2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μια πρόταση για εναλλακτική γεωργία


Τί είναι το κτίριο που βλέπετε;

Είναι μια φάρμα, όπου καλλιεργούνται λαχανικά όλο το χρόνο!!! Βρίσκεται στη Βρετανία και είναι η νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφίμων, της ασφάλειας και της υγιεινής τους, την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και την ύπαιθρο, καθώς τέτοιες φάρμες θα υψωθούν μέσα στις πόλεις. Υπολογίζεται μάλιστα ότι ένα 30όροφο κτίριο με τεσσερα-πέντε στρέμματα στον κάθε όροφο μπορεί να θρέψει 50.000 ανθρώπους. Ανασταλτικός παράγοντας το μεγάλο κόστος και η έλειψη τεχνογνωσίας από τους αγρότες.

Την ώρα που αλλού η γεωργία έχει φτάσει στον ουρανό εμείς στην Ελλάδα ομφαλοσκοπούμε συζητώντας για επιδοτήσεις προϊόντων και εξαργυρώσεις (αγροτικών) ψήφων!

Πηγή: http://www.care2.com/causes/environment/blog/city-greenification/

7 σχόλια:

nobi είπε...

Μια παρένθεση, αυτό ονομάζεται υδροπονική μέθοδος και με αυτό τον τρόπο μπορεί να καλλιεργηθεί τροφή ακόμα και στην μέση της ερήμου.

Στοππάκιος είπε...

Το ζήτημα είναι γλιτώσουμε μεγάλες εκτάσεις εδάφους και να προστατέψουμε τα δάση, μια που οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε τρόφιμα, λόγω του υπερπληθυσμού, οδηγούν στην αποψίλωσή τους.

nobi είπε...

Ναι συμφωνώ έχεις δίκιο. Βασικά αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε μέρει όπως η Αφρική και απτό να φωνάζουμε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα που είναι εντελώς παράλογο να εγκατασταθούν τέτοια συστήματα

marianaonice είπε...

Την ώρα που αλλού η γεωργία έχει φτάσει στον ουρανό εμείς στην Ελλάδα ομφαλοσκοπούμε συζητώντας για επιδοτήσεις προϊόντων και εξαργυρώσεις (αγροτικών) ψήφων!

Eλλάς το μεγαλείο σου!!

Αντίλογος είπε...

Τόσο το κόστος, όσο και η τεχνογνωσία δεν αποτελούν πρόβλημα στην ανάπτυξη τέτοιων μεθόδων.Αφ ενός η κατασκευή αποτελεί παράγοντα που εκτός του κέρδους για την εταιρία που θα το κατασκευάσει,δίνει ώθηση τόσο στην ανάπτυξη όσο και σε όλο το σύστημα. Τα κονδύλια που δίνονται παγκοσμίως απο εταιρίες και ιδρύματα στην έρευνα,παρ ότι δεν είναι αυτά που θα έπρεπε, εν τούτοις είναι αρκετά για αναπτύξουν τέτοιες ιδέες. Η τεχνογνωσία απο τη στιγμή που ήδη υπάρχει, είναι και εφικτό και εύκολο να μεταδωθεί. Το ζήτημα έγγυται καθαρά στο φορέα που θα το εφαρμόσει. Κρατικός ή μή θα πρέπει να έχει τη μέριμνα μιας γενικότερης πολιτικής σε επίπεδο κυβερνήσεων. Μονο έτσι θα ξεπεράσει γραφειοκρατικά, χρηματοδοτικά και ασφαλώς τα εμπορικά προβληματα διάθεσης που υπάρχουν στις παγκόσμιες αγορές. Και εδώ έρχετε η απαγοήτευση..

dinos είπε...

αγαπητη μου marianaonice σε αλλα μερη
υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ονειρευονται την ζωη του αγροτη ,την ελλαδα οσοι εχουν χωραφια κανουν ευχελαιο εαν περασει κανενα δρομος απο κοντα να τα πουλησουν για οικοπεδα και αντιπαροχη.για να πατε
μεχρι την ΟΛΛΑΝΔΙΑ και θα καταλαβετε
ισως σας πιασει απογοητευση ,τουλιπες
και φυτα της ελληνικης χλωριδας εκει
φερνουν εισοδημα ποια γυναικα θελει
\σημερα να ειναι συντροφος αγροτη?
η ερευνα και η τεχνολογια ειναι βασικο εργαλειο για αναπτυξη .ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

marianaonice είπε...

@THE LONELY SKIPPER
Έχεις δίκιο! Οι αγρότες στην Ελλάδα είναι πλέον υπό εξαφάνιση! Τους αντικαθιστούν εν μέρει οι αλλοδαποί κι αυτοί επιλεκτικά δυστυχώς!
Έχω πάει στην Ολλανδία και θλίφτηκα όταν σκέφτηκα την Ελλάδα!
:((