2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ -



Στις 25-9-2012 ο 1.ο Βασίλειος Σεβαστής του Δημητρίου, κατοίκου Λουτρών Υπάτης Φθιώτιδας,και 2. ο Περικλής Μπάκας του Χρήστου, κατοίκου Ν.Σμύρνης Αττικής, οδός Αρτάκης 147 , κατέθεσαν κοινή έγκληση (μήνυση) και στρέφεται εναντίον μου και αφορά δημοσίευμα του "ΚΡΑΧΤΗ" που αναρτήθηκε την  Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011, που αφορούσε επώνυμη καταγγελία πολίτη  και είχε τον εξής τίτλο:"ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΑΠΑΤΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ." (λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας δέν αναδημοσιεύουμε το πλήρες άρθρο - υπάρχει στη διάθεση της δικαιοσύνης).
Επι της μηνύσεως καταθέσαμε τις.... αντιρρήσεις μας νομίμως ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Φίλοι blogers και φίλοι αναγνώστες, όπως είναι γνωστόν στο διαδίκτυο, εδώ και αρκετά χρόνια από μεράκι και αγάπη προς τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση, δημιούργησα μία αξιοπρεπή (κατά πολλούς) ιστοσελίδα με την επωνυμία «ΚΡΑΧΤΗΣ» και διεύθυνση ιστολογίου την…http://kraxtis-gr.blogspot.gr/) της οποίας είμαι διαχειριστής και υπεύθυνος. Η ανωτέρω ιστοσελίδα, δεν κινείται ποτέ στην ανωνυμία των blogsαλλά επώνυμα, με πλήρη στοιχεία του διαχειριστή του, ο οποίος γράφω επωνύμως στη δική μου στήλη (http://kraxtis-gr.blogspot.gr/p/blog-page_3.html) και έχω την ευθύνη για ότι γράφω.


Στη δεξιά σταθερή στήλη του ιστολογίου ,υπάρχει σταθερά ένα κείμενο που αναφέρεισυγκεκριμένα: Σ αυτό το ιστολόγιο οι απόψεις είναι επώνυμες. Δημοσιεύσεις που φιλοξενούνται εδώ!!, απο αναδημοσίευση άλλων ιστολογίων, ή επώνυμα άρθρα, απόψεις αναγνωστών, δέν απηχούν τη θέση των διαχειριστών αυτού του ιστολογίου και δέν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.

Έτσι,  ο οιοσδήποτε αναγνώστης εισέρχεται στο ιστολόγιο,  ενημερώνεται αμέσως για το πώς λειτουργεί το ιστολόγιο.

Οι αναρτήσεις και τα θέματα, ή συντάσσονται από εμάς (επωνύμως) και απηχούν τις απόψεις του ΚΡΑΧΤΗ και έχουμε την ευθύνη του περιεχομένου, άλλως, ή αφορά επώνυμες επιστολές αναγνωστών, ή θέματα που αναδημοσιεύονται από άλλα φιλικά ιστολόγια και πάντα αναφέρουμε την πηγή προέλευσης και την ευθύνη φέρουν οι συντάκτες αυτού.

Με αυτή την πάγια τακτική γνωστοποιημένη στο αναγνωστικό κοινό, λειτουργεί η θεματογραφία του ΚΡΑΧΤΗ.

Σε κάθε περίπτωση δε που κάποιος θίγεται, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο ενός κειμένου, του δίδεται η δυνατότητα να παρέμβει, να δημοσιευθούν οι απόψεις του και  αν πειστούμε ότι κάπου σφάλουμε, πάντα υπάρχει η δυνατότητα επανόρθωσης, ακόμη και με δημόσια συγνώμη.

Έτσι λειτουργούμε και έτσι επιβάλλει  και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

- Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την πάγια τακτική του blog και την δημοσιευμένη θέση για την έλλειψη δικής μας ευθύνης σε άρθρα και απόψεις  επώνυμων συντακτών και αναγνωστών,στην περίπτωσή μας δόθηκε το δικαίωμα σε έναν αναγνώστη να καταθέσει  ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία ένα άρθρο. 

Ο κύριος Σεβαστής και ο κ Μπάκας θα μπορούσαν  να τηλεφωνήσουν, να μας ενημερώσουν για τις διαφωνίες τους, ακόμη και να δημοσιοποιηθούν οι απόψεις τους  και εν τέλει να ζητήσουν να αφαιρεθεί το δημοσίευμα αν έπρεπε, πράγμα που δεν έκαναν. 
Αντί να πράξουν κατ αυτό τον τρόπο, επέλεξαν (μετά απο ένα χρόνο) να καταθέσουν μήνυση κατά του "ΚΡΑΧΤΗ" για να φιμώσουν κάθε blog που φιλοξενεί απόψεις και επώνυμα άρθρα αναγνωστών, αλλά και την αποψη των διαχειριστών του blog.
Το θέμα για εμάς δέν είναι νομικό, αλλά η προστασία της ελεύθερης έκφρασης και της απρόσκοπτης δημοσιογραφικής προβολής όλων των θεμάτων που ενδιαφέρουν τον Ελληνα πολίτη.
- Η επίθεση στα blogs  με μηνύσεις αποσκοπούν στην φίμωση και στην αφαίρεση δυνατοτητας να προβάλλονται οι απόψεις των πολιτών σε αυτά, όταν δέν αρέσει σε κάποιυς και ιδιάιτερα όταν είναι επώνυμοι.
Δέν γνωρίζουμε τον κ Σεβαστή προσωπικά, αλλά η θέση του στον Αθλητισμό, η μακροχρόνια πορεία του, θάπρεπε να τον οδηγήσουν σε άλλες σκέψεις, η δέ δημοκρατική του προέλευση, θάπρεπε να του είχαν διδάξει ότι τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να δεχτούν και κριτική και καμμία φορά και άδικη επίθεση.
Ειλικρινά απορούμε οι δημοκρατικοί πολίτες τούτης της χώρας που είνα επώνυμοι, αυτές τις απόψεις έχουν για τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Το άρθρο μου αυτό αποσκοπεί στη γνωστοποίηση της μήνυσης του κ Σεβαστή, για να γνωρίζει ο πολίτης, πώς λειτουργεί το κατεστημένο και τα πρόσωπα που το συντηρούν.

 ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: