2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο ελληνικός λαός έχει πολλά να δώσει


Μιλούν όλοι, οι επίσημοι και ανεπίσημοι, για τις δυνατότητες του ελληνικού λαού. Μόνο που γι' αυτούς οι δυνατότητες του ελληνικού λαού προσμετρώνται ποσοτικά σε φοροδοτική κλίμακα. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσο αξιολογείται ο κάθε Έλληνας πολίτης σε ευρώ που απαιτείται να δώσει, για να εκτραφούν τα εντόπια και διεθνή θηρία. Μιας και για όλους αυτούς η δυνατότητα κάθε ανθρώπου μεταφράζεται σε χρήματα που υποχρεούται να καταθέσει στο βωμό της απληστίας τους - άλλωστε η κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την Ελλάδα και σε λίγο και τον υπόλοιπο κόσμο αυτό αποδεικνύει.

Οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο, για να δουλεύουν - 6 μέρες τη βδομάδα, 12 ώρες τη μέρα προς το παρόν, γιατί στη συνέχεια είναι βέβαιο πως οι ποσότητες θα αυξηθούν - και να πληρώνουν φόρους, φόρους για το ότι γεννήθηκαν, φόρους που υπάρχουν και αναπνέουν, φόρους, επειδή δεν ανήκουν στην αντιπαραγωγική, παρασιτική κάστα των ''πολιτικών''.
Άνθρωποι που έχουν μόνο υποχρεώσεις, να υπηρετούν, χωρίς διαμαρτυρίες ''βίαιες'', τις απαιτήσεις μερικών παρασιτικών οργανισμών που θεριεύουν, πίνοντας το αίμα των ''δούλων'' τους. 


Άνθρωποι που δε δικαιούνται τίποτα: ούτε παιδεία - παρά μόνο κάποια ''ποιηματάκια'' μαθημένα με παπαγαλίστικη ακρίβεια, ώστε να μην ξεφεύγει κανείς απ' το σύστημα -, ούτε υγεία - πρέπει να πληρώσεις γι' αυτά για τα οποία καταβάλλεις εισφορές -, ούτε τροφή - εκτός κι αν προσαρμοστείς ως οργανισμός να τρως τα ληγμένα που κι αυτά θα τα πληρώσεις -, ούτε ασφάλεια - να είσαι πάντα τρομαγμένος μέρα και νύχτα ότι ανά πάσα στιγμή, αφού σου πήραν τα πάντα, θα αποφασίσουν να σου στερήσουν και τη ζωή -, ούτε καν νερό - αφού και αυτό θα συνδεθεί με τη... χρηματοδοτική σου δυνατότητα και κάθε στάλα που θα πίνεις θα κοστολογείται: αν δεν έχεις χρηματοδοτική ικανότητα, δε θα πίνεις νερό.

Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων. Η αξία ενός ανθρώπου και κατ' επέκτασιν ενός ολόκληρου λαού μετράται σε ευρώ ή δολάρια που πρέπει να δώσει σε έναν απρόσωπο συρφετό ανθρώπων - σκιών που επέβαλαν την ανούσια παρουσία τους στους λαούς σαν ένα είδος τυράννου - θεού στον οποίο οι υποταγμένοι οφείλουν να δίνουν ό, τι έχουν, ακόμη και τους συνανθρώπους τους, αν οι αρρωστημένες ορέξεις τους το απαιτήσουν.

Δεν είναι, λοιπόν, παράδοξη η σήψη που επικρατεί σε κάθε τομέα της ζωής. Ο άνθρωπος δεν έχει αξία και ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι η φοροδοτική του δυνατότητα και η εργασιακή του αντοχή. Από κει και πέρα υπάρχουν τα ληγμένα τρόφιμα και τα ''γενόσημα'' για πολλά απ' τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα κι όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει: άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι, οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι χρόνια άρρωστοι, δεν έχουν καμιά αξία σε ένα σύστημα που η μόνη του σκέψη και οργάνωση αφορά τη χρηματική αφαίμαξη των ανθρώπων και την καταστολή τους με μηχανισμούς προπαγάνδας - ποια είναι, αλήθεια, η διαφορά με το χιτλερικό σύστημα που σαν μπαμπούλα μας το πετούν κάθε φορά που αντιδρούμε στα σχέδιά τους;

Ωστόσο, οι άνθρωποι και οι λαοί δεν είναι αυτό που το τερατώδες σύστημα πασχίζει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι. Ο ελληνικός λαός έχει τεράστιες δυνατότητες. Ο κάθε άστεγος, άνεργος, φτωχός, άρρωστος έχει τεράστιες δυνατότητες. Γιατί οι δυνατότητες αρχίζουν εκεί που τελειώνει το χρήμα. Ο ελληνικός λαός έχει τεράστιες δυνατότητες απ' τις οποίες δεν έχει αξιοποιήσει ούτε το ελάχιστο. Και οι δυνατότητές του αυτές έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ποιότητα, με τη θέληση για ανατροπή των τυράννων, για την αναγέννηση μια Ελλάδας κι ενός κόσμου και πάλι ανθρώπινου. Όπου και πάλι το ελληνικό φως, ο ελληνικός ανθρωπισμός θα γκρεμίσει το σκοτάδι της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο ελληνικός λαός έχει πολλά ακόμη να δώσει. Καλύτερα, δεν έχει δώσει ακόμη τίποτα από αυτά που μπορεί να δώσει. Αυτά θέλουμε να δώσει, γιατί αυτό του αξίζει. Ένας καλύτερος, ανθρώπινος κόσμος, φτιαγμένος απ' τον ίδιο για τον ίδιο και για όλους τους ανθρώπους του κόσμου....  
 Έφτασαν
ντυμένοι «φίλοι»

        αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.

        Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.

        Στ' ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

        Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.
                                                    
  Ήρθαν
με τα χρυσά σιρίτια

        τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής τα θηρία!
Και τη σάρκα μου στα δύο μοιράζοντας

        και στερνά στο συκώτι μου επάνω ερίζοντας
έφυγαν.

        «Γι' αυτούς» είπαν «ο καπνός της θυσίας
και για μας της φήμης ο καπνός

        αμήν.»
Και την ηχώ σταλμένη από τα περασμένα

        όλοι ακούσαμε και γνωρίσαμε.
Την ηχώ γνωρίσαμε και ξανά

        με στεγνή φωνή τραγουδήσαμε:
Για μας, για μας το ματωμένο σίδερο

        κι η τριπλά εργασμένη προδοσία.
Για μας η αυγή στο χάλκωμα

        και τα δόντια τα σφιγμένα ως την ώρα την ύστερη
ο δόλος και τ' αόρατο γάγγαμο.

        Για μας το σύρσιμο στη γης
ο κρυφός όρκος μες στα σκοτεινά

        των ματιών η απονιά
κι η ποτέ καμιά, καμιά ποτέ Ανταπόδοση.

        Αδελφοί μας εγέλασαν!
«Γι' αυτούς» είπαν «ο καπνός της θυσίας

        και για μας της φήμης ο καπνός
αμήν.»

        Αλλά συ μες στο χέρι μας το λύχνο του άστρου
με το λόγο σου άναψες, του αθώου στόμα

        θύρα της Παράδεισος!
Την ισχύ του καπνού στο μέλλον βλέπουμε

        της πνοής σου παίγνιο
και το κράτος και τη βασιλεία του!


Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί.


Θα δουλέψουμε. Και 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα. Αλλά γι' αυτά που θέλουμε εμείς, για τα όνειρά μας, για τον κόσμο που επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας, για έναν ελεύθερο κόσμο και όχι για το τερατώδες δημιούργημα λίγων ανθρώπων - σκιών, όχι για το δικό τους κόσμο  του αλυσοδεμένου πνεύματος, του σκότους και της απόγνωσης...


http://endelehia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9865.html



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: