2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τάδε έφη Στυλιανίδης - Περί ανοησίας


''Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα λόγια ενός ανόητου υπαλλήλου της τρόικας''.

Μια έκφραση - κλειδί της προηγούμενης εβδομάδας που ειπώθηκε από τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη φημολογούμενη - μάλλον, αληθινή - πρόταση ενός υπαλλήλου της Τρόικα να εκκενωθούν τα νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους, ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του κράτους!
Καταρχάς, οι πολίτες αυτού του εξαθλιωμένου ''κράτους'' κάνουν καθημερινά μια αντίστοιχη πρόταση: να εκκενωθεί το νησί της Βουλής με τους 300 κατοίκους, ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός και το νευρικό μας σύστημα. Αλλά, φυσικά, κανείς δε θα ασχοληθεί με αυτήν την πρόταση, γιατί δεν ειπώθηκε από ανόητους...

Από την άλλη, μολονότι κανείς δεν έχει  διάθεση να διαφωνήσει με την εκτίμηση του κ. Στυλιανίδη περί της ευφυΐας του εν λόγω υπαλλήλου, η δήλωσή του προξενεί μερικά φιλοσοφικά ερωτήματα σχετικά με την έννοια της ανοησίας: πρώτον, ο κ. Στυλιανίδης, για να αποφαίνεται περί ανοησίας κάποιου, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο, ή τουλάχιστον, μη ανόητο.
Δεύτερον, όταν θεωρείς κάποιον ανόητο, φυσικά, δεν κάθεσαι να τον ακούς και να ακολουθείς αυτά που λέει. Τρίτον, όταν κάποιος κάθεται και ακούει και ακολουθεί τις προτάσεις μερικών ''ανόητων'' υπαλλήλων της Τρόικας και, μάλιστα, τους προσκυνάει, ποιος είναι περισσότερο ανόητος; Ο ανόητος που διατυπώνει την πρόταση, ή ο μη ανόητος που ενώ γνωρίζει την ανοησία του άλλου, τον ακούει και τον υπακούει;

Γιατί, κ. Στυλιανίδη και οι υπόλοιποι πρώην και νυν έξυπνοι, όλες οι προτάσεις των υπαλλήλων της Τρόικας - ''έξυπνων''και μη - αποδείχτηκαν ανοησίες, αλλά εσείς εξακολουθείτε να τις ακολουθείτε πιστά και, μάλιστα, να ανέχεστε όλες τις ανοησίες των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Άρα στα μάτια του κόσμου άλλος δείχνει ανόητος και όχι οι υπάλληλοι της Τρόικας.

Αλλά, βέβαια, όλοι το ξέρουν πλέον πως το αντικείμενο εδώ δεν είναι η εξυπνάδα, ή η ανοησία των ελληνόφωνων κυβερνήσεων και της Τρόικας, μα η κοινή τους επιδίωξη να καταστρέψουν ολοσχερώς την Ελλάδα και τους Έλληνες και σ' αυτήν την επιδίωξη, όπως μας δίδαξαν τα τελευταία τρία χρόνια, δεν υπάρχουν ανόητοι και έξυπνοι, όλοι είναι χρήσιμοι στον σκιώδη σκηνοθέτη..

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Οι τροϊκανοί του εξωτερικού και του εσωτερικού δεν είναι ανόητοι!

Είναι δόλιοι και χυδαίοι!

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη α - νοησία, πάτερ; Η δολιότητα και η χυδαιότητα.