2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Περί Παγκάλου


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ τα θετικά του ο κ. Πάγκαλος, ωστόσο, να ξεκινήσουμε απ’ τα αρνητικά του. Και, βέβαια, είναι άδικο και ανιστόρητο να τοποθετούμε το πορτραίτο του δίπλα σ’ εκείνο του Παππού του. «Δεν με ρώτησε» θα πει ο σύγχρονος Πάγκαλος κι έχει δίκαιο. Κι ούτε θα φυλάκιζε τους προσωπικούς του φίλους (Γ. Παπανδρέου, Χ. Λαμπράκη) όπως ο πρόγονός του Θεόδωρος, απ’ τις πρώτες μέρες της δικτατορίας του το ’25.
ΕΙΝΑΙ νωρίς για ιστορική λήθη περί τα Ίμια και τον Οτσαλάν, αλλά μη ξεχνάμε και την «αντιπροεδρία» του στον μυστικό δείπνο του κ. Σημίτη. Έσπευσε κι έγινε υπουργός, αλλά το σημαντικό και διαρκές είναι η συνύπαρξή του με «λουλούδια» της παγκόσμιας σύναξης στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Δεν θα «χαθεί» η παρέα (Γιώργος, Αλογοσκούφης, Ντόρα, Καραμανλής…), δεν θα μείνει μόνος ο κ. Πάγκαλος. Θα τους ενώνει…ιερός δεσμός (κάτι σαν ΙΔΕΑ που γεννάει χούντες) που προαλείφει πολιτικούς για υψηλά και ζηλευτά αξιώματα. Με τη «σφραγίδα» της Λέσχης και την ταυτότητα του…θαμώνα.
ΑΠΟ ’κει και πέρα, υπάρχει και ο στίβος του κομματικού ανταγωνισμού. Με τον ελεύθερο(;) διάλογο σε «οργισμένα» τηλεοπτικά παράθυρα.


Εκεί στρογγυλεύουν, συνήθως, απλώνουν τα στρογγυλεμένα τους πολιτικοί και είναι η αγωνία τους μη πέσει ψηφαλάκι καταγής. Εκεί αμύνεται και ο κ. Πάγκαλος κι άλλοτε δίνει το ρεσιτάλ του. Με την ευφυΐα και τη σκληρή του γλώσσα. Με τις αλήθειες του, συχνά, που προκαλούν σε κάποιους αλλεργία και σ’ άλλους...σπυράκια.
ΟΙ μηνύσεις και αγωγές ήταν μια συνιστώσα του διαλόγου του με το δίδυμο Οικονομέας-Καμπουράκης. Ρωτάει (ρητορικά) ο κ. Πάγκαλος «τι θα κάνατε αν έκλαιγε το παιδί σας κρατώντας μιαν…εφημερίδα με τη φάτσα γουρουνιού στη θέση του προσώπου σας»;
ΤΗΣ πολιτικής αλητείας (εδώ δεν εννοούμε τον κ. Πάγκαλο) το αντίδοτο δεν είναι η δημοσιογραφική (δεν εννοούμε το δίδυμο) αλητεία. Είναι τα δικαστήρια. Με τη ποινή σαν γιατρικό και πρόληψη. Για να «πληρώσει» η (όποια) φυλλάδα και θα’ ναι καλό. Για να τρομάξουν οι άλλες, να συμμορφωθούν και τότε η ασυδοσία θα συμμαζέψει τα ξίγκια της. Κι αν τη φυσική σου προστασία αναλαμβάνουν οι φρουροί, η Δικαιοσύνη θα φροντίσει για την περιχαράκωση της αξιοπρέπειάς σου. Με δεδομένη την ηθική και το δίκιο σου.
ΜΕ τον υβριστή σου δεν παίζεις μπουνιές κι έχει δίκαιο ο κ. Πάγκαλος. Ωστόσο, το «να ξεκουμπιστούν» γεννάει το «τσογλάνια» και δεν βγάζουν πουθενά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θανάση μου,


Προτείνω βαθυσεβάστως ο εντιμότατος κ. Πάγκαλος να μετονομαστεί Παναγιώτατος.

Και όσοι τυχόν δεν του αναγνωρίζουν την μετονομασία να καταδικάζονται εις θάνατον από τα απανταχού της Γης δικαστήρια!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε, Πάτερ μου.
Εκεί που πάω να τον απορρίψω ολοσχερώς, κάτι κάνει (είτε λέει),και με συγκρατεί και...αντιστρόφως.
Χρόνια πολλά
Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Θανάση μου

Θαυμάζω τη μακροθυμία σου!

Για μένα-και πιστεύω και για πολλούς άλλους- οτιδήποτε πει ή κάμει πια η αξιοπρεπέστατη συμμορία της τρόικας των παπαδημίων δεν μπορεί να μας αποτρέψει απ' την ενδιάθετη ολοσχερή απόρριψή τους.

Η μόνη ελπίδα αποφόρτισής μας είναι
η εξαφάνισή τους, ως πολιτικών.

Άμποτε ο Θεός να φωτίσει τους Έλληνες να τους εξαποστείλουν συλλήβδην και αδιαιρέτως....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ!
Θανάσης