2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Απλές σκέψεις κι ερωτήματα για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς


Aπό το Ζείδωρον

Μετά τη θεαματική κολοτούμπα των οικονομικών εισαγγελέων μετά το χαρακτηρισμό τους από τον Άρειο Πάγο ως παρορμητικών και υπερβολικά ευαίσθητων, θέλουμε να θέσουμε τους παρακάτω προβληματισμούς και ερωτήματα:
1) Κατ' αρχάς οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης όταν έδωσαν στη δημοσιότητα τις "παραιτήσεις" τους από τα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί, ως οικονομικών εισαγγελέων, μίλησαν κατηγορηματικά αφενός για το επερχόμενο νομοσχέδιο που τους αφαιρούσε τα καθήκοντα αυτά και αφετέρου για παρεμβάσεις και πιέσεις στο έργο τους και μάλιστα δήλωσαν: "Μακάρι να μας ζητηθούν ονόματα"!
Εδώ  γίνεται φανερό ότι οι εισαγγελείς μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα που επιχείρησαν να τους πιέσουν...
2) Ενώ λοιπόν περιμέναμε όταν κλήθηκαν από τον κ. Μακρή, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να δώσουν εξηγήσεις για τις δηλώσεις τους αυτές, κατά περίεργο τρόπο έδωσαν ένα υπόμνημα που εκ των υστέρων μάλιστα, ονόμασαν συνοπτικό σημείωμα, στο οποίο όχι μόνον δεν έδωσαν ονόματα αυτών που τους πίεσαν αλλά αντίθετα δήλωσαν ρητά ότι: "δεν θα χαθούν σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας..."
3) Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτό ξέσπασε σάλος με πλήθος αποριών του κόσμου και με την έντονη αίσθηση ότι έγινε πάλι ως συνήθως κουκούλωμα και η υπόθεση τέθηκε με μεγάλη βιασύνη στο αρχείο, ενώ οι εισαγγελείς σχεδόν χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς και "γραφικοί" με το πόρισμα του κ. Μακρή που τους έκρινε παρορμητικούς και υπερβολικά ευαίσθητους.
4) Μετά από αυτό οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης άλλαξαν πάλι πλεύση και επιτέθηκαν στον κ. Μακρή για τους χαρακτηρισμούς του ως παρορμητικών. Και τότε δήλωσαν ξεκάθαρα ότι αυτοί έδωσαν προφορικά, ονόματα αυτών που τους πίεσαν στον κ. Τέντε και στον κ. Ν. Παντελή, εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα.5) Ερωτάμε λοιπόν εμείς οι απλοί πολίτες αφού οι κ. Τέντες και κ. Παντελής άκουσαν (αν άκουσαν) με τ' αυτιά τους τα ονόματα αυτών που προσπάθησαν να πιέσουν τους δύο εισαγγελείς παρεμβαίνοντας στο έργο τους, τότε γιατί δεν έπραξαν τα νόμιμα; Δηλαδή γιατί δεν ζήτησαν από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν εγγράφως, πλέον τις καταγγελίες τους, για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως όφειλαν να πράξουν κατά το νόμο, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ασκώντας μάλιστα και τις ανάλογες διώξεις σε βάρος αυτών που παρενέβησαν;;
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΝΑ  ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΕΣ!!
Όποιοι κι αν ήταν αυτοί!!
6) Τέλος θέλουμε να θέσουμε και τον παρακάτω προβληματισμό: Από ποιόν μπορεί να πιεστεί και να δεχθεί παρέμβαση ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης σε σημείο που να τον αναγκάσει να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντά του και μάλιστα δημοσίως μέσω των ΜΜΕ και όχι υπηρεσιακά; Νομίζουμε ότι ένας άτεγκτος δικαστικός δεν έχει λόγο να φοβάται καμία απολύτως παρέμβαση από κανέναν ισχυρό πολιτικό παράγοντα, αφού αυτός δεν μπορεί να βλάψει το δικαστικό με κάποιο τρόπο, δεδομένου ότι η υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξή των δικαστών δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς, ειδικά όσων είναι ακόμη στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών, αλλά αντίθετα εξαρτάται από τα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια του Αρείου Πάγου και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!
ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΕΝΝΑΙΟ Ή ΜΗ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΝΤΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ,  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΥΧΟΝ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Ή ΑΔΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ;;
Αναρωτιόμαστε λοιπόν  και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ακούσουμε τα ονόματα αυτών που παρενέβησαν και πίεσαν, τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, καθώς και τον τρόπο και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποίησαν για τις πιέσεις τους αυτές!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ... Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ...ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ... ... και στα άδυτα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων…
Το έχουμε ξαναδεί το έργο… δυστυχώς...

update(09:54):Μόλις αυτή τη στιγμή η Ερρικα Βαλλιάνου στην εκπομπή του κυρίου Παπαδάκη στον Αντένα μετέδωσε μετά βεβαιότητας την είδηση ότι σήμερα οι εισαγγελείς θα πουν ονόματα.
Το αργότερο μέχρι τις δώδεκα θα βγει είπε ανακοίνωση αφού το κείμενο είναι ήδη γραμμένο.
Περιμένουμε εναγωνίως κι ας διαψευστούμε γιατί η δικαιοσύνη και η δημοκρατία μόνο σ' ένα πεντακάθαρο κόσμο μπορούν να ευδοκιμήσουν.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

Aνεμος είπε...

σύμφωνα με τα επίκαιρα σήμερα
Πεπόνης και Μουζακίτης δήλωσαν ότι «ουδέποτε υπουργός της κυβέρνησης τηλεφώνησε παρεμβαίνοντας στις υποθέσεις μας». Αντί για αυτό, ωστόσο, επικαλούνται φράση τρίτου προσώπου, «άντε τελειώνετε»
τσάμπα μάγκες
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=36609&categories_id=69

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν διαψευσθήκατε, δυστυχώς...
Αντίθετα επιβεβαιωθήκατε πλήρως ότι το απόστημα στη Δικαιοσύνη είναι πλέον φανερό σε όλους και ξεκινάει από την ηγεσία της που σ' αυτή την περίπτωση μάλλον γνωρίζει καλά τι είδους παρεμβάσεις και από ποιούς... υποτίθεται δέχθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.
Το παιχνιδάκι ήταν στημένο από την αρχή από όλους, αλλά κάτι δεν τους βγήκε καλά... Μάλλον ο κ. Μακρής με την αστοχία του να τους χαρακτηρίσει παρορμητικούς και υπερβολικά ευαίσθητους έφερε τα πάνω κάτω...
Όχι τσάμπα μάγκες, αλλά μάλλον για τσίρκο σε θίασο, μοιάζουν όλοι αυτοί οι θεατρίνοι εισαγγελείς μας.

Ανώνυμος είπε...

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες μου φαίνεται ...