2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι υποκλοπές, οι "αυτοκτονίες" και ο.. Παναθηναϊκός

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνταράσσουν την Ελλάδα, την Ελλάδα της ανεξάρτητης ενημέρωσης, γιατί η υπόλοιπη Ελλάδα που ακόμη επιμένει στα παραδοσιακά μέσα εξακολουθεί να εξημερώνεται εντατικά.

Το διαδίκτυο βοά από τις αποκαλύψεις για την αυτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στην υπόθεση υποκλοπών και για το σχεδιασμό της δολοφονίας ενός Έλληνα πρωθυπουργού. Το διαδίκτυο βοά για τις προβλέψεις διεθνών οικονομικών εφημερίδων και τραπεζών ότι ως το Δεκέμβριο η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το διαδίκτυο βοά για τις αποκαλύψεις γύρω από την "αυτοκτονία" του Κώστα Τσαλικίδη, υπαλλήλου της Vodafone και σημαντικού μάρτυρα για τις υποκλοπές. Αλλά η .. επίσημη "ενημέρωση" αγρόν ηγοράζει... Κοσμοϊστορικά γεγονότα και αποκαλύψεις ξεπλένονται στα πλυντήρια των πουλημένων ανδρείκελων, για να μην χαλάσει η ζαχαρένια του καθεστώτος, να μην καταστραφεί η ψευδαίσθηση της πραγματικότητας που καλλιεργούν, τουλάχιστον, μέχρι οι ψευδαισθήσεις να δημιουργούνται απευθείας με τα νόμιμα παραισθησιογόνα.

Μάλιστα, το μεγάλο κανάλι - ενδεικτικό της "ενημέρωσης" που μας προσφέρει - αφιέρωσε μεγάλο μέρος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων στη συνέντευξη του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που σήμερα αποσιώπησε εντελώς τη συνέντευξη της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη για το θάνατό του.

 

Για τα μεγάλα κανάλια, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός και ο κάθε Παναθηναϊκός είναι σημαντικότερος από την "αυτοκτονία" μυστήριο ενός ανθρώπου, η οποία φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης με εθνικές προεκτάσεις, που υπό κανονικές συνθήκες σε μια υγιή χώρα θα μονοπωλούσε όχι μόνο τα δελτία ειδήσεων, αλλά και την καθημερινότητά μας.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, γίνεται φανερός ο βρώμικος ρόλος των παραδοσιακών μέσων "ενημέρωσης" στην πορεία της Ελλάδας προς την καταστροφή και στη διατήρηση του καθεστώτος που κρατάει το πηδάλιο της χώρας σταθερά προς τον πάτο του γκρεμού - γιατί ήδη έχουμε πέσει στον γκρεμό.

Η χώρα καιγόταν από άκρη σε άκρη για μέρες, αλλά τα ίδια κανάλια που επί Καραμανλή έσπερναν τον πανικό κι έσπαγαν τα νεύρα του κόσμου με 24ωρες συνδέσεις και μεταδόσεις από τις εστίες των πυρκαγιών, τώρα περιορίζονται σε απλές σύντομες αναφορές στα δελτία ειδήσεων, ή σε γρήγορο πέρασμα της είδησης στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι δημοσιογράφοι και οι οικονομικοί συντάκτες που μόλις το χρηματιστήριο έχανε 1% έκλαιγαν σαν σύγχρονες Ηλέκτρες και παρουσίαζαν σκηνικό συντέλειας του κόσμου, τώρα μιλούν για την πτώση του χρηματιστηρίου σε ιστορικά χαμηλά δεκαετιών σαν να μην έγινε τίποτα..

Όλα καλά κι όλα ωραία με το Γιώργο, το Βαγγέλη και το Θόδωρο να επιμένουν ότι η χώρα πάει προς την ανάπτυξη - το χτίσιμο του τεμένους στο Βοτανικό με τα χρήματα που αρπάζονται ληστρικά απ' τον Έλληνα φορολογούμενο θεωρείται μέρος αυτής της ανάπτυξης. Της ίδιας ανάπτυξης που κουβαλάει στη χώρα εκατομμύρια υποανάπτυκτους, χωρίς αίσθηση πολιτισμού και ανθρωπιάς, για να τους κάνει "Έλληνες", μοσχοαναθρέφοντάς τους με επιδόματα και διώχνει τους αληθινούς Έλληνες, αρνούμενη να αξιοποιήσει τις ικανότητες, τις γνώσεις και την αγάπη τους για τη χώρα.

Μια ενημέρωση που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις ονειρικές εικόνες που εμφάνιζαν τα μέσα ενημέρωσης ολοκληρωτικών καθεστώτων με αφίσες, "ραμμένα" βίντεο και λεξιλόγιο προπαγάνδας όπου οι λέξεις αποκτούν άλλο, αλλότριο νόημα: "πατρίδα" - η χώρα που απομυζούν, "πατριωτισμός" - οτιδήποτε έχει σχέση με τη χώρα που απομυζούν και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, "αξιοποίηση"- ξεπούλημα, "εξυγίανση"- η απαλλαγή από καταστάσεις, ή ανθρώπους επικίνδυνους για το σύστημα, "ανάπτυξη"- η εξαφάνιση οποιασδήποτε Ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας και η ανάπτυξη των αποικιοκρατικών επιχειρήσεων.

Ο παλιός ολοκληρωτισμός θα ζήλευε. Εδώ, μάλιστα, ο δημοκρατικός δικτάτορας, τριγυρισμένος από συναινετικούς δικτατορίσκους, το λέει και καυχιέται, αστυνομοκρατώντας ολόκληρες πόλεις, για να κάνει τη βόλτα του και φυλακίζοντας τους Έλληνες πολίτες πίσω από "δημοκρατικούς" μεταλλικούς φράχτες, για να μην τον πλησιάσουν. Δηλητηριάζει τον κόσμο με απαγορευμένα χημικά - ούτε ο Παπαδόπουλος δεν το έκανε αυτό -, απειλεί μέσω της υπουργού Παιδείας όσους αντιδρούν στα σχέδιά του με "δημοκρατικές" συνέπειες, ξοδεύει εκατομμύρια σε πολυτελείς διακοπές διαρκείας, τη στιγμή που επιβάλλει υπέρογκο φόρο ακόμη και στο φαγητό του κόσμου, ξεπουλά με τον υπουργό "άσσο" της προπαγάνδας να παρουσιάζει ως άσπρο το μαύρο, όσα χτίστηκαν με τα χρήματα γενεών και γενεών Ελλήνων, και οι ηλίθιες φάτσες των πρωταγωνιστών των δελτίων ειδήσεων χαμογελούν ειρωνικά κάτω από τα λιγδιάρικα χείλη τους, προχωρώντας σαν να μην έγινε τίποτα στο επόμενο θέμα - τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής..

Όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά αυτή η έντονη μυρωδιά της σήψης που εγκαταστάθηκε στα ρουθούνια μας φτάνει, για να διαψεύσει όλα τα αρωματικά χώρου του καθεστώτος.
Πηγή




GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα καιγόταν από άκρη σε άκρη για μέρες, αλλά τα ίδια κανάλια που επί Καραμανλή έσπερναν τον πανικό κι έσπαγαν τα νεύρα του κόσμου με 24ωρες συνδέσεις και μεταδόσεις από τις εστίες των πυρκαγιών, τώρα περιορίζονται σε απλές σύντομες αναφορές στα δελτία ειδήσεων,

marianaonice είπε...

Όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά αυτή η έντονη μυρωδιά της σήψης που εγκαταστάθηκε στα ρουθούνια μας φτάνει, για να διαψεύσει όλα τα αρωματικά χώρου του καθεστώτος...

Πολύ σωστό το σχόλιο του Ανώνυμου...
Κάηκε παλι όλη η χώρα και δεν μιλάει κανείς...
όλα καλά κι αγγελικά πλασμένα σε τούτη τη Δανμαρκία...
:(