2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Αντιγράφω από http://news24gr.blogspot.com/2010/02/blogs.html

Κρατική Λογοκρισια... Μπλοκάρουν την εισοδο στα Blogs από το Δημόσιο!!!

Ο Γιώργος Ανατολάκης διαμαρτυρήθηκε για την προσπάθεια λογοκρισίας που κάνει η Κυβέρνηση, απαγορεύοντας στους Δημόσιους υπάλληλους να μπαίνουν σε ιστολόγια Blogspot!
Το σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» που ενώνει όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες πανελλαδικά, έχει βάλει... φραγή στα BLOGS, και άγνωστο σε ποιες άλλες ιστοσελίδες.
Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να μάθει αν έτσι υπηρετεί η Κυβέρνηση την Ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών, την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ηλεκτρονική Διαβούλευση.
Εγινε γνωστό μάλιστα, πως αν κάποιο ιστολόγιο επιθυμεί να άρει τον αποκλεισμό του, θα πρέπει να...κάνει αίτηση και να αξιολογηθεί!
Αν αυτό δεν λέγεται λογοκρισία, τότε πως λέγεται???

ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ:
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/02/blog-post_3425.html

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!


Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

7 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Αν απλώς δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά έχουνε σπίτι τους ή οπουδήποτε άλλου δεν βλέπω που είναι η λογοκρισία. Δεν βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους για να κωλοβαράνε μπροστά από ένα κομπιούτερ. (κωλοβαράνε, που κωλοβαράνε τουλάχιστον μην το κάνουνε και τόσο απροκάλυπτα!)

Αν δεν κάνω λάθος βρίσκονται εκεί για να μας εξυπηρετήσουν.

Στοππάκιος είπε...

Εγινε γνωστό μάλιστα, πως αν κάποιο ιστολόγιο επιθυμεί να άρει τον αποκλεισμό του, θα πρέπει να...κάνει αίτηση και να αξιολογηθεί!

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα και λυπάμαι που περνάει λόγω της επόμενης ανάρτησης έτσι απαρατήρητο. Αξιολόγηση; έγκριση; ... από την κυβέρνηση; Απαράδεκτα πράγματα!!!

marianaonice είπε...

Το είχαμε πάλι εντοπίσει εδώ και

εδώ
Συμφωνώ ότι σε μία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία οι εργαζόμενοι πρέπει να απασχολούνται με τη δουλειά τους και όχι με τα μπλογκ, αλλά από εκεί μέχρι να μπει φραγή στο blogger στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες απέχει πολύ!

marianaonice είπε...

Νομίζω ότι ο κάθε δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος είναι επιφορτισμένος με μία εργασία συγκεκριμένη στον τομέα του. Το ιντερνετ λοιπόν, δεν πρέπει να αποτελεί φρένο στη διεκπεραίωση της δουλειάς του, και ίσως θα έλεγε κανείς ότι είναι φρόνιμο να μπαίνει μία φραγή σ' αυτούς που δεν έχουν λόγο να χρησιμοποιήσουν νετ στην ώρα της δουλειάς τους.
Όμως η παραγωγικότητά τους μπορεί να εξασφαλιστεί και ελεγχθεί διαφορετικά και όχι με τη γενική απαγόρευση και φραγή του blogger. Είναι σαν να κόβουν το τηλέφωνο σε έναν υπάλληλο, που αν λειτουργεί η σύνδεσή του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι όλη μέρα κρεμασμένος στο ακουστικό σε βάρος της δουλειάς του. Αυτό ελέγχεται και ρυθμίζεται με άλλους τρόπους και όχι με φραγές. Τότε ας κλείνουν και τα ρολλά για να μη χαζεύει κανείς έξω στη θέα του δρόμου!

Στοππάκιος είπε...

Μαριάννα, η ουσία βρίσκεται στο ότι θα γίνεται άρση της φραγής μετά από αίτηση κάποιου μπλογκ, εφόσον αυτό αξιολογηθεί και εγκριθεί. Ξεσκαρτάρισμα των μπλογκς θέλουν να κάνουν. Έλεγχο, χειραγώγηση...

Στοππάκιος είπε...

Δηλαδή, εγώ που έχω ένα μπλογκ, θα κάνω αίτηση -αλήθεια σε ποιον- για άρση της φραγής. Θα αξιολογούν το μπλογκ μου κι αν το εγκρίνουν, θα επιτρέψουν την πρόσβαση. Το κατάλαβα καλά; Θα δημιουργηθεί κρατική επιτροπή αξιολόγησης των μπλογκς; Μλάμε σοβαρά;

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
Αν είναι έτσι τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από ό,τι νόμιζα!