2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Επώνυμες απόψεις και ανώνυμοι υβριστές!!!

e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Όταν οι απόψεις δεν έχουν αντίλογο για να αποδειχτούν τα λαθεμένα και τα υποτιθέμενα σκόπιμα λόγια μας τότε επιστρατεύεται ο ανώνυμος σχολιασμός με χαρακτηρισμούς και ύβρεις εντυπωσιασμού. Όποιος δεν έχει το θάρρος να μιλά επώνυμα ή ακόμα και ανώνυμα για να εκφέρει την αντίθετη άποψη που υποτίθεται ότι θεωρεί σωστή σημαίνει ότι δεν την έχει ή ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

θα καταγγελθει στο ΕΣΡ Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ


Πρωτού τον καταγγείλουμε στο ΕΣΡ επειδή η σελίδα του είναι επαγγελματική και υπάγεται στο νόμο περί τύπου
Τον προειδοποιούμε για τελευταία φορά  και με μέηλ  να βάλει κώδικα δεοντολογίας
Καπηλεύεται εδώ και καιρό ΤΗΝ BLOGGOΣΦΑΙΡΑ λέγοντας ΟΤΙ: ΓΡΑΨΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
Bloggers΄΄΄΄΄΄΄΄

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ..... ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ .....ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

Σαν να λέει όλοι ανεβάστε ανεξέλεγκτα τσόντες ,κόμματα, σκοτώστε ένα Πακιστανό εκβιάστε, σπιλώστε δια της ανωνυμίας  και κάνετε ότι θέλετε
Βούτυρο στο ψωμί της γενίκευσης ,και του φασισμού, ότι όλοι είσαστε κάφροι,
Δεν άνοιξε chat
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ.. 
Λέει bloggers
Κοιτάξτε τι έστειλα και το έβαλε αμέσως
Έδωσα και ένα εικονικό τηλέφωνο
Καθαρός εκβιασμός που αν δεν του έκανα φάρσα …θα ήταν επικίνδυνο
69008765933
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ
"ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ
EINAI ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ,,",

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ...ή δούρειος ίππος;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πριν λίγες μέρες διάβασα στον τύπο ότι για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα αναπτυχθούν ξένα ένοπλα τμήματα στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα η είδηση λέει ότι θα αναπτυχθεί στον Έβρο μια δύναμη περίπου 300 ενόπλων ειδικά εκπαιδευμένων στην φύλαξη συνόρων οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες της ΕΕ.
Τελικά εκτός από μία....
διεφθαρμένη χώρα (όπως λέει ο πρωθυπουργός μας στο εξωτερικό) αποδεικνύετε ότι είμαστε και μία αφύλακτη χώρα ή επί το λαϊκότερο μία χώρα του “μπάτε σκύλοι αλέστε”
Τα κάναμε μαντάρα στα οικονομικά λόγω ανικανότητας της πολιτικών ηγεσιών (και των λαμογιών που τους περιστοίχιζαν) και καλέσαμε τους ΔουΝουΤο-Ευρωπαίους να μας σώσουν. Τώρα παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε ικανοί ούτε τα σύνορα μας να προστατεύσουμε και καλούμε ξένα στρατεύματα να μας …. φυλάξουν!...
Παρατηρούμε λοιπόν μια πρωτόγνωρη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η οποία όμως επέδειξε στραβισμό στην οικονομική διολίσθηση της χώρας για να μη πούμε κιόλας ότι την προκάλεσαν απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν με υπερκέρδη οι δικές τους οικονομίες!!!

Έφτασε η ώρα της πληρωμής κύριε Παπανδρέου

Εκβιαστικά διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας κύριος Παπανδρέου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου, η οποία έχει λάβει το χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος, σχετικά με τη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής του μνημονίου.

Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική του εκφοβισμού στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας το διακύβευμα των πρόωρων εκλογών στη βάση της λογικής πώς η πολιτική που ακολουθεί η...
κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Η ανάδειξη του διλήμματος «μεταρρύθμιση ή πτώχευση», ως της μόνης λύσης για το ξεπέρασμα της κρίσης, έγινε στην προσπάθεια ανατροπής του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος, καθώς σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ήττας για τον κυβερνητικό σχηματισμό.
Ζητά την ψήφο του εκλογικού σώματος ο κύριος Παπανδρέου προκειμένου να λάβει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων εναντίον του Έλληνα πολίτη. Μέτρα που συνεπάγονται πρωτόγνωρη λιτότητα για τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο, που στοχεύουν στην περαιτέρω λεηλασία του εισοδήματός του, νέα επίθεση στα ασφαλιστικά του δικαιώματα, νέους φόρους, εκ νέου παράταση του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Προσπάθεια φίμωσης του STOPCARTEL

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/10/2010
 
Το Δίκτυο Ενημέρωσης STOPCARTEL,Οργανο πληροφόρησης της ομώνυμης Αντιμονοπωλιακής Ενωσης, έχει υποστεί πρό ολίγων ωρών επίθεση Χάκερς συγχρόνως στην ελληνική και διεθνή ιστοσελίδα του.Η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αδέσμευτης αυτής φωνής, ακολουθεί ανάλογη ενέργεια που επιχειρήθηκε πρό τριμήνου
.
Είναι γνωστό στούς χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του STOPCARTEL ότι οι δημοσιεύσεις,αποκαλύψεις και εκπομπές του Δικτύου Ενημέρωσης ενοχλούν τόσο υψηλά ιστάμενους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, όσο και μερίδα,την ποιό διεφθαρμένη, της πολιτικής σκηνής.
Είναι γνωστοί οι αγώνες του STOPCARTEL ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στα εκάστοτε πολιτικά τους όργανα από τετραετίας,χρόνο ίδρυσης της Αντιμονοπωλιακής Ενωσης.
Εκείνο που δέν είναι γνωστό, είναι ο συνεχής υπόγειος πόλεμος που διεξάγεται από το 2006 σε διάφορα επίπεδα, προκειμένου να καμφθεί η θέληση της Ένωσης για συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στους μεγάλους εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες οι οποίοι εκ του ασφαλούς καταστρέφουν  έλληνες πολίτες και γενικότερα έχουν οδηγήσει τη χώρα στο παρόν αδιέξοδο χρησιμοποιώντας, πολιτικούς και άλλους θεσμικούς μηχανισμούς.
Κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι σκανδαλώδεις και επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον λειτουργίες των κύκλων αυτών η αποτυγχάνουν στις μεθοδευμένες προσπάθειές τους για τη φυσική σίγαση της φωνής αυτής, επιστρατεύουν ...ηλεκτρονικές μεθόδους προκειμένου, έστω και προσωρινά να πετύχουν το σκοπό τους.
Καταγγέλονται οι μέθοδοι αυτές οι οποίες αποσκοπούν στην διακοπή της πληροφόρησης των πολιτών και στην άσκηση τρομοκρατίας.
Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ενέργειές τους δέν κάμπτουν τους πολίτες του  STOPCARTEL ,θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στο κενό, ενώ η Αντιμονοπωλιακή Ενωση θα συνεχίζει  ανυποχώρητα τον  αγώνα ο οποίος μάλιστα θά εντείνεται, όσο δέχεται επιθέσεις, οποιαδήποτε μορφή και εάν έχουν.
 
Δυστυχώς γι αυτούς, γίναμε πάρα πολλοί για να μπορέσουν να μας εξαφανίσουν !


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ένα αγγελούδι «χαρίζει» ζωή με τα όργανά του

Οι γονείς του τρίχρονου παιδιού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.
Σε ασθενείς στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού πρόκειται να μεταμοσχευθούν τα όργανα ενός νηπίου τριών χρόνων, που κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, στήθηκε ειδική επιχείρηση στο νοσοκομείο προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα τα όργανα του νηπίου στις νοσηλευτικές μονάδες, όπου βρέθηκαν οι ασθενείς στους οποίους θα μπορούσαν να μεταμοσχευθούν.
Η καρδιά του νηπίου, ήδη, μεταφέρθηκε στην Γερμανία, ενώ οι νεφροί παρέμειναν στην Ελλάδα.
Το νήπιο είχε διακομιστεί, από την Κέρκυρα, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μετά από σοβαρό τραυματισμό, σε τροχαίο.
Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί τους ήταν κλινικά νεκρό, οι τελευταίοι πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.
www.kathimerini.gr 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '40.... 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ;

 http://oichalia.blogspot.com/2010/10/40-70.html
Παρέα με τους πολλούς προβληματισμούς μας, μπορεί να συνυπάρχει η ιστορική μνήμη;, Δράττομαι φυσικά, της επετείου της 28ης Οκτωβρίου για να αναφερθώ σε ένα σιωπηρό σημάδι παρακμής της εποχής μας. Ένας λαός με τεράστια ιστορική πορεία και πλεύση σε μεγαλεία πολιτισμού, παιδείας και διαρκών αγώνων, έχει το δικαίωμα να ξεχνάει ή να μη δίνει σημασία στο τι προηγήθηκε των σύγχρονων ημερών του; 
Ας ταξιδέψουμε νοερά στο έτος 1940 και για όσους δεν έχετε κάποιο γνωστό σας πρόσωπο να σας τα διηγηθεί, ας μιλήσουν τα διηγήματα των καιρών και η υπαρκτή ιστορία για τα δρώμενα της εποχής. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε το επίπεδο οικονομικής ευημερίας του μέσου Έλληνα….. Αναρωτηθείτε για το βάθος της τσέπης σας μέσα σε μια πρόσφατα κατεστραμμένη οικονομία, ταλαιπωρημένη από αποτυχημένους και δαπανηρούς πολέμους (18 χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή) και το πρώτο-συμβατικά- παγκόσμιο κραχ δέκα περίπου χρόνια νωρίτερα. Η πολιτειακή κατάσταση να βρίσκεται στα χέρια ενός αφεντικού(Ι.Μεταξάς) με ό,τι αβασάνιστα σημαίνει για ένα μέρος του πληθυσμού που αντιδρούσε ιδεολογικά, χωρίς ωστόσο αυτό να μην το δικαιώνει στην ικανότητα οργάνωσης ενός στρατεύματος-γροθιά και στην τοποθέτηση ικανότατων αξιωματικών σε νευραλγικές θέσεις. Εν τέλει ας μεταφερθούμε σε ένα κόσμο όπου η δίψα για μάθηση και σπουδές αποτελούσε σπάνιο φαινόμενο και συχνά έφερε την σφραγίδα των ολίγων πλουσίων προνομιούχων. Τι ήταν εκείνο που έκανε αυθόρμητα τόσους νέους να ξεχάσουν τα- εκ γενετής- πολλά αγκάθια της καθημερινότητας και να δώσουν τον καλύτερό εαυτό για εκείνη τη χώρα που μόνο ταλαιπωρία πρόσφερε;
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ντροπη και αισχος


Το βράδυ της 28 ης Οκτωβρίου ,πέρα από αδιαφορία τα κανάλια για την ιστορία μας κρίνονται και ως ύποπτα…..

Το κανάλι αντένα  προτίμησε το βράδυ να αδιαφορήσει για των αγώνα των Ελλήνων το 40 και να βάλει το

 

Τον ιστορικό αγώνα των Σκοτσέζων κατά των Άγγλων…που έχει  χιλιο παιχτεί

Μάλλον το αίμα των Ελλήνων δεν πουλάει  και δεν έχει διαφημίσεις

Αντίθετα το αίμα των Σκοτσέζων ηρωων είναι πολύτιμο

Η είναι το γνωστό σχέδιο παγκοσμιοποίησης που δεν θέλει οι λαοί να έχουν εθνική μνήμη?

Εμείς πάμε ενάντια στο ρεύμα. .και βλέπουμε κάτω το ιστορικό ντοκιμαντέρ από το αρχείο της ΕΡΤ

Οπού στο τέλος 8 000 Έλληνες  που έπεσαν. .στο έπος της Αλβανίας ,δεν έχουν ακόμα ταφεί. .και τα κόκαλα τους είναι ακόμη διασκορπισμένα

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αδελφοποίησαν, μέσω διαδικτύου, ένα σχολείο της αποκλεισμένης Γάζας, μ’ ένα σχολείο του Μπάρι (Ιταλίας)…

Η τεχνολογία σπάει το εμπάργκο της Γάζας!
Σε απευθείας σύνδεση, δάσκαλοι που ασκούν λειτούργημα κι όχι επάγγελμα, από την Ιταλία αδελφοποίησαν σχολεία και μαθητές!
Η Monia Benini, πρόεδρος του κινήματος «per il bene comune» βρίσκεται παντού όπου καταπιέζονται άνθρωποι.
  
* Δυστυχώς στην ιταλική γλώσσα και αραβική, αγγλική, στη ζωντανή σύνδεση με τους Ελεύθερους Πολιορκημένους στη Γάζα


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ο ελληνικός λαός είναι ένας ιός που δεν εξοντώνεται με τίποτα. Σήμερα όμως είναι διαλυμένος. Αν δεν ενωθεί δεν γίνεται τίποτα.








Δημιουργία κινήματος πολιτών αν ο Γ. Παπανδρέου οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Μ.Θεοδωράκης
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Φραστική επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, το οποίο θα μπορεί να δώσει ένα όραμα στον κόσμο, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει, μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε εθνικές εκλογές.
"Ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα. Είμαστε σε διάλυση και με τις εκλογές θα σταματήσουν τα πάντα" δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Σημείωσε δε ότι "ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πιστεύει ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά. Ότι όλα τα κακά προέρχονται από αυτήν".
"Αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής σήμερα, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα έκαιγαν την Ελλάδα καθημερινά" συνέχισε.

Οι άλλοι είμαστε εμείς



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν δημοσιοποιώντας το όνομα τους σε κάθε τους ανάρτηση γιατί υποτίθεται ότι στην πολύπαθη αυτή χώρα ακόμα έχουμε την ελευθερία του λόγου.
Κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά ψέματα που μας είπε και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ΔουΝουΤάδες και βγαίνουν κάποιοι κομματικοί εντολοδόχοι και τους χαρακτηρίζουν δεξιούς, πληρωμένους, πράκτορες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να αντικρούσουν με επιχειρήματα και ευπρέπεια τα γραφόμενα.....
........
Τα ίδια παθαίνουν αν γράψουν κάτι για την κοιμώμενη αντιπολίτευση και τις ευθύνες που της αναλογούν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν.
Δηλαδή με λίγα λόγια σώνει και καλά θα πρέπει όσοι γράφουν να ανήκουν στον ένα ή στον άλλο ή στην αριστερά ή όπου μπορεί να φαντάζετε ο καθένας.
Όχι κύριοι υπάρχουν και κάποιοι ανένταχτοι που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας.

28η Οκτωβρίου 1940 - Αφιέρωμα




OI ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ

Παύλος Παλαιολόγος: Προς το καθήκον.
(Από την εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα» της 29 ης Οκτωβρίου 1940)
Σειρήνες και κωδωνοκρουσίες. Δευτεριάτικο πρωινό. Ανήσυχες μορφές στα παράθυρα. Κοιτάζονται οι γείτονες, συνεννοούνται με το βλέμμα, και μένουν σύμφωνοι. Τα πάντα για την τιμή. Δεν είναι η μανία του πολέμου που τους εμπνέει, δεν είναι το πάθος της περιπέτειας. Είναι η συναίσθηση της αξιοπρέπειας. Όταν αυτή είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους, τότε το τροπάριο της ειρηνοφιλίας διακόπτεται. Όχι από αγάπη προς τον πόλεμο. Από αγάπη προς αυτή την ειρήνη. Γιατί τίποτα δεν εξυπηρετεί την ειρήνη χειρότερα από την καλοπροαίρετη διάθεση των λαών να δέχονται ραπίσματα. Κακός είναι ο πόλεμος.
Αλλά υπάρχει κάτι πιο απαίσιο κι απ' αυτόν ακόμα, η λάσπη που πέφτει και κηλιδώνει τις υπολήψεις των λαών όταν θελήσουν να τον αποφύγουν με θυσία της τιμής τους. Τέτοιες κηλίδες τίποτα δεν είναι ικανό να τις καθαρίσει. Ούτε το σβήσιμο της γενεάς που τις έχει προκαλέσει. Οι γενεές φεύγουν, αλλά μένουν οι σελίδες της Ιστορίας, για να θυμίζουν τη ντροπή. Μένουν οι μεταγενέστεροι, και ζητούν ευθύνες από τη στάχτη μας. Στρατιώτες της ειρήνης όσο δεν προσβάλλεται η Ελευθερία και το Δίκαιο. Όταν όμως κινδυνεύουν τα δύο αυτά αγαθά, τότε η εμμονή στην ειρήνη αποτελεί ανανδρία, αναξιοπρέπεια και αφιλοτιμία.

Το μεγαλείο του στρατιώτη εκείνου...

Αγαπημένοι μας φίλοι,
υπάρχει κάτι σε αυτή την ιστορία με το έπος του `40
που με συγκινεί ιδιαίτερα.
Αυτοί που πολέμησαν τότε...
και τους ακούς να διηγούνται
ξέρετε, στα παλιά ντοκουμέντα, στην τηλεόραση …

το περιγράφουν σαν κάτι φυσικό,
χωρίς έπαρση γι αυτό που έκαναν,
αλλά ως αυτονόητο

Αυτή η στάση, αυτό …
αυτό είναι το μεγαλείο
ούτε γογγυσμούς για τα κρυοπαγήματα, για τα κομμένα μέλη,
ούτε τίποτε

Ο παππούλης μου είχε κρυοπαγήματα, αλλά ποτέ δεν γόγγυσε, δεν διαμαρτυρήθηκε.
Σαν εύσημα τα είχε.

28 Οκτωβρίου





Ναι αηδιάζω γιατί το όχι το είπε ένας φασίστας όπως ο Μεταξάς
Ναι δεν επαίρομαι για την φυλή μου
Αλλά θέλω να μην λένε συνωστισμό  την  σφαγή στο λιμάνι στη Σμύρνη
Ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας αγροίκος
Θέλω να μάθουν τα παιδιά την ιστορία
Και κυρίως να διδαχτούν από τα λάθη.. της
Ότι ο παππούς μου στο Eσκι Σεχιρ στην οπισθοδρόμηση οι απλοί χωριάτες Τούρκοι ,τους έδιναν νερό όταν ήταν εξαθλιωμένοι\ οι Έλληνες
Ότι ο Κολοκοτρώνης ,δεν πληγώθηκε από τους Τούρκους, αλλά τυφλώθηκε από Έλληνες και είπε
«'Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός»

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στημένο σκηνικό … για την επιτυχία ... της υποτιθέμενης αποτυχίας!!!

Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Την περιβόητη διακαναλική συνέντευξη της Δευτέρας ομολογώ ότι απέφυγα να την παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση μια και είχα κάτι πολύ καλύτερο να κάνω (πρόβα με μία ορχήστρα.)
Αργά το βράδυ είδα κάποια αποσπάσματα και φυσικά διάβασα στα blogs και σε πολλά εξώφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης την υποτιθέμενη παταγώδη αποτυχία της!... ναι λέω την λέξη υποτιθέμενη γιατί στην ουσία αυτοί που κινούν τα νήματα και παίρνουν τις αποφάσεις ήξεραν εκ των προτέρων ότι η συνέντευξη θα αποτύχει αλλά αυτοί θα πετύχουν τον στόχο τους!!!
Κάνω μια παρένθεση πριν ολοκληρώσω την σκέψη μου και σας ζητώ να θυμηθείτε το στήσιμο της συνέντευξης. Ο Πρωθυπουργός έμοιαζε απολογούμενος, κακομοίρης και επαίτης μίας επιβράβευσης της καταστροφικής πολιτικής του, μέσων των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η ΠΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ
ΚΑΙ Ο (Υ)ΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ                                     

Ο (υ)ιός Παπανδρέου, είναι υπάλληλος των Ρόθτσιλντ, Ροκφέλερ και Σόρος. Τό χρίσμα το πήρε απ΄αυτούς όταν έστησε το σκάνδαλο Κοσκωτά για να ρίξει τον πατέρα του!!!
Γραφει σχετικά ο Μιχ. Χαραλαμπίδης στο βιβλίο του απ΄το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΑΣΟΡ:
"Η πρώτη στιγμή θανάτου, το πρώτο Κ είναι ο Κοσκωτάς, η υπόθεση Κοσκωτά.Ήταν η πρώτη απόπειρα πραξικοπηματικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ από τον Γ.Παπανδρέου...
Ο Γ.Παπανδρέου δεν ήταν στη δίκη.

τί εξυπηρετεί μία «απειλή» εκλογών ?


Η άποψη  μου για την Διακαναλικη..του  Γιωργάκη.. μέσα σε 3 λεπτά στο ηχητικό επάνω, από την εκπομπή μας στο ράδιο μας
Με χαρά είδα όλους σας να λέτε την αλήθεια ,για αυτό το έκτρωμα ,πράγμα που επιβεβαιώνει γιατί μας φοβούνται ….
Τα σάλια από τα μμε δε, ακόμα τρέχουν
Χρωστάνε τόσα πολλά, που του κάνουν και πίπες…
Όλοι ενωμένοι
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση κάτω
Θανάσης Μαυρίδης 
thanasis.mavridis@capital.gr

Ένα πράγμα δεν έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας άρχοντες. Ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Αν ο κ. Παπανδρέου «απειλήσει» σήμερα με εκλογές, θα έχει κάνει ένα μεγάλο και σοβαρό λάθος. Οι πολίτες νιώθουν ήδη πιεσμένοι. Αν τους «εκβιάσει», θα τους στείλει στην... απέναντι όχθη. Θα έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την αγορά μιας μεγάλης ήττας.   Επιχειρείται από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο. Καταρχήν αυτό το γεγονός από μόνο του κρύβει έναν παραλογισμό. Ουδέποτε στο παρελθόν εξήχθησαν αξιόπιστα συμπεράσματα από δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή. 
Αν πράγματι οι δημοτικές εκλογές καθόριζαν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, τότε το ΚΚΕ θα ήταν στην κυβέρνηση από την δεκαετία του ΄80.

είμαστε όλοι τρομοκράτες ή αλλοιώς, τρομονόμος Νο 3



εχθές στο Μετσόβιο στο κτίριο Γκίνη πραγματοποιήθηκε ομιλία της ομάδας ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με θέμα ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ Νο 3. εισηγητές: Πέτρος Γιώτης δημοσιογράφος ιδιοκτήτης του περιοδικού ΚΟΝΤΡΑ, Ιωάννα Κούρτοβικ γνωστή δικηγόρος και Φώτης Τερζάκης θεωρητικός. η φωτο από την ομιλία

στο θερινό τμήμα της βουλής φέτος Αυγουστιάτικα ψηφίστηκε από τη βουλή η δεύτερη τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου του 2001 γνωστή ως τρομονόμος Νο3. σύμφωνα με τον τροποποίηση τρομοκρατική θεωρείται κάθε πράξη αντίστασης προς την έννομη τάξη δηλαδή από προτροπή για απεργία μέχρι πορεία στο κέντρο μιας πόλης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος ξανάγινε Γιωργάκης

Άλλο ένα εκβιαστικό δίλλημα από τον Παπανδρέου, άλλο ένα επικοινωνιακό φιάσκο για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εκφώνησε τον λόγο που είχε προετοιμάσει, με μικρά διαλείμματα για να ακουστούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στις οποίες δεν έδινε καμία σημασία. Και να πει κανείς ότι είχε κάτι σημαντικό να πει; Η περίληψη της δίωρης ομιλίας του, συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: «ψηφίστε μας, αλλιώς...»

Η βραδυά θύμιζε κάτι από Όργουελ ήδη από την εισαγωγή του πρωθυπουργού, πριν καν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις. «Σε όλες τις οθόνες παίζει ένας αρχηγός με μουστάκι που λέει αν δεν τον ακολουθήσουμε καταστραφήκαμε. 1984», ήταν το σχόλιο κάποιου χρήστη στο twitter. Η συνέχεια επιβεβαίωσε πανηγυρικά αυτή την αίσθηση.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε όλο το ζουμί. Και τι ζουμί: «Ψηφίστε τους υποψήφιούς μας στις περιφέρειες και τους δήμους, αλλιώς θα πάμε σε εκλογές -και οι αγορές θα θυμώσουν», ήταν το νόημα όσων είπε ο πρωθυπουργός. Τώρα, το πώς θα επηρεαστούν οι αγορές από την ψήφιση ενός αντι-μνημονιακού δημάρχου π.χ. στο Βόλο είναι μία πολιτική υπέρβαση που με ξεπερνάει, αλλά ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα ξέρει κάτι παραπάνω.

Ο υπόλοιπος χρόνος της δίωρης διακαναλικής συνέντευξης ήταν μία παρωδία. Άσχετα με το περιεχόμενο των ερωτήσεων, ο Παπανδρέου ξεδίπλωνε δεκάλεπτες τοποθετήσεις που δεν απαντούσαν σε τίποτα. Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις τοποθετήσεις, το ότι για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το πόσο λυπάται για τα μέτρα που επιβάλλει, το πόσο αναγκαία και αναπόφευκτα είναι αυτά και τέλος το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να μη θυμώσουν οι αγορές. Προσωπικά, μου θύμισε τον Πέπε, τον μικρό Ιβηρα από το κόμικ "Ο Αστερίξ στην Ισπανία", ο οποίος όποτε ήθελε να πραγματοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις του κράταγε την αναπνοή του μέχρι να του κάνουν το χατήρι. Μόνο που αυτός ζητούσε βόλτες και παιχνίδια, ενώ ο Παπανδρέου ζητά τη συνενοχή μας στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

η επανάσταση των αμνών...



Όταν τον περασμένο Απρίλη γινόταν ο καθορισμός των περιφερειών, σε ανοιχτή μου επιστολή προς τους Βουλευτές, είχα, μεταξύ άλλων, γράψει τα εξής:
«Κύριοι Βουλευτές
Οι Αιτωλοακαρνάνες, όπως και όλοι οι Έλληνες, είμαστε, όπως είναι ευνόητο, θύματα του αμοραλισμού των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων…
Πέραν όμως της κοινής, με όλους τους άλλους Έλληνες, αυτής μοίρας, έχουν οι αξιότιμοι πολιτικοί μας φροντίσει να φορτώσουν, πρόσθετα, εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες, με δύο ιδιαίτερα οδυνηρούς σταυρούς:

Ο ένας τους είναι η καταλήστευση των υδάτινων πόρων μας, που προωθείται με το κακούργημα της εκτροπής του Αχελώου.

Στο όνομα της, πέρα από κάθε λογική και ηθική και νομική συνείδηση, εκτροπής της δικής τους αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής….

Τα Blogs επικρίνουν και χλευάζουν την διακαναλική


ΓΡΑΦΕΙ
Μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική για τον πρωθυπουργό περιήγηση στην μπλογκόσφαιρα μετά την διακαναλική συνέντευξη. Τα περισσότερα blogs επικρίνουν και ορισμένα χλευάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου για την μετριότατη εμφάνιση του. Ορισμένοι κάνουν λόγο για διάγγελμα χαρακτηριστικό των κομμουνιστικών καθεστώτων. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι η είδηση της δίωρης συνέντευξης "βγήκε" στην αρχή: Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη είναι υπαρκτό. Διαβάστε τι γράφουν τα blogs
ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΥΡΙΔΗ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΛ ΤΟΥ
Parapolitiki: Ελάχιστα σαφής και ξεκάθαρα φοβισμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα με τον πλέον...διακαναλικό τρόπο τον πανικό που εδρεύει εδώ και καιρό στο πρωθυπουργικό γραφείο. Έχοντας αποφασίσει ότι η μόνη του επαφή με την κοινωνία θα είναι η ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων, ο Παπανδρέου απέσυρε από το σκονισμένο συρτάρι του παλαιοκομματισμού το τρικ των πρόωρων εκλογών επιχειρώντας να ανατρέψει το ναυάγιο της κυβερνητικής παράταξης στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ


Αγαπητοί φίλοι,
Για όσους από εσάς πρόκειται να συμμετάσχετε στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, το συνημμένο video αποτελεί απαραίτητο εφόδιο (a must see).
Είναι από την ομιλία του απερχόμενου προέδρου της κοινότητας Ανάβρας , επαρχίας Αλμυρού του Νομού Μαγνησίας, ο οποίος παρουσιάζει όσα έγιναν στο χωριό κατά το χρονικό διάστημα 2002-2010.

Ίσως φανεί σαν αστείο ή ψέμα , είναι όμως αλήθεια !!!





Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν για το “φαινόμενο” της Αναύρας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας αποδώσει πλούσια αποτελέσματα.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε:


http://www.anavra-goura.gr/

http://www.gourapark.gr/


www.iasmos.blogspot.com




GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μήπως τελικά ο στόχος είναι όλη η Ευρώπη;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Οι παρακάτω σκέψεις μου πηγάζουν από μια προσωπική παρακολούθηση και εκτίμηση των γεγονότων που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Μακάρι να έχω εκτιμήσει τελείως λάθος αυτά και να είμαι από υπερβολικός έως ακόμα γραφικός!!!

Πριν λίγες ημέρες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η απόπειρα οικοδόμησης πολυπολιτισμικής κοινωνίας εντός των Ευρωπαϊκών τειχών «απέτυχε παντελώς.»

Με αυτή την δήλωση αρχίζει να διαφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ή έστω η ηγέτιδα της μεγαλύτερης χώρας αρχίζει να αντιλαμβάνεται το γεωπολιτικό παιχνίδι των Αμερικανών στην γηραιά ήπειρο.

Η Αμερική όπως είναι γνωστό από τις αρχές του 1900 αλλά και ίσως και λίγο νωρίτερα έγινε η γη της επαγγελίας για τους μετανάστες από όλα τα μέρη της γης με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να αποτελείτε από πολλές εθνικότητες και ομάδες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους σε πολιτισμικό και θρησκευτικό επίπεδο.

Παραλίγο να ρίξει το γάντι στην κοινωνία ο Γιώργος


 

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στην ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκε απόψε στην διακαναλική συνέντευξη του ο πρωθυπουργός, αλλά στο τέλος αντί να το ρίξει στο πάτωμα, το ανέμιζε στον αέρα. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε, δυστυχώς!
«Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, «αλλά, αν βαρύνει η κατάσταση, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές, θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού… στις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», συμπλήρωσε.
Άρα δικαίως τόνισε ότι: «Δεν ζητώ χειροκροτήματα». Πώς να ....
χειροκροτήσεις έναν ηγέτη που θέλει να δημιουργήσει κλίμα εκλογών για να ξεφύγει από μία κατάσταση που προφανώς δεν μπορεί πλέον να ελέγξει και φοβάται ότι θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, αλλά παράλληλα δεν τολμά να ρίξει το γάντι προς το εκλογικό σώμα, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταψηφιστούν οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι, θα θεωρήσει ότι έχει απολέσει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση και αισθανόμενος αδύναμος θα αναγκαστεί , παραβιάζοντας το σύνταγμα, όπως και οι περισσότεροι από τους προηγούμενους στην θέση του, να διαλύσει την βουλή. 

Ο Γιωργάκης ξεκαθαρίζει πως θα πάρει κι άλλα μέτρα μετά τις εκλογές, κι εμείς Κοιμόμαστε.. Ενώ οι Γάλλοι Συνεχίζουν να Πολέμανε..




Κάθε λαός είναι άξιος της Μοίρας του.. Εκείνης της Μοίρας που ο ίδιος φτιάχνει! Μια και «μπορεί κάποιος να πει σε έναν άλλο να πάει να πέσει στο πηγάδι, μα αν πάει θα φταίει ο ίδιος, κι όχι εκείνος που το είπε». Αυτό έλεγαν οι παλιοί, όταν κάποιο παιδί έλεγε πως έκανε κάτι επειδή του το είπε ένας φίλος. Απλή σοφία, που να την ξεχάσουμε τείνουμε. Μια και η απόφαση για ότι μας συμβαίνει από όσα πράττουμε, είναι δική μας, ότι και να μας πουν, ότι και να μας συμβουλέψουν, όσο κι αν μας κοροϊδέψουν. Γι’ αυτό έχουμε τη Νόηση, και τη Διάκριση. Για να ξεχωρίζουμε την κοροϊδία απ’ την Α-λήθεια..

Τι γίνεται όταν δεν το κάνουμε όμως..; Τότε.. Μπορεί να βλέπουμε έναν «πολιτικό», που μας είπε ψέματα για να κλέψει τις ψήφους της «πλειοψηφίας» (τα εισαγωγικά πάνε στο ότι με το 30% αποχή που υπήρχε στις βουλευτικές, το 40% του ΠΑΣΟΚ, ήταν στην ουσία ένα 30% του συνόλου, κι αυτό πολύ μπορεί να είναι..). Έναν πολιτικό που είπε ψέματα, πως δεν ήξερε την κατάσταση, που μας κορόιδεψε με δήθεν μονόδρομους, ενώ υπήρχαν κι άλλες λήσεις, που έκλεψε λεφτά από γέροντες, παιδιά χήρες και ορφανά, για να τα δώσει σε τραπεζητο-λήσταρχους, και τόσα άλλα, να συνεχίσει να μας εμπαίζει..

«Ο κ. Ρεν μπορεί να λέει αυτό που θέλει (για πρόσθετα μέτρα) αλλά βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε μιλήσει για μισθούς και συντάξεις. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας».. Τα ίδια που έλεγε πριν κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις πριν έξι μήνες, πριν πάει τα όρια συνταξιοδότησης στα 70, κι αυτό για συντάξεις πείνας, πριν ξεπουλήσει την Ελλάδα, για λεφτά που τα μεγάλα κόμματα και οι οπαδοί τους έφαγαν..

Κι εμείς τι κάνουμε..; Καθόμαστε και τον βλέπουμε, και ακούμε τα τσιράκια του στις οθόνες και παντού, να τον υπερασπίζονται και να λένε «Ή Γιωργάκης, ή πτώχευση..». Λες και δεν ξέρουν ότι έχουμε πτωχεύσει, λες και δεν το βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας.. Λες και το θέμα δεν είναι το αν θα πτωχεύσουμε, μα το πότε θα μας το ξεφουρνίσουν.. Και θα μας το πουν, όταν όλη την Ελλάδα υποθήκη θα έχουν βάλει, όταν όλες τις μικρο-καταθέσεις θα έχουν κλέψει, όταν θα μας έχουν εξαθλιώσει σα λαό και σαν Ανθρώπους..



Μπορεί να ακούγονται άσχημα τα παραπάνω, μα δεν είναι στ’ αλήθεια.. Είναι μια ευκαιρία όλο αυτό που γίνεται.. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι Ευκαιρία..

Ας πάρουμε παράδειγμα τους Γάλλους. Εκεί,…


Για τη Συνέχεια, Πατήστε ΕΔΩ!




GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ως blogger θα φωνάΖΩ!

http://massmedia-gr.blogspot.com/ 


Συμπλόγκερς ψυχραιμία!

Αν γίνει δικτυακός «πόλεμος», στο «αντάρτικο» του Διαδικτύου – γεγονός είναι – θα έχουμε το πλεονέκτημα. Ο διάλογος για τη νομιμοποίηση, τη  δεοντολογία, τον τρόπο λειτουργίας και εργασίας στα διαδικτυακά ΜΜΕ δε μας αφορά.

Τα blogs δεν είναι ΜΜΕ (αυτό, κάποια στιγμή, θα το καταλάβουν ακόμα και οι φελλοί του πολιτικού συστήματος). Τα blogs γεννήθηκαν μέσα στη Διαδικτυακή Δημοκρατία ως σύγχρονες προσωπικές (τηλέ-)επικοινωνιακές επεκτάσεις. Καλύπτουν την ανάγκη και το δικαίωμα του πολίτη στη Διαλογική Έκφραση που είναι (μαζί με την Αλήθεια του βίου) το κύριο συστατικό της πραγματικής Δημοκρατίας. 

Η λειτουργία των blogs είναι νομιμότατη, ΤΟΣΟ ΟΣΟ η λειτουργία του Διαδικτύου.

Ο ιδανικός άνθρωπος βρίσκεται μέσα μας

«Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
»
 Κ.Π. Καβάφης

Μέσα μας βρίσκονται οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες όταν ξεκινάμε για την Ιθάκη μας, όταν ξεκινάμε για το θαυμάσιο ταξίδι της ζωής.
Μέσα από τη δική μας ψυχή ξεπηδούν τα εμπόδια που ανυπέρβλητα φαντάζουν και μας τρομοκρατούν.
Λαιστρυγόνες ανθρωποφάγοι οι ανασφάλειές μας, Κύκλωπες απειλητικοί τα αρνητικά μας συναισθήματα απαξιώνουν τη μέρα μας.
Ναι, τη μέρα μας, αφού το ταξίδι αυτήν αφορά.
Την κάθε μας μέρα που είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.
Την κάθε στιγμή της ζωής μας που μας καλεί να την απολαύσουμε,

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εκβιαστικά ... διλλήματα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ο κ. Παπανδρέου μας επισημαίνει στο Βήμα της Κυριακής ότι «Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα. Μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί, αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει»


Δηλαδή κ. Παπανδρέου αναιρείτε την αρχική σας τοποθέτηση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μετρήσιμες για πολιτικά συμπεράσματα σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση σας!

μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και το «open government».



Αυτή είναι η ανοιχτή διαβουλευση ,που ισχυρίζεται  τη διαφάνεια και το «open government».
Αυτή που πάνε να καλέσουν σε στημένο διάλογο πολίτες που ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ σελίδες,, με δήθεν αγνές προθέσεις
Εν ολίγης το άρθρο που δημοσιεύει η ελευθεροτυπία και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΤΟΣ
ME ΤΙΤΛΟ

Οταν οι κουτόφραγκοι δεν τρώνε open gov...

ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ
λέει
Επιτέλους, ύστερα από πολύμηνες, παρασκηνιακές, βυζαντινού τύπου μανούβρες, ορκίζεται Έλληνας δικαστής στο πρωτοβάθμιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Πρωτοδικείο) στις 25 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Δημήτρης Γκρατσίας.
Ενώ το ΥΠΕΞ πρότεινε τρεις νομικούς (σ.σ. ο ένας καλύτερος από τον άλλον), για να επιλεγεί αυτός που θ' αντικαταστήσει τον απερχόμενο, λόγω λήξης της θητείας του, Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, το πρώην Πρωτοδικείο της Ένωσης.
Το Μαξίμου όμως είχε διαφορετική άποψη και επέλεξε έναν τέταρτο υποψήφιο. Για πολλούς την άποψη αυτή δεν την είχε γενικά το Μαξίμου αλλά ο από τότε παντοδύναμος υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, διότι αυτός είχε την πολιτική ευθύνη για να ανάψει το πράσινο φως του διορισμού του «εκλεκτού» του Μαξίμου.
Έτσι, ο κ. Βασιλόπουλος περνάει επάνω από τα κεφάλια των τριών επίσημων υποψηφίων του ΥΠΕΞ, το οποίο αναγκάζεται να τον ανακοινώσει ως επίσημο υποψήφιο της Ελλάδας για τη θέση.
Προσέξτε ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΑΙΝΕ Η Ευρώπη ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το μεγάλο παιγνίδι της διαπλοκής


Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια. Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.
Η αγορά βοά για τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται για να σωθούν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Σε μία αγορά που «σηκώνει» το πολύ 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να διατηρήσει τα τηλεπαράθυρα των 8. Κι αυτό, φυσικά, με το αζημίωτο. Παρελαύνοντας όλα τα κυβερνητικά στελέχη κάθε βράδυ από κανάλι σε κανάλι για να κάνουν πιο... κατανοητό το έργο τους στις πλατιές λαϊκές μάζες. 
Το internet είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους.

Ολα τα ειδη που πουλιουνται στο δρομο και στις παραλιες το καλοκαιρι , περα αποτην ασχημια που ξεφτιλιζει μια πρωην ομορφη και κατ εξοχην τουριστικη χωρα , ποσα χρηματα στοιχιζουν ???

Στα 20 δισ. ευρώ φτάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις το παρεμπόριο στη χώρα μας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ζητάει να βελτιωθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδίως στα μεγάλα λιμάνια, για να... αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων. 
Επίσης, ζητά να προωθηθούν διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση και να προωθηθούν άμεσα καμπάνιες ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους που ενέχουν τα προϊόντα απομιμήσεων. 
Το παρεμπόριο στα ηλεκτρικά είδη φθάνει στο 10%, στα είδη δώρων (gadget) στο 15%, στα ποτά-καπνό περίπου στο 2,5%, ενώ στα τρόφιμα το ποσοστό ακόμη είναι μη μετρήσιμο.
ΑΠΕ 
Σχολιο αλεπους του Ολυμπου.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ..ΑΡΧΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της εκάστοτε εξουσίας, διακινούν…

…έγγραφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, με θέμα την «δημόσια διαβούλευση για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας στο opengov.gr» και «τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα»…
1. Δεν κατανοούμε πως δημοσιογράφοι και μάλιστα επαγγελματίες, διακινούν σε μη δημοσιογραφικά ιστολόγια (blogs) θέματα που βρωμάνε Μπερλουσκονισμό…
2. Ευχόμαστε, οι όποιες σκέψεις στην κυβέρνηση, να μην έχουν στόχο τη φίμωση των ελεύθερων ιστολογίων (blogs), που ουδεμία σχέση έχουν με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που χρησιμοποιούν blogs για δικούς τους σκοπούς και στόχους…
3. Τα ελεύθερα ιστολόγια, ανθρώπων που έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν απόψεις, χωρίς λογοκρισία, ΔΕΝ έχουν καμία ανάγκη και φυσικά οι μόνες προκλήσεις που δέχονται, είναι από επαγγελματίες δημοσιογράφους…
4. Συνεπώς, όσοι αποτυχημένοι, ή παπαγαλάκια της «δημοσιογραφίας» έχουν «προβλήματα», ας τα λύσουν με τα θεσμικά τους όργανα (ΕΣΗΕΑ) και ας πάρουν αυτοί μέρος στη «διαβούλευση», αν τους αφορά. Ας πάψουν να ονειρεύονται τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής δεξιάς, που θέλει να φιμώσει τα blogs και ν’ αναλάβουν αυτοί το ρόλο του νταβατζή των ελεύθερων ιστολογίων (blogs).
5. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η κυβέρνηση να έχει στο νου της την προστασία των εργαζομένων στα επαγγελματικά πορτάλ, επαγγελματιών δημοσιογράφων, που εκμεταλλεύονται χυδαία εργαζόμενους (χωρίς ασφάλιση, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία…),



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!