2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τα περιουσιακά του δίπλα στον (προεκλογικό) ρήτορα

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ αγάπησαν την Ελλάδα, αγάπησαν το «επάγγελμα». Με την Ελλάδα των ελλήνων φορολογουμένων τροφοδότη και υπόβαθρο των προνομίων τους. Δες τους με τι πάθος βγαίνουν στο «γυαλί», τι αραδιάζουν και πώς διαφημίζουν την πραμάτεια του κόμματος και σιάχνουν το προφίλ τους. Κατάγραψε τις υποσχέσεις που δίνουν και την κακοποίηση που παίρνουν. Γιατί…εκτός παιδειάς δεν σε φυλάνε εν προσδοκάς αναδρομικά, δεν τσεπώνεις σύνταξη βουλευτική και ξαναπέφτεις στην αφάνεια.
ΕΧΟΥΜΕ κι εμείς τις απαιτήσεις μας απ’ τους λαλίστατους των προεκλογικών εμφανίσεων, εξορμήσεων και «αγώνων». Για να κόψουμε τον βήχα στους θρασείς και να αποκωδικοποιήσουμε τους ταχυδακτυλουργούς. Να νιώσουν άσχημα κατάφατσα με την αλήθεια, επικεντρωμένη στα εμπράγματα του βίου τους που τα απέκρυψαν επιμελώς.
ΒΓΑΙΝΕΙΣ, κύριε λάγνος στο «γυαλί»; Στο διπλανό «παράθυρο», συγχρόνως κι όσο ρητορεύεις, τα οικονομικά σου! Σε μια λίστα τα ακίνητα, το ρευστό σε χιλιάρικα, οι καταθέσεις σου, οι μετοχές, τα ετήσια έσοδά σου από εισπράξεις (ενοίκια, επιχειρήσεις…) κι όλα μαζί σε έναν μαγικό αριθμό. Και, παραδίπλα, τι δήλωσες στην εφορία. Σε κοινή θέα, για να «διαβάσουμε» τα κίνητρά σου. Να γραδάρουμε τον πατριωτισμό σου μέσα απ’ τη λυσσώδη προσπάθεια να γίνεις βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός. 






ΚΙ ύστερα; Θα προσγειωθούν τα παλικάρια, θα ρίξουν τους τόνους και, η TV δεν θα’ ναι τόσο ελκυστική. Κι εμείς; Με τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, θα προσδιορίσουμε την πολιτική ηθική τους παρατηρώντας την εναλλαγή των χρωμάτων στο πρόσωπό τους και μετρώντας τον σφυγμό τους.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ στο «γυαλί» οι φίρμες, οι «ημέτεροι», τα φαβορί. Αν έβγαιναν με τον πίνακα του «έχειν» τους και την ντροπή του «παραέχειν» τους, δεν θα ξανάβγαιναν. Αν τους έπεφτε κατάμουτρα η λίστα και ο πίνακας των περιουσιών τους, θα τους έπνιγε η αλήθεια, θα κόνταινε το μπόι τους σε δημόσιες, αβανταδόρικες και «αποδοτικές» εμφανίσεις. Κι αν, παραπέρα, βλέπαμε στο διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» των λαλίστατων πολιτικών μας, θα λιγόστευαν τις εμφανίσεις, τα ψεύδη και τις υποσχέσεις, το τουπέ και τα μεγάλα λόγια.
ΚΑΙ ποιο κανάλι θα βρεθεί να τα «χαλάσει» με τον προεκλογικό ρήτορα; Δεν γίνεται, φίλε μου, κι ας μην ονειρευόμαστε. «Να κάνεις τα πράγματα απλά όσο γίνεται, αλλά όχι απλούστερα» λέει ο Αϊνστάιν και οι παραπάνω σκέψεις (μου) απορρίπτονται. Γιατί ο κύκλος του χρήματος πρέπει να ολοκληρωθεί. Απ’ το Κράτος στα κόμματα (επιχορήγηση) κι από ‘κει στα κανάλια. Για οικονομισιές αυτά, για την επανεκλογή τους οι πολιτικοί κι ας η Ελλάδα πεθαίνει.


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: