2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

35 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη από την Ελληνική Δημοκρατία

Σαν σήμερα το 1978 το Ελληνικό κράτος δολοφόνησε τον γιατρό Βασίλη Τσιρώνη
Τιμώντας και σήμερα τη μνήμη του ξαναδημοσιεύουμε τη θρυλική ιστορία του γιατρού και το Γαλάζιο Βιβλίο του για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Ανέκαθεν αυτός ο τόπος γεννούσε κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους!
Ανθρώπους που πίστευαν στον άνθρωπο και στα ιδανικά της Ελευθερίας,της Ισότητας και της Δημοκρατίας χωρίς να επιδιώκουν να μπουν σε μαντρί,αντιθέτως πάλευαν για τα πιστεύω τους από οποιοδήποτε μετερίζι μη λογαριάζοντας ούτε τη ζωή τους.

Ενας απ' αυτούς,μάλλον ξεχασμένος κι αδικημένος από την ιστορία (την οποία παρεμπιπτόντως γράφουν πάντα οι νικητές!) είναι και ο αείμνηστος γιατρός Βασίλης Τσιρώνης.

Μοναδική περίπτωση "εραστή της ουτοπίας",που ανάγκασε την Ελληνική Δημοκρατία του "εθνάρχη" Κωνσταντίνου Καραμανλή να τον "αυτοκτονήσει" μέσα στο "Αυτόνομο κράτος" του μετά από πολιορκία σχεδόν 8 μηνών,με την ηγετική παρουσία  στην επιχείρηση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης,απόστρατου Στρατηγού, Αναστάσιου Μπάλκου.

Σημαντικό ρόλο στην εξόντωση του γιατρού έπαιξαν τα δημοσιεύματα του "δημοκρατικού" Βήματος,του γνωστού,εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος, συγκροτήματος του ΔΟΛ.

Ο "πόλεμος" του γιατρού με το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο κρατούσε από παλιά,αλλά στα τέλη Νοεμβρίου του 1977 κορυφώθηκε με τον γιατρό να ταμπουρώνεται στο σπίτι του στο Π. Φάληρο και το επίσημο κράτος απ' έξω να τον πολιορκεί νυχθημερόν!

Ξημερώματα λοιπόν  της 11ης Ιουλίου του 1978 οι Μονάδες Ειδικής Αποστολής (28 πάνοπλοι άνδρες) υπό την εποπτεία του ίδιου του υπουργού Δημοσίας Τάξεως  Μπάλκου εισέβαλαν στο "Αυτόνομο Κράτος του γιατρού Τσιρώνη" και απεκατέστησαν την τάξη "αυτοκτονώντας" τον.
Αλοθι για τη στυγερή δολοφονία υπήρξαν τα σκληρά άρθρα της πρωινής του συγκροτήματος ΔΟΛ (Το Βήμα) που μίλαγαν για ρεζίλεμα του Κράτους από έναν τρελό!

Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της δολοφονίας του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη και την ιστορία του ΕΔΩ.

Κι ΕΔΩ το ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗ

http://zeidoron.blogspot.gr/2013/07/35.html

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: