2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εκδότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι....

 Επιστολή συμπαράστασης του πιτσιρίκου στη Μάνια Τεγοπούλου

Αγαπητή Μάνια, σου γράφω ως συνάδελφος εκδότης και θέλω να σου εκφράσω την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στον αγώνα που δίνεις για να ξεφορτωθείς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σου αλλά και για να διασωθεί η τεράστια περιουσία σου.
Παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα με αγωνία τη δική σου υπόθεση. Εκδότης είμαι κι εγώ, και σκέφτομαι μήπως έρθει και η σειρά μου.
Αγαπητή Μάνια, μην τους λυπάσαι τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σου – πάτα τους το κεφάλι κάτω. Αν ήταν μάγκες, θα έπαιρναν την εφημερίδα στα χέρια τους, θα σε πετούσαν έξω και θα την έβγαζαν μόνοι τους.
Αλλά τους ξέρεις τώρα τους εργαζόμενους πόσο κότες και προσκυνημένοι είναι. Πάντα φταίνε τα κακά αφεντικά, γκρινιάζουν συνέχεια αλλά παρακαλάνε μην πάθει τίποτα και το αφεντικό, γιατί δεν ξέρουν πώς είναι να είσαι ελεύθερος – χρειάζονται πάντα ένα αφεντικό να τους λέει τι να κάνουν και να το βρίζουν.
Μπορεί οι δημοσιογράφοι να γράφουν στις εφημερίδες αυτά τα αναρχοκομουνιστικά για την ισότητα και τη δικαιοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά, αν έπρεπε να αναλάβουν οι ίδιοι την εφημερίδα, σιγά μη δέχονταν να πάρουν τον ίδιο μισθό με την τηλεφωνήτρια της εφημερίδας.



Αυτά τα πολύ κομουνιστικά είναι μόνο για τα άρθρα τους – μπας και τσιμπήσει κάνα κορόιδο. Κατά τ’ άλλα, είναι καπιταλιστικά γουρούνια που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.
Αγαπητή Μάνια, πιο πολύ πιστεύεις εσύ στην αταξική κοινωνία παρά οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας σου.
Θέλω να ξέρεις πως στέκομαι δίπλα σου. Εμείς οι εκδότες πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Έχεις και τη συμπαράσταση του Γιώργου του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και του Ψυχάρη. Τους συνάντησα νωρίτερα στο Nosotros στα Εξάρχεια και μου είπαν πως όλοι οι εκδότες πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και να συντρίψουμε τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσα εκδότρια Μάνια, είμαι στο πλευρό σου. Εκδότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι...
Με τη βεβαιότητα πως δεν θα πας φυλακή
Πιτσιρίκος – Εκδότης
(Πιτσιρίκος. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις. Και βγάζεις τον σκασμό.)

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο!

Συγχαρητήρια στο συντάκτη του!

marianaonice είπε...

Φυσικά και ξέρει ο Πιτσιρίκος ίσως περισσότερα από εμάς που δεχθήκαμε και χτυπήματα κάτω από τη μέση από τους δήθεν αριστερούς δημοσιογράφους, τύπου Δ. Ψαρρά, της Ελευθεροτυπίας.