2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συζήτηση για την αλληλεγγύη και τα κινήματα πολιτών στον 106.1


Ακούστε την σημερινή εκπομπή στην οποία κυριάρχησε η συζήτηση με τον κ. Αγγελόπουλο και ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει με τα κινήματα πολιτών: 

Μια προσέγγιση πάνω στην κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία, τις αιτίες που την εγκατέστησαν, τις δομές αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν από τις συλλογικότητες πολιτών ως απάντηση αλλά και μια προσπάθεια εξήγηση του πρόσφατου φαινομένου της επίθεσης που δέχονται οι πρωτοβουλίες πολιτών από το σύστημα και τους φορείς που ελέγχονται απ' αυτό ήταν τα βασικά σημεία της συζήτησης.



Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Αγγελόπουλο στη φτωχοποίηση που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που είναι μια διαδικασία που τουλάχιστον σ'αυτήν την ήπειρο - την Ευρώπη - έχει παρατηρηθεί μόνο σε εμπόλεμες καταστάσεις (2ος παγκόσμιος, Γιουγκοσλαβία κλπ) Δεν υπάρχει άλλο ιστορικό προηγούμενο να παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα εξαθλίωσης, πείνας μέσα σε χρονικό διάστημα 3 - 4 ετών. Υπαγόμαστε σε ένα απίθανο πρόγραμμα φτώχειας,  εξαθλίωσης και καταστροφής της ίδιας της ζωής μας. Και αυτό γίνεται με τον περιορισμό ή και την κατάργηση    των κοινωνικών δομών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση κλπ).


Άλλα σημαντικά σημεία στα οποία τοποθετήθηκε ο κ. Αγγελόπουλος:


Είναι   ερασιτεχνικός και αήθης ο τρόπος με τον οποίο τόσο το Βιοτεχνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο όσο και η αστυνομία επιχειρεί να σταθεί (ή και να εκφοβίσει) απέναντι στα κινήματα αντίστασης κι αλληλεγγύης, όπως εκφράζονται από τις πρωτοβουλίες.

Οι μηχανισμοί κρατικής παρέμβασης προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην διαδικασία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η πρόβλεψή μου είναι ότι η επιτυχία αυτής της παρέμβασης θα είναι ίδια με αυτήν της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Και φυσικά δεν παρέλειψε να πληροφορήσει για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης που αποδεικνύεται με τις ποικίλες δράσεις της, μια δυναμική συλλογικότητα. Με κυριότερη από τις τελευταίες επιδιώξεις της την ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού της ιατρείου στην Θέρμη, με τρεις μονάδες Παθολογικό, Παιδιατρικό και Ψυχοκινητικής υποστήριξης .


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: