο αρχείο τέθηκε η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή για τους λόγους που οδήγησαν προ διημέρου σε παραίτηση τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα, παραμένουν τελικά στη θέση τους.
«Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε» επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ρητά αναφέρει, ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ.Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους. 



Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε την πρόθεση να τροποποιήσει το νόμο 3943/2011 έτσι ώστε τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων να καταλαμβάνουν (μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου) αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελείς Εφετών, όπως είναι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Καταγγελίες

Οι δύο εισαγγελείς, σε δηλώσεις τους στο Βήμα της Κυριακής, πριν από το αποτέλεσμα της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δήλωναν έτοιμοι να καταθέσουν στοιχεία «εκεί που πρέπει».

Σε ερώτηση για το εάν είναι σε θέση να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη φράση περί απαγόρευσης και υπαγόρευσης, ο κ. Πεπόνης απαντά: «Γνωρίζουμε τι λέμε. Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία εκεί που πρέπει. Μακάρι να μας ζητηθούν και ονόματα».

«Δεν υποκείμεθα σε πιέσεις» συνεχίζει σε άλλο σημείο ο κ. Πεπόνης. «Ματαιοπονούν όσοι λένε ότι μπορούν να μας επηρεάσουν. Δείτε ποιες υποθέσεις χειριστήκαμε... Όλες ήταν δύσκολες. Ασχοληθήκαμε με υποθέσεις αιχμής. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε επιδερμικά, αντίθετα τις ερευνήσαμε με θάρρος. Δεν ασχοληθήκαμε με υποθέσεις απλές. Λέτε να άρεσε αυτό σε κάποιους από το σύστημα;»

Πολιτικές αντιδράσεις

Η τροπή που τελικά έλαβε η υπόθεση των δύο εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα, τα οποία εξακολουθούν να ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Διερωτόμαστε οι οικονομικοί αυτοί εισαγγελείς, των οποίων ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σοβαρός και αυξημένος, κέρδισαν ή έχασαν κύρος; Πολύ φοβούμαστε ότι ήταν μία όχι σοφά επιλεγμένη ενέργεια, αλλά μάλλον προϊόν παρορμητισμού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε: «Η κυβέρνηση, μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την καρατόμηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων». Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κοινωνία πάντως απαιτεί και ονόματα, στοιχεία και κυρίως συγκεκριμένα αποτελέσματα εναντίον της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.

«Την ώρα που επιβαρύνονται άγρια τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η ανεργία καλπάζει, είναι αδιανόητο να παραμένουν στο σκοτάδι βαριές καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ της ασυλίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» καταλήγει.

«Όλα στο φως» λέει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: «Ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος από αυτήν την συμπαιγνία όπου ο ανήμπορος πολίτης φυλακίζεται για μικροοφειλές προς το Δημόσιο, ενώ η διαπλοκή νομιμοποιείται καθημερινά. Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών λέει ξεκάθαρα και προς όλους: Όλα στο φως. Τι κρύβουν οι κυβερνώντες;»


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ το πόρισμα του Αντεισαγγελέα Φ.Μακρή ότι η παραίτησή τους οφειλόταν σε παρορμητικότητα και υπερβολική ευαισθησία τους, μάλλον δεν τους τιμά... αντίθετα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι εφόσον λειτουργούν έτσι μάλλον ανεπαρκείς... θα ήταν.
Νομίζω ότι το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης και αφαίρεσης των δικογραφιών από τους οικονομικούς εισαγγελείς, δεν τους αφορά και αν ήθελαν να το σχολιάσουν και να το επικρίνουν θα αρκούσε απλά μια έγγραφη αναφορά τους προς την κυβέρνηση την οποία ας έδιναν στη δημοσιότητα, χωρίς παραιτήσεις και τυμπανουκρουσίες.

Μαζεστίξ είπε...

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.
Και οι λίγοι που προσπαθούν να κάνονυ ό,τι μπορούν τρώγονται από το σύστημα.
Πρέπει να ανατραπεί το σύστημα δικαιοσύνης μαζι με το πολιτικό και οικονομικό.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Έχεις δίκιο Μαζέστιξ.
Πολιτικό και δικαστικό σύστημα δυστυχώς έχουν χάσει πια κάθε αξιοπιστία και κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

πω πω πω.....τι αλλο να πω...