2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

 
 
Ο τραγέλαφος στα πολιτικά θέματα της χώρας είναι άνευ προηγουμένου. Μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση ξήλωσε όλη τη στρατιωτική ιεραρχία, φοβούμενη πραξικόπημα. Ο πρωθυπουργός χλευάζεται διεθνώς, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στον αέρα και η αντιπολίτευση προτείνει να σώσει τη χώρα με τις ίδιες δυνάμεις που την άφησαν να καταρρεύσει. Ποιο κέντρο εξουσίας μας οδήγησε σε όλα αυτά; Διότι αυτό δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ. Είναι το ίδιο κέντρο εξουσίας που μας διαβρώνει εδώ και πενήντα χρόνια, είναι το ίδιο που μας έβαλε να ξεριζώσουμε τις ελιές και να πριονίσουμε τα καΐκια μας προκειμένου να πάρουμε επιδότηση. Είναι το ίδιο κέντρο εξουσίας που γαλούχησε και σπούδασε το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη, προγραμματίζοντας τον πρώτο, όχι μόνο να σύρει την Ελλάδα στο απόλυτο ξεπούλημα, τον εξευτελισμό και τη χειραγώγηση, αλλά για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, που ξεπερνάει εκείνα που φαντάζονται οι περισσότεροι.
Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αντιπερισπασμός για την κοινή γνώμη, ιδίως των ευρωπαίων, που δεν έχασαν την ευκαιρία να πετάξουν κι αυτοί από μια πέτρα στους διασυρόμενους έλληνες, χωρίς να υποψιάζονται τι τους περιμένει. Υποτίθεται ότι το δολάριο παραμένει ανταγωνιστικό όσο το ευρώ είναι ψηλά, κι έτσι εύκολα σχηματίζουν όλοι την εντύπωση πως δεν υπάρχει θέληση να χτυπηθεί η ΕΕ από τις ΗΠΑ. Ένα υπερεθνικό διακρατικό κέντρο όμως, που γνωρίζουμε ότι υπάρχει, μας έχει ήδη αποδείξει ότι οι βλέψεις του είναι πέρα από το χώρο των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς στοχεύει στην παγκόσμια κυριαρχία. Οι μαέστροι που σκηνοθετούν τις συνθήκες του χάους εδραιώνουν τη νέα παγκόσμια τάξη. 
 
Όλες οι λύσεις που προτείνουν είναι μια μεγάλη απάτη. Ολόκληρη η ανθρωπότητα μοιάζει υπνωτισμένη και παγιδευμένη στον ιστό μιας εξαπάτησης που μοιάζει αριστοτεχνικά σχεδιασμένη. Χιλιάδες αλλοδαποί μισθώνονται για να ψηφίσουν ό,τι τους πουν στις επερχόμενες εκλογές. Για κάθε περίσταση έχουν σχεδιαστεί δικλείδες ασφαλείας.
            Το Λαϊκό Κίνημα σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας καλεί τα μέλη του σε συσπείρωση. Όλες οι εξωκοινοβουλευτικές ομάδες καλούνται σε σύμπραξη, καθώς οι προσπάθειές τους κινδυνεύουν με ματαίωση από τους εγκάθετους «επαναστάτες» που μοιράζουν από τώρα τα υπουργεία τους. Οι πολίτες κάθε δήμου και κοινότητας πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη μοίρα του τόπου τους και της ζωής τους. Το Λαϊκό Κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε τόπο που χτυπάει η καρδιά του και με τη γλώσσα που ταιριάζει στην περίσταση. Γιατί να στερείται η ομογένεια των ελλήνων το δικαίωμα της παρέμβασης στα δρώμενα της Ελλάδας και την ίδια στιγμή να παραχωρείται σε μετανάστες ή σε συμβούλια εκτός Ελλάδος που αποφασίζουν για τη μοίρα της;
Το Λαϊκό Κίνημα καλεί επίσης όλους τους ανέργους να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό εκλογικής δύναμης σήμερα και να μην ξαναεμπιστευθούν τις υποσχέσεις που τους ετοιμάζουν οι καρεκλοθήρες της Βουλής. Το Λαϊκό Κίνημα στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Θεσσαλία και από την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, τα Κυκλαδίτικα νησιά και ως το Καστελόριζο και την Κύπρο, χτυπάει την καμπάνα της αφύπνισης και της συμμετοχής στην ανασυγκρότηση μιας νέας Ελλάδας. Εκατοντάδες μικρές ή μεγάλες ομάδες με διαφορετικά ονόματα αποτελούν το Λαϊκό Κίνημα, το οποίο δεν αποτελεί ούτε καπέλο ούτε ομπρέλα, αλλά την ίδια την ψυχή που τα γέννησε. Το Λαϊκό Κίνημα ανασαίνει σε διαφορετικούς χώρους, χωρίς να νοιάζεται για καταστατικά, οργανωτικά ή κομματικούς μηχανισμούς, στοχεύοντας να υπερβεί όλο αυτό το στημένο παιχνίδι, με τη γνησιότητα και την καθαρότητα της φωνής του. Είναι αυτός ο λόγος της αλήθειας που φωτίζει την έξοδο από την παγίδα, προτείνοντας λύσεις που αποτελούν στο σύνολό τους τη μόνη λύση. Κάθε ομάδα διατηρεί την υπόσταση και την αυτοτέλειά της, λειτουργεί με το καταστατικό ή το οργανωτικό που έχουν αποφασίσει τα μέλη της αλλά συνεργάζεται με όλες τις υπόλοιπες για την αλληλοσυμπλήρωση, την ολοκλήρωση και την επίτευξη κοινών στόχων και σκοπών.
Το Λαϊκό Κίνημα με κέντρο τον άνθρωπο, δεν έρχεται σαν ακόμα ένα πολιτικό κόμμα για να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά έρχεται μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού και αυτής της κοινωνίας που υψώνει τη φωνή της, λέγοντας «φτάνει, ως εδώ», διεκδικώντας μια νέα ζωή, που σέβεται τη ζωή και τις ανάγκες κάθε ατόμου και συλλογικότητας. Εμπιστευτήκαμε τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας σε διεθνείς οργανισμούς, και αφού τα χάσαμε όλα, ενεργοποιούμε το δικαίωμα που διατηρούμε για την ανάκτησή τους.
Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας ή θρησκείας, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμοί, όχι μόνο διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή, αλλά θεσμοθέτησαν και με πολλούς τρόπους τη διασφάλιση της φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων. Η θέση της γυναίκας αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα το γνώμονα της επίτευξης όλων αυτών που πετάμε ξαφνικά στη λήθη, επειδή έτσι θέλει να επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων και οι υπηρέτες της. Αργά ή γρήγορα δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ξεσηκωθούν για να πάρουν πίσω το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία που τους στέρησαν, το σπίτι, τη γη και τη συγκομιδή τους και όσα τους άρπαξαν, τη χαρά, το χαμόγελο και την υγεία, με το πρόσχημα της ανάπτυξης και της προόδου. Το Λαϊκό Κίνημα είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας που φοβάται αυτό το σύστημα ελέγχου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις. Ολόκληρη η ανθρωπότητα παίζει αυτή τη φορά σε αυτό το πανάρχαιο δράμα, στο οποίο ακόμα και οι θεοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους, υποτασσόμενοι κι αυτοί στις ανάγκες τους.
Μιας νέας μορφής ελεύθερη ενέργεια θα παραδοθεί σε όλους τους ανθρώπους δωρεάν και χωρίς πνευματικά δικαιώματα, τινάζοντας στον αέρα την παγίδα εκμετάλλευσης των πολυεθνικών που χειραγωγούν την οικονομία και τις κυβερνήσεις των λαών. Η αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και μια αληθινά οικολογική συνείδηση θα αναδυθεί στη θέση αυτής που σήμερα μας προτείνει με αλαζονεία μια θλιβερή ελίτ. Είναι αυτοί που μας λένε ότι μόνον όσοι είναι πλούσιοι έχουν δικαίωμα να ζουν «οικολογικά και ενάρετα». Είναι οι ίδιοι που προώθησαν τα προτεστάντικα ιδεώδη «ο χρόνος είναι χρήμα», «big is beautiful» και το πιο αισχρό από όλα «ο πλούσιος είναι ευλογημένος από το θεό και ο φτωχός καταραμένος». Αυτή η παγκόσμια κατάρα των αδυνάτων, των φτωχών, των κατατρεγμένων, των προσφύγων και εξορίστων σε κάθε περιθώριο κάθε κοινωνίας, γυρνάει τώρα σαν μπούμερανγκ στα κεφάλια των ιθυνόντων. Σ΄ αυτή την αναπόφευκτη κατάρρευση που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναστείλουν ή να συγκαλύψουν, είμαστε μάρτυρες και παρατηρητές μόνο.
Το έργο του Λαϊκού Κινήματος αφορά την ανοικοδόμηση, την ανασυγκρότηση, την αναδόμηση και την αναμόρφωση μέσα στις κοινωνίες. Στην καταστροφή αναζητούν ρόλο μόνο εκείνοι που φιλοδοξούν να πάρουν την καρέκλα από αυτούς που θα την εγκαταλείψουν. Λιμασμένοι για εξουσία, ξελιγωμένοι για δύναμη προσπαθούν να μας πείσουν με σοβαροφάνεια να τους εμπιστευθούμε. Όμως εμείς βλέπουμε τα κίνητρά τους, όπως και τις πάγιες τακτικές που ακολουθούν, όπως κι ότι θα είναι πάντοτε χειρότεροι από τους προηγούμενους. Είτε πρόκειται για πατριδοκάπηλους είτε για εθνικούς σωτήρες, προδίδονται κάθε φορά που συντηρούν το διχασμό και τη ματαίωση.
Τα μέλη του Λαϊκού Κινήματος δεν μιλούν για την ενότητα, αλλά προτιμούν να τη φανερώνουν με το παράδειγμά τους και μέσα από συγκεκριμένες πράξεις και επιλογές. Το Λαϊκό Κίνημα αγκαλιάζει το μικρό άγνωστο ήρωα κάθε σπιτιού και κάθε γειτονιάς, δίνοντας βήμα στη φωνή και το λόγο του, δίνοντας χέρι υποστήριξης και ανθρωπιάς και πρώτ΄ απ΄ όλα πίστης σ΄ αυτό που είμαστε μες στην καρδιά μας.
Το Λαϊκό Κίνημα στην Ελλάδα είναι το εφαλτήριο για ένα νέο πρότυπο που πρόκειται να φανερωθεί σε όλο τον κόσμο. Δεν αποτελεί μάζα και γι΄ αυτό δεν έχει ηγέτη, αλλά η φύση του καθιστά κάθε πολίτη ηγέτη της ζωής του. Δε μοιάζει με πυρκαγιά που μπορεί να ελεγχθεί, αλλά με εκατομμύρια μικρές φωτιές σε όλη τη γη, που κανείς δε μπορεί να ελέγξει ή να χειραγωγήσει, γιατί κατευθύνεται από τον ίδιο το Λόγο τον Πύρινο της Ζωής, τον Ύψιστο Νόμο της Ύπαρξης, το Είναι μας και την Ουσία μας. 

Γιώργος Κλειδαράς


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: