2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς(;) ελπίδα


Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΕΜΠΡΟΣ, λοιπόν, για…ανάπτυξη! Με δομές και προϋποθέσεις δεκαετιών. Με νοοτροπία οπισθοδρομικού, που αντιστέκεται λυσσωδώς επιμένοντας επί τα αυτά. Με την ατιμωρησία από καταβολής Ελλάδας να διαμορφώνει την αντίληψη του νεοέλληνα περί δικαίου και να στρώνει το έδαφος για «αμαρτίες» μικρές, μεγάλες, μέτριες, με το μέγιστο (αρνητικό) αποτέλεσμα. Και τι κάνεις τώρα που κάθε «ελεύθερος» νεοέλληνας χρειάζεται κι έναν χωροφύλακα σκιά του και δεν μας φτάνουν οι χωροφύλακες (χώρια που κανένας δεν εγγυάται για την ηθική των «φυλάκων» και των ελεγκτών του);
ΚΑΙ φοροσυλλέκτες με την πρακτική τους στην Ελλάδα-παράδεισο των φοροφυγάδων σκέφθηκαν να προτείνουν, αλλά το γύρισαν στο…αστείο. Γιατί στο άκουσμα της έλευσης των Γερμανών, ξεσηκώθηκαν προβάλλοντας τα στήθια τους κάποιοι λέτσοι και παρακατιανοί. Για τον…πλούτο τους μη τον αρπάξουν, για τις «παραδόσεις» τους μη σβήσουν. Και μείναμε στον άσο, παρακαλώντας και ικετεύοντας τους ελβετοκαταθέτες να …αυτοφορολογηθούν (με τα στικάκια στο συρτάρι) και με τις απαιτήσεις στο δρόμο για δρόμους, παιδεία και νοσοκομεία. ΔΕΝ μας έκοψε (ο φοροκλέφτης) απόδειξη. Μα και να έκοβε, ποιος το’ πε πως θα τα δήλωνε στην εφορία; Το ρισκάρει ως προς τον τυχαίο (και απίθανο) έλεγχο, δηλώνει για έσοδα πενταροδεκάρες, το Κράτος να αρκεστεί στον ΦΠΑ του και η Εφορία να περιμένει. Πότε θα διαμορφώσει φορολογική συνείδηση ο κύριος ή θα τρομάξει, πότε θα γίνει πατριώτης των μικρών έργων έναντι των μεγάλων (του) λόγων.  
ΚΑΙ ποιος σου το’ πε πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έκοψε τα χέρια (κάποιων) γιατρών που έκαναν περιουσίες με ένα μολύβι; Επιμένουν να υπερσυνταγογραφούν, απτόητοι κι ατρόμητοι απ’ τον (κεντρικό) έλεγχο. Γιατί; Γιατί οι ελεγκτές δεν είναι…υπερβαλλόντως φιλικοί με τον έλεγχο και εχθρικοί με τον ελεγχόμενο. Και η εξήγηση; Απλή, διαχρονική και αθάνατη. Ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα! Με τις απείραχτες και…ανήλιαγες διαδρομές για το πάρτι που συνεχίζεται. Δεν νιώθουμε άδικοι, το νιώθουμε πως υπάρχουν, δεν αποδεικνύεται, δεν χρησιμοποιούμε ονόματα κι ας μας συγχωρήσουν (οι ελεγκτές) αν πέφτουμε έξω. Κανέναν επίορκο υπερσυνταγολόγο δεν αποκάλυψαν, δεν «κρέμασαν» κανέναν άρπαγα κι όλα πάνε μια…χαρά. Ωστόσο, όταν μιλούν οι αριθμοί («μεγίστην αριθμός κέκτηται δύναμιν») και οι έλληνες βγαίνουν φαρμακομανείς έλληνες έναντι των «κουτόφραγκων»…
ΕΦΑΡΜΟΓΗ των νόμων «επί ποινή». Με προσωπικότητες στην εξουσία και τεχνοκράτες. Αυτοί δεν ψηφοθηρούν τρομάζουν με το πολιτικό κόστος. Με τη δικαστική εξουσία ελεύθερη για τους κλέφτες στο κελί και με τους πολιτικούς σε καραντίνα.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: