2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε !!!

http://politikiprotasi.blogspot.com
Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του

http://taxalia.blogspot.com/ με θέμα "Άλλο κι αυτό! Έβαλαν φραγή για να μη διαβάζουν οι υπάλληλοι blogs !!!
" έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Επί ημερών ΠΑΣΟΚ ζούμε χωρίς αμφιβολία στιγμές που θυμίζουν άλλες εποχές.
Αποφάσεις και ενέργειες που μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα συναντάει κανείς.
Από που να ξεκινήσει κανείς και που να καταλήξει...

Η ανικανότητα ελέγχου της βίας στα γήπεδα οδηγεί στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιου τύπου απόφαση. Σε πολιτισμένες τουλάχιστον χώρες της ΕΕ.

Η ανικανότητα ελέγχου της δημόσιας διοίκησης αλλά κυρίως ο φόβος από τυχόν ελεύθερη και αμερόληπτη ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων οδηγεί στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε τη φραγή στην πρόσβαση στα blog στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η ανικανότητα άσκησης αποδοτικής οικονομικής πολιτικής οδηγεί στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε τη μείωση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά μέσω της περικοπής των επιδομάτων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ακόμα και αυτών των 1.200 ευρώ το μήνα (βλ. καθηγητές).

Θυμάμαι το αποφασίζουμε και διατάσσουμε ως μία χαρακτηριστική ρήση των συνταγματαρχών στη δικτατορία.
Η όποια ομοιότητα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προφανώς είναι τυχαία.


11 σχόλια:

Στοππάκιος είπε...

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός όσον αφορά τη σύγκριση της κυβέρνησης -όποιας κυβέρνησης δημοκρατικής χώρας - με δικτατορία. Μπερδεύεις και τα γεγονότα: άλλο είναι η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα -και όχι μόνο σ' αυτά, μια και έχει αποδειχτεί ότι συνδέεται με την κοινωνική βία- και άλλο η απόφαση ενός δημάρχου που δεν συνδέεται άμεσα με την κεντρική κυβέρνηση - απόφαση που έχει να κάνει με την ελευθερία της έκφρασης. Όσο για τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων - όταν μιλάμε για διακιώματα των εργαζομένων ίσως θα πρέπει να βγάλουμε έξω τους δημοσίους υπαλλήλους. Η διαφορά είναι ότι εργοδότης τους είμαστε όλοι εμείς - οι Έλληνες πολίτες - σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι μεγάλη διαφορά...

marianaonice είπε...

Σίγουρα δεν θα έλεγα ότι μία κυβέρνηση σαν τη σημερινή έχει καμία σχέση με τη δικτατορία.
Όμως κάποιες φορές αισθάνομαι ότι ασκείται πάνω μου μία κοινοβουλευτική δικτατορία και αυτό μοιάζει κάπως με το συναίσθημα που βιώνει κανείς σε μία χούντα! Δηλαδή να νοιώθει αδυναμία να αντισταθεί και να αποκρούσει το άδικο που γίνεται σε βάρος του και σε βάρος του κόσμου γενικά!
Πάντως είναι γεγονός ότι η αδυναμία του κράτους να έχει σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και να ασκεί με χρηστότητα την εξουσία του, καταλήγει στο να ασκεί εξουσία μόνον στους αδύναμους και σ' αυτούς που δεν μπορούν να του αντισταθούν!
Κι αυτό είναι πολύ άδικο όντως.

Kirki είπε...

Mπράβο Στοπάκιε.Συγχαρητήρια για τη δημοκρατική σου συνείδηση.
Εξω λοιπόν τα δικαιώματα ενός εκατ εργαζομένων.Τι να πώ,τι να πώ
Αριστερή ιδεολογία.Να τη χαίρεστε.

Στοππάκιος είπε...

Kirki,
Δεν είπα κάτι καινούριο. Τα δικαιώματα των δημοσίων τα εκπροσωπεί η ΑΔΕΔΥ, των άλλων εργαζομένων η ΓΣΕΕ. Και δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι υπάρχει και διαφορά επί της ουσίας. Άλλο να πληρώνεσαι από τους φορολογούμενους και άλλο από έναν ιδιώτη επιχειρηματία. Επίσης άλλο να έχεις την ασφάλεια του δημοσίου και άλλο την ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα όπου δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Και εξάλλου αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο όπως λες, καιρός να τους μειώσουμε στο ελάχιστο. Αρκετά πια!!!

Kirki είπε...

Nτροπή σου.Τίποτε άλλο δεν έχω να σου πώ.Ντροπή σου.Αλήθεια Πασόκ είσαι;Αριστερός δηλώνεις;

Στοππάκιος είπε...

Αναρχικός!

Kirki είπε...

Να χσω τον αναρχισμό σου.Δε σου ξανααπαντάω.Δε θέλω να έχω καμμιά σχέση με τυπάκια του λόγου σου που τολμούν να δηλώσουν πως όσον αφορά δικαιώματα πρέπει να εξαιρούμε ομάδες πληθυσμού.
Αυτό είναι ότι πιο φασιστικό έχω ακούσει και όποιος το υποστηρίζει ειναι απλά ένας φασιστάκος.Που απλά δεν τον ξέρει.

Το ίδιο θα αντιδρούσα κι αν μου έλεγες για κατάργηση δικαιωμάτων οποιουδήποτε άλλου τομέα εργαζομένων.Οποιουδήποτε.Απ τον πιο ευκατάστατο μέχρι το μετανάστη.Ξέρεις έχω μάθει να πιστεύω στην αλληλεγγύη ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.Από μικρή.Και τώρα που μεγάλωσα πιστεύω ακόμη πιο πολύ.Τέλος.

Στοππάκιος είπε...

Πού την είδες την αλληλεγγύη; Η ΑΔΕΔΥ έχει απεργία στις 10 του μήνα, η ΓΣΕΕ στις 24, άλλοι ΠΑΝΕ μόνοι τους. Τους ανέργους δεν τους εκπρωπεί ΚΑΝΕΙΣ. Αυτά τα περί ενότητας μύθος. Όλοι τάχα μου πάμε μαζί και στο τέλος ο καθένας για την πάρτη του. Πρόσχημα η ενότητα για να επιτύχουν κάποιοι τα οφέλη τους (βλ. εθελούσια στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, Ολυμπιακή ...και δε συμμαζεύεται)

marianaonice είπε...

Είναι αλήθεια ότι στο δημόσιο τομέα υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν τιμούν το ρόλο τους και γίνονται αιτία για την κατακραυγή εναντίον όλων των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που προσπαθούν με αυταπάρνηση να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και στο φόρτο δουλειάς που τους αναθέτουν, και μάλιστα έναντι πινακίου φακής! Ακόμη και οι γιατροί του ΕΣΥ, αν πάτε σε εφημερίες θα τους δείτε να εργάζονται σαν είλωτες και όχι σαν επιστήμονες. Δεν πρέπει λοιπόν να τους ισοπεδώνουμε επειδή κάποιοι είναι πιο προνομιούχοι από τους άλλους. Θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους ίσως, αλλά μέχρι τότε, είναι κι αυτοί εργαζόμενοι και δικαιούνται να αγωνίζονται για τη βελτίωση της θέσης τους.
Όσο για τις εθελουσίες που ευνοούν μία μερίδα κάθε φορά, προνομιούχα, σ' αυτό ευθύνεται η εκάστοτε κυβέρνηση και μ' αυτή πρέπει να τα βάζουμε.
Όσο για την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ είναι και οι δύο κατά τη γνώμη μου, πουλημένοι συνδικαλιστικοί φορείς!

Στοππάκιος είπε...

Μαριάννα,
Όσο οι υπόλοιποι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ανέχονται και καλύπτουν τους άλλους τους προνομιούχους, είναι κι αυτοί συνένοχοι.

marianaonice είπε...

Ξέρεις σου μιλώ εκ πείρας.
Τους προνομιούχους τεμπέληδες, ανίκανους ως επί το πλείστον και ρουφιάνους, που μπήκαν μάλιστα με ρουσφέτια, στο δημόσιο, δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς, γιατί η θέση του θα γίνει ακόμη δυσκολότερη.
Συμφωνώ μαζί σου, ότι δεν πρέπει να σιωπούν οι καλοί για τις κακουργίες των κακών, αλλά δεν είναι εύκολο Στοππάκιε!