2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αθέατη…σκλαβιά



Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΜΑΔΑ συνταξιούχων στην πόρτα του Υπουργού. Χωρίς τα φάρμακά τους, με τις φωνές, με το δίκιο τους. Ωστόσο, χωρίς τη σωστή σειρά. Ξεκινούν απ’ το αποτέλεσμα και την κατάληξη μιας σειράς αιτίων. Για να’ ναι κάποιος δίκαιος, οφείλει να βλέπει κατάματα την αλήθεια και να την αγγίζει σηκώνοντάς την ψηλά. Και, βέβαια, «μην κάνεις το λάθος να μη διορθώνεις τα λάθη σου». ΟΦΕΙΛΑΝ οι παραπάνω να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να βάλουν εαυτούς και αλλήλους στο πραιτόριο της κρίσης τους και να θυμηθούν. Τα γεμάτα ιατρεία «δι ασήμαντον αφορμήν» και πρώτα-πρώτα τη λύσσα ολονών μας για το φάρμακο. Το’ δινε ο γιατρός για τους δικούς του λόγους, το κατανάλωνε ο «πελάτης» πετώντας τα μισά και το σιροπάκι στα σκουπίδια. Για να τρίβει τα χέρια του ο φαρμακοποιός,  να κάνουν πάρτι οι φαρμακέμποροι-προμηθευτές και οι φαρμακοβιομηχανίες να μη (μας) προλαβαίνουν. Με την παραγωγή τους και με το πάνω χέρι στην διακίνηση. Και με την έρευνά τους πληρωμένη απ’ το «καταναλωτικό» κοινό. Γιατί, αν διαβάζουμε αστρονομικές τιμές σε κάποια φάρμακα, είναι η προκαταβολή μας για την έρευνά τους. 

 
ΜΕ τέτοια, λοιπόν, στάση, αντίληψη και συμπεριφορά, να κατεβάσουμε (κι εμείς) τους τόνους. Με τη γριούλα από ιατρείου σε ιατρείο και τον μικροβιολόγο να μη προλαβαίνει, με τη δασκάλα στο σχολειό και με το βιβλιάριο υπό μάλης, χωρίς έλεγχο του (υπερ)συνταγολόγου και με…υπερβάλλοντα ζήλο να ταΐσουμε τον φακελάκια με την άσπρη μπλούζα, «δεν μας παίρνει» για πολλές…τσιρίδες.
ΑΝ, λοιπόν, περάσουμε, λοιπόν, τη σκέψη μας απ’ τα πεπραγμένα ολονών σαρώνοντας πρόσωπα και καταστάσεις, κάπου στη γωνιά θα εντοπίσουμε την αφεντιά μας. Ψηλαφούμε και τα κίνητρα του κ. Καμπούρη και πάμε για φωνές στο υπουργείο.
ΔΕΝ απαλλάσσουμε την εξουσία απ’ τις ευθύνες με τα «έργα» και τις παραλείψεις της. Τις κυβερνήσεις των πολιτικών της ψηφοθηρίας με ισορροπίες προς τα πάνω και καλοπιάσματα προς τα κάτω. Αν το’ θελαν μπορούσαν (να βάλουν τάξη), κρατώντας τα κλειδιά. «Τέτοιο κεφάλι τέτοιο κούρεμα» σκέφθηκαν και προσχώρησαν…οπισθοχωρώντας. Σε πρακτική βολική και με την ηθική σε…σταγόνες. Κάποτε μιλούσαμε για δημοκρατία κι ήταν ζητούμενο η λευτεριά. Σήμερα ρολάρουμε στην ασυδοσία βιώνοντας μιαν αθέατη σκλαβιά.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ; Καλημέρα κύριε Νικολαΐδη. Η καλλίτερη απάντηση στο άρθρο σας είναι ένα άρθρο του antinews. To antinews είναι μια φανατική ιστοσελίδα του Σαμαρά. Μέχρι και το antinews κατάλαβε τι καταστροφή έγινε σε βάρος του λαού μας! Βέβαια το antinews δεν καταλογίζει καμία ευθύνη στον Σαμαρά. Για το antinews φταίει ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος! Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας: ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ": http://www.antinews.gr/2012/09/05/177662/

Χρήστος Δημάρης είπε...

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!! Δείτε και αυτήν την ανάρτηση κύριε Νικολαΐδη: http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/09/vs.html?m=1 Ο κύριος Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι έχει πρόβλημα επιβίωσης!!! Δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ντροπή να βγάζει κανείς 1.500.000 ευρώ τον χρόνο!!! Θυμίζω πως βασικό σύνθημα της ΝΔ είναι το: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια!!! Θυμίζω επίσης πως οι καταθέσεις του σοσιαλιστή Βενιζέλου και της γυναίκας του είναι 2.900.000 ευρώ!!! Όπως βλέπετε κύριε Νικολαΐδη οι κυβερνήτες μας (σοσιαλιστές και μη σοσιαλιστές) δεν έχουν κανένα λόγο για να ντρέπονται!!!