2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ο Αντώνης, ο βαρκάρης, ο σερέτης


Τις τελευταίες μέρες κατακλύζονται οι Έλληνες πολίτες από δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (του πρωθυπουργού, για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και του αρέσει να το ακούει..) σε ξένα μέσα - ας πούμε - ενημέρωσης όπου ουσιαστικά κλαίγεται ότι κάνει δύσκολη δουλειά και ότι καθημερινά ξυπνάει αντιμέτωπος με προβλήματα, κάτι που κανένας άλλος ηγέτης δεν αντιμετωπίζει! Πέρα από το ότι θα πρότεινε κανείς στον κ. Σαμαρά να αλλάξει θέσεις με τον σύριο ηγέτη Άσαντ που αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα απ' τον πρωθυπουργό μας - στο κάτω - κάτω, τι είναι οι καθημερινές μάχες, οι σφαγές των πολιτών του από μισθοφόρους και οι πολεμικές ορέξεις της Τουρκίας μπροστά σ' αυτά που αντιμετωπίζει ο Αντώνης; - αυτές οι δηλώσεις δεν αρμόζουν σε ''εθνικό ηγέτη'', όπως τον χαρακτήριζαν πριν ένα χρόνο κάποιοι ''πατριώτες'' φανατικοί νεοδημοκράτες.
Δεν είναι καν πρωτότυπος ο κ. Σαμαράς, μιας και πριν ένα περίπου χρόνο, λίγο πριν μας αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε παρόμοιες δηλώσεις. Κουράζονται τα παιδιά... Είναι δυνατόν ο ηγέτης - τα σχόλια περιττεύουν - μιας χώρας σε έκτακτη ανάγκη να δηλώνει τέτοια πράγματα και, μάλιστα, σε ξένα μέσα ''ενημέρωσης''; Αυτός δεν είναι ηγέτης, αλλά υπάλληλος που παραπονιέται στα αφεντικά του, για να πάρει αύξηση και μπόνους για τη δουλειά που κάνει - άλλωστε, γι' αυτό σπεύδει και η Μέρκελ ως άμεση προϊσταμένη στην Ελλάδα, αφενός, για να επισπεύσει αφενός τις πολυπόθητες για τα διεθνή ''ληγούρια'' αποκρατικοποιήσεις και αφετέρου, για να στηρίξει τον κακόμοιρο τον υπάλληλο που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα στο χώρο εργασίας: κάτι ανάλογο είχε κάνει η Χίλαρυ Κλίντον, για να στηρίξει τον αμερικανό πολίτη Γιώργο Παπανδρέου.


''Εργασιακή εξουθένωση''. Αυτός είναι ο επιστημονικός όρος γι' αυτό που περνάει ο ταλαίπωρος πρωθυπουργός. Δεν είναι λίγο εξουθενωτικό να διατάζεις αιματηρές περικοπές, βρυκολακίστικους φόρους, να αφήνεις κόσμο στο δρόμο, να ξεπουλάς τη χώρα στις επεκτατικές ορέξεις του κάθε γείτονα και να έχεις και τους αχάριστους νεοδημοκράτες με τα σκάνδαλα και τις αντιρρήσεις τους. Είναι 20,000 ευρώ μισθός αρκετός, για να περνάς τέτοια εξουθένωση; Αφήστε που έχει και μια ευαισθησία στο μάτι...

Και να πει κανείς ότι τον ανάγκασε κανείς να πάρει τη δουλειά; Υποσχέθηκε ''λαγούς με πετραχήλια'', απείλησε - ''ή εγώ, ή η δραχμή, δηλαδή θάνατος'' -, εκβίασε στυγνά, ζήτησε τη συνδρομή των ηνωμένων εθνών του πλανήτη, για να τον βγάλουν ιδανικό ηγέτη προτεκτοράτου, μέχρι το μάτι του έπαθε απ' την υπερπροσπάθεια... Με θεμιτά και αθέμιτα μέσα έγινε πρωθυπουργός, χωρίς να τον θέλει κανείς - κατά κοινή ομολογία -, δήλωσε πως θα εξαντλήσει την τετραετία - σαν να απειλούσε τον κόσμο - και τώρα μετά από δυο μήνες και κάτι βγαίνει και κλαίγεται: ξυπνά αντιμέτωπος με προβλήματα...

Τι τυχεροί που είναι οι άστεγοι που κάθε πρωί ξυπνούν στο δρόμο και δεν ξέρουν αν θα φάνε ένα πιάτο φαγητό.. Τι τυχεροί που είναι οι άνεργοι που χτυπούν το κεφάλι τους σε τοίχους, ψάχνοντας για μια δουλειά ό, τι να ' ναι... Τι τυχεροί που είναι οι καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα... Θα έπρεπε να αλλάξουν θέσεις με τον πρωθυπουργό μας - το καμάρι μας! -, για να συνειδητοποιήσουν την τύχη τους!

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που χρειάζεται μια χώρα σε κατάθλιψη και εθνική ανάγκη; Ένας άνθρωπος που έκανε τα πάντα, για να αρπάξει την εξουσία, και τώρα μεμψιμοιρεί, με σκοπό να προβάλλει τις ''θυσίες'' του σε έναν λαό που υποφέρει από τις αποφάσεις και τη δουλοπρέπειά του στους ξένους; Με αυτήν τη στάση θα εμπνεύσει τους Έλληνες να υψώσουν το κεφάλι και να ξαναχτίσουν τη χώρα που η συνενοχή του διέλυσε; Υποσχόταν να δώσει στη χώρα τη χαμένη της περηφάνεια, ότι θα τη στηρίξει και θα την οδηγήσει σε ανάπτυξη - καμιά πρωτοτυπία κι εδώ: ο Γιωργάκης μιλούσε για ''πράσινη ανάπτυξη'' - και το μόνο που της δίνει είναι εκποιήσεις, σκάνδαλα, φόρους, ενδοκοινοβουλευτικούς καβγάδες, απ' τη μια για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος απ' τα εξόφθαλμα σκάνδαλα και από την άλλη, για να κρύβεται από τον μπαμπούλα του φασισμού που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει από τους υπερασπιστές της δημοκρατίας, και έναν πρωθυπουργό που βγαίνει στο εξωτερικό, για να δηλώσει ότι κάνει.. αγκαρεία!

Αγκαρεία η ύψιστη ευθύνη και τιμή του κάθε Έλληνα πολίτη να τον εμπιστευτούν οι συμπολίτες του, για να σώσει τη χώρα... Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε: με αυτήν τη στάση δεν είστε πρωθυπουργός, είστε αυτό το οποίο ονειρεύτηκαν οι δήμιοι της Ελλάδας, ο αντικαταστάτης του καμένου χαρτιού - υπαλλήλου β' κατηγορίας, Γιώργου Παπανδρέου.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: