2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ολυμπιακοί; Λογαριασμό!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΠΗΡΑΜΕ τους «Ολυμπιακούς» και κάναμε χαρά μεγάλη. Εμείς πλημμυρισμένοι από Ελλάδα και τη σκέψη μας στον κότινο κι αυτοί στις μίζες τις προμήθειες. Για έργα και «έργα» που μύριζαν από μακριά, αλλά δεν οσμιστήκαμε κάτι, γιατί κρατούσαμε τη μύτη μας κλειστή. Με Καλατράβες που ρήμαξαν τα δις (δραχμές) για στέγη που σκουριάζει κι άλλα, σκεπαστά είτε ανοιχτά, με κατασκευαστές ανοιχτομάτηδες. Για ν’ αποθαυμάσουν στην Ψωροκώσταινα Ευρωπαίοι κι Αμερικάνοι «προσκυνητές».
ΚΑΠΟΙΟΙ πρόβλεψαν το «πανηγύρι» και το ψιθύρισαν με δέος. «Μην αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς, θα πληρώνουμε τζερεμέδες»-κάτι ξέροντας από δημόσια έργα και κομπιναδόρους. Τους…αποπήραμε. Κι αν η εποχή σήκωνε αντικομουνισμό θα τους έλεγαν προδότες και ανθέλληνες. Έγιναν οι αγώνες φανερά στον στίβο κι άλλοι («αγώνες») γίναν’ εν κρυπτώ. Με σπουδή για διαγωνισμούς, συμβάσεις και σχεδιασμούς, συμβόλαια με προμήθειες και μίζες κι όλα νομότυπα και με υπογραφές για χρήμα με ουρά. Και πού το ξέρεις, φίλε, πως διακινήθηκε χρήμα για μίζες και προμήθειες; Απ’ τον…ισολογισμό που δεν μας έδειξαν ποτέ (τα ξεκάρφωτα και ανεξέλεγκτα νούμερα που μας πέταξαν, κατά καιρούς, δεν σημαίνουν τίποτα), απ’ τον λογαριασμό που δεν μας έδωσαν.
ΕΠΕΣΕ η «αυλαία» και υπουργοί εξαφανίστηκαν («τον αγώνα τον καλό ηγώνισμαι…»), άλλοι συνέχισαν και η Ελλάδα έμεινε άφραγκη.

Απ’ τους Ολυμπιακούς κι άλλα που συσσωρεύτηκαν, το ίδιο και χειρότερα οσμηρά, κρυφά και πονηρά που άδειασαν ταμεία για να γεμίσουν τσέπες.
ΕΝΑ μαγαζάκι και κρατάει βιβλία. Η…μαγαζάρα των Ολυμπιακών δεν(;) κράταγε. Μερικοί επανέρχονται (στον τόπο του εγκλήματος) και γυροφέρνουν τη λήθη για δραστηριότητες που τους χρεώνουμε σε περίοδο κρίσης και αναζήτησης των αιτίων και αιτιών της. Καλή η επιλογή της κας Δασκαλάκη που ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει εγγράφως τις σκέψεις της για την «Επιτροπή». Δικαίωμά της, και δικαίωμά μας να επιμείνουμε. Για την «ταμπακέρα» και λογαριασμό!
ΙΔΙΑ η πρακτική τους (γενικά) της απόκρυψης των…εσωτερικών αιτίων της οικονομικής (και όχι μόνο) κακοδαιμονίας μας. Με ανθρώπους να διερωτώνται δημόσια «πού πήγαν τα λεφτά;» κι ας αμείβονταν περίπου με ένα χιλιαρικάκι την ημέρα π.χ. απ’ τα κρατικά κανάλια της σπατάλης και της διαπλοκής (Λυριτζής, Οικονόμου, Χούκλη, Τσαπανίδου…), πολυάριθμοι διευθυντάδες της ΔΕΗ με τον οδηγό τους, αξιωματούχοι του δημοσίου με τσέπες φαρδιές και κωδικούς στην Ελβετία…
ΕΔΩ και τώρα λογαριασμό για τους Ολυμπιακούς. Έλεγχο για τα «πεπραγμένα» των διαχειριστών του χρυσοφόρου Πακτωλού. Και; Ισόβια (αν χρειαστεί) και να τα…εννοούμε.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: