2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μετά Μέρκελ είτε άνευ…

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΥΛΙΞΑΜΕ τη θηλιά στο λαιμό μας, ο βρόχος σφίγγει και περιμένουμε την κα Μέρκελ να μας σώσει (ή να μας χαντακώσει). Για πάρτη  της έρχεται; Για ‘μας που τα κάναμε θάλασσα; Της κλείνουμε, λοιπόν, το δρόμο και πάμε στη δραχμή και το χρέος (πιο δυσβάστακτο και επώδυνο), παραμένει; Την καλωσορίζουμε και ελπίζουμε; Πάντως, η ίδια δείχνει να ελπίζει. Για τον εαυτό της και για την Ελλάδα στο ευρώ, τους έλληνες γκαρσόνια της Ευρώπης και τους Γερμανούς στην ατμομηχανή.
ΕΤΣΙ κι αλλιώς, η Μέρκελ έρχεται και οι Γερμανοί μας ξανάρθαν. Γιατί τους καλέσαμε και χωρίς προστάτες δεν μπορούμε. Απ’ τα χρόνια της Αντίστασης που πολεμήσαμε για τους Άγγλους και τους άγγλους (πράκτορες) μες τα πόδια μας και τα «Δεκεμβριανά» στη Σκομπία, μέχρι τον Εμφύλιο που «φωνάξαμε» τους Αμερικάνους (μετά το ’47) να μας…χωρίσουν.
ΤΑ φάγαμε άνισα και ανισομερώς, το ίδιο και η ευθύνη μας ως αυτουργών, ωστόσο, η ηθική ευθύνη είναι συνολική. Δεν έμεινε σοκάκι και γωνιά αμόλυντη και η διαφθορά τρύπωσε σε σαλόνια και χαμόσπιτα. «Στον αγύριστο, λοιπόν, Τρόικα, ξεκουμπίσου Μέρκελ, θα τα σιάξουμε μόνοι μας». Και τι να σιάξουμε (χωρίς μία στα ταμεία) με ποιες δυνάμεις, ηθικό και ηθική; Και με ποιαν πρακτική; Αποκρύπτοντας στικάκια και ρίχνοντας σκοτάδι με φέξει και φανούν φάτσες μαφιόζων και δόντια λύκων;
Η ΖΗΜΙΑ έγινε. Δεν είχαμε το νου μας, πιαστήκαμε στον ύπνο, γλυκαθήκαμε ρουφώντας (ανισομερώς πάντα) το αίμα μας σαν τη γάτα με τον τρίφτη και προσδοκούμε άφεση αμαρτιών και ανάσταση νεκρών.
ΕΜΕΙΣ, για δείγμα συμπεριφοράς και πρακτικής νεοελλήνων που κάναν’ την κορόιδα και σήμερα χτυπούν τα στήθια, θυμόμαστε και θυμίζουμε το παρακάτω αίσχος ελπίζοντας πως η κα Μέρκελ…δεν το ξέρει. Ποιος, γιατί και από ποια ταμεία ροκάνισε, για δεκαετίες, τα παρακάτω ποσά; Γιατί δεν βρέθηκε δύναμη να τους συγκρατήσει κλείνοντας τις κάνουλες;


*Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα, το τσέπωναν 1987 άτομα

*Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα

*Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα

*Επίδομα μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 άτομα

*Επίδομα παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 άτομα

*Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 άτομα

*Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα άτομα

*Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 άτομα

*Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 άτομα

*Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Όλο το προσωπικό. 


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν δεν τα καταφέρνουμε μόνοι μας ας έλθουν οι Γερμανοί του Δ! Ράιχ να μας κυβερνήσουν. Σπουδαίο συμπερασμα.

Ανώνυμος είπε...

Πήραμε δανεικά, κύριε/κυρία, περιμένουμε κι άλλα.
Συμφωνούμε να μη(μας) έρθουν οι Γερμανοί του Δ' Ράιχ, οι "κουτρόφραγκοι" που θέλουν τα λεφτά τους.
Μαζέψτε' τα, λοιπόν, εσείς απ' τα επιδόματα προπέλας και μεταφοράς φακέλου, ξοφλείστε τους, πάλι απ' την αρχή και είμαστε μαζί σας. Ουδέν πρόβλημα.
Γεια σας
Θ.Ν.

Μιχάλης Κ είπε...

Είναι το λιγότερο αφέλεια να εξομοιώνετε αυτά που «έφαγαν» οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με αυτά που έφαγαν όλοι οι υπόλοιποι. Για να μην κουράζεστε έκατσα και έκανα έναν υπολογισμό. Θεώρησα ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι 2.000 και στα πετρέλαια 10.000 (αδύνατον).
Θεώρησα ότι όλοι αυτοί πληρώνονταν για 30 χρόνια (αδύνατον) και ότι δεν τους κράταγαν το 30% σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές (πάλι αδύνατον).
Όλο το ποσόν ανέρχεται σε διόμισι δις ευρώ (2.257.174.800).
Μόνο οι μίζες στην «αγορά του αιώνα» ξεπέρασαν τα 20 δις.
Μόνο ο διευθυντής του ΙΚΑ (που πήδηξε από το παράθυρο) καταχράστηκε πάνω από ένα δις.
Ο Τσοχατζόπουλος (που είναι μικρό ψάρι) κατηγορείται ότι πήρε ΜΟΝΟ σε έξι περιπτώσεις 34.332.563 ευρώ, δηλαδή περίπου τα μισά από όσα έπαιρναν ολόκληρο τον χρόνο οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι. Και δεν ξέρουμε πόσα είναι όλα όσα έφαγε. Δεν υπολογίζουμε την τεράστια περιουσία σε ακίνητα που έχει ούτε πόσα κρύβει ακόμα σε off-shore εταιρίες.
Ο Σπηλιωτόπουλος είχε χρεώσει το Υπουργείο Παιδείας με 72.οοο ευρώ για γραβάτες που αγόρασε στο Κολωνάκι. Αυτός άραγε πόσα να έχει φάει;
Οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοί τους μας στοιχίζουν κάπου 158.000.000 ευρώ τον χρόνο.
Ο ΓΑΠ μας έβαλε και πληρώσαμε πάνω από ένα δις ευρώ στην Λέχμαν Μπράδερς για να μας βγάλει άχρηστους και να χρεοκωπήσουμε.
Μήπως θα πρέπει κάποτε να πάψει αυτό το παραμύθι του «μαζί τα φάγαμε»;