2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αμβρόσιος Αιγιαλείας: Αφιερωμένη η λίστα Λαγκάρντ στους πολιτικούς μας


Με ένα κείμενο για τη δαιδαλώδη διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ», που ανήρτησε το δικτυακό του τόπο και το οποίο αφιέρωσε στους... στους πολιτικούς, εγκαινίασε την επικοινωνία με το ποίμνιό του για τη... νέα σεζόν, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:
«Εγκαινιάζοντας την επικοινωνία μας αυτής της νέας περιόδου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την εικόνα και την συμπεριφορά των παραγόντων του πολιτικού βίου μιας άλλης εποχής, τότε που το ήθος ήταν το πρώτο και μέγιστο προσόν για την εκτίμηση ενός προσώπου. Πρόκειται για την Διακήρυξη ενός πολιτευόμενου του έτους 1844.

Την αφιερώνουμε σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της εποχής μας, ιδιαίτερα όμως στους πολιτικούς του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» με την ευχή να διδαχθούν.

Η ψυχή κάθε έντιμου 'Ελληνα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολύ αγανακτισμένη από τα καμώματα των πολιτικών των τελευταίων τούτων ημερών! Αναφερόμεθα στην περίφημη «λίστα Λαγκράν»τ με τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, την οποίαν αρχικά παρέλαβε ο τότε υπουργός των Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ακολούθως την παρέδωσε σε παράγοντες του ΣΔΟΕ, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες, εκείνοι με την σειρά τους την «κατάπιαν» και, τέλος, κατά την μεταφορά της από τον Άννα στον Καΐάφα η λίστα Λαγκράντ ή Φαλτσιάνι εξαφανίσθηκε!!!

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλαδή ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξεφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια! Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθές, ὄχι πρίν από χρόνια, παρέλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων καί την εξαφάνισαν! Εἰναι τά ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ωμίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέλιδες, κλέφτες κλπ.!!!!

Στο παιχνίδι μπήκε και ο νέος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είχαμε μια καλύτερη εκτίμηση. Ἀφού επί δέκα ημέρες γινόταν χαλασμός στα ΜΜΕ για το πού βρίσκεται αυτή η περίφημη λίστα Λαγκράντ, ξαφνικά στο προσκήνιο εμφανίσθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και .......παρέδωσε στον αρμόδιο Υπουργό την περιζήτητη αυτή λίστα! Την είχε στα χέρια του από τήν εποχή, που ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικῶν! Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Γιατί ἀργησε τόσο πολύ να παραδώσει αυτή τη λίστα; Που άραγε απέβλεπε αυτή η καθυστέρηση; Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ! Λέγεται, ότι και αυτό τό ΚΚΕ έχει πάρει τις μίζες του από την SIEMENS! Το ακούσαμε, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε!

Το κακό γίνεται με. «Βάλανε χέρι στη λίστα ,, έγραψε χθές ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Και συμπλήρωσε:: «Ποιά ηχηρά ονόματα πάνε να καλύψουν»; καθ' ὀσον η λίστα που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος «έχει λευκές στήλες και μηδενικούς λογαριασμούς»! Άρα κάποιοι Πολιτικοί Ηγέτες προσπάθησαν να καλύψουν κάποια πρόσωπα. Προφανώς τέτοια ονόματα δεν είναι του μανάβη ή τοῦ ψιλικατζή της γειτονιάς μας. Τέλος, το κερασάκι στην βρώμικη αυτή υπόθεση είναι η κρίση του Εισαγγελέως κ. Πεπόνη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η λίστα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ!!! Άρα η Χώρα μας μπήκε στην μεγάλη αυτή ταλαιπωρία, στον κατήφορο της μίζας, της κλοπής και της απάτης, αφ' ότου ο μακαρίτης ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είπε προ ετών το αμίμητο εκείνο "είπαμε να κάμετε ένα δωράκι στον εαυτό σας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (500.000) δραχμές.

Ήθος, λοιπόν, ήθος και ακέραιοι άνθρωποι μας λείπουν σήμερα! Χριστιανικό ήθος χρειάζεται σήμερα σε όλους μας, πολιτικούς και ψηφοφόρους μικρούς και μεγάλους κληρικούς και λαϊκούς, νέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες επώνυμους και ανώνυμους!

Το ήθος, δηλ. την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την φιλαλληλία στην καθημερική μας ζωή, την διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, την τήρηση των όρκων μας, με μιά λέξη το ΗΘΟΣ ή άν θέλετε τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, τα εδίδαξε ο Χριστός μας. Ο Κώδικας μιας χρηστής συμπεριφοράς περιέχεται στο Ευαγγέλιο. Ας βάλουμε λοιπόν το Χριστό στη ζωή μας, ας εφαρμόσουμε τους κανόνες της χριστιανική Ηθικής, ας γίνουμε ζωντανά μέλη της Εκκλησίας και τότε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητος, ακόμη και τα οικονομικά, θα λυθούν. Αλλοιώς όσες "τρόϊκες" και αν έλθουν, όσοι επιτηρητές και τιμωροί του Λαού μας και αν κάτσουν πάνω από τα κεφάλια των ιθυνόντων, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει! Οι Νόμοι εφαρμόζονται από τους νομοταγείς πολίτες, δηλ. από τούς έντιμους πολίτες!

Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα έχει πια χρεωκοπήσει! Καί μάλιστα έχει χρεωκοπήσει πανηγυρικά! Η αποφορά από την ηθική αυτή χρεωκοπία των ιθυνόντων, που εισπνέουμε κάθε μέρα, μας πνίγει! Να μερικά απλά δείγματα από την προσφατη ειδησεογραφία:

"Πάνω από 500.000.000 € τον χρόνο η φοροδιαφυγή. Δύο υφυπουργοί πήγαν να βάλουν τέλος στη λαθραία διακίνηση καυσίμων και βρέθηκαν στο σπίτι τους......" (Οι αθηναϊκές εφημερίδες της 16/09/2012).

"Με BMW αξίας 750.000 € κυκλοφορούσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου...." "Τεθωρακισμένη BMW, αξιας 750.000 €, χρειαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνστνατίνου για να αισθάνεται ασφαλής στις μετακινήσεις του....." έγραψαν και πάλιν οι εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι ανώνυμοι 'Ελληνες "που έβγακαν έξω τα 22.209.295.375 € ", γράφει "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της ίδιας ημέρας.

Μια μεγαλώνυμη Κυρία, που είχε διατελέσει καί υπουργός, παραιτήθηκε από τήν βουλευτική της ασυλία και παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη, επειδή δεν είχε δηλώσει στη Φορολογική ης Δήλωση το ποσόν του 1.000.000 $, ένα ποσό, που είχε σε καταθέσεις του Εξωρτερικού ο Σύζυγός της.

Η αμαρτωλή Συμφωνία της παρούσης Κυβερνησεως μέ την SIEMENS, ώστε να κλείσει οριστικά η εκκρεμότης, καταγγέλθηκε ήδη στη Βουλή και δεν θα επικυρωθή! Από τh SIEMENS ενισχύθησαν οικονομικώς όλα τα Πολιτικά Σχήματα και Κόμματα! Το γνωστό από τήν περίοδο της Τουρκικής κυριαρχίας στη Χώρα μας baksis, που σήμερα έχει μετονομασθή ως "μαύρο χρήμα" έρρευσε στα Ταμεία όλων των πολιτικών αποχρώσεων!

Τα ανεπανάληπτα εκείνα λόγια του Μακρυγιάννη έρχονατι κια σήμερα στην επικαιρότητα παό τα βάθη της ιστορίας μας. Ακούστε τα: "Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τά χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί καί βουλευταί, τόχουν σε δόξα, τόχουν σε τιμή, τόχουν σε ικανότητα, να τούς ειπείς ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι έφεραν τόσα κακά εις την Πατρίδα...." (βλ. Γεωργίου Λεονταρίτη, "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ....." στο ΠΑΡΟΝ της 16ης Σεπτεμβρίου 2012, σελ.12)

Τώρα λοιπόν είναι καιρός να ξαναδιαβάσουμε, και κυρίως να εφαρμόσουμε, το Ευαγγγέλιο, δηλ. τόν νόμο του Σωτήρος Χριστού, άν βέβαια θέλουμε να επιωβιώσουμε σαν Έθνος και νά σωθούμε σαν Λαός! Τώρα είναι καιρός να συνδεθούμε και πάλι με την Εκκλησία, την Σώτειρα του Έθνους, αλλά και τήν κολυμβήθρα της σωτηρίας της ψυχής μας»

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: