2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Για του Χριστού την Πίστη την Αγία…»


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΟΙ «παραθρησκευτικοί», οργανωμένοι και νόμιμοι, είναι πιο…δραστήριοι και επικίνδυνοι. Και ζημιογόνοι για τη θρησκεία και δεν το βλέπουν οι χριστιανοί. Όπως δεν(;) είδε τους παρακρατικούς το κράτος και συγκυβερνούσαν, κατά περιόδους και περιστάσεις.
ΔΕΝ ορίζεται επακριβώς η ελευθερία του λόγου, ωστόσο, την οριοθετεί το αισθητήριο του μέσου έλληνα. Η αντίληψή του περί «απαγορευμένου», με την καλαισθησία, την αισθητική και την κουλτούρα του. Το αντιλαμβάνεται πού και πότε παραβιάζονται τα όρια και αντιδρά είτε δέχεται αγόγγυστα περιορισμούς και απαγορεύσεις. Κι αν ένας γυμνός στο δρόμο συλλαμβάνεται για προσβολή της δημοσίας αιδούς και δεν αντιδρά για τη σύλληψη, το ίδιο πρέπει να ισχύει π.χ. για την Λαζοπούλειο «τέχνη» της αθυροστομίας σε κοινή, δημόσια ακρόαση (τηλεόραση).
ΚΑΙ, βέβαια, υπάρχουν τα σύμβολα, ιερά και εθνικά, που δεν αφήνονται βορά στις ορέξεις αδίστακτων με προσωπείο κουλτουριάρη. Προστατεύονται με νόμο, αλλά ασπίδα τους είναι ο σεβασμός των πιστών και ο πατριωτισμός των ελλήνων. Κι αν η ελληνική σημαία σε προεκλογικές «λαοθάλασσες» είναι αμαρτία, η ανάρτησή της σε κοντάρια τραμπούκων είναι έγκλημα.


ΞΑΝΑΠΑΜΕ στους παραθρησκευτικούς και τη φανατίλα τους. Δεν δίδαξε το μίσος ο Χριστός και η θρησκεία μας στηρίζεται στην αγάπη. Γι αυτό θα «επιζήσει», όταν κάποιες άλλες θα σβήσουν. Εκεί, λοιπόν, έξω απ’ το θέατρο και με αφορμή την επίμαχη παράσταση, είδαμε κι ακούσαμε φοβερά πράγματα. Δίπλα σε παπάδες με τον σταυρό προτεταμένο και ξόρκια ψιθυριστά, κυρίες (με τον κότσο) έτοιμες να…σκοτώσουν για «Του Χριστού την Πίστη την Αγία». Δίπλα τους και χωρίς να κοκκινίζουν, έβριζε χυδαία, χειρονομούσε και απειλούσε έλληνας ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! Με λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιούσε κι ο τελευταίος της αγοράς, του λιμανιού και του γηπέδου. Ασύλληπτος, ατρόμητος, καμαρωτός, κι όλα για του «Χριστού την Πίστη κ.λπ.».
ΟΙ κυράτσες (με τον κότσο-κεφτέ στο αδειανό κεφάλι) δίπλα του, καμάρωναν. Με τα κλειστά αυτιά και ανοιχτό στόμα, για το «ίσο» στον δημόσιο υβριστή-χριστιανό. Και, βέβαια, όλοι τους σταυροκοπήθηκαν ξορκίζοντας το κακό. Με την αστυνομία θεατή, τα κλομπ στη θήκη και τους ροπαλοφόρους σε κατάνυξη θρησκευτική (μέχρι να σκάσει μύτη κάνας…άθεος και να ξαναβρούν τον εαυτό τους).
ΔΕΝ είδαμε την παράταση, καταδικάζουμε κάθε απόπειρα προσβολής της πίστης και των συμβόλων μας σε οποιοδήποτε τόπο και χώρο, είδαμε παραθρησκευτικούς και σκληρούς βωμολόχους, δεν είδαμε πραγματικούς χριστιανούς. 


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

3 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

Καλημέρα κύριε Νικολαΐδη. Η ουσία της υπόθεσης αυτής δεν είναι παραθρησκευτικοί. Διαφωνώ ακόμα και με τον απαξιωτικό τρόπο που τους βλέπετε (κυράτσες κλπ) Και σε καμιά περίπτωση οι παραθρησκευτικοί δεν είναι επικίνδυνοι όπως είναι οι μπαχαλάκηδες. Η ουσία της υπόθεση είναι ότι το Κόρπους Κρίστι είναι μια προβοκάτσια. Πως σας φαίνεται το γεγονός ότι την εποχή που ο Ελληνικός λαός πεινά επιδότησε με χρήματα του αυτήν την παράσταση; Πως σας φαίνεται το γεγονός ότι η αριστερά υπερασπίζεται την χυδαιότητα και την υποκουλτούρα του Κόρπους Κρίστι; Πως σας φαίνεται το γεγονός η παγανιστική Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τον Χριστιανισμό; Και σκεφτείτε τι θα γινόταν αν παιζόταν ένα έργο στο ίδιο αρρωστημένο πνεύμα του Κόρπους Κρίστι όπου πρωταγωνιστές θα ήταν οι συγκάτοικοι Παπανδρέου και Σαμαράς μαζί με τον Στρος Καν και την Λαγκάρντ. Και για τους Χριστιανούς που λέτε αναφέρω τα λόγια του Μακρυγιάννη: «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»

marianaonice είπε...

"...καταδικάζουμε κάθε απόπειρα προσβολής της πίστης και των συμβόλων μας σε οποιοδήποτε τόπο και χώρο, είδαμε παραθρησκευτικούς και σκληρούς βωμολόχους, δεν είδαμε πραγματικούς χριστιανούς..."

Φυσικά αυτό πρέπει να κάνουμε έστω και με το δικό του τρόπο ο καθένας. Το αν κάποιοι φανατισμένοι Χριστιανοί πήραν το θέμα στα "χέρια τους" με "απολίτιστο και βάρβαρο" έστω τρόπο, γι' αυτό δεν φταίνε αυτοί αλλά όλοι οι άλλοι εμείς οι καθως πρέπει που δεν αρθρώσαμε λόγο γι' αυτό το σεβασμό στα ιερά και τα όσια του άλλου, φταίμε εμείς οι πολιτισμένοι και ευπρεπείς ίσως Χριστιανοί που σιωπήσαμε αντί να επιχειρηματολογησουμε για το πως εμείς εννοούμε την έκφραση της ελευθερίας του λόγου και της τέχνης.
Γιατί αν η τέχνη αυτή αφορούσε τη θρησκεία των μουσουλμάνων ή των Εβραίων τότε όλα θα ήταν επιτρεπτά και ανεκτά ακόμη και συνθήματα του τύπου: "Δημοκρατία και Ελευθερία στην κρεμάλα - Έρχεται το Ισλάμ!"

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/09/blog-post_2576.html

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, κ. Δημάρη, όπως και με την αγαπητή Μαριάννα.
Το είδατε κι από άλλες πλευρές, αλλά, νομίζω, στο ίδιο πνεύμα.
Με εκτίμηση
Θ.Ν.