2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

586 ευρώ είναι πολλά; να δοθούν σε αυτόν και να ζήσει


Χημικά και τραυματισμοί στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου
προτού διαβάσουμε τις δηλώσεις του  πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο
 Οι χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου ότι το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο παρεμπιπτόντως ανέρχεται στα 586 ευρώ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, 
 αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
ΕΝΩ
 Παρακαλούσε να πάρει αύξηση όταν ήταν Διοικητής του ΙΚΑ παρά τη ρητή εντολή της τότε υπουργού για μειώσεις
 αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΑ ΟΧΤΑΧΙΛΑΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
μετά από  τέτοιες δηλώσεις,το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρύβονται και να τους φυλάνε τα ΜΑΤ

Όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην είσοδο του κτηρίου δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν αδικαιολόγητα κάνοντας χρήση χημικών. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ    πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου


«Σε μια εποχή κατά την οποία οι αντοχές του μέσου πολίτη δοκιμάζονται κατά τρόπο ιστορικά πρωτοφανή εξαιτίας της υιοθέτησης αδιέξοδων πολιτικών που συρρικνώνουν την εισοδηματική του κατάσταση, το τελευταίο που έχει ανάγκη η χώρα είναι δηλώσεις «νομιμοφροσύνης» προς την τρόικα και τους εκπροσώπους της από υπηρεσιακούς παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης που σπεύδουν να πλειοδοτήσουν σε μια προσπάθεια αποδόμησης όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει όρθια απέναντι στη «μνημονιακή» λαίλαπα.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου ότι το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο παρεμπιπτόντως ανέρχεται στα 586 ευρώ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καταδεικνύουν - πέρα από μία πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία - και μια απόλυτη αδυναμία κατανόησης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η από καιρό διατυπωθείσα άποψή μας πως ορισμένοι κύκλοι εγχώριων συμφερόντων χρησιμοποιούν την τρόικα και τις πιέσεις της ως πρόσχημα προκειμένου να προωθήσουν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές τους ιδεοληψίες και να τις επιβάλλουν νομοθετικά.
Επιπρόσθετα, η προβολή ανάλογων λογικών μόνο αισιόδοξους δεν μπορεί να μας κάνει ως προς την πορεία της χώρας προς την πολυπόθητη ανάπτυξη, καθώς αποδεικνύεται ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο γίνεται δυστυχώς αντιληπτές οι πιθανές λύσεις έναντι των δημοσιονομικών αδιεξόδων, τα οποία μοιραία θα επιτείνονται όσο συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών μέσω κοινωνικά άδικων περικοπών και διαρκών φοροεπιδρομών», αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος.
«Ο ελληνικός λαός αναμένει από όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αμείβονται όχι με 586 ευρώ αλλά πολλαπλάσια αυτών, τη στιγμή κατά την οποία η επαγγελματική τους διαδρομή και δραστηριότητα εξαντλείται σε υπαλληλικές θητείες δοτές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να εργάζονται για το καλό της πατρίδας και να μην αναλώνονται σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο εξωτερικεύουν περισσή αλαζονεία, αλλά επιπλέον έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια κοινής λογικής», τονίζει και καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΣΑ:
«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει διαρκώς λόγο για το στόχο της ανάπτυξης, οφείλει να απομακρύνει άμεσα όλους εκείνους, που – μη έχοντας σχέση με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα – προκαλούν τον ΑΝΕΡΓΟ, το ΜΙΣΘΩΤΟ, το ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ πολίτη, ο οποίος έχει φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Υπηρεσιακοί παράγοντες που σκέφτονται και ενεργούν κατ' αυτόν τον τρόπο κάνουν κακό στην οικονομία, κάνουν κακό στον τόπο. Και καθόσον μας αφορά άμεσα, προσβάλλουν το νέο Δικηγόρο, που δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και πασχίζει να πληρώσει το τέλος επιτηδεύματος, τις έκτακτες εισφορές, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, μαχόμενος καθημερινά σε μία ανύπαρκτη οικονομία».

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: