2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Εισαγόμενοι εξυγιαντές»


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΛΕΓΑΜΕ, λοιπόν, για τους ξένους. Φιλέλληνες(;!) και ανθέλληνες. Στην αρχαιότητα, εισέβαλλαν στην Πατρίδα μας κι ας «φυλάγαμε Θερμοπύλες». Αργότερα τους «καλούσαμε». Με τον τρόπο μας και για σωτήρες και στο τέλος…ολετήρες. Τους φέραμε «απελευθερωτές-συμμάχους» και μας βγήκαν…Τσώρτσιλ και «Δεκεμβριανά». Κι αν έλεγες κακιά κουβέντα για τον Γεώργιο Παπανδρέου ως (συν)αρχιτέκτονα της Μάχης της Αθήνας, θα σε κατηγορούσαν για πολιτική απρέπεια και ιστορική άγνοια.
ΑΦΟΥ, λοιπόν, δεν τα καταφέραμε (μιας και στο βάθος δεν το θέλαμε), να φέρουμε τους ξένους! Ευρωπαίους τεχνοκράτες. Υπό έλεγχο και με ημερομηνία λήξης. Αμειβόμενους λογικά (γράφτηκε πως οι Γερμανοί προσφέρθηκαν…ατελώς) και χωρίς αλλιώτικη εξουσία. Δεν φέρνουμε τον Σκόμπι (με την υπογραφή του ΚΚΕ) στη…Σκομπία του. Κι ούτε γίναμε Γερμανοί επειδή εισάγουμε μερσεντές. Θα εισαγάγουμε την τεχνογνωσία τους παραμένοντας έλληνες, ωστόσο, με τα κουσούρια μας κρυμμένα και τις συνήθειες ξεχασμένες. Όσο θα κάνουν τη δουλειά τους αυτοί, με τα κάθε λογής ντόπια τρωκτικά (του δημοσίου) εξαφανισμένα εμείς. Κι ύστερα; Λήξη και αποχώρηση των ξένων. Κι εμείς; Μπολιασμένοι με πρακτικές που προβλέπουν π.χ. να σου αρπάζει η εφορία τον ΦΠΑ που άρπαξες απ’ τον πελάτη, το τσέπωσες και τον χρωστάς. Με το ελεύθερο να μπαίνει (η εφορία) στον λογαριασμό σου, όποτε…γουστάρει κι έχει ανάγκη από λεφτά-αλλιώς δεν έχει χαΐρι με τους φοροφυγάδες..


ΚΑΙ, βέβαια, για να γίνουν τα παραπάνω…φανταστικά, πρέπει να υπάρξει προετοιμασία. Και προειδοποίηση των «εισαγόμενων εξυγιαντών». Για τους δικούς μας νόμους (που παραβιάζουμε), για τις «παραδόσεις» που κρατάμε.
ΑΠ’ τα σύνορα, λοιπόν, και πριν πατήσουν το ποδάρι τους στη χώρα όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα», τους προειδοποιούμε. Για ό,τι δουν και ανακαλύψουν. Μην εκπλαγούν, τους πιάσει απελπισία και το βάλουν στα πόδια. Προειδοποιούμε για:
- Μουντζουρωμένα ταμπελάκια με σήματα της τροχαίας. Για υπερβολικό «γκράφιτι» σε φρεσκοβαμμένους τοίχους κατοικιών, πλατειών και σχολείων.
-Καταληψίες δημοσίων κτηρίων, που αν τους αγγίξει η Αστυνομία θα…λογοδοτήσει.
-Λαθρομετανάστες με απλωμένη την πραμάτεια τους και τη δημοτική αστυνομία (άοπλη και με δεμένα χέρια) απλό θεατή.
-Θα σας πληροφορήσουν πως πιάστηκαν (προχθές) τρεις του ΣΔΟΕ που λαδώθηκαν(!) και πως τους «επίορκους» δεν τους ξηλώνεις, γιατί το «σύστημα» αμύνεται.
-Αν θελήσετε κάτι να χτίσετε στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, προετοιμαστείτε για λάδωμα. Κι αν αρρωστήσετε, στη τσέπη…φακελάκι.
-Το χέρι κολλητό στη τσέπη μη την αδειάσει αλλοδαπός και τη ματιά στο…ρεζερβουάρ, μη σου τ’ αδειάσουν ημεδαπά…λουλούδια.

ΑΥΤΑ για δείγμα και παράδειγμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: