2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣΗ ποινική δίωξη εναντίον του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη καταμαρτυρεί ότι η εξουσία στον τόπο της χολέρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πανικού, κάθε όριο φασισμού και φίμωσης.
Την ίδια ώρα που στην Βουλή εξετάζεται και ελέγχεται η συμπεριφορά πρώην υπουργών, βουλευτών και θεσμικών παραγόντων σχετικά με την λίστα "Λαγκάρντ", την ίδια ώρα που οι ισχυρισμοί τους περί υποκλαπείσας λίστας τελούν υπό εξέταση και ανεξάρτητοι πολίτες τους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος, η Εισαγγελία έρχεται να χαρακτηρίσει την λίστα προϊόν υποκλοπής και να ασκήσει δίωξη κατά του δημοσιογράφου που έκανε το συνταγματικό και κοινωνικό του καθήκον.
Οφείλει να απαντήσει όποιος ή όποιοι άσκησαν την ποινική δίωξη: γιατί έσπευσαν να οδηγήσουν σε δίκη τον δημοσιογράφο με την διαδικασία του αυτοφώρου;  μήπως για να υπάρξει σύντομα "δεδικασμένο¨ ότι η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής και να αθωωθούν οι μεγαλόσχημοι που την έκρυβαν τόσα χρόνια; ή μήπως για να προφυλάξουν τους εν Ελβετία καταθέτες ;
Την ίδια επίσης ώρα, που το κράτος της χολέρας αποδέχεται τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον πολιτών, υπερασπίζεται την προστασία των δήθεν προσωπικών δεδομένων, τα οποία όμως το ίδιο έχει άρει και τηρώντας παράνομα αρχεία, παρακολουθώντας και φακελώνοντας τους πολίτες.
Αυτά την ίδια ώρα που λίστες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας βρίσκονται παράνομα σε χέρια τραπεζιτών και επιχειρηματιών … μήπως δεν το γνωρίζουν ;  
Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα των πολιτών σε ενημέρωση είναι ιερά και προστατεύονται από το Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο. Αυτό που δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους είναι η φίμωση, η αυθαιρεσία, η κατατρομοκράτηση κάθε ελεύθερου πολίτη που διεκδικεί το ξεσκέπασμα της εξουσίας και τη γνώση της αλήθειας.
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά στην ιστορία του τόπου οι Εισαγγελικές Αρχές λειτουργούν ως όργανο της ολιγαρχίας και όχι του λαού που τους πληρώνει αδρά και τους χορηγεί την όποια εξουσία τους. Βρήκαν (όπως αβάσιμα πιστεύουν) ένα νέο μέσο φίμωσης, ένα νέο μέσο για να επιβάλλουν παραπετάσματα στην ενημέρωση.
Οι πληροφορίες που δόθηκαν για την κατηγορία εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη είναι συγκεχυμένες και όλως αόριστες. Είναι σαφές ότι η πραγματική δημοσιογραφία πάντοτε ξεσκεπάζει και πάντοτε αναφέρεται σε πρόσωπα. Αντίθετα, η "ταμπλ ντ' οτ" δημοσιογραφία που πατρονάρει και επιθυμεί το σύστημα (βλ. την κατάντια των δελτίων ειδήσεων) αρκείται σε λιβανωτούς κατ' εντολή και υπέρ του συστήματος που την χρηματοδοτεί και την στηρίζει.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημοσιογράφος τίμησε το λειτούργημα και το καθήκον του. Ικανοποίησε το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση και για ένα θέμα για το οποίο υπάρχει δικαιολογημένο ευρύτατο ενδιαφέρον στην ελληνική κοινωνία, που επί αρκετές εβδομάδες βομβαρδίζεται με πληροφορίες για την περίφημη λίστα που αποκρύπτουν και η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση και οι "θεσμικοί" παράγοντες.
            Οσο για τις δικαιολογίες περί προϊόντος υποκλοπής, αυτές καταρρέουν άμεσα. Η λίστα ανήκουσα στο γαλλικό δημόσιο δόθηκε από θεσμικό του παράγοντα σε έλληνα δημόσιο λειτουργό. Πρόκειται δηλ. για έγκυρο δημόσιο έγγραφο ξένου δημοσίου.
            Η εξουσία που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είναι ήδη τελειωμένη και σύντομα θα ανατραπεί συθέμελη… .
Το μόνο που μένει να μας προβληματίζει είναι το ποιος έδωσε την λίστα στον Κ. Βαξεβάνη και γιατί επέλεξε να το πράξει τώρα; λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση των προδοτών συμφωνήσει στην εκτέλεση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.  
            Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο, που έχει αποδείξει ότι είναι μαχητικός, ουσιαστικός και αξιοπρεπής και θα είμαστε αύριο στο πλευρό του στην Καφκική "Δίκη" του.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Τους δικαστικούς τους πληρώνει ο λαός.

Αλλά την εξουσία τους τη δίνει η πολιτική και λοιπή αλητεία.

Και, όπως λέει η λαϊκή παροιμία, "το σκυλί, όπου το ταΐζουν γαβγίζει"...

Κι ύστερα μιλούν και για δικαιοσύνη...