2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και το «open government».



Αυτή είναι η ανοιχτή διαβουλευση ,που ισχυρίζεται  τη διαφάνεια και το «open government».
Αυτή που πάνε να καλέσουν σε στημένο διάλογο πολίτες που ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ σελίδες,, με δήθεν αγνές προθέσεις
Εν ολίγης το άρθρο που δημοσιεύει η ελευθεροτυπία και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΤΟΣ
ME ΤΙΤΛΟ

Οταν οι κουτόφραγκοι δεν τρώνε open gov...

ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ
λέει
Επιτέλους, ύστερα από πολύμηνες, παρασκηνιακές, βυζαντινού τύπου μανούβρες, ορκίζεται Έλληνας δικαστής στο πρωτοβάθμιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Πρωτοδικείο) στις 25 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Δημήτρης Γκρατσίας.
Ενώ το ΥΠΕΞ πρότεινε τρεις νομικούς (σ.σ. ο ένας καλύτερος από τον άλλον), για να επιλεγεί αυτός που θ' αντικαταστήσει τον απερχόμενο, λόγω λήξης της θητείας του, Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, το πρώην Πρωτοδικείο της Ένωσης.
Το Μαξίμου όμως είχε διαφορετική άποψη και επέλεξε έναν τέταρτο υποψήφιο. Για πολλούς την άποψη αυτή δεν την είχε γενικά το Μαξίμου αλλά ο από τότε παντοδύναμος υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, διότι αυτός είχε την πολιτική ευθύνη για να ανάψει το πράσινο φως του διορισμού του «εκλεκτού» του Μαξίμου.
Έτσι, ο κ. Βασιλόπουλος περνάει επάνω από τα κεφάλια των τριών επίσημων υποψηφίων του ΥΠΕΞ, το οποίο αναγκάζεται να τον ανακοινώσει ως επίσημο υποψήφιο της Ελλάδας για τη θέση.
Προσέξτε ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΑΙΝΕ Η Ευρώπη ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ

Μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην ΟΠΟΙΑ είναι υψηλόβαθμοι δικαστές από τις κοινοτικές χώρες και πρόεδρός της, ο πρόεδρος -άκουσον άκουσον- του Συμβουλίου της Επικρατείας της Γαλλίας. Προφανώς είχε ατυχήσει ο εκλεκτός του κ. Παμπούκη, της κ. Σιούτη και του κ. Φλογαΐτη υποψήφιος. Η επιτροπή αυτή μελετάει τα (ισχνά προφανώς) προσόντα του νεαρού υποψηφίου και δεν πείθεται από αυτά. Αρχίζει, λοιπόν, μια αλληλογραφία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να πληροφορηθεί αν υπάρχει λίστα επιτυχόντων υποψηφίων και ποιοι είναι αυτοί και αν ο κ. Βασιλόπουλος έχει κριθεί ότι διαθέτει τα περισσότερα προσόντα από τους υπολοίπους.
Μη έχοντας λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις στην πρώτη της επιστολή στέλνει και δεύτερη και ως απάντηση λαμβάνει διθυραμβική, υπέρ του κ. Βασιλόπουλου, επιστολή του ΑΝΥΠΕΞ κ. Δρούτσα. Αυτή την εντολή είχε ο άνθρωπος, τι να κάνει;
Παρά ταύτα, η επιτροπή αξιολόγησης του άρθρου 255 διατύπωσε τελικά αρνητική γνωμοδότηση για την υποψηφιότητα του νεαρού και επίμονου δικηγόρου. Ο κ. Βασιλόπουλος δεν διαθέτει τα αναγκαία και απαραίτητα προσόντα να καταλάβει τη θέση του ευρωδικαστή κι ας έχει αφήσει ενέχυρο στο Λουξεμβούργο τη γυναίκα και τα παιδιά του.
Ανάλογη αρνητική αξιολόγηση-εισήγηση διατύπωσε η ίδια επιτροπή και στην υποψηφιότητα του Ρουμάνου δικαστή, που έχει κι αυτός ισχυρό πολιτικό μέσο Τελικά, μέσα σε αποθέωση δημοκρατικών διαδικασιών το ΥΠΕΞ, τρέχοντας λαχανιασμένο από τα πίσω από τα γεγονότα και τους εξουσιομανείς του Μαξίμου, αναγκάζεται να ξαναπροκηρύξει τη θέση, για να επιλεγεί τελικά ο κ. Γκρατσίας με τις ευλογίες αυτή τη φορά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίουστην πατρίδα του.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: