2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων?? Όταν ελέγχει ιστοσελίδες, έστω και δημοσιογραφικές τρέχει με τα χίλια, όταν όμως ελέγχει μεγαλοεφοπλιστές φρενάρει απότομα!!!

Από το DirectNEWS.gr, 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Στρατηγοί και εισαγγελείς στην... υπηρεσία του Β. Ρέστη?

 restis_31-8-2011Νομικό πραξικόπημα σε βάρος του directnews.gr έκανε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος, Αδαμάντιος Σταματάκης, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη!

Ειδικότερα, ο κ. Σταματάκης – όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα – έθεσε, στις 8 Αυγούστου, την ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε. σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης (!!!) και έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να θέσουν διορία τριών ωρών (!!!) στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να γνωστοποιήσει, έστω και προφορικά, τον υπεύθυνο διαχειριστή του directnews.gr.
Γιατί όμως ο υποστράτηγος επέδειξε αυτή τη πρωτοφανή “πρεμούρα”, λες και επρόκειτο για επιχείρηση κατάλυσης του κράτους… μέσω μίας ιστοσελίδας;
Απλώς, λίγο πριν είχε επισκεφθεί τον όροφο της ΓΑΔΑ όπου στεγάζεται η υπηρεσία του κ. Σταματάκη, ο δικηγόρος του μεγαλοεφοπλιστή, Αλέξανδρος Στρίμπερης, προκειμένου να καταθέσει μήνυση εναντίον μας για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση.
Το… “έγκλημά” μας ήταν ότι στις 19-7-2011 αποκαλύψαμε την εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2», αφού κατάφερε με μια απόφαση - σκάνδαλο του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας να καρπωθεί μεγάλη δημόσια δασική έκταση στο Κορωπί.
Μάλιστα, στις τηλεφωνικές συνομιλίες του κυκλώματος που έχει κατέγραψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, υπάρχουν αρκετές αναφορές των εμπλεκομένων προσώπων στην «υπόθεση Ρέστη».
Επίσης, ο μεγαλοεφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) θεώρησε ως συκοφαντικό και το δημοσίευμά μας, στις 26-7-2011, που αναφερόταν στην έρευνα του ΣΔΟΕ για υπόθεση φοροδιαφυγής, σχετικά με δύο μεγάλα εμπορικά ακίνητα που έχει στην κατοχή της εταιρεία real estate, συμφερόντων Ρέστη, στη Γλυφάδα.
Φυσικά, ο κ. Ρέστης έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του υποβάλλοντας μηνύσεις.
Εμείς την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων μας θα την αποδείξουμε με στοιχεία και μαρτυρίες στις δικαστικές αίθουσες.

Όμως, ο υποστράτηγος Σταματάκης, που πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες, ποιούς λόγους είχε να θέσει σε συναγερμό την Υπηρεσία του;
Γιατί, δεν ήταν μόνο η τρίωρη προθεσμία που έθεσε στην ΕΕΤΤ προκειμένου να τον ενημερώσει “πάραυτα” - έστω και προφορικά - για τα στοιχεία του διαχειριστή της ιστοσελίδας μας.
Μόλις η ΕΕΤΤ απέστειλε και εγγράφως την απάντησή του, ο κ. Σταματάκης - και ενώ δεν υπήρχε κανένα θέμα αυτόφωρης διαδικασίας - έσπευσε να υποβάλει, στις 10 Αυγούστου, “χέρι με χέρι” τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Εισαγγελείς “ξέχασαν” να βάλουν τη σφραγίδα με το όνομά τους
Δυστυχώς, και οι εισαγγελείς, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της μήνυσης σε βάρος του directnews.gr, φαίνεται να κινήθηκαν με μοναδικό σκοπό την… “προστασία” του Βίκτωρα Ρέστη από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.
Έτσι, την ίδια κιόλας μέρα (10 Αυγούστου) τη δικογραφία παρέλαβε ο εκτελών χρέη προϊσταμένου, ο οποίος τη χρέωσε αμέσως σε συνάδελφό του.
Ο τελευταίος, την ίδια κιόλας στιγμή, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και επέστρεψε τη δικογραφία στον υποστράτηγο Σταματάκη.
Μάλιστα ήταν, τέτοια η βιασύνη των δύο εισαγγελικών λειτουργών, ώστε… ξέχασαν να βάλουν στα σχετικά έγγραφα τη σφραγίδα με το ονοματεπώνυμό τους, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες υποθέσεις.
Εμείς πάντως, χαιρόμαστε που, επιτέλους, στον τόπο μας η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κινήθηκαν με ρυθμούς αστραπής.
Προκαλούμε όμως ευθέως τον υποστράτηγο Σταματάκη και τους δύο εισαγγελείς… χωρίς όνομα, που χειρίστηκαν τη “μήνυση Ρέστη”, να απαντήσουν, σε ποια άλλη υπόθεση (επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία) κινήθηκαν με τέτοια πρωτόγνωρη ταχύτητα και… ευαισθησία.
Επίσης, οι κύριοι αυτοί οφείλουν να εξηγήσουν, εδώ και τώρα, για ποιο λόγο δεν επιλήφθηκαν άμεσα – όπως είχαν υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους – για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος που αποκαλύπταμε με τα δημοσιεύματά μας, ότι έχει διαπράξει ο Βίκτωρας Ρέστης.
Και για να γίνουμε περισσότερο σαφείς:
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά τη λειτουργία της Οικονομικής Αστυνομίας, ανάμεσα στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται «η έρευνα και δίωξη οικονομικών εγκλημάτων τα οποία διαπράττονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα και βλάπτουν ή απειλούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα» και αφορούν ανάμεσα στα άλλα:
-Στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυθαίρετη καταπάτηση ανταλλάξιμων και δημοσίων κτημάτων, δασικών εκτάσεων, κρατικών εγκαταστάσεων και άλλων ακινήτων.
-Η απόκρυψη ή σκόπιμη αλλοίωση φορολογητέας ύλης ή άλλων στοιχείων, προς το σκοπό αποφυγής του φορολογικού ελέγχου ή μείωσης των προβλεπομένων από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις φόρων και εισφορών.
Από επίσημα λοιπόν έγγραφα στοιχεία που επικαλούνται τα δημοσιεύματα του directnews.gr, προκύπτει, ότι ο Βίκτωρας Ρέστης και στενοί του συνεργάτες έχουν καταπατήσει μεγάλη δασική έκταση στο Κορωπί, ενώ έχουν διαπράξει και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τα δύο μεγάλα εμπορικά ακίνητα στη Γλυφάδα.
Για τα οικονομικά αυτά εγκλήματα, ποιες ακριβώς ενέργειες έκανε ο υποστράτηγος, Αδαμάντιος Σταματάκης, αλλά και οι δύο… ανώνυμοι εισαγγελείς που διεκπεραίωσαν τη σε βάρος μας μήνυση του μεγαλοεφοπλιστή, σε χρόνο - ρεκόρ;
Ή μήπως σκοπός τους ήταν να σταματήσουμε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα… έργα και τις ημέρες του μηνυτή μας;
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα μας τρομάξουν.
Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν γιατί δεν φοβόμαστε ούτε τον κύριο Ρέστη, ούτε τους προστάτες του…
Υ.Γ. Η ιστοσελίδα μας έχει κατάληξη gr. Έτσι τα πλήρη στοιχεία του διαχειριστή της (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) περιλαμβάνονται φαρδιά-πλατιά στην αίτηση που είχαμε υποβάλει προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την κατοχύρωση του domain, directnews. Επομένως δεν κρυβόμαστε από κανέναν.
mhnysh_direct2



mhnysh_direct3



mhnysh_direct1










 



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: