2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες!!


«Το φυσά και δεν κρυώνει» ένας νεαρός από τον Πύργο ο οποίος όχι μόνο έχασε τον υποτιθέμενο θησαυρό που είχε κερδίσει, αλλά και τις πενιχρές οικονομίες του! Η περιπέτεια του 28χρονου ξεκίνησε όταν ξαφνικά έλαβε ένα e-mail το οποίο τον διαβεβαίωνε ότι είχε κερδίσει το ποσό των 450.000 λιρών Αγγλίας σε σχετικό διαγωνισμό διεθνούς ιστοσελίδας. Μόλις ο νεαρός διάβασε το e-mail, ενθουσιασμένος από τη χαρά και τη... λάμψη των λιρών (θεώρησε ότι ήταν χρυσά νομίσματα), αποφάσισε να διεκδικήσει το θησαυρό και να ακολουθήσει κατά γράμμα όλες τις διαδικασίες που αναγράφονταν στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Για κακή του τύχη, όμως, δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή ότι θα μπορούσε να πέσει θύμα απάτης. «Τσίμπησε» και χωρίς να εξετάσει την αξιοπιστία του μηνύματος που έλαβε, αλλά και όσα κατά καιρούς ακούγονται για διαδικτυακές απάτες, έπεσε και ο ίδιος θύμα «τυφλωμένος» από τις… λίρες Αγγλίας.

Ετσι έστειλε, μέσω διεθνούς διατραπεζικής συναλλαγής, ως αντίτιμο εξόδων για την καταβολή των κερδών το ποσό των 550 ευρώ μαζί με όλα τα στοιχεία ταυτότητάς του και διεύθυνσης κατοικίας του. Οι μέρες, όμως, περνούσαν και ο ταχυδρόμος δεν εμφανιζόταν... Τότε, αποφάσισε να στείλει ο ίδιος e-mail προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει και καθυστερεί η αποστολή του «επάθλου» του. Η απάντηση, όμως, δεν ήρθε ποτέ και τότε -έστω και με καθυστέρηση- κατάλαβε ότι ήταν ένα ακόμη θύμα απάτης στο Διαδίκτυο.

Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μια πολύ χρήσιμη ανάρτηση/συμβουλή καθοδήγησης για όλα αυτά τα όμορφα , τα φανταχτερά και τα πλούτη που μας "υπόσχονται" διάφορα μέιλ...
ΠΟΤΕ - μα ΠΟΤΕ, μην δίνετε στοιχεία σε όσα μέιλ σας αναγγέλουν πως έχετε κερδίσει κάτι, είτε γιατί είσαστε ο εκατομμυριοστός πελάτης που έκανε κλικ στο site είτε γιατί κάποιος νιγηριανός θησαυροφύλακας αποδήμησε εις Κύριον και η γυναίκα του ανάμεσα σε 6,5 δισεκατομμύρια κόσμο διάλεξε εσάς για να "ξεπλύνετε" τα άνομα κέρδη μόνο με μια αθώα κατάθεση στο λογαριασμό σας...
Στο ίντερνετ παρεπηδημούν όχι μόνο γεράκια της διαπλοκής, της συκοφάντησης, του ψεύδους και της πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά και καιροσκόποι που επενδύουν στην αφέλεια και την ανέχεια του καθένα μας...

Κανείς δεν χαρίζει ποτέ τίποτε..
Ούτε ο αέρας που αναπνέουμε δεν είναι τζάμπα, να είσαστε πάντα υποψιασμένοι όταν σας χαρίζουν κάτι αλλά για να σας το δώσουν θέλουν τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας..

Προσοχή...

marianaonice είπε...

Γι' αυτό το ανάρτησα.
Γιατί με το σωρό από τα περίεργα emails που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, μπορεί κάποιος να την πατήσει, χωρίς να το καταταλάβει!
Ακόμη και από την Google μου έχει έρθει δήθεν μήνυμα ότι κέρδισα 1.000.000 δολλάρια!! αν είναι δυνατόν!
Και μου ζητούσαν στοιχεία μου για να μου εμβάσουν το ποσό!
Είναι πολύ εύκολο κάποιος λιγότερο υποψιασμένος να την πατήσει!

Ευρύνοος είπε...

Εδώ και δύο χρόνια θα πρέπει να έχω "κερδίσει" πάνω απο πέντε μύρια !!!

κάθε λίγο έρχονται mail τέτοιου περιεχομένου..

είναι αφελές να πιστεύουν οι άνθρωποι οτι κάποιος τους χαρίζει σωρό χρήμα..
αλλά έτσι που έγινε η κοινωνία και η μόνη αξία είναι το χρήμα, καλά τους κάνουν..

καλησπέρα σας :)

marianaonice είπε...

Και για του λόγου το αληθές να ένα νέο mail που έλαβα μόλις τώρα:

2010 email id.

Ανεπιθύμητα

2010

προβολή λεπτομερειών 6:20 μ.μ. (Πριν από 13 λεπτά)

You have been awarded of the sum of USD$1,500:000 which was won by your E-MAIL Address in our Euro Millones International Lottery.You are hereby ask to contact us by email with your full name and telephone number.
Best Regards,
Mr.Adolfo Camilo
lindoconsultant@aim.com
Tel: +34 672 981 983


χαχαχαχαχα!! για κορόϊδα ψάχνουν!!

Theodosia είπε...

Τα ίδια email λαβαίνω κι εγώ κάθε μέρα σχεδόν.Τα διαγράφω αμέσως.
Πάντως μπράβο marianaonice για την πολλή χρήσιμη ανάρτηση ώστε να πληροφορηθούν κι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του @χώρου κι ειδικά οι καινούριοι.:)

dinos είπε...

Εμενα με ανακαληψε σαν κληρονομο ορυχειων η μιση αφρικη πρωην υπουργοι
μεχρι και μια με δισ η οποια λογω καρκινου μου αφηνε ποσα να λυσω το προβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ απαντησα στην
ετοιμοθανατη οτι εχω ενα φιλτρο απο ελληνικο βοτανο για να την βοηθησω να ζησει αλλα 35 χρονια αρκει να μου εστελναν 200.000 ευρω οχι δις.
οταν μου απαντησουν θα μοιρασω σε ολους ( η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ &ΧΙΟΥΜΟΡ)

marianaonice είπε...

@THE LONELY SKIPPER
Χαχαχαχαχα!! Απίστευτος είσαι!!!
Μη με ξεχάσεις... όταν θα τα λάβεις τα 200.000!!!
:))))))