2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ζητούμενο η δημοκρατία

Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα κόμματα εξουσίας άλλα να υπόσχονται προεκλογικά και άλλα να πράττουν αφού κερδίσουν τις εκλογές και σχηματίσουν κυβέρνηση. Είναι τόσο συνήθης αυτή η τακτική που οι άνθρωποι σχεδόν το θεωρούν κανονικό! Αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί έτσι ακυρώνεται στη συνείδηση των πολιτών η ουσία της δημοκρατίας. 
Ακυρώνεται η αντιπροσώπευση, ο έλεγχος της εξουσίας, η επιλογή προγραμμάτων, η όποια συμμετοχή και οι πολίτες μετατρέπονται σιγά-σιγά σε ιδιώτες, αφήνοντας τους οικονομικά ισχυρούς μαζί με την πολιτική ελίτ να διαφεντεύουν και να υπηρετούν τα συμφέροντα τους εις βάρος των πολλών, των αδύνατων. Αυτό γίνεται σιωπηλά, αθόρυβα. Τα κόμματα ποτέ δεν το παραδέχονται δημοσίως, με διάφορες στρεψοδικίες Να όμως που τώρα γίνεται επίσημη πολιτική της ΕΕ. 
Μετά τον επικεφαλής της ευρωζώνης, Γερούν, με τα ανύπαρκτα πτυχία ( ήθος, έ ), ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Σουλτς ( που αλλάζει άποψη κάθε δεύτερη μέρα) καλεί τον Α. Τσίπρα να μην τηρήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Έτσι ανενδοίαστα. Φυσικό το θεωρεί ο άνθρωπος!!! Ποιά δημοκρατία; Η οικονομία έχει την πρωτοκαθεδρία! 


Οι πατέρες του νεοφιλελευθερισμού το είπαν και το έδειξαν με την πράξη τους ρητά! Ο μεν Φρίντμαν υπήρξε σύμβουλος του αιμοσταγούς δικτάτορα της Χιλής,Πινοσέτ και της ολοκληρωτικής Κίνας,ο δε Χάγιετ δήλωσε, με έμφαση, ότι προτιμά μια δικτατορία φιλελεύθερη οικονομικά από μια δημοκρατία που δεν ακολουθεί το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του!!! 
Αυτή τη λογική ακολουθεί, δυστυχώς, η ΕΕ σήμερα. Αδιαφορώντας, όχι μόνο για την ουσία της δημοκρατίας, αλλά και για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων τους οποίους οδηγεί στη φτώχεια. Αλήθεια μια τέτοια Ευρώπη ονειρευτήκαμε;

Ολύμπιος Δαφέρμος 
 
GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: