2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Tα ΜΑΤ της Βραζιλίας ξεσπιτώνουν βίαια τους φτωχούς για να μην χαλάσει η εικόνα του Mundial


Περιμένεις με ανυπομονησία να ξεκινήσει το Mundial της Βραζιλίας;
 Συγκινείσαι από το υπέροχο θέαμα του ποδοσφαίρου και θέλεις να δεις τους καλύτερους να αγωνίζονται με τις φανέλες των χωρών τους;
 Δες λίγο στις παρακάτω φωτογραφίες πώς η βραζιλιάνικη αστυνομία ξεσπιτώνει φτωχούς ανθρώπους, για να μη χαλάσει η εικόνα της χώρας ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση-Πρόκληση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε βάρος της ελευθερίας έκφρασης (Κυρία Γεωργίτση, μη μασάτε...)

Η ηθελημένη διαρροή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του περιεχομένου αναφοράς Δικαστικού Λειτουργού, σε βάρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου και η προσπάθεια δημιουργίας σχετικού θορύβου, θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτη, κυρίως αν προέρχεται από τον ίδιο τον καταγγέλλοντα Δικαστικό Λειτουργό.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης


Σχόλιο:


Λίγο πολύ είναι γνωστή η καταγγελία της Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ευαγγελίας Γεωργίτση, σχετικά με τα παρα-δικαστικά τεκταινόμενα στη δίκη Καμμένου-Γεωργιάδη. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ: 
http://apachejones-zone.blogspot.gr/2014/05/blog-post_13.html

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δεν είναι η πρώτη σου φορά


. Αν το καλοσκεφτείς, μια ζωή βρίσκεσαι αντιμέτωπος με διλήμματα που άλλοι θέτουν. Χρόνια τώρα το παιχνίδι διεξάγεται με τους ίδιους σε βάρος σου όρους, με ελάχιστες παραλλαγές, ανάλογα την εποχή.

Τα χρόνια της ευημερίας και της «ισχυρής Ελλάδας» σού έταζαν λαγούς με πετραχήλια και οι τράπεζες σε κυνηγούσαν στον δρόμο για να σου δώσουν χρήμα με 17% επιτόκιο. Κάθε φορά λίγο πριν από τις εκλογές σου έκλειναν το μάτι για εκείνη τη χάρη που βόλεψε κάποιον δικό σου στο Δημόσιο με αντάλλαγμα μια ψήφο, την ψήφο σου.

Με «Κλικ» για διάβασμα, «Big Brother» και άλλα fast food θεάματα δημιουργήθηκε μια γενιά του θερμοκηπίου έτοιμη να θυσιαστεί χωρίς να βγάλει άχνα.

Εκείνο το κόμμα που είχε πάρει 1 ψήφο στις προηγούμενες εκλογές, συμμετέχει σε αυτές;


 

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑΤΟΥΛΗ


ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΣΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ,(ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΑΡΓΟΣ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ,ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!
Σαφής παράβαση και ευτελισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης,στο δικαίωμα να ψηφίζει ο καθένας ότι θέλει !κομματικοί παροξυσμοί συμφερόντων του 60 %
Ο άξονας Τατούλη-Χειβιδόπουλου-Καμπόσου-Κωστούρου,αποκαλύπτεται!
Παίζονται μεγάλα συμφέροντα,όπως με τα κονδύλια ΕΣΠΑ,και για αυτό αλληλο υποστηρίζονται!τον στήριξε ο Τατουλης,τον στηρίζει τώρα!πόσο πιο άπλα για τους αδαείς μνημονιακούς φίλους τους πολίτες,του 60%

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κατάλυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.


Oι δικαστές απειλούμενοι, εκβιαζομενοι,εγκαλούμενοι και διωκόμενοι όταν κάνουν το καθήκον τους
Ακούσατε αυτή την είδηση σε κάποιο κανάλι ;
Ακούσατε μήπως την διενέργεια κάποιας έρευνας μετά την καταγγελία της δικαστικού ;
Στην Κολομβία θα είχαν συμβεί και τα δύο ….
Αυτό και αν είναι success story ρε Αντωνάκη …..
 H  ΠΡΟΕΔΡΟΣ” ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ;;;;
Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι εκβιασμοί των... πόλων


Θα ψηφίσετε τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά ή μήπως την ακύρωση της σωτηρίας, το τέλος της προσπάθειας για έξοδο από τα μνημόνια, τη διάλυση της χώρας και την έξοδο από το ευρώ (δηλαδή... τον ΣΥΡΙΖΑ!);

Θα ψηφίσετε την Ελιά ώστε να σωθεί η κυβέρνηση ή μήπως θα μαυρίσετε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ύστερα θα «αναγκαστεί» να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, με συνέπεια να πάμε σε βουλευτικές εκλογές και να μετατραπεί η Ελλάδα σε... Ουκρανία (αφού προφανώς σε αυτές θα πλειοψηφήσει ο... ΣΥΡΙΖΑ), όπως «προειδοποιεί» ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος;

Βασανιστικά, ομολογουμένως, τα διλήμματα που θέτουν οι δύο πόλοι της συγκυβέρνησης, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν έναν πιστευτό εκλογικό εκβιασμό, ώστε να σταθούν όρθιοι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, καταλήγουν να αλληλοεκβιάζονται, αφού τα διλήμματα καθενός από τους κυβερνητικούς εταίρους συνιστούν πίεση στην εκλογική βάση του άλλου, αλλά και σε όσους στέκονται αμήχανοι ανάμεσά τους!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


 



Από τις 6 Γενάρη, όπου κι έγινε η πρώτη δημοσίευση στα χρονικά για το ζήτημα, στα Χανιώτικα Νέα μέσω ενός  τοπικού δημοσιογράφου, ο οποίος από πείσμα κράτησε το θέμα ζωντανό στις καρδιές μας, ο τοπικός Κρητικός τύπος ασχολείται καθημερινά με την Πράσινη Επανάσταση των Κρητών ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.
Από τις 6 Γενάρη έως σήμερα, οι Κρήτες κι ο Κρητικός Τύπος, μέσα από μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις χιλιάδων Κρητών, βροντοφωνάζουν καθημερινά το «Όχι». 
Από τη Σούδα (9/3) και το ιστορικό Αρκάδι (23/3) έως την εν πλω διαμαρτυρία στα Σφακιά (27/4), δήμαρχοι, πολίτες, πανεπιστημιακοί, δικηγορικοί κι οδοντιατρικοί σύλλογοι, ψαράδες, φοιτητές, μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, εκπαιδευτικοί, κι αγανακτισμένοι παπάδες ξεσηκώθηκαν ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, Ρωσία και του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).


Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο ΜΑΡΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ CDS ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!

Είναι πραγματικά εξωφρενική η αποκάλυψη που κάνει το αυριανό ΠΑΡΟΝ στην πρώτη σελίδα. Όλοι οι καταστροφείς της Ελλάδας συνωστίζονται για να φτιάξουν το μόρφωμα του αχυρανθρώπου Σταύρο Θεοδωράκη! Όλο το διεφθαρμένο σκηνικό της…

Ελλάδας κατάφερε να χωρέσει σε ένα Ποτάμι!

Αυτοί που ξεφτίλισαν την πατρίδα διαχρονικά, την οδήγησαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια, επειδή η πράσινη συμμορία βάφτιζε το γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι “ελληνικό”, είναι ακόμα εδώ!

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Mπράβο στους έντιμους δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους


Τα Ειρηνοδικεία της χώρας συνεχίζουν όχι μόνο να «κουρεύουν» τις οφειλές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά προχωρούν και στην πλήρη διαγραφή τους...
Δικαστές, βγάζουν και στο σημείο να απαλλάσσουν πλήρως τους οφειλέτες από τις υποχρεώσεις τους καθώς διαπιστώνουν την οικονομική αδυναμία.

Της Έφης Καραγεώργου.
Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, Αμαρουσίου και Νεμέας «έσωσαν» στην κυριολεξία  τέσσερις υπερχρεωμένους δανειολήπτες, κουρεύοντας σημαντικό τμήμα του χρέους τους.
Ειδικότερα το  Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, αποφάσισε για την περίπτωση  43χρόνου ελεύθερου επαγγελματία,   διαζευγμένου με ένα ανήλικο τέκνο,  με μέσο μηναίο εισόδημα 600 ευρώ, την  ολική διαγραφή του χρέους. Συγκεκριμένα αποφάσισε την προστασία της κύριας κατοικίας του (αντικειμενικής αξίας 43.360€), χωρίς υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού και από την άλλη όρισε μηδενικές καταβολές για τη ρύθμιση των οφειλών του. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το Δικαστήριο επιβάλλεται ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας του αιτούντος να επιβιώσει με τα πενιχρά μηνιαία έσοδα που λαμβάνει σε συνδυασμό με το σκοπό της επανένταξης του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα που αντιστέκεται ,


Η Ελλάδα που αντιστέκεται ,ξεκινά από τις ταπεινές καθαρίστριες,που μακάρι να είχαν την αγωνιστικότητα τους,και άλλοι κλάδοι
Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών συνέχισαν για τρίτη μέρα την καθιστική τους διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του υπουργείου. Μία διαμαρτυρία που χθες βράδυ εξελίχθηκε σε ιδιότυπη γιορτή, καθώς πολύς κόσμος βρέθηκε δίπλα τους για να τους συμπαρασταθεί. Μαζί και ο Στάθης Δρογώσης με την κιθάρα του.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, φαίνονται οι καθαρίστριες που δείχνουν, αν μη τι άλλο, να μη το βάζουν κάτω.
Οι απολυμένες καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να μη σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν κι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΝΤΕΠΥ ΓΚΟΛΕΜΑ Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολιτισμού που θα μπορούσε να είναι αυτόνομη.


Αυτά τα χρόνια της κρίσης, τι άλλαξε στη δική σας ζωή, τι διαπιστώσατε για τον εαυτό σας;

Όπως όλοι οι άνθρωποι αναγκάστηκα κι εγώ να «κατεβάσω» τις επιθυμίες μου, τα θέλω μου, να δω περισσότερο το «πρέπει», που εγώ δεν είμαι άνθρωπος του «πρέπει» αλλά του «θέλω», αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι φτάνοντας στη σύνταξη και μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς, αντί να απολάμβανα, θα απελπιζόμουν. Έτσι σκέφτηκα ένα «παιχνίδι» του να μετράω ανάποδα τις μέρες μέχρι τις εκλογές στις 25 Μαΐου και γράφω μικρά πολιτικά κείμενα περισσότερο, δηλαδή τις σκέψεις μου, και αυτά που θέλω και τυχαίνει να τα διαβάζουν κάποιοι άνθρωποι. Δεν ψωνίστηκα ούτε λέω ότι θ’ ασχοληθώ με την πολιτική. Απλώς δεν ανέχομαι άλλο αυτή την κατάσταση. Είμαι ένας  εξοργισμένος άνθρωπος, ένας λυπημένος άνθρωπος, ένας φοβισμένος άνθρωπος και θέλω να τελειώνει όλο αυτό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολιτισμού που θα μπορούσε να είναι αυτόνομη. Να ζει από τον τουρισμό της και τον πολιτισμό της και δεν το κάνει. Αντίθετα είναι βουτηγμένη στο χρέος και έχει έρθει ο Γερμανός και έχει κάτσει στο σβέρκο μου. Ε, δεν το ανέχομαι, δεν το μπορώ.»

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ!


Κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής.
 Είμαι παιδί του λαού. Προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Από το ΠΑΣΟΚ.
 Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή.
 (η "δημοκρατία" μας έχει καταφέρει να περάσει στο αντίθετο άκρο (αλλά και πάλι σε άκρο)
 από αυτό που ίσχυε την περίοδο μετά το ’49: σήμερα, προκειμένου το κράτος και η κοινωνία να δώσουν "χάρη" σε κάποιον (και ΑΝ τη δώσουν),
 πρέπει αυτός ο κάποιος να κάνει δήλωση μετανοίας προς την αριστερά. )
 Ο Μπούκουρας είχε επιλογή: α) ΕΩΣ 1000 ΕΥΡΩ δουλειά  (παρόμοια με άλλους που έχουν σπουδάσει κιόλας) και
 β) φυλακή και βουλευτιλίκι προς 6-7.000 Ευρώ το μήνα (τα φανερά χρήματα) και χάπια.
 Διάλεξε το δεύτερο. Δεν το έκανε για μένα, για το μέλλον του λαού, το έκανε - φαντάζομαι - για τα παιδιά του ή για τα χρέη του

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Νέο έντυπο προσφυγής (application form) και σημαντικές αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου


Από 1-1-2014 ισχύει νέο έντυπο προσφυγής στο Ε.Δ.Δ.Α., το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.echr.coe.int/Documents/Application_Form_2014_1_ELL.pdf

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί και αποσταλεί το συγκεκριμένο έντυπο προσφυγής, και όχι το παλαιότερο, η προσφυγή θεωρείται ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ.

Ειδικότερα:

Από 1-1-2014 τέθηκε σε ισχύ το τροποποιημένο άρθρο 47 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.), που αφορά στο απαιτούμενο περιεχόμενο της ατομικής προσφυγής ενώπιον του Ε.Δ.Δ.Α. Σύμφωνα με το Ε.Δ.Δ.Α., η εν λόγω τροποποίηση αποσκοπεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στο χειρισμό των προσφυγών στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας ενώπιον του Ε.Δ.Δ.Α.. Η ανωτέρω τροποποίηση επέφερε δύο σημαντικές αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!Η ΟΜΟΡΦΙΑ,Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ!


Χιλιάδες Κρητικοί και τουρίστες χορεύουν πεντοζάλη στο παλιό λιμάνι των Χανίων
 ένα πιτσιρίκι πλησίασε το νταούλι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι καθώς του προκάλεσε ενδιαφέρον.
Ένα πρωτότυπο flash mob γυρίστηκε με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι των Χανίων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι καλλιτέχνες συνόδεψαν τους ήχους του μικρού και οι θαμώνες άρχισαν να χειροκροτούν. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Το αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα οδήγησε έλληνες και ξένους περαστικούς να χορεύουν πεντοζάλη από άκρη σ' άκρη στο παλιό λιμάνι.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η εικόνα που ενέπνευσε τον Ρίτσο να γράψει τον «Επιτάφιο»...


Η φωτογραφία της σορού του στον δρόμο και τη μητέρα του από πάνω του να τον μοιρολογεί, ενέπνευσαν τον Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον Επιτάφιο....
Οι καπνεργάτες ήταν ένα από τα πιο μαχητικά και οργανωμένα συνδικάτα στην Ελλάδα.
 Σε αντίθεση με άλλους κλάδους, οι διεκδικήσεις τους δεν αφορούσαν μόνο το οκτάωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και διαδικασίες που καθόριζαν οι εργοδότες, όπως το ποιος θα εργάζεται πού και πώς θα γίνεται η διαδικασία παραγωγής.
 Η στάση των εργατών δεν άρεσε σε κανέναν εργοδότη και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη
 Στις 29 Απριλίου 1936, δώδεκα χιλιάδες καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περίπου το 70% γυναίκες, κατέβηκαν σε απεργία.
Η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα.