2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το Μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτος μονόδρομος



Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πάμε να ψηφίσουμε πιο μαζικά από εκείνες της 6ης Μαΐου. Πρέπει το ποσοστό  αυτών που θα ψηφίσουν να είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά, πρώτα - πρώτα για να δείξει ο λαός ότι αυτές  τις κρίσιμες μέρες ο καθένας πρέπει να λάβει τις ευθύνες του και με την ψήφο του να συμβάλλει στην δημιουργία του αποτελέσματος που θα κρίνει η πλειοψηφία γιατί έτσι η δημοκρατία (έστω η κουτσουρεμένη που έχουμε στη χώρα) λειτουργεί. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ο μονόδρομος της υποτέλειας που θέλουν να μας οδηγήσουν τα κόμματα του Μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες λύσεις μέσα στο ευρώ. Πρώτα από όλα να διατηρήσει κανείς την αξιοπρέπειά του. Η δουλικότητα που επέδειξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ είναι παροιμιώδης. Η απουσία στοιχειώδους πολιτικής και προτάσεων από την Ελληνική πλευρά οδήγησαν τους δανειστές μας σε ένα αμόκ απαιτήσεων και προσβολών εις βάρος της χώρας.


 
Όπως ομολογείται σχεδόν από όλους θα μπορούσαμε να  έχουμε αποφύγει την τρόικα  στην αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ αν οι Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου δεν επέδειχναν αυτή την εγκληματική πολιτική και αμέλεια σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν δεν το έκαναν επίτηδες.
Σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες μιας πιο ευνοϊκής για τη χώρα μεταχείρισης απλώς χρειάζονται κάποιοι αποφασισμένοι  Έλληνες πατριώτες και όχι οι δουλοπρεπείς των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το πόσα μπορεί να πετύχει κανείς θετικά υπέρ της χώρας στο σημείο που την οδηγήσανε τα αλλεπάλληλα λάθη των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου – Σαμαρά είναι συζητήσιμο.
Αν πριν δύο χρόνια υπήρχε μία κυβέρνηση αποφασισμένων και εμπνευσμένων πολιτικών η κατάσταση στη χώρα ακόμα και μέσα στα Μνημόνια θα ήταν πολύ καλύτερη.
Σήμερα όμως η Ελληνική διαπραγματευτική ικανότητα έχει απαξιωθεί από τα ολέθρια σφάλματα των προαναφερομένων ανδρών.
Για να διαχειριστεί κάποιος την σημερινή κρίση υπέρ του λαού και της χώρας πρέπει πρώτα να σταματήσει το κατρακύλισμα της παράδοσης λαού και χώρας στους τοκογλύφους της τρόικας. Πρέπει από μια αποφασισμένη, ενήμερη, σοβαρή, γενναία κυβερνητική συμμαχία της αριστεράς σε συμμαχία με το λαό να τεθεί επί τάπητος στους δανειστές ότι  αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, με τα μέτρα της συνεχούς υποτίμησης καταστρέφεται η χώρα και αποκλείεται η ανάπτυξη.
‘Όλοι έχουμε της επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία και ικανότητα της αριστεράς να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Είναι όμως φίλοι μου ΑΥΤΟ που έχουμε. Δεν έχουμε τίποτε καλύτερο από αριστερά που να μπορέσει να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Πρέπει μα σταματήσει η άδικη οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων και να αποζημιωθούν με μικρή αύξηση οι νεόπτωχοι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Πρέπει να σταματήσουν τα εξοντωτικά χαράτσια εναντίον δικαίων και αδίκων και να εφαρμοστούν ορθολογικά αλλά και λογικά μέτρα για την ιδιοκτησία. Χιλιάδες άνθρωποι δεν πληρώνουν τα χαράτσια όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί ΔΕΝ έχουν.
Η οικονομική πολιτική της νέας αυτής κυβέρνησης θα πρέπει να προσανατολίσει τον σχεδιασμό στην ανάπτυξη, μόνη διέξοδος για την αποκατάσταση της οικονομίας.
Παράλληλα το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και το θέμα της εγκληματικότητας πρέπει κάποτε να τοποθετηθούν πάνω στο τραπέζι και να δοθούν μόνιμες στιβαρές και δίκαιες λύσεις.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας στα χρόνια του Μνημονίου είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι γείτονες να κάνουν πάρτι. Πρέπει να γίνει οριστικό ξεκαθάρισμα με το σίριαλ της ονομασίας της ΠΓΔΜ και με το ζήτημα της ΑΟΖ (σχέσεις με την Τουρκία), χωρίς να ξεχνάμε το Κυπριακό ζήτημα.
Ελπίζω ότι ο λαός με μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα μαυρίσει τις μνημονιακές δυνάμεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα ενισχύσει τα αντιμνημονιακά κόμματα.
<>

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μνημόνιο είναι αδιαπραγμάτευτος μονόδρομος για τα συμφέροντα του δικομματισμού και των τοκογλύφων.

Εξ αντιθέτου είναι αδιαπράγματευτος μονόδρομος για μας η αποδέσμευσή μας απ' τα δολοφονικά δεσμά του προδοτικού μνημονίου και των ατιμωτικών δανειακών συμβάσεων...