2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ευθύνες του κ Παπανδρέου.


Το σημαντικότερο (και ίσως το μόνο συμπέρασμα) από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη είναι πως ο κ  Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ζει σε άλλη χώρα, σε δικό του κόσμο, σε άλλη δε περίπτωση μας δουλεύει άγρια.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι  ο πρωθυπουργός των μεγάλων συμφερόντων (των Μνημονίων και του ΔΝΤ), ο πρωθυπουργός της πιο αντιλαϊκής και ανάλγητης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση να δηλώνει, με περισσή ικανοποίηση, πως «και αν ήμασταν μία φορά σοσιαλιστές πριν από αυτή την κρίση, τα όσα ζούμε τώρα μας κάνουν δύο φορές σοσιαλιστές».

 
Παλιότερα και αρκετές φορές ο κ Παπανδρέου μας είχε δηλώσει αντιεξουσιαστής, έτοιμος να κατέβει με το λαό στους δρόμους εναντίον των άδικων μέτρων της …. Κυβέρνησής του, δικαίωνε τον λαό για τις αντιδράσεις του, έλεγε «θα μας πάρουν με τις πέτρες» και διάφορα άλλα ευτράπελα.
Η αλήθεια είναι πως στο σύνολό της η πολιτική διαδρομή  του Γιώργου Παπανδρέου (τουλάχιστον για την περίοδο που είναι πρωθυπουργός) δεν αντέχει καμία σοβαρή κριτική όχι μόνο γιατί ήταν και είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας αλλά και γιατί στηρίχθηκε στην παλιά αλά ΠΑΣΟΚ συνταγή: Πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Θα πρέπει να γραφεί πολύτομη διατριβή για τις πολιτικές αποφάσεις και παλινωδίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού η οποία θα έχει ατέλειωτο υλικό για φαιδρές και τραγικές καταστάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση.
Και τι δεν είπανε προπαγανδίζοντας ασύστολα τα ψεύδη τους με την αγαστή συμπαράταξη των υποταγμένων ΜΜΕ τα οποία προβαίνουν σε μια εξοργιστική, ακόμα και για τον ποιο καλοπροαίρετο προπαγάνδα.
Ο κ Παπανδρέου καταστρέφει συστηματικά τη χώρα, οδηγεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην φτώχεια, ξεπουλά την δημόσια παρουσία, κατασκευάζει σιγά- σιγά ένα αστυνομικό κράτος βίας (συνεχείς αναίτιες επεμβάσεις των ΜΑΤ), ενώ η εξωτερική του πολιτική είναι αδιαφανής και επικίνδυνη για τα Ελληνικά συμφέροντα.
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ο κ Παπανδρέου είναι πλήρως ενήμερος για την τραγική κατάσταση της χώρας  και προσποιείται για λόγους καθαρής προπαγάνδας ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Έχει πίσω του το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και τα συμφέροντα όλων των τραπεζών που έχουν Ελληνικά ομόλογα (συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών τραπεζών).
Κλιμάκιο του ΔΝΤ,  προ καιρού, έφτασε στην Αθήνα για να δώσει σεμινάρια σε δημοσιογράφους πώς να υποστηρίζουν τα Μνημόνια κλπ. Η χρηματοδότηση πολλών δημοσιογράφων είναι αδιαφανής και κανείς δεν ξέρει αν κάποιοι δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν τον Παπανδρέου δεν χρηματίζονται.
Το σχέδιο είναι να σχηματισθεί ένα μέτωπο από τις «αστικές δυνάμεις» του τόπου (όπως και ευθαρσώς έγραψε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το ανύπαρκτο κόμμα της κ Μπακογιάννη, και σε κάποια περίπτωση που απαιτηθεί γιατί όχι και με το κόμμα του κ Κουβέλη (που παρά την διαφοροποίησή του τελευταία από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ) αρνείται να προσχωρήσει σε αντιμνημονιακό μέτωπο.
Στο μεταξύ όποιο μέτρο παίρνουν αποτυγχάνουν, την μία μέρα λένε πως δεν θα πάρουν το τάδε μέτρο την άλλη το παίρνουν. Απίστευτο μπάχαλο και αλαλούμ. Αδύναμοι υπαλληλίσκοι των ξένων, ανίκανοι για οποιοδήποτε μέτρο που να επιτύχει.
Με αυτό τον τρόπο απομονώνεται μονάχη η αριστερά η οποία κατηγορείται για φανατισμό και καταστροφολογία και περιθωριοποιείται. Για όλα τα κακά φταίει το ΚΚΕ και κυρίως ο «τρομοκράτης» ΣΥΡΙΖΑ.
Στο άμεσο μέλλον προβλέπονται ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα και μεγαλύτερη αστυνόμευση. Η χώρα ίσως με την αδιέξοδη αυτή πολιτική οδηγηθεί στην πτώχευση.
Η μόνη μας ελπίδα είναι η αντίδραση του Ελληνικού λαού μέσα από τις πλατείες και στους τόπους εργασίας. Θα υπάρξει όμως; Είναι αρκετή;


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

αγαπητέ Kωστα τα ερωτήματα που θέτεις τα συζητάει καθημερινά πλέον ο λαός γιατί τα ζει στο πετσί του
ένα ανάλογο ερώτημα απο το ποντίκι
Υπάρχει λαός να αντισταθεί;
http://topontiki.gr/

KOSTAS PAP είπε...

Ο/Η Aνεμος είπε...
ΦΥσικά ισχύει το ερώτημα Άνεμε. Αν εξαιρέσεις τις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και την Κερατέα δεν βρίσκω να αντιδρά ο κόσμος. Σε τέτοια μέτρα έπρεπε όλοι οι άνεργοι (1.000.000) να είναι στους δρόμους. Που είναι αυτοί που βλάπτονται πολύ από ατα μέτρα;