2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το ''βρώμικο'' 2012

Αυτόν τον τίτλο θα δώσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος στο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας που θα αφορά τα γεγονότα των εκλογών του 2012.

Προεκλογικός αγώνας - αναζήτηση εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρακολουθώντας τις πρώτες δύο εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Οι αρχηγοί των τριών μεγάλων κομμάτων ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους εξορμήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βενιζέλος, Σαμαράς και Τσίπρας αλώνισαν την Ευρώπη, συναντώντας ηγέτες και πολιτικούς των ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ. Σαμαράς έβγαλε φωτογραφίες με το Μάριο Μόντι, ο κ. Βενιζέλος με το Φρανσουά Ολάντ και ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αριστεράς, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, τη γενναιόδωρη διαφήμιση των ξένων ΜΜΕ τα οποία έσπευσαν, μόλις ανασκεύασε τα περί καταγγελίας του Μνημονίου, να τον χρίσουν επίσημο ''εχθρό'' τους, υποβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς στους Έλληνες ψηφοφόρους ποιον ''αντιμνημονιακό'' να ψηφίσουν.

Έσπευσαν οι ''πατριώτες'' - τι παράξενο που ξαφνικά η λέξη πατρίδα έγινε τόσο αγαπητή σε ανθρώπους που πάθαιναν αναφυλαξία στο άκουσμά της! - αρχηγοί κομμάτων να υποβάλλουν το πρόγραμμά τους στις ευρωπαϊκές αρχές για έγκριση, πριν καν απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Έτρεξαν σαν τα σκυλιά στα αφεντικά τους, για να πάρουν τη συγκατάθεση και την υποστήριξή τους για τις εκλογές, - τις ελληνικές, κατά τα άλλα, εκλογές.



Ο κ. Βενιζέλος υπέβαλε τις προτάσεις του για την οικονομία στο Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Σαμαράς παρέθεσε γεύμα στους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κ. Τσίπρας δίνει συνεχώς συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ. Θυμίζουν οι υποψήφιοι ''ηγέτες'' του ελληνικού λαού υποψήφιους για θέση εργασίας που δίνουν συνεντεύξεις και βιογραφικά στα αφεντικά. 

Για άλλη μια φορά φαίνεται καθαρά πως αυτοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα θέλουν την εύνοια των Ευρωπαίων ηγετών και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτούς, παρά την εύνοια του ελληνικού λαού. Από την άλλη, καταλαβαίνει κανείς εύκολα από το συγχρονισμό ανάμεσα στα ταξίδια των πολιτικών αρχηγών και στο τσουνάμι των τρομοκρατικών για το μέλλον της Ελλάδας δημοσιευμάτων, ποιος είναι ο ρόλος των πολιτικών αρχηγών διαχρονικά στην προάσπιση των ξένων συμφερόντων εντός της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο που ο ''φίλος'' και ''υποστηρικτής'' της Ελλάδας, κατά την προεκλογική περίοδο, Φρανσουά Ολάντ, πλέον δε σταματάει να τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κι ας σημαίνει αυτό περαιτέρω εξαθλίωση και λιμοκτονία των Ελλήνων.

Λάσπη, λάσπη, λάσπη, χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη...

Ομολογουμένως, έχουμε να κάνουμε με τις πιο ''βρώμικες'' εκλογές των τελευταίων χρόνων. Λεκτικές επιθέσεις και εκφοβισμός των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, επιθέσεις ''αναρχικών'' σε στελέχη και υποψηφίους της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούνται απ' τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ανακοινώσεις που ενοχοποιούν τη Χρυσή Αυγή για ''ρατσιστικές επιθέσεις'' σε μετανάστες τη στιγμή που τα θύματα αρνούνται πως οι επιθέσεις ήταν ρατσιστικές. Εξαφάνιση κομμάτων από τον τηλεοπτικό χρόνο, υποεκπροσώπηση  πολιτικών φορέων και υπερεκπροσώπηση άλλων. Τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά, πρόσωπα που ο ελληνικός λαός καταψήφισε και άλλα που αντιμετωπίζονται εξόφθαλμα ευνοϊκά από τους δημοσιογράφους και προωθούνται ως πολιτικές προσωπικότητες.

Το πολιτικό σύστημα δέχτηκε ένα καίριο χτύπημα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και η πληγή είναι βαθιά, ανοιχτή και.. πονάει. Γι' αυτό και οι κινήσεις είναι ωμές: σωματική και λεκτική βία, εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων που οι ίδιοι θέσπισαν ως ''ευ αγωνίζεσθαι'' όσο το παιχνίδι παιζόταν ανάμεσα στα μέλη του θιάσου και

Τρομοκρατία

''Καθαρή'', ωμή, ανελέητη τρομοκρατία με χρήση των χειρότερων μέσων προπαγάνδας. Οι κατήγοροι των ''νοσταλγών του Χίτλερ'' είναι οι καλύτεροι μαθητές του Γκέμπελς. Καθημερινά, από τα χαράματα ως τα βαθιά μεσάνυχτα, οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι που έδωσαν εδώ και χρόνια τις εξετάσεις πιστοποίησης στην αφοσίωση και την πιστή υπηρεσία του καθεστώτος, με λύσσα και επιμονή προσπαθούν να γεμίσουν το μυαλό των Ελλήνων με εικόνες καταστροφής από μια επικείμενη έξοδο απ' το Ευρώ - αν δεν τηρήσουμε το Μνημόνιο - και συναισθήματα απελπισίας και τρόμου.

Άνθρωποι που υπηρέτησαν και βρίσκονται σε στενή επαφή με το ΔΝΤ δημοσιεύουν εκθέσεις για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας απ' το Ευρώ, προβλέποντας  πτώση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων (αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς), λιμούς, καταποντισμούς κτλ. Συγχρονισμός και πάλι εξόφθαλμα ύποπτος: ακριβώς την ώρα που ο ελληνικός λαός καταψήφισε το Μνημόνιο και ετοιμάζεται να το επαναλάβει. Και οι δημοσιογράφοι να αναπαράγουν συνεχώς ό, τι πιο ζοφερό για το μέλλον της χώρας, εμπλουτίζοντάς το με δηλώσεις ανθρώπων που δεν ξέρουμε τίποτα για την αντικειμενικότητά , ή τη φερεγγυότητά τους και με την ''αυθεντία'' δημοσιογράφων που ο ελληνικός λαός γνωρίζει ήδη το ρόλο τους στα γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα στην κόλαση του ΔΝΤ.

Φυσικά, οποιαδήποτε ανάλυση και άρθρο που ανασκευάζει τα σκοτεινά σενάρια για την Ελλάδα και αντίθετα πετάει την απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο αντίπαλο στρατόπεδο αποσιωπάται. Τίποτα που μπορεί να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό δεν επιτρέπεται να περάσει τον τοίχο της δημοσιογραφικής λογοκρισίας και αν περάσει, αμέσως θάβεται κάτω απ' το λιθοβολισμό των δηλώσεων - ''προβλέψεων'' συμφορών.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον καλά το ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ (ανάμεσά τους και κάποια ιστολόγια) και των δημοσιογράφων που εργάζονται σ' αυτά, οπότε δεν πιστεύουν στα λεγόμενά τους. Κι εδώ περνάμε στην άλλη βρώμικη τακτική

''Δημο''σκοπήσεις και προετοιμασία αποδοχής των ''αποτελεσμάτων''

Είναι ήδη γνωστό πως ο ρόλος των ''δημο''σκοπήσεων που δημοσιεύονται από τις μεγάλες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια είναι πρώτον, να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους προς τα κόμματα που αυτοί θέλουν και δεύτερον, να προετοιμάσουν τους πολίτες να αποδεχθούν τα ''αποτελέσματα'' που θα εκδοθούν τη μέρα των εκλογών, πείθοντάς τους στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ότι ''αυτή είναι η τάση''. Δε διστάζουν ακόμη και να εμφανίσουν ότι το 80% των Ελλήνων θέλει την παραμονή στο Ευρώ, έστω και με πιστή εφαρμογή του Μνημονίου: δηλαδή, ότι οι Έλληνες πολίτες που καταψήφισαν το Μνημόνιο, θέλουν για χάρη του Ευρώ πιστή εφαρμογή του Μνημονίου - ας λιποθυμούν τα παιδιά τους απ' την πείνα, αρκεί η χώρα να είναι στο Ευρώ. Παντελής έλλειψη σοβαρότητας, αλλά και στοιχειώδους τακτικής από τους εμπνευστές των ''δημο''σκοπήσεων...

Επειδή ακριβώς ο ρόλος των ''δημο''σκοπήσεων είναι γνωστός και φανερός, επιστρατεύτηκαν σ' αυτές τις εκλογές τα βοηθητικά ''ροδάκια'' της τρομοκρατίας. Μπορεί ελάχιστοι να δίνουν βαρύτητα στα λεγόμενα των δημοσιογράφων και των αυτουργών του ολοκαυτώματος του ελληνικού λαού που προμηνύουν καταστροφές, αν οι Έλληνες αρνηθούν να τηρήσουν το Μνημόνιο, όμως, ακόμη κι εκείνοι που δεν τα πιστεύουν, φοβούνται πως οι υπόλοιποι τελικά θα τρομοκρατηθούν και θα ψηφίσουν τα μνημονιακά κόμματα.

Οπότε ο φόβος αυτός ότι η προπαγάνδα της τρομοκρατίας θα πείσει όσους δεν έχουν πρόσβαση στην αντικειμενική ενημέρωση μπορεί να γίνει αιτιολόγηση των ''αποτελεσμάτων'' που θα ανακοινωθούν την 17η Ιουνίου - ''αποτελέσματα'' που θα βολεύουν το καθεστώς. Μετά από μια τέτοια τιτάνια εκστρατεία τρομοκρατίας πώς να μην πιστέψει κανείς ότι πολλοί Έλληνες θα υποκύψουν; - αυτή είναι η λογική πίσω από όλη αυτήν την επιχείρηση. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και θα τρομοκρατηθούν οι πιο ''αδύναμοι'' και θα πιστέψουν οι υπόλοιποι πως οι όποιες διαφοροποιήσεις στα ποσοστά οφείλονται στον τρόμο και όχι σε κάτι άλλο...

Η αλήθεια υπάρχει και είναι μία, το ψέμα μετασχηματίζεται 

Το ''σάπιο'' πολιτικό σύστημα αντιμέτωπο με τη μία και μοναδική αλήθεια ότι οι Έλληνες θέλουν να απαλλαγούν από όλα όσα τους έφεραν ως εδώ, άλλαξε μορφές. Τα παλιά κόμματα διασπάστηκαν σε καινούργια που διατυμπανίζουν τη διαφορά τους από τα αρχικά, καινούργια κόμματα εμφανίστηκαν με αφορμή και, για να επωφεληθούν από τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων, θέλοντας να βρουν θέση στο ''νέο'' πολιτικό σύστημα, εκπροσωπώντας τα παλιά συμφέροντα και λογικές. Και το ψέμα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές όσες και τα ''νέα'' πολιτικά σχήματα, προκειμένου να πείσει ότι είναι αλήθεια.

Ο κ. Τζήμερος της ''Δημιουργίας Ξανά'' εκπροσωπεί, όπως δηλώνει, νέες ιδέες γι' αυτό υπεραμύνθηκε της δημιουργίας ξανά κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου - με λίγα λόγια το ''καινούργιο'' υπερασπίστηκε τη σωτηρία του παλιού, γι' αυτό και η άνοδος του κ. Τζήμερου τόσο στις ''δημο''σκοπήσεις όσο και σε τηλεοπτική παρουσία. Τώρα, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ''νέο'' παντρεύτηκε με το παλιό, τη ''Δράση'' του κ. Μάνου, εκπροσώπου μιας  παλιάς πολιτικής. 

Ο κ. Καμμένος έφτιαξε τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες'' με πολλά παρήγορα λόγια και πολλούς παλιούς, είτε βουλευτές είτε στελέχη της ΝΔ, που δε φαντάζουν ούτε ιδιαίτερα ανεξάρτητοι, ούτε ιδιαίτερα φερέγγυοι για καινούργια πράγματα. Ο ίδιος δήλωσε πως δε θα έπαιρνε στο κόμμα ανθρώπους που ψήφισαν Μνημόνια, πήρε, όμως, ανθρώπους που στήριξαν τις επιλογές Σαμαρά, όταν υπερψήφιζε τα νομοσχέδια που έφερνε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, δίνοντάς του παράταση ''ζωής'' και δυνατότητα συνέχισης του καταστροφικού του έργου, ή που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η κ. Λούκα Κατσέλη, υπουργός του Μνημονίου και υποστηρίκτρια της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως και ο κ. Καστανίδης, έγιναν κι αυτοί πρεσβευτές του ''καινούργιου'' και προσφέρουν τη στήριξή τους στον κ. Τσίπρα ως ''ακηδεμόνευτη δύναμη''. Το παράδειγμα ακολουθούν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ''καινούργιο'' και το ''ακηδεμόνευτο'' είναι δυνατόν να κρατά γαντζωμένα επάνω του τα παλιά, τους εκπροσώπους της κηδεμονίας των συμφερόντων, αυτούς που προώθησαν και στήριξαν τις πολιτικές του Μνημονίου; Εκτός κι αν αυτό που παρουσιάζεται σαν καινούργιο δεν είναι παρά η σωστική λέμβος του παλιού που παίρνει νέες μορφές, για να ξεγελάσει.

Ο κ. Κουβέλης, εκπρόσωπος κι αυτός του ''καινούργιου'', σέρνεται πίσω από τους δύο μεγάλους του Μνημονίου, προκειμένου να γίνει το δεκανίκι τους για την παραμονή στην εξουσία. Τόσες μεγάλες είναι, μάλιστα, οι διαφορές του κ. Κουβέλη από τους δύο του Μνημονίου, ώστε αναπαράγει και ο ίδιος την τρομοκρατία περί αδυναμίας να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε τρόφιμα, ή ότι θα μείνουμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αν βγούμε απ' το Ευρώ - μόνο που ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ο αριθμός θα μεγαλώνει συνεχώς, αν συνεχιστούν εκείνες οι πολιτικές που κρύβονται πίσω απ' την αγωνία για παραμονή στο Ευρώ. 

Η κ. Μπακογιάννη, αφού απέτυχε να παρασύρει όσους δυσαρεστημένους υπολόγιζε στη ''νέα'' πολιτική της κίνηση, επέστρεψε στη ΝΔ του ''εχθρού'' Σαμαρά και στο ιδιωτικό ''κλαμπ'' της Βουλής, μολονότι ο ελληνικός λαός δεν της έδωσε εισιτήριο, για να είναι εκεί. Η παράσταση ολοκληρώθηκε. Ξεκίνησε με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου ο ''αντιμητσοτακικός'' Σαμαράς νίκησε την κ. Μπακογιάννη, συνεχίστηκε με τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη και τις αποχωρήσεις κάποιων βουλευτών από τη ΝΔ, έφτασε στην κορύφωση με τις συγκρουσιακές δηλώσεις και των δύο πλευρών και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της ''άσωτης'' και την τοποθέτηση της ίδιας και μελών της ''Δημοκρατικής Συμμαχίας'' στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος - η κοροϊδία του ελληνικού λαού ολοκληρώθηκε.

Μόνη ασπίδα μας σε όλη αυτήν τη βρωμιά είναι η γνώση και η επίγνωση της αλήθειας. Το καθεστώς θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τα ''κεκτημένα'' του. Μέχρι την 17η Ιουνίου πρέπει να περιμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα στη μέγιστη ποσότητα: καλοπιάσματα, υποσχέσεις, απειλές, λάσπη, προπαγάνδα, ωμό τρόμο. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχάσουμε αυτήν την αλήθεια: το καθεστώς είναι βαριά τραυματισμένο, τρομοκρατημένο από τον ελληνικό λαό και τη θαυμαστή αφύπνισή του μετά από δεκαετίες παραισθησιογόνων. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις επιθανάτιες κραυγές και τα πανικόβλητα τεχνάσματά του να μας πτοήσουν. 

Οι Έλληνες ξέρουμε - κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια - πως αυτό το καθεστώς καταστρέφει εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα, αποφασίζοντας πάνω στον ενθουσιασμό του να της επιφέρει βιαστικά το τελειωτικό χτύπημα με το Μνημόνιο. Ξέρουμε πως το καθεστώς θέλει την καταστροφή της χώρας και γι' αυτό θα προσπαθεί όσο του το επιτρέπουμε. Και ξέρουμε, επίσης, πως μόνο εμείς αγαπάμε αυτήν τη χώρα και έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να τη σώσουμε, αλλά και να της δώσουμε την ακμή που της αξίζει. Δείτε πόσο ακοπίαστα ξεπροβάλλει η αλήθεια, όταν θέλεις να τη δεις: την ώρα που όλοι μετά μανίας προπαγανδίζουν την αδυναμία της χώρας να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, οι Έλληνες παραγωγοί μοιράζουν τα προϊόντα τους σε όσους τα έχουν ανάγκη...


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία ακόμη θαυμάσια ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας.

Έχουμε απέναντί μας ένα δολοφονικό και κανιβαλικό, για μας και την πατρίδα μας,καθεστώς, που με θαυμαστή ενάργεια περιέγραψες.

Όσοι διαθέτουν στοιχειώδη φιλοτιμία, οφείλουν να πάνε αντίθετα προς τον καταιγισμό της τρομοκρατικής επιδρομής, που υφιστάμεθα.

Ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής τους με αμετάπειστο πείσμα και εμμονή στην αγάπη για την πατρίδα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας...

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Μόνη ασπίδα μας σε όλη αυτήν τη βρωμιά είναι η γνώση και η επίγνωση της αλήθειας.

Εξαιρετική ανάλυση!