2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος ξανάγινε Γιωργάκης

Άλλο ένα εκβιαστικό δίλλημα από τον Παπανδρέου, άλλο ένα επικοινωνιακό φιάσκο για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εκφώνησε τον λόγο που είχε προετοιμάσει, με μικρά διαλείμματα για να ακουστούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στις οποίες δεν έδινε καμία σημασία. Και να πει κανείς ότι είχε κάτι σημαντικό να πει; Η περίληψη της δίωρης ομιλίας του, συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: «ψηφίστε μας, αλλιώς...»

Η βραδυά θύμιζε κάτι από Όργουελ ήδη από την εισαγωγή του πρωθυπουργού, πριν καν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις. «Σε όλες τις οθόνες παίζει ένας αρχηγός με μουστάκι που λέει αν δεν τον ακολουθήσουμε καταστραφήκαμε. 1984», ήταν το σχόλιο κάποιου χρήστη στο twitter. Η συνέχεια επιβεβαίωσε πανηγυρικά αυτή την αίσθηση.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε όλο το ζουμί. Και τι ζουμί: «Ψηφίστε τους υποψήφιούς μας στις περιφέρειες και τους δήμους, αλλιώς θα πάμε σε εκλογές -και οι αγορές θα θυμώσουν», ήταν το νόημα όσων είπε ο πρωθυπουργός. Τώρα, το πώς θα επηρεαστούν οι αγορές από την ψήφιση ενός αντι-μνημονιακού δημάρχου π.χ. στο Βόλο είναι μία πολιτική υπέρβαση που με ξεπερνάει, αλλά ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα ξέρει κάτι παραπάνω.

Ο υπόλοιπος χρόνος της δίωρης διακαναλικής συνέντευξης ήταν μία παρωδία. Άσχετα με το περιεχόμενο των ερωτήσεων, ο Παπανδρέου ξεδίπλωνε δεκάλεπτες τοποθετήσεις που δεν απαντούσαν σε τίποτα. Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις τοποθετήσεις, το ότι για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το πόσο λυπάται για τα μέτρα που επιβάλλει, το πόσο αναγκαία και αναπόφευκτα είναι αυτά και τέλος το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να μη θυμώσουν οι αγορές. Προσωπικά, μου θύμισε τον Πέπε, τον μικρό Ιβηρα από το κόμικ "Ο Αστερίξ στην Ισπανία", ο οποίος όποτε ήθελε να πραγματοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις του κράταγε την αναπνοή του μέχρι να του κάνουν το χατήρι. Μόνο που αυτός ζητούσε βόλτες και παιχνίδια, ενώ ο Παπανδρέου ζητά τη συνενοχή μας στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Η απόφαση της επικοινωνιακής ομάδας του πρωθυπουργού για αυτή τη διακαναλική συνέντευξη κατέληξε σε μεγάλο φιάσκο. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να ξαναγίνει Γιωργάκης μέσα σε δύο ώρες...

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του Μενέλαου Γκίβαλου, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της Σίας Κοσιώνη κάνοντας κλικ εδώ και διαβάστε τη σημερινή αρθρογραφία για το θέμα από το The Press Project, εδώ.



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Με δυο απλά λόγια:

Η κατοχική κυβέρνηση έχει, όπως πολλαχόθεν συνάγεται, "προστάτες" τους τοκογλύφους.

Οι οποίοι και μεθόδευσαν τα ληστρικά μέτρα, που πάρθηκαν σε βάρος μας.

Και όσα άλλα χειρότερα πρόκειται να μας επιβληθούν...

Αν, λοιπόν, τολμήσουμε να την καταψηφίσουμε,θα έχουμε να κάνουμε μαζί τους!...

Μας ζητούν, δηλαδή, να επικυρώσουμε με την ψήφο μας μια δικτατορία τρομοκρατίας...

Η οποία θα γίνεται διαρκώς κυνικότερη και στυγνότερη!

Aνεμος είπε...

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα
με σημαίες, με σημαίες
με σημαίες και με ταμπούρλα

Όταν σκοτώνονται, όταν σκοτώνονται