2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ



Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης  που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.


Το επόμενο (και όχι το τελευταίο) καθεστώς που έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ και οι δουλικοί εταίροι τους στην Ευρώπη είναι η Συρία του Άσαντ. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα στη χώρα εκ του μηδενός δημιούργησαν έναν δήθεν εμφύλιο πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν πολύ σταθερό και είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συριακού λαού (και των χριστιανών, οι οποίοι σφάζονται σήμερα από τους  ισλαμοφασίστες αντάρτες).
Οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Μισθοφόροι από την Λιβύη και άλλες χώρες, ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα, εκπεδευμένοι σε στρατόπεδα εκτός Συρίας από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αξιωματικοί, ακόμα και μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν αναφερθεί. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ τροφοδοτούν αφειδώς με οπλισμό τους αντάρτες μέσω Τουρκίας ή/και Ιορδανίας.
Μόνο εμφύλιος δεν είναι ο παραπάνω πόλεμος αλλά είναι επίθεση εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας από ξένες δυνάμεις, ακόμα και αν σε αυτόν συμμετέχουν μαζί με τους αντάρτες θρησκευτικές μειοψηφίες της Συρίας.
Τελευταία το καθεστώς Άσαντ είχε μερικές στρατιωτικές επιτυχίες που έγερναν την έκβαση του πολέμου υπέρ αυτού.
Τι συνέβη τότε; Οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει μια εκατόμβη νεκρών οι οποίοι πέθαναν από χημικά που εξαπέλυσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ, όπως οι αντάρτες ισχυρίζονται.
Θα πρέπει για την επαλήθευση ή μη των κατηγοριών να γίνει μία επισταμένη έρευνα από επιτροπή του ΟΗΕ για να διαπιστωθεί η αλήθεια ή όχι των ισχυρισμών των ανταρτών. Αυτό υποστήριξε και η Ρωσία εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις αν τα χημικά εκτοξεύτηκαν από τις γραμμές του  Συριακού στρατού.
Τι κάνουνε οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί Ευρωπαίοι; Αντί να ζητούν σύσταση επιτροπής από τον ΟΗΕ σχίζουν τα ιμάτιά τους υποστηρίζοντας ότι ο στρατός του Άσαντ έριξε τα χημικά και ότι πρέπει να γίνει επέμβαση αμέσως.
Από πού προκύπτει τέτοια βεβαιότητα; Δεν ελέγχθηκε καν το βίντεο των ανταρτών για την αυθεντικότητά του. Πότε γυρίστηκε που γυρίστηκε, αν δημοσιοποιήθηκε μια μέρα πριν τα γεγονότα που καταγγέλλει, αν δεν είναι προβοκάτσια των ανταρτών τώρα που φαίνεται ότι χάνουν τον πόλεμο.
Στα εγκλήματα η αστυνομία εξετάζει σαν βασικό στοιχείο το κίνητρο του φόνου. Τι κίνητρο είχε λοιπόν ο Άσαντ να εξαπολύσει επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων; Ήξερε ότι ενδεχομένως θα προκαλούσε την επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την στιγμή μάλιστα που φαίνεται ότι κερδίζει τον πόλεμο; Αντιθέτως οι αντάρτες ευρισκόμενοι σε δύσκολη θέση είναι λογικά πιο πιθανόν να έριξαν τα χημικά για να ενοχοποιήσουν το καθεστώς Άσαντ και να προκαλέσουν επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ υπέρ αυτών.
Άλλωστε και το Υπεξ της Ρωσίας δήλωσε ότι από τα στοιχεία που διαθέτουν η ρουκέτα με τα χημικά εκτοξεύτηκε από τις γραμμές των ανταρτών.
Τι προσδοκούν οι ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ; Την απομόνωση του Ιράν που είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος στην περιοχή;
Για τον έλεγχο των πετρελαίων και των κυβερνήσεων, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ κινούνται βάση προδιαγεγραμμένου σχεδίου για τον έλεγχο όλης της περιοχής. Τώρα η Συρία ύστερα θα έλθει η σειρά του απογυμνωμένου από συμμάχους Ιράν.
Τι θα γίνει όμως αν στη Συρία με ανατροπή του Άσαντ καταλάβουν την εξουσία σκληροί Ισλαμιστές (Αλ Κάιντα κλπ) και στραφούν κατά των ΗΠΑ;  Παράγοντας που δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ΄ όψιν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ δεν φαίνεται να διδάχτηκαν τίποτε από τις προηγούμενες αιματηρές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Λιβύη, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να αποσταθεροποιήσουν τα καθεστώτα και να ξεκινήσουν αιματηρά γεγονότα με πόλεμο στο Αφγανιστάν που δεν φαίνεται να έχει τελειωμό, βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ με εκατόμβες νεκρών, ενώ το καθεστώς της Λιβύης κάθε άλλο παρά σταθερό είναι με εχθροπραξίες  μεταξύ φυλών.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: