2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βίοι Παράλληλοι και στην Κρατική επιχορήγηση: ΚΚΕ - Χρυσή Αυγή


Πριν μερικές μέρες πληροφορηθήκαμε πως τα κόμματα μοιράστηκαν την κρατική επιχορήγηση. Οι λεπτομέρειες για το πόσα εκατομμύρια πήρε το καθένα είναι λίγο - πολύ γνωστές. Η Χρυσή Αυγή έσπευσε με τα χρήματα αυτά να ιδρύσει Κοινωνικό Παντοπωλείο μόνο για Έλληνες και να διανείμει τρόφιμα, ενώ το αντίπαλο πολιτικά ''δέος'', το ΚΚΕ διεξάγει Φεστιβάλ Μεταναστών όπου η κ. Παπαρήγα εξήγγειλε μέτρα ανακούφισης για τους.. μετανάστες.
Κρίνει η κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ πως ανάγκη ανακούφισης έχουν οι μετανάστες στα χέρια των οποίων, όπως μαθαίνουμε, έχουν περάσει 120,000 ακίνητα (είτε τοις μετρητοίς είτε με ελάχιστο δανεισμό) και οι οποίοι ανοίγουν συνεχώς νέα καταστήματα, τη στιγμή που οι ''πλούσιοι'' Έλληνες αναγκάζονται να κλείνουν καταστήματα με ιστορία δεκαετιών και να κοιμούνται στο δρόμο, χάνοντας τα σπίτια τους που πολύ πιθανό είναι να περνούν σε χέρια μεταναστών, για τους οποίους κανείς δεν εξηγεί πού βρίσκουν τα χρήματα. Μιας και τόσα χρόνια μας λένε πως οι λαθρομετανάστες από τη μια είναι πεινασμένοι και από την άλλη ότι εργάζονται για ψίχουλα - πού βρίσκουν, λοιπόν, τα λεφτά;



Παρόλα αυτά, η κ. Παπαρήγα με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων - κρατική επιχορήγηση - κρίνει σωστό να διεξάγει Φεστιβάλ μεταναστών, τη στιγμή που τα συσσίτια που τόση ανάγκη τα έχουν οι συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν να σταματήσουν τη λειτουργία τους, και να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους μετανάστες. Είναι το ίδιο κόμμα που μετά την 6η Μαΐου αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης με τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς, κάτι που μπορεί να αποδεικνυόταν σωτήριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και τώρα καλεί ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες (ούτε αναφορά στην αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή) να ψηφίσουν το νόμο που θα καταθέσει για κατάργηση του Μνημονίου. Κίνηση εντυπώσεων, μήπως και ανακτήσει το ΚΚΕ το χαμένο του ποσοστό, μιας και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμη και να υπερψηφίσουν οι υπόλοιποι αντιμνημονιακοί, να περάσει ένας τέτοιος νόμος.

Παίζοντας, λοιπόν, από τη μια με τη δημιουργία εντυπώσεων για τους Έλληνες η κ. Παπαρήγα, από την άλλη εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς τους μετανάστες, τη στιγμή που ούτε μια φορά δεν εξέφρασε τη συμπάθειά της - έστω και μόνο στα λόγια - προς τους Έλληνες που έπεσαν και πέφτουν καθημερινά θύματα δολοφονικών ενεργειών από κάποιους λαθρομετανάστες, κάνοντας εμφανή μια έντονη ρατσιστική διάκριση  από το ΚΚΕ, ούτε, φυσικά, πρόσφερε ποτέ κάτι για την ανακούφιση των Ελλήνων αναξιοπαθούντων που υπήρχαν και πριν την κρίση σε όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής δράσης του ΚΚΕ..

Παράλληλα, στο άλλο άκρο του αντιμνημονιακού φάσματος, η Χρυσή Αυγή με τα  χρήματα της κρατικής επιχορήγησης επέλεξε να ανοίξει κοινωνικό παντοπωλείο και να διανείμει τρόφιμα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη -  κίνηση που δε βρέθηκε τηλεοπτικό κανάλι να την αναφέρει σε αντίθεση με το Φεστιβάλ Μεταναστών της κ. Παπαρήγα και του ΚΚΕ. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή δέχτηκε μομφές από κάποιους ότι πρόσφερε τρόφιμα, για να αγοράσει ψήφους σε μια κίνηση λαϊκισμού. Βέβαια, αυτοί που μίλησαν έτσι θα πρέπει να σκεφτούν και κάποιες φιλάνθρωπες πλούσιες κυρίες που με τις προσφορές των απλών Ελλήνων από το υστέρημά τους βάζουν τα ονόματά τους φαρδιά - πλατιά σε έργα, βραβεύονται και τιμώνται, χωρίς ούτε ένα ευχαριστώ στον απλό κόσμο που επί δεκαετίες προσφέρει ανώνυμα απ' το υστέρημά του.

Αν η Χρυσή Αυγή πρόσφερε τρόφιμα σε Έλληνες, για να πάρει ψήφους, το ΚΚΕ με το Φεστιβάλ μεταναστών και τα μέτρα ανακούφισης προς τους μετανάστες σε ποιων τις ψήφους στοχεύει, δεδομένης της επιθυμίας του να χορηγείται ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες;


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Πικρές αλήθειες που σήμερα αποκαλύπτονται με όλο τους το μεγαλείο μπροστά στα μάτια μας και μας αφήνουν άφωνους!!
:((