2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο (έντιμος) Γ. Σούρλας και τα…γκαζάκια


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΠΙΑΣΕ για το κονάκι βουλευτή. Θα δεις ακόμα και σήμερα…πελάτες. Και πάμε «ψηλότερα». Θέλεις να συναντήσεις υπουργό; Περνάς από προθαλάμους με φύλακες ορατούς και αοράτους.
-Τι τον θέλετε; Σε ρωτούν με ξινισμένα μούτρα
-Είμαι δημοσιογράφος κι έχουμε ραντεβού.
Τα ξινισμένα μούτρα γλυκαίνουν, σου δίνουν καρέκλα κι εσύ παρατηρείς. Δεκάδες κεφάλια ανδρών και γυναικών, μόνιμων και αποσπασμένων, σκυμμένα στο κομπιούτερ. Με το κινητό για δημόσιες σχέσεις «δημοσία δαπάνη». Ένας κόσμος με την ηλεκτρονική στην υπηρεσία του. Και είναι το κομπιούτερ που το έμπασαν αργά και καθυστερημένα στη δημόσια διοίκηση. Σκόπιμα, μη μαθευτούν τα κόλπα ι οι κομπίνες τους.
ΜΕΤΑ την κοπιαστική δουλειά και σε συνθήκες «πιέσεως και θερμοκρασίας» ιδανικές, παίρνουν το δρόμο για το…σπίτι, βγαίνει και ο υπουργός. Με τη φρουρά του-μόνιμα εξαρτήματα-από ένα κράτος που ρίχνει τη ματιά του προστατευτική και παίρνει μέτρα. Για τους τωρινούς, αλλά και για «σκοτωμένα φίδια» της πολιτικής, που αγνοούμε την ύπαρξή τους. Και για τους «κάποιους».


ΚΙ ύστερα; Ανοίξαμε την τηλεόραση για την μικρή-μεγάλη είδηση. Γκαζάκια στη πόρτα του έντιμου, ταπεινόφρονα και «πολύτιμου» Γ. Σούρλα! Του Λαρισαίου πολιτικού, που μόνο κατ’ όνομα σχετίζεται με τους Σουρλαίους και την προεμφυλιακή τους δράση (δολοφονία δημοσιογράφου Κ. Βιδάλη κ.ά.).
ΜΑΣ πληροφορούν ότι ο παραπάνω δημόσιος λειτουργός καλείται να ανταποκριθεί στο μεγάλο, δύσκολο και επικίνδυνο έργο του της διαφάνειας, χωρίς τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Απέναντι σε αφανέρωτους μαφιόζους που τον απειλούν προειδοποιώντας με γκαζάκια. «Δεν κάμπτομαι, δεν με τρομάζουν» λέει ο βουλευτής και συνεχίζει.
ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να βλέπουμε και να ακούμε φλύαρους «αναλυτές» και τηλεοπτικούς κοκορομάχους. Πολιτικολογούντες, μονότονους και επαναλαμβανόμενους, απείθαρχους συζητητές, που ενίοτε σου‘ ρχεται να ξεράσεις. Αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες της σαχλαμάρας και του τίποτα, με «φίρμες» που δεν κινδυνεύουν από μαφιόζους και γκαζάκια.

ΚΙ από χωροφύλακες για φρουρά και προστασία του πεισματάρη και ρηξικέλευθου βουλευτή; Δεν ξέρουμε αν και πόσους του διέθεσαν-θα το ψάξουμε. Κι από εμφανίσεις του τηλεοπτικές για ενημέρωσή μας; Με το σταγονόμετρο κι όταν σκάσουν στην πόρτα του…γκαζάκια. Κι ας κρατάει στα χέρια του φακέλους των δις με τους δράστες ατιμώρητους και με το δάκτυλό τους στη σκανδάλη. Για έναν έντιμο και ηρωικό Γ. Σούρλα, που θα’ πρεπε να μας ενημερώνει καθημερινά και συστηματικά. 

GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: